Rutte maakt de politie kapot: politie loopt leeg door te weinig geld

De veiligheid van de burger zal het kabinet Rutte II een zorg zijn. Het enige waar dit rampenkabinet zich druk om maakt is de staatskas: als die goed gevuld is hebben Rutte, Asscher, Samsom, en Zijlstra hun doel bereikt. Ja, ook als de burger ondertussen niet meer veilig is in eigen huis.

Het bewijs? Politievakbond ACP en zelfs de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen waarschuwen dat het helemaal misgaat bij de politie. Nog even, zeggen zij, en Nederland moet het met zo’n 3.000 opgeleide agenten minder doen. Dit terwijl Nederland er absoluut niet veiliger op wordt.

De reden laat zich natuurlijk raden: het kabinet heeft al jarenlang te weinig uitgegeven aan de politie. Nu beweren PvdA en VVD dat ze 221 miljoen euro meer uittrekken voor de politie dan oorspronkelijk begroot, maar daar is niemand van onder de indruk:

Het kabinet heeft met Prinsjesdag 221 miljoen euro meer uitgetrokken voor de politie dan eerder gepland. De ACP en Van Aartsen zijn daar positief over, maar zien tot hun spijt dat het geld vooral oude gaten en bezuinigingen heeft gevuld en zo niks extra oplevert.

Op zijn best probeert het kabinet de schade dus slechts enigszins te beperken. Op termijn — de vakbond heeft het over vijf jaar — wordt Nederland hoe dan ook minder veilig omdat er gewoon niet genoeg agenten zijn. En dat alles met dank aan VVD en PvdA: twee partijen die onze veiligheid volstrekt irrelvant vinden.

Waardeer jij de artikelen op De Dagelijkse Standaard, volg ons dan op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. zomaar

  te weinig geld , dat is een!, toch ik zou ook niet graag over straat gaan als lokmiddel voor het binnen gehaalde rapaille, je uit laten schelden, beledigen , soms schoppen of slaan , en je mag vanuit links niks terug doen .

  dat alles voor krap 1500 euro per maand , minder dan het rapaille te verteren heeft .

 2. poldi

  Verbaast me niks met al die risico’s en voor dat salaris.
  Je moet het maar willen. Als politieagent moet je op eieren lopen. En dan het compleet gebrek aan respect met dank aan de Linkse politiek en rechters omdat je brutaal en sarrend tuig “de-escalerend” moet benaderen.
  Ik zou met genoegen veel te snel naar de wapenstok grijpen vrees ik. … Niet geschikt voor de softe aanpak.

 3. ikweetwatikwil

  De mensen die het meeste geld verdienen bij de politie, zitten veilig in hun kamer achter het bureau. De gewone politieman/vrouw kan de klappen op vangen en dat voor een schijntje. Zij hebben te maken met het gevaar op straat en als het aan de regering ligt, is het einde niet in het zicht.

  Inderdaad, de politie is een lokmiddel voor het tuig . Ik zou me ook wel 5 keer bedenken voor ik bij de politie ging. Ben geen schietschijf.

  1. zomaar

   onze (R)overheden van linkse structuur gebruiken deze jongens en meisjes gewoon als lokmiddel , om de meest afkomstige ethische jeugd een pleziertje te gunnen , dit tuig weet donders goed dat oom en tante agent aan handen en voeten gebonden is , voor zij de straten ingestuurd worden .

   komt het tot een schermutseling en vallen er klappen dan is oom/tante agent de pineut , en moet voor de rechter verschijnen .

   zelfs mag iemand afkomstig van een andere ethische afkomst , in een volle menigte lachend vertellen dat hij gewapend is , word hij aangehouden weigert hij mee te werken , komen er collega’s bij van omme agent en het escaleert in een gevecht waarin de man nadien overlijd , staat oom met zijn collega’s voor de rechter , die voorbijfiets aan het feit dat de man zelf zegde dat hij gewapend was !!, en medewerking bij de opvolgende aanhouding weigerde !.

   zover is de overheid gezonken , dat middels dreigen met een wapen niemand meer overmeesterd mag worden ,mits hij/zij tot de minderheden behoren .

   wetend dat het juist die minderheden het zijn !!, die lukraak mensen (aanslagen plegen) vermoorden .

   zijn er niet genoeg agenten meer , zet dan het leger in !, of geeft de Nederlanders de vrijheid van wapenbezit !!

 4. poldi

  Als je dat geld gewoon steekt in het verwijderen van buitenlands gespuis uit de Nederlandse samenleving heb je daarna een overschot aan wijkagenten.
  Bij het berekenen van het voordeel van de open grenzen vergeet men de kosten van extra beveiliging, politie-inzet, wijkagenten, beveiligingsbedrijven, beveiligingsinstallaties er altijd vanaf te trekken.

 5. Anna

  De politie loopt leeg omdat ze hun leven niet meer zeker zijn.

 6. Wachteres

  En de regering hoeft bij mij nooit meer aan te komen dat ze ‘geen geld hebben’.

  Met de ‘vluchtelingen’ instroom blijkt ineens dat ze jaar in jaar uit miljarden tot hun beschikking hebben.

  In Duitsland geven ook heel veel politieagenten de pijp aan Maarten [= Merkel].

  Geen wonder: je moet je laten beledigen, je mag niets terug doen [= niet je gezag laten gelden] en als je een boef.geweldpleger vangt. dan staat hij weer op straat voor je je om kunt draaien. Daarkomt bij dat je je leven niet zeker bent.

  Als je je moet verdedigen loop je kans dat je de hele politiek-correcte meute tegen je krijgt.

  En dat voor een belachelijk laag salaris.

  1. van Urk

   De linkse uniform hatende fascisten zijn stelselmatig bezig om van Nederland een grote getto te maken. Criminelen in grote getale binnen laten en bepamperen en de politie die de orde niet kan of mag handhaven omdat het bang is om zelf berecht te gaan worden maar weg bezuinigen. Dit geld trouwens ook voor defensie waarvan zogenaamd ook veel van verwacht wordt terwijl het eigenlijk niks meer kan.

   1. Nog1

    @ Van Urk

    Hoe komt het dan dat het juiste de rechtse kabinetten zijn die het meest hebben bezuinigd op politie en justitie? Het departement is al 20 jaar een volledig VVD-monopolie, van de ministers via de SG’s tot aan het OM.

    En die VVD heeft ze ook nog eens opgezadeld met een onmogelijke centraliserende hervormingsopdracht.

    Lang leve Opstelten, de enig verantwoordelijke voor de puinhoop.

    1. van Urk

     VVD pufh! Die neem je toch niet serieus? En trouwens; in die rechtse kabinetten zat altijd die vervelende PvdA (nu ook trouwens) er tussen die rechtse partijen altijd met hun sociale gejammer manipuleerde .

     1. Nog1

      @ Van Urk

      De afgelopen 15 jaar zat de PvdA minder dan de helft van de tijd in het kabinet. Het CDA twee keer zoveel en de VVD zelfs nog langer.

      Het is idd een puinhoop bij politie, maar de VVD is evident de hoofdchuldige. Alle justitieplannen van de afgelopen 15 jaar waren van de VVD. Net als vrijwel alle bewindspersonen. En op het departement (bij de ambtenaren en opsporing) is er zelf sprake van een volledig monopolie; 100% VVD-ers.

      DIt is nu net een onderwerp waar de PvdA nauwelijks invloed heeft gehad.

     2. van Urk

      U heeft gelijk. Maar wat heb je net als de CDA aan een rechts partij die links progressief denkt? Daar komt het door. Er is in feite maar een rechtse partij die juist wel meer geld naar politie en defensie door wil gaan sluizen. Daar moet beide instituten hun stem volgend jaar aan geven. (maar dat doen ze niet).

     3. Nog1

      @ Van Urk

      Als je de PVV bedoelt moet ik je uit de droom helpen. Het kabinet waar de PVV in zat heeft juist het record op bezuinigingen op defensie, en dit was juist op verzoek van de PVV. Ook op politie heeft het CDA-VVD-PVV kabinet bezuinigd.

      En het was juist dit kabinet dat tot de rampzalige centralisatie tot 1 politiekorps met meer bestuurders dan agenten besloot.

     4. van Urk

      PVV!? Hoe kom je daar nou bij!! De SGP bedoel ik natuurlijk.

    2. Ali Yas

     De PvdA heeft de VVD de kastanjes uit het vuur laten halen. Het is algemeen bekend dat ‘links’ niet gelooft in wetshandhaving.

     Maar goed, dit anarchistische schip wordt straks door de burgerlijke wal gekeerd. Tegen die tijd zitten er bij de hermandad even veel autochtonen als bij een gemiddeld schoonmaakbedrijf dus dat wordt lachen op straat.

    3. zomaar

     de door jou genoemde rechtse partijen , worden heden bestuurd door de linkse multicul denkers binnen deze partijen .

     anders was geweest als Rita, Verdonk partijleidster was geworden .

    4. toetssteen

     @Nog1
     Eeehhhh, zat de PVV in Rutte 1? Nou noem me dan maar een minister. Ow jah, hoe zat het ook weer met die Kunduz missie waar de PVV voor paste en Groen Links/ D’66 hun verantwoordelijkheid (kuch) voor namen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.