Loodgietersvak biedt mogelijkheden voor nieuwe generatie volgens de loodgieter Delft

Loodgietersvak biedt mogelijkheden voor nieuwe generatie volgens de loodgieter Delft

In Nederland dreigt een tekort aan loodgieters te komen. Het grootste deel van de nu nog werkzame loodgieters zit tegen de pensioenleeftijd aan. Daarbij kiezen steeds minder jongeren ervoor om loodgieter te worden. Volgens de loodgieter Delft is dit zonde want het loodgietersvak biedt veel interessante mogelijkheden voor een nieuwe generatie.

Door de vergrijzing van de bestaande loodgieters zal binnenkort een grote vraag naar goede vakmensen ontstaan. Mensen die ervoor kiezen om loodgieter te worden zullen daardoor zeker makkelijk een baan kunnen vinden. Ook zijn er voldoende mogelijkheden om een eigen loodgietersbedrijf te beginnen nadat men eerst ervaring heeft opgedaan in loondienst. De vraag naar loodgieters is tevens nog altijd stijgende. Door de jaren heen hebben zij namelijk steeds meer te doen gekregen.

Groeiend aantal werkzaamheden
Een loodgieter houdt zich bezig met alles dat met water en gas in huis te maken heeft. Denk hierbij onder andere aan waterleidingen, afvoeren en de centrale verwarming. De laatste jaren is het aantal werkzaamheden van een loodgieter enorm gegroeid. De vakman wordt nog altijd ingeschakeld om wc’s te ontstoppen, lekkages op te lossen en cv ketels installeren, onderhouden en repareren. Er zijn echter meer werkzaamheden bijgekomen waarvoor tegenwoordig ook een loodgieter ingeschakeld wordt. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer huishoudens die een zonneboiler op hun dak hebben staan of meerdere wc’s en gootstenen in huis hebben. Loodgieters worden hierdoor steeds vaker gecontacteerd om dingen te installeren, onderhouden of te repareren. Dit groeiende aantal werkzaamheden vergroot het probleem dat ontstaat bij een tekort aan loodgieters in Nederland.

Meer mogelijkheden voor vrouwen
Volgens de loodgieter Delft biedt het dreigende tekort aan vakmensen veel mogelijkheden voor een nieuwe generaties loodgieters. In het bijzonder voor vrouwen zullen er veel extra mogelijkheden ontstaan. Hoewel het vak nog altijd door veelal mannen wordt beoefend zijn vrouwen erg gewild om bij loodgietersbedrijven aan de slag te gaan. Vrouwen hebben veel eigenschappen die goed van pas komen bij het uitoefenen van het loodgietersvak. Zo worden vrouwen bijvoorbeeld makkelijker als betrouwbaar gezien en hebben zij vaak betere sociale skills die hen kunnen helpen om beter met klanten om te gaan. Vrouwen die alleen thuis zijn zullen zich comfortabeler voelen wanneer een vrouwelijke loodgieter bij hen langs komt om loodgieterswerkzaamheden uit te voeren. Iedereen die zich laat opleiden tot loodgieter zal in de toekomst makkelijk een baan kunnen vinden en dit geldt nog meer voor vrouwen die besluiten deze carrière switch te maken.

Bron: http://loodgietersdelft.nl.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer