Rutte maakt de politie kapot: politie loopt leeg door te weinig geld

Rutte maakt de politie kapot: politie loopt leeg door te weinig geld

De veiligheid van de burger zal het kabinet Rutte II een zorg zijn. Het enige waar dit rampenkabinet zich druk om maakt is de staatskas: als die goed gevuld is hebben Rutte, Asscher, Samsom, en Zijlstra hun doel bereikt. Ja, ook als de burger ondertussen niet meer veilig is in eigen huis.

Het bewijs? Politievakbond ACP en zelfs de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen waarschuwen dat het helemaal misgaat bij de politie. Nog even, zeggen zij, en Nederland moet het met zo'n 3.000 opgeleide agenten minder doen. Dit terwijl Nederland er absoluut niet veiliger op wordt.

De reden laat zich natuurlijk raden: het kabinet heeft al jarenlang te weinig uitgegeven aan de politie. Nu beweren PvdA en VVD dat ze 221 miljoen euro meer uittrekken voor de politie dan oorspronkelijk begroot, maar daar is niemand van onder de indruk:

Het kabinet heeft met Prinsjesdag 221 miljoen euro meer uitgetrokken voor de politie dan eerder gepland. De ACP en Van Aartsen zijn daar positief over, maar zien tot hun spijt dat het geld vooral oude gaten en bezuinigingen heeft gevuld en zo niks extra oplevert.

Op zijn best probeert het kabinet de schade dus slechts enigszins te beperken. Op termijn -- de vakbond heeft het over vijf jaar -- wordt Nederland hoe dan ook minder veilig omdat er gewoon niet genoeg agenten zijn. En dat alles met dank aan VVD en PvdA: twee partijen die onze veiligheid volstrekt irrelvant vinden.

Waardeer jij de artikelen op De Dagelijkse Standaard, volg ons dan op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties