Schande! Overheid weigert compensatie te geven aan mensen die erop achteruit gaan door stijging zorgpremie

De staat zorgt er met zijn beleid voor dat de premies hard stijgen, maar weigert mensen die daardoor in de problemen komen vervolgens te helpen. Welkom in Nederland ann0 2016.

Op Prinsjesdag beweerde het kabinet dat de zorgpremies gemiddeld met 3,5 procent zouden stijgen. Onderhand weten we dat dit onzin is. Zo heeft zorgverzekeraar DSW al laten weten dat de premie verhoogd wordt met 10 procent. Dat is significant omdat DSW historisch gezien een trendsetter is.

Tijdens het debat van woensdag over de begroting voor 2017 werd minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem natuurlijk geconfronteerd met deze cijfers. ChristenUnie-woordvoerster Carola Schouten stelde de PvdA’er vervolgens de vraag of hij mensen die er door de stijging fors op achteruit gaat zal compensere. Zijn antwoord:

“Nee, dat gaan we niet doen. In augustus was de besluitvorming over de koopkracht. Daarna gaan we weer over tot de dynamische werkelijkheid. Soms vallen de zaken positiever uit, soms negatiever.”

Met andere woorden, Dijsselbloem steekt zijn middelvinger naar ons op. En hij doet dat nog op een buitengewoon pedante wijze ook. Hij en zijn kabinetsvrienden kunnen de boel probleemloos bedriegen op Prinsjesdag, en als we erachter komen dat we voorgelogen zijn glimlachen ze naar ons, steken hun middelvinger op, en vertellen ons vervolgens dat we de pot op kunnen.

Waarom ze dit doen? Simpel. Ze weten dat ze er toch wel mee wegkomen. Oh ja, we roepen nu even dat het zo niet kan en dat het allemaal verschrikkelijk is, maar op 15 maart stemmen we toch weer op één van de oude partijen — dezelfde partijen die ons al jarenlang bedriegen en bespotten.

De premies gaan zo hard stijgen door het kabinetsbeleid. Dijsselbloem is er dus de schuld van dat de verzekerde straks nóg dieper in de buidel moet tasten. Het is dan volkomen onacceptabel dat hij daar niets tegenover zet. En nee, dan heb ik het niet eens over een tegemoetkoming in de vorm van een subsidie, daar hebben we er al genoeg van in ons land, maar  op heel andere manieren. Ik noem maar wat: een algemene belastingverlaging. Of een speciale aftrekpost bij de belastingen.

VVD en PvdA willen daar natuurlijk niet aan omdat dit betekent dat de staatskas minder gespekt wordt dan zij willen. News flash voor de heren: de staat is er om de burger te helpen, niet andersom.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Sniper666

  Fout; de roverheid is er om de multinationals te helpen. De bazen van de bazen van de multinationals bepalen wat de Haagse trekpoppen doen en zeggen. Maar de huidige Nederlander is een watje. Men mort een beetje en dat was het. Ten tijde van de Tiende Penning rees er verzet. Waarom breekt en nu geen verzet uit? Waarom hoor je de bonden nooit meer? Stel, de Nederlander stopt massaal met betalen van zorgverzekering. Dan loopt de boel acuut vast. WATJES

  1. zomaar

   zijn wij (de Nederlanders)watjes ?, ik denk (verwacht) van niet !.

   alleen hebben de regeringen in de afgelopen 6 decennia gezorgd , dat de bevolking in ons eens zo mooi landje verdeeld is , vandaar de import van culturen uit de gehele wereld , die goed!! onderhouden en bijgestaan worden , door de gevestigde politiek !.

   dit deel binnen ons landje komt niet in (op)weerstand ,tegen het jatte en bedriegen wat de politiek nu doet .

   daarvoor hebben zij 60 jaar lang gepromoot , om allerlei volk hier te omarmen als verrijking van onze samenleving, immers de Hollander werd oud en hierdoor zou de economie zakken , (minder werkvolk), meer niet werk willende jongeren werden aangetrokken vanuit het buitenland , resultaat nog 500 duizend werkelozen , en nog trekken zij heel Afrika en het midden-oosten leeg en halen die hierheen .

   verdeeldheid is de sleutel!!!, waarmee de huidige politiek werkt.

   1. Sniper666

    @zomaar

    Ik blijf erbij. Het Nederlandse volk is verworden tot een stel WATJES. Elk volk krijgt de (opeenvolgende) regeringen die het verdient. Elk weldenkend burger weet uit de geschiedenis dat verdeel- en heers een eeuwenoud spel is, niks nieuws allemaal. Probleem is dat het Nederlandse volk alles pikt en niet in opstand komt.

    1. Peter Selie

     Juist Sniper, ik ga 100% mee in jouw redenatie, waar de mannelijke bevolking langzaam maar zeker gefeminiseerde, politiek correcte lulletjes zijn verworden die denken dat zij de oorlog kunnen winnen met het bedienen van hun smartphones. En in de veronderstelling dat het niet zo’n vaart zal lopen en dat elke “Babyboomer” schat hemeltje rijk is en deze financiële aderlatingen met gemak kunnen dragen. De jongens zijn zo gevaginaliseerde mensen geworden met psychomotorische reflexen van een eendenmossel, door politieke correctheid, dat driekwart van hen zelfs geen lekke autoband kan verwisselen. De jonge volwassenen: Ze zijn zulke linkse zwakkelingen geworden dat zelfs op HBO-leeftijd kinderlijk emotioneel zijn geworden, deze sneeuwvlokjes moeten zich af en toe gewoon terugtrekken in hun veilige thuishaven als ze door getriggerd worden door woorden, attitudes of rechtse ideeën van de realisten onder “ons” het zijn de linkse, de Fucking weaklings, bijna allemaal!

     1. zomaar

      @Peter Selie en Snipper666 , dat onderschrijft toch wat ik geschreven heb , door het alsmaar binnen halen van andere culturen is onze samenleving gedestabiliseerd !, te veel Nederlanders zijn linkse aanhangers geworden , mede door het opvangnet voor kinderopvang , subsidies, hypotheekaftrek , ect, ect.

      hierdoor en mede door het ongecontroleerd binnen halen van andere culturen , heeft de staat de macht weer naar zich toegehaald !!.

      vele onder ons zijn helaas te afhankelijk geworden , ondanks dat men zich een slag in de ronde werkt .

 2. Ni28

  PvdA, de partij die er altijd voor de zwakkere staat als het maar niets kost. Voor een sigaar uit eigen doos gaan zij nog wel maar geen stap verder. Socialistisch betekent niet sociaal voor degene die dat heeft gedacht.

  1. van Urk

   Dat is het verschil tussen het sociale van de socialisten en het sociale van de christenen. Bij de socialisten houdt het een keer op en zijn ze opeens niet bereikbaar terwijl christenen nog tot het uitersten gaan. Het gebeurt vaak dat socialisten de problemen betreft armoede doorschuift naar Kerken want die knappen dat wel op.

   1. Sarko

    Socialist en christen dan behoor je tot de besten (lees echt sociaal ) 🙂

 3. tq1991

  10 Euro per maand extra naar de zorg, dit was exact de koopkrachtstijging die de middeninkomens per maand erbij zouden krijgen bij de “feestbegroting”. Blijft zo weinig over van die zogenaamde koopkrachtstijging.

  1. Peter Selie

   Omstreeks 13 mei 1940 ontvluchte de toenmalige koningin Wilhelmina per schip naar Londen met de volledige goudreserves zo’n 1700 ton en de dag erna volgde bijna de voltallige regering die tot het einde van WO2 in ballingschap verbleef. Klaas Knot deed enige tijd geleden héél erg schimmig over het gewicht van de goudreserve die in de kluizen van de Nederlandse bank ligt opgeslagen.

   Nederlandse goudreserve[bewerken]
   Nederland had per eind 2014 een goudreserve van 612 ton. Het grootste deel van dit goud bevindt zich in het buitenland. In de kelders van De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam lag in november 2014 195 ton. Dat is 31% van de totale Nederlandse goudreserve. De rest wordt bewaard bij de Federal Reserve in New York (31%), de Bank of Canada in Ottawa (20%) en de Bank of England (18%).[2] Tussen 1992 en 1999 verkocht DNB zo’n 1100 ton van de goudvoorraad.[3]

   In de Tweede Wereldoorlog roofden de Nazi’s het niet-geëvacueerde goud uit de DNB kluizen, en verkochten dit om aan deviezen te komen. Onder andere Zwitserland kocht veel van dit roofgoud, en tegenwoordig bezit Zwitserland nog steeds 61.000 kilo geroofd Nederlands goud met een waarde van zo’n twee miljard euro. >>>> https://nl.wikipedia.org/wiki/Goudreserve

   1. toetssteen

    @Peter Selie
    In Nederland is voor het grootste deel nu nog papier goud. Al die blingbling, is er niet, slechts 11%. Nou good luck.

   2. Sniper666

    @Peter Selie

    Is bekend waarom DNB die 1100 ton verkocht? En, waarom krijgen we dat nazi roofgoud niet terug van die Zwitsers?

    Het loslaten van de gouden standaard is een grote fout geweest. Daarom zijn al onze papieren en digitale cijfertjes in feite niet meer waard dan schijtpapier en lucht. De FIAT zeepbel is de laatste 10 jaar enorm opgeblazen. Ik zou er helemaal niet van opkijken als hij binnenkort helemaal uit elkaar spat. Een lange periode met negatieve rente gaat helemaal mis.

 4. Bes Tolen

  Zomaar. Hypotheekrenteaftrek is er altijd dus ook voor de tijd van ”laat maar binnen komen, die vreemde gasten” geweest. De regeling was zelfs uitgebreider, gunstiger maar is gaandeweg beperkt. Nu met alle nieuwe regels zul je na vijftien tot twintig jaar hypothecaire lening merken dat de aftrekregeling geen of heel weinig voordeel meer oplevert. Door de verplichte aflossing. Bij gedeeltelijke financiering aan het begin eerder. Eerder gaf juist de lening de eigenwoningbezitter de grootste kans op voordeel. Dat omdat er inflatie was en de inkomens gecompenseerd werden. Zo werd de schuldlening elk jaar minder waard. Profijtelijk. Overigens zijn eigen woningbezitters veelal minder bangelijk dan huurders. Eigen woningbezit bevordert eigen initiatief maar kan ook een last zijn, bijvoorbeeld omdat het aannemen van werk op afstand tegen houdt. Je komt bij verkoop en nieuwe aankoop wel voor risico en kosten te staan.
  De verplichte aflossing zorgt voor hogere gezinsuitgaven in een tijd dat juist een gezin gevormd moet worden. De zware bemoeienis van de staat is er als lakei van de Amerikaanse geldpolitiek. Komt wel voort uit financiering van illegale immigratie, massa immigratie. Ons eigen Nederlandse systeem van hypothecaire leningen voor eigen woningen is om zeep geholpen. De waarheid is dat dit systeem de banken nooit problemen heeft opgeleverd. Maar de banken moeten aan balansverkorting doen op bevel van Amerika dat ons terroriseert in alles. Daarvoor hebben we die volgzame EU, volgzame ECB en lakeienregeringen in Europa.
  Amerikanen nemen ook goedkoop onroerend goed over in Europa en niet in het minst hier in Nederland. (Kan ook via hun B.V. hier of Duitse A.G. zodat het niet zo opvalt). Voorbeeld. Nederlandse beleggers krijgen hun onroerend goed, dat wordt verhuurd en goed rendeert, niet meer gefinancierd. Die Amerikanen wel en kopen voor afbraakprijzen. Nederlanders worden zo armer. Zo worden wij steeds meer slaaf.

 5. Bes Tolen

  Van Urk. In de socialistische partij PvdA zitten juist tegenwoordig veel christenen wat ook bleek bij het afleggen van de eed toen het kabinet aantrad. Alleen wie een bord voor de kop heeft, kan nog functioneren in zo’n partij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.