Schande: Zwarte Piet niet meer welkom in 39 Arnhemse scholen

Nederland is knettergek aan het worden.

Arnhemse basisscholen die onder de koepel Basisfluvius vallen mogen vanaf het jaar 2018 helemaal geen Zwarte Pieten meer te gast hebben. Volgens het bestuur van Basisfluvius (wat een ontzettende baggernaam, trouwens) is Piet namelijk racistisch. En dat moeten we onze lieve kindjes natuurlijk niet aan willen doen.

Niet alleen de blackface moet verdwijnen: ook het kroeshaar, dikke rode lippen, gouden oorringen en zelfs de knecht-meester verhouding met de goedheiligman gaan er aan. Tevens is het niet langer de bedoeling dat Piet een domme acrobaat is maar gewoon gelijkwaardig aan alle mensen wordt.

Met andere woorden, Zwarte Piet moet gewoon ‘Piet’ worden.

Het gevolg is niet alleen dat leerlingen van 39 basisscholen geen Zwarte Piet meer zullen zien, maar ook dat er nogal wat scholen zijn die een andere Sint- en Pietorganisatie moeten inhuren. Volgens het dagblad De Gelderlander geldt dit bijvoorbeeld voor basisschool De Boomhut. De organisatie waar die school op dit moment mee samenwerkt weigert Zwarte Piet bij het vuilnis te zetten. Vanaf 2018 kan die school daardoor niet meer met dat Piet-verhuurbedrijf samenwerken.

Wellicht dat ik er tegenwoordig alleen in sta, maar ik word hier echt kotsmisselijk van. Het hele Sinterklaasfeest wordt op deze manier verpest. Er is echt niets leuks meer aan. En dat komt allemaal door politiekcorrecte, linkse racismeroepers.

Bah, bah, en nog eens bah. Wat is Nederland toch een waardeloos land aan het worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Sarko

  “Bah, bah, en nog eens bah. Wat is Nederland toch een waardeloos land aan het worden.”
  …………………………………… aansteller.
  Voor de kinderen maakt het geen reedT uit.. zwarte Piet is zwarte Piet.
  Je hoort geen kind zeuren .. tis niet de ouwe Piet -niet genoeg zwart.
  Schei toch uit met dat gezeur.
  Zie ook liever de oude Piet, het tij is niet meer te keren.

  1. Wachteres

   Dit gevecht om macht gaat over de hoofden van de kinderen heen.

   Laf om te zeggen dat het voor hen niet uitmaakt. Moeten we de kinderen misschien laten kiezen?

   Stom links heeft niet door waar dit het begin van is. Van het einde van ons vrije Europa.

   En ja, Nederland wordt een waardeloos, walgelijk land, net als de rest van de EU.

   Kijk naar Zweden, dat is onze toekomst.

   1. Sarko

    -Laf om te zeggen dat het voor hen niet uitmaakt. Moeten we de kinderen misschien laten kiezen?-
    Wat klets je nu… deze ontwikkeling is al tientallen jaren bezig.
    Waarom over de hoofden van de kinderen zoveel strijd.
    Het is helaas niet meer tegen te houden – zie het als vuurwerk met oudjaar, is ook niet meer zoals “vroeger”.

    1. zomaar

     zeker zal het voor de kinderen niet veel uitmaken . toch traditiegetrouw was zwarte piet zwart !.

     en aan deze traditie wordt nu afbraak gedaan door mensen , die de afgelopen 50 jaar hier gastvrij ontvangen zijn , en door de linkse denker !.

     hier gaat het om vreemde die hierheen gekomen zijn eisen van ons dat wij rekening moeten houden , en hun cultuur en traditie moeten omarmen (cq accepteren), toch vegen onze cultuur en tradities van tafel .

     snap jij als linkse mens nu niet , dat dit een wrijving binnen onze samenleving te weeg brengt , als wij als GASTHEER EN DAME ons weg moeten cijferen voor de niet betalende gasten .

     hebben deze mensen niets anders te doen ? , zo nee moeten zij subiet naar Suriname gaan !, zijn zij op tijd om daar zwarte piet te boycotten .

     zoals jij en wij alle weten leven in Suriname mensen met een bruinen huidskleur , laat het nu zo zijn dat die bruinen mensen zich extra zwart schminken voor de Sinterklaas optocht .

     dus werk genoeg daar voor deze raddraaiers !.

 2. werkloze generaal

  Sinds Verene Sheperd , of hoe heette dat walgelijke mens van de VN , hier een aantal jaar geleden de boel omtrent zwarte piet flink heeft opgestookt is half zwart Nederland beledigd gekrenkt en kwaad.

  Voor die tijd had niemand een klacht over onze traditie , voelde niemand zich gediscrimineerd of beledigd en was er niets aan de hand. Echt , iedereen deed gewoon mee.

  Sylvana Simons is vroeger gepest , en nu grijpt ze zwarte piet aan om dit volksfeestje voor kinderen te verzieken en te vergallen. Van dit soort allochtonen moet je er zo min mogelijk van hebben in ons land.

  Voor zowel Verene Sheperd als Sylvana Simons stel ik voor : 1000 stokslagen en daarna met pek en veren het land uitgezet worden.

 3. Sniper666

  Weg met de Kerstman. En dat gewei op de rendieren kan ook niet meer. Lijkt teveel op de hoornen van de duivel. Een vliegende slee is onzin en al die kerstbomen een milieudelict. De USA moet er ook mee stoppen!

 4. tq1991

  Ach en wee, zonder de discriminerende kenmerken is er niets meer aan aan Zwarte piet en Sinterklaas? Beetje vreemd dit, maar geef je zo de tegenstanders van deze figuur dan geen gelijk?

  1. Sniper666

   @ tq1991

   Het beladen woord discriminatie betekent niets anders dan onderscheid maken. Dat doen we allemaal de hele dag door, u ook.

 5. J.C.

  En een betrouwbare en hardwerkende witte Piet, is dat wat?

 6. Norman Corinth

  Elke objectieve waarnemer kan zien dat de volksculturele traditie van Zwarte Piet zoveel weerstand oproept dat die niet meer te handhaven is. Het volhouden van het verzet tegen deze onafwendbare verandering is zinloos en schadelijk, met name voor de kinderen die de dupe worden van deze politieke strijd.

  1. zomaar

   iedere realist , kan zien dat door de gasten hier , er misbruik gemaakt word van onze toegeeflijkheid !.

   met gevolg dat onze samenleving in een spagaat komt , een deel die de zijde van deze gasten verkiest , en een deel dat onze cultuur en traditie verkiest boven deze (onbetalende) gasten !, die door links Nederland hier uitgenodigd zijn .

   het mag niet zo zijn of gaan dat ieder kind in tweestrijd verwikkeld raakt , een tussen onze traditie , en twee wat die onbetalende gasten van onze traditie vinden .

   wees een gast , en respecteer de huisregels !, zou ik zeggen .

   1. Houtlijm

    Perfekt verwoord Zomaar. Helemaal mee eens.

   2. Norman Corinth

    @zomaar,

    In uw betoog lijkt u er van uit te gaan dat de Nederlanders die moeite hebben met Zwarte Piet ‘gasten’ zijn. Dit lijkt me een misverstand: alle Nederlanders zijn gelijk voor de wet en etnische achtergrond en huidskleur zijn daarin irrelevant. In elk geval kent de wet en en rechtsstaat geen onderscheidelijke begrippen als gastheer en gast.

    1. Sniper666

     @ N.C.

     Trekt u dat nou eens door.. Dan is Zwarte Piet ook gewoon welkom!

   3. Beukman

    @Zomaar is geen echte Nederlander. Een echte Nederlander is gastvrij. Die probeert het gasten dus naar de zin te maken.
    Overigens zijn de meeste voorstanders van een verandering van Piet helemaal geen gasten. Die wonen hier gewoon.

    1. zomaar

     nog sterker @Beukman !, als ik jou vertel dat in de stad waarin ik woon , ruim 50 jaar geleden (59 jaar om precies te zijn !), de eerste zwarte man over de markt liep !.

     de eerste zwarte man die ik in mijn jongen jaren mocht aanschouwen !, dan beste Beuk , zijn het voor mij gasten , die hierheen gekomen zijn op het verzoek van de toen al sociaal democraten , die onze samenleving wilden hervormen .

     afin na deze eerste ZW-man , hebben de sociaal democraten de grenzen open gemietert voor iedereen die zonder werken toch leven wil .

     ondanks de hoge werkloosheid , komen er dagelijks nog ruim 1000 vreemde onbetalende gasten binnen , gasten waarvoor geen werk is , dus levenslang krijgen zij verzorging .

     wat een schril contrast met de oude Nederlanders !, na een leven van werken word hen de zorg ontnomen , door de sociaal democraten .

     waar staat democratie eigenlijk voor ?, binnen jullie gedachtengoed .

     1. Beukman

      Het waren de sociaal-democraten niet die de grensen hebben opengemieterd, @zomaar, het waren de liberalen, die zo goedkope arbeidskrachten wilden binnenhalen. Later kregen ze steun van de confessionelen om deze mensen permanent te huisvesten. Het pamperen van de sociaal-democraten kwam pas daarna.

      Verder kan je iemand die in Nederland woont, stemrecht heeft en er vaak ook geboren is, moeilijk een “gast” noemen. Zo iemand heeft net zoveel recht als jij om z’n mening te geven zonder dat een stelletje klootzakken tegen hem zegt dat ie maar moet ophoepelen als het hem niet bevalt.
      Die mensen blijven hier en trekken hun bek open. Wen er maar aan.

  2. Sniper666

   @ N.C.

   Gaat u a.u.b. de tuin harken bij Marcel van Dam.

   1. Ni28

    goede hint!

 7. werkloze generaal

  Voordat die onsympathieke Verene Sheperd van de VN in het kader van het ‘onderzoek’ naar de vraag ” is zwarte piet rascistisch ? ” haar uitspraak had gedaan , hoorde je geen enkele zwarte erover. Deden ze zelf vrolijk mee aan de traditie.

  De , hoe kan het anders , gekleurde Verene trok haar vooringenomen conclusie ( er was geen enkele andere uitkomst mogelijk dan een ja) , en ineens is half zwart Nederland anti zwarte piet. Ze voelden zich dus gesterkt door de lachwekkende uitkomst van dit nep-onderzoek.

  Helaas voor hun is de discussie al fors aan het afzwakken en hoor je er straks niemand meer over. Blijft zwarte piet zwarte piet zoals het hoort , dat wil zeggen gewoon zwart door de schoorsteen en knecht van sinterklaas.

  Ondergetekende lacht de zogenaamde ‘klagers’ alvast uit.

 8. Ni28

  Het zijn niet alleen de activisten maar vooral de instanties die doordrongen zijn van politieke correctheid de activisten op hun wenken bedienen. Onder het motto: Wilt je hier blijven werken dan zult je onze ideologie steunen, kraken zij onze democratie af. En weer is een stukje toegegeven en dat gaat zomaar door tot Nederland geen Nederland meer is maar een provincie van wie dan ook. De politiek laat dit allemaal toe door hier afstand van te nemen als niet politieke zaak. Cultuur hoort beschermd te worden door de politiek en dat gebeurd niet. Daarom verliest Nederland haar cultuur terwijl iedereen van elders hardop mag roepen wat ie wilt. Toen ik Rutte hoorde zeggen dat zwarte Piet zwart is wist ik al dat hij loog.

 9. Ni28

  Een Nederlander is zo enorm gastvrij dat hij op het laatst gast in eigen land is en dienaar naar de eisen van de nieuwe Nederlander. Naïviteit grenst aan de domheid.

 10. Ni28

  Het ligt volkomen bij de ouders hoe zij hiermee omgaan. Het is pijnlijk om tegen je kind te zeggen dat een feest niet doorgaat maar het zou wel moeten gebeuren. Feest afgeschaft, geen gezeur. Of toch weer?

 11. Ruud562

  De volledig doorgeslagen politiek correctheid zal de doodsteek zijn voor onze zwaar bevochten vrijheden. Nu is het Zwarte Piet en daarmee uiteindelijk het Sinterklaasfeest dat wordt betwist door een kleine psychisch gestoorde minderheid. Eerder konden onze cartoons al niet meer verschijnen, staan andere cultuuruitingen onder druk en is bijvoorbeeld ons miljoenen kostende beleid voor de vrouwenemancipatie volledig teniet gedaan wegens de invloed van een andere, zeer dominante en intolerante en ook vaak labiele minderheid, die zich hier door toedoen van liberalen, convensionele en sociaal-democratische partijen vrijelijk heeft en nog steeds kan vestigen. Arm Nederland! Het land dat ten ondergaat door onnozelheid, naïviteit en pure domheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.