Schitterend: dit huilende meisje bewijst hoe vreselijk de onderdrukking door ISIS is

De islamitische extremisten van ISIS zijn de nazi’s van onze tijd.

Het 10-jarige meisje Aysha leefde jarenlang onder het juk van ISIS. Ze woont namelijk in een dorpje bij Mosul, de grote stad in Irak. Met name de laatste drie dagen waren vreselijk voor haar: ze had geen eten en drinken, en weigerde om haar moeder los te laten. Zo bang was ze. Haar vader werd al eerder vermoord door de islamitische slachters.

Gelukkig werd Aysha onlangs bevrijd door Iraakse troepen én een lokale militie. Haar reactie op die bevrijding spreekt boekdelen over het leven onder ISIS’ tirannieke regime:


Op de beelden zie je hoe het kleine meisje eindelijk iets te eten en te drinken krijgt. Eerst probeert ze haar emoties nog in bedwang te houden, maar dat lukt haar al snel niet meer. Ze begint te huilen en legt uit aan de soldaten dat ze doodsbang was dat ze toch niet zouden komen.

Natuurlijk is het geweldig mooi dat dit meisje bevrijd is, maar wat is het ongelooflijk triest dat ze al zo’n vreselijk leven achter zich heeft. Een meisje van tien hoort zich druk te maken over haar poppen, niet over het wel en wee van haar land, en al helemaal niet over haar eigen vrijheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Wim

  De VS wordt feitelijk door een schaduwregering geleid, die besloten heeft dat Hillary Clinton –hoe impopulair en gehaat ze ook is- de volgende president wordt.

  Na het slotdebat peilde CNN de mening van de kijkers: 52% zou vinden dat Hillary Clinton had gewonnen, en 39% Donald Trump. Dat hetzelfde CNN (‘Clinton News Network’) al lange tijd doelbewust een veel groter percentage Democraten dan Republikeinen peilt, zegt voldoende over de betrouwbaarheid van deze door de Nederlandse media klakkeloos overgenomen percentages. CNN moet inmiddels veel spijt hebben van de laatste circa 30 seconden van het debat, toen een 21 burgers tellende ‘focusgroep’, representatief voor het grote aantal zwevende Amerikaanse kiezers, in de studio werd gevraagd wie volgens hen had gewonnen: Clinton kreeg 5 stemmen, Trump 10 stemmen, en 6 wisten het niet.

  1. Sniper666

   @ Wim

   Vast bekend, maar toch;

   –> http://www.nu.nl/beurs/4339916/telecombedrijf-att-koopt-time-warner-85-miljard-dollar.html

   Time Warner is eigenaar van o.a. het CNN merk. Je zou kunnen stellen dat AT&T weer zo ongeveer is zoals het voor de verplichtte break up door de FCC in 1984 was.

   1. toetssteen

    Ik zou als ik in de US zou mogen stemmen, alleen de You Tubes nog bekijken en niet de prefabricated stuff.

 2. Wachteres

  Poppen, Michael? Dat is tegenwoordig een doodzonde. Het moeten wel auto’s zijn of een voetbal.

  Het bewijst maar weer dat de linksen in elk opzicht knettergek zijn.

  Ze halen IS binnen en ondertussen maken ze zich ook nog druk over ‘gender’.

  Het verschil tussen jongens en meisjes zal de IS hen wel bijbrengen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.