Schitterend: dit huilende meisje bewijst hoe vreselijk de onderdrukking door ISIS is

Geen categorieokt 23 2016, 16:00
De islamitische extremisten van ISIS zijn de nazi's van onze tijd.
Het 10-jarige meisje Aysha leefde jarenlang onder het juk van ISIS. Ze woont namelijk in een dorpje bij Mosul, de grote stad in Irak. Met name de laatste drie dagen waren vreselijk voor haar: ze had geen eten en drinken, en weigerde om haar moeder los te laten. Zo bang was ze. Haar vader werd al eerder vermoord door de islamitische slachters.
Gelukkig werd Aysha onlangs bevrijd door Iraakse troepen én een lokale militie. Haar reactie op die bevrijding spreekt boekdelen over het leven onder ISIS' tirannieke regime:

Op de beelden zie je hoe het kleine meisje eindelijk iets te eten en te drinken krijgt. Eerst probeert ze haar emoties nog in bedwang te houden, maar dat lukt haar al snel niet meer. Ze begint te huilen en legt uit aan de soldaten dat ze doodsbang was dat ze toch niet zouden komen.
Natuurlijk is het geweldig mooi dat dit meisje bevrijd is, maar wat is het ongelooflijk triest dat ze al zo'n vreselijk leven achter zich heeft. Een meisje van tien hoort zich druk te maken over haar poppen, niet over het wel en wee van haar land, en al helemaal niet over haar eigen vrijheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten