Straattuig terroriseert speeltuin Breda. De ‘oplossing’ van de gemeente? ‘We maken het gewoon mooier!’

Straatterroristen doen hun naam eer aan in Breda. Daar terroriseren ze namelijk een hele buurt door een lokaal speeltuin te gijzelen.

Het gaat om een speeltuin aan de Veurnestraat in de Bredase wijk Wisselaar, waar eerst en vooral zestigplussers wonen. Het is buurtbewoners een reden waarom er juist daar een speeltuin is neergezet, aangezien zij allemaal hoogbejaard zijn en dus al lang geen kinderen meer in huis hebben, maar blijkbaar vond het Bredase bestuur het tijd worden om de wijk te verjongen — in ieder geval qua uiterlijk.

Leuk bedacht, maar helaas is er een probleem: toen kansenpareltjes de speeltuin ontdekten eigenden ze het zich meteen toe. De ‘hangjeugd’ maakt er alles kapot — er is nog maar bar weinig over van het speelgoed in de speeltuin — steekt regelmatig dingen in de fik, en — oh ja — dealt er ook nog eens drugs.

BN De Stem (via Blendle) legt uit:

Volgens de buurtbewoners komt het allemaal door de jeugd die er na schooltijd en in de avond ‘hangt’. “En als je er iets van zegt, krijg je een grote bek terug.” Zo heeft Rijndorp wel eens een steen door zijn schuifpui gehad. Zijn kleindochter zat angstig dichtbij de plek waar de steen terecht kwam. “Het is dat ik me niet laat kennen, maar veel mensen in de straat willen verhuizen. Je bent gewoon bang voor je eigen veiligheid.”

De ‘oplossing’ van de gemeente? Een hek erom heen en de speeltuin opknappen. Jawel, het moet dus mooier worden. Want dan gaan de straatterroristen natuurlijk weg: mooie speeltuinen hebben dat effect automatisch op ze. Denk: Dracula en een kruis.

Aangezien de buurtbewoners begrijpen dat dit natuurlijk nooit van z’n leven gaat werken bieden ze aan om de speeltuin desnoods zelf maar te ontmantelen. Kleine kinderen zijn er toch maar nauwelijks, en misschien dat de hangjeugd dan op zoek gaat naar een andere straat om te terroriseren. Dan hebben zij in ieder geval weer wat rust aan het hoofd.

Dat is begrijpelijk, maar het echte probleem wordt daar natuurlijk niet mee opgelost. De straatterroristen gaan dan immers gewoon op zoek naar een andere plek waar ze de boel kunnen verzieken. Grijp daarom maar eens hard in: overlast veroorzakende kansenpareltjes moeten gewoon vervolgd worden en vervolgens voor enige tijd in het gevang verdwijnen. Maar ze maar duidelijk dat dit soort wangedrag niet geaccepteerd wordt. Doe dat twee keer, en voor je het weet leren ze zich opeens een beetje te gedragen.

Waardeer jij de artikelen op De Dagelijkse Standaard, volg ons dan op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. van Urk

  Dat mooier maken dat werkt zeker niet want ze gaan gewoon door met het vernielen van burgerlijk investeringen naar goede leef en speelomgeving. Hoe vaak er bij ons wel niet vernield is gegaan aan speeltoestellen op twee speciaal gekozen plekken in mijn dorp dat steeds gerepareerd of vernieuwd moet gaan worden. Om moedeloos van te worden.

 2. C.oitus

  Verdomme wat een goed idee, met mijn PVV verstand zou ik dat nooit kunnen bedenken, alleen CP die met een nieuwe alias op dds opereert.

 3. Nog1

  Dit verhaal is gewoon niet waar.

  Bij de politie is er geen enkele melding binnen vn overlast. ‘Geen enkele melding vanuit de buurt ontvangen over jeugdoverlast, vernielingen, brandstichting of wat dan ook. Ook vanuit buurtpreventie Wisselaar heb ik geen wanklanken ontvangen.’

  Ook de bewering dat het een wijk is voor 60-plussers is onjuist. Het aantal gezinswoningen (mn doorzon) is veel groter dan het aantal woningen voor 55+. Scholen en een zwembad zijn andere indicaties dat het juist gaat om een gezinswijk.

  Het hele bericht is gebaseerd op het verhaal van twee bewoners; SP-raadslid Koos Gouka is de ene, Bas Rijndorp de andere.

  En die laatste klaagde twee maanden geleden nog dat er een hek om de speeltuin moest komen omdat het er voor de spelende kinderen niet veilig was. (Dit naar aanleiding van een dodelijk ongeval waarbij een 3-jarig kind werd doodgereden.) Nu beweert hij dat er nooit een kind speelt…

  1. rebus sic stantibus

   Het betoog van Nog 1 lijkt me feitelijk falsificeerbaar maar dat gebeurt niet omdat dit kennelijk niet mogelijk is. Hij spreekt dus de waarheid.
   Hij wordt hier wel akelig gediskwalificeerd omdat de door hem gepresenteerde feiten kennelijk onbehaaglijke cognitieve dissonantie veroorzaken.

   Tamelijk armoedig.

   1. Floris

    Het “betoog” (mag ik even lachen) van wegkijker Nog1 komt erop neer dat hij de klachten, onder andere afkomstig van een raadslid, onwaar noemt omdat een wijkagentje heeft gezegd “de problemen niet te herkennen”.

    http://www.bndestem.nl/regio/breda/hangjeugd-terroriseert-speeltuin-in-bredase-wijk-wisselaar-1.6491229

    Ik ken wel meer van dat soort wijkagentjes wiens naam haas is als er problemen zijn met bontkraagjes.

    1. Floris

     Even een vraagje aan de heer Rebus alias Ceteris Paribus. Ben je hier illegaal of heb je zitten soebatten om je verbanning (die voor altijd zou zijn) ongedaan te maken?

     1. rebus sic stantibus

      Een vraagje aan Floris: waarom hecht je er aan dat iedereen die je tegenspreekt op fora wordt verbannen? En als dat zo is: wat heb je op debatfora dan te zoeken?

     2. Floris

      Ik zie dat Rebus alias Ceteris Paribus geen antwoord op de vraag geeft. Dat had ik ook niet verwacht.

      Uiteraard slaat je wedervraag nergens op. Zo staat het je bijvoorbeeld vrij om mij op UV tegen te komen spreken en zal je daar niet verbannen worden (en dat weet je donders goed) maar hier ben je al zo vaak verbannen en evenzovele keren teruggekeerd dat ik nu wel eens zou willen weten of dat met instemming van Michael gebeurt of dat je gewoon brutaalweg terugkomt onder een andere nick al dan niet via een proxy oid.

    2. rebus sic stantibus

     De reacties onder het artikel in De Stem lijken op die van die op DDS. Als de enige professional in het gezelschap (de wijkagent) zegt dat er niets aan de hand is maakt iedereen op hoge toon bezwaar: we hadden toch met elkaar afgesproken dat die Marokkaantjes grote overlast veroorzaken?

     1. Floris

      Dat marokkaantjes grote overlast veroorzaken weet ik uit eigen ervaring en velen weten dat ook. De vraag is waarom jij en Nog1 zoveel moeite doen om dat algemeen bekende feit te ontkennen danwel te bagatelliseren.

 4. Sjonnie

  Het is verbazingwekkend hoeveel onwaarheden hier als feiten worden gebracht. Waarom is dat?

  1. Seneca

   Feiten zijn onderhevig aan meningen. Als je een ‘gutmensch’ bent, dan is dit bericht niet waar of het is niet zo erg, want men heeft geen kansen gekregen en noem de hele reidel maar op; ben je realist en zie je wat er echt in Nederland speelt, dan is je reactie totaal anders en zie je dat ons land werkelijk naar de kloten is geholpen door de stilzwijgende of uitgesproken toestemming van figuren zoals nog 1, beukman, in gelijk blijvende omstandigheden enz.

   1. Sjonnie

    Beste Seneca, je zegt ‘Als je een ‘gutmensch’ bent, dan is dit bericht niet waar”. Maar een bericht is waar of niet waar, toch? Het is toch niet zo dat iets dat niet waar is bij een “rechtsmens’ wel waar wordt terwijl het gewoon echt helemaal niet waar is? Ik snap wel dat er problemen zijn en dat is een waarheid maar een probleem verzinnen is geen waarheid. Je kan wel een mening ergens over hebben maar dat kan je dan toch niet als waarheid neerzetten zoals in dit stuk?

  2. rebus sic stantibus

   Dat komt omdat de Dagelijkse Standaard geen nieuwsblog maar een opinieblog is, i.c. een rechtspopulistische opinie. De feiten staan daarbij in functie van de boodschap die men wil overbrengen. Als die feiten niet kloppen met de boodschap is dat slechts vervelend voor de feiten.

   1. Ali Yas

    Ceteris (H) doet net of de feiten hem heilig zijn. Uit zijn hoek is dat wel grappig.

 5. Paul

  ‘We maken het gewoon mooier!’
  __________
  Natuurlijk, als je in de speeltuin een mooie zandbak maakt kunnen ze zich vermaken in hun eigen habitat.
  Probleem opgelost.

  1. Mart

   Ze kunnen er ook in schijten en hun reet afvegen met zand net als 0pa het thuis óók gewend was.

 6. Floris

  Ik zie dat de heer Rebus (de return van Ceteris Paribus, Simon Brouwenstein alsmede nog een stuk of 10 nicknames) en ene Sjonnie Flodder het gelul van de kampioen wegkijken genaamd Nog1 klakkeloos overnemen. Soort zoekt soort zullen we maar zeggen.

  Er is geen reden om aan het waarheidsgehalte van het verhaal van de klagende bewoners te twijfelen al was het maar omdat dit soort dingen in vrijwel elke gemeente aan de orde van de dag zijn. Overigens hebben ze nog geluk in Breda. Als je pech hebt kiezen ze jouw stoep uit om op te gaan ‘hangen’. Het overkwam de progressief Johan Derksen jaren geleden al:

  “Ooit kocht ik een aardig grachtenpandje in Gouda, dicht bij de redactie. Volgens de makelaar was het niet goedkoop, maar dat kwam doordat ik op een A-locatie ging wonen. Dat verkooppraatje stak hij ’s morgens rond koffietijd af langs een zonovergoten gracht. Toen ’s nachts de koffieshops sloten, zag de wereld rondom mijn huis er heel anders uit. Tien procent van de Goudse bevolking is Marokkaans, maar het grootste deel van de criminaliteit in de stad komt op naam van die tien procent. Als binnenstadbewoner ben ik geïntimideerd, geprovoceerd en bedreigd. Mijn autoramen werden regelmatig ingeslagen en op de trap naar mijn voordeur speelde zich van alles af. Ik heb jeugdige Marokkanen spuitend, drinkend, poepend, piesend, neukend en de buit van autokraken verdelend aangetroffen.”

  Blijf lekker wegkijken, stelletje laffe struisvogels. En mogen jullie kinderen en kleinkinderen op jullie graf pissen voor de ellende die ze van jullie hebben moeten erven.

 7. zomaar

  ach gut , is Ella. Vogelaar nog in functie ?, die gooide ook miljarden weg aan die prachtwijken van haar , om de boefjes tevreden te stellen .

  zie haar nog op de hoek staan van het pleintje , verhuld in boerka breed lachend van tevredenheid hoe haar oogappels van islamitische afkomst , op de wip kip zaten !.

  kindertjes van pakweg 18 tot 35 jaartjes jong , in denkvermogen .

 8. Mart

  De trol heeft zich een nieuwe schuilnaam aangemeten lees ik.Als laag opgeleide ”Marine Mecanic”, en geen latijns beheersend behalve enige populaire kreten als ”luctor et abortus” en ”penis erectus”.Ik lees dan ook….six tifus stanches needs rebushing.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.