Straattuig terroriseert speeltuin Breda. De 'oplossing' van de gemeente? 'We maken het gewoon mooier!'

Geen categorieokt 05 2016, 14:00
Straatterroristen doen hun naam eer aan in Breda. Daar terroriseren ze namelijk een hele buurt door een lokaal speeltuin te gijzelen.
Het gaat om een speeltuin aan de Veurnestraat in de Bredase wijk Wisselaar, waar eerst en vooral zestigplussers wonen. Het is buurtbewoners een reden waarom er juist daar een speeltuin is neergezet, aangezien zij allemaal hoogbejaard zijn en dus al lang geen kinderen meer in huis hebben, maar blijkbaar vond het Bredase bestuur het tijd worden om de wijk te verjongen -- in ieder geval qua uiterlijk.
Leuk bedacht, maar helaas is er een probleem: toen kansenpareltjes de speeltuin ontdekten eigenden ze het zich meteen toe. De 'hangjeugd' maakt er alles kapot -- er is nog maar bar weinig over van het speelgoed in de speeltuin -- steekt regelmatig dingen in de fik, en -- oh ja -- dealt er ook nog eens drugs.
BN De Stem (via Blendle) legt uit:

Volgens de buurtbewoners komt het allemaal door de jeugd die er na schooltijd en in de avond 'hangt'. "En als je er iets van zegt, krijg je een grote bek terug." Zo heeft Rijndorp wel eens een steen door zijn schuifpui gehad. Zijn kleindochter zat angstig dichtbij de plek waar de steen terecht kwam. "Het is dat ik me niet laat kennen, maar veel mensen in de straat willen verhuizen. Je bent gewoon bang voor je eigen veiligheid."

De 'oplossing' van de gemeente? Een hek erom heen en de speeltuin opknappen. Jawel, het moet dus mooier worden. Want dan gaan de straatterroristen natuurlijk weg: mooie speeltuinen hebben dat effect automatisch op ze. Denk: Dracula en een kruis.
Aangezien de buurtbewoners begrijpen dat dit natuurlijk nooit van z'n leven gaat werken bieden ze aan om de speeltuin desnoods zelf maar te ontmantelen. Kleine kinderen zijn er toch maar nauwelijks, en misschien dat de hangjeugd dan op zoek gaat naar een andere straat om te terroriseren. Dan hebben zij in ieder geval weer wat rust aan het hoofd.
Dat is begrijpelijk, maar het echte probleem wordt daar natuurlijk niet mee opgelost. De straatterroristen gaan dan immers gewoon op zoek naar een andere plek waar ze de boel kunnen verzieken. Grijp daarom maar eens hard in: overlast veroorzakende kansenpareltjes moeten gewoon vervolgd worden en vervolgens voor enige tijd in het gevang verdwijnen. Maar ze maar duidelijk dat dit soort wangedrag niet geaccepteerd wordt. Doe dat twee keer, en voor je het weet leren ze zich opeens een beetje te gedragen.
Waardeer jij de artikelen op De Dagelijkse Standaard, volg ons dan op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten