Sylvana Simons van homofoob DENK huilt krokodillentranen over in elkaar geslagen homo’s

De DENK-politica doet net alsof ze het voorval héél erg vindt, maar zet zich tegelijkertijd in voor een homofobe partij.

Sylvana Simons is een bijzondere vrouw. Ze kan namelijk twee meningen tegelijkertijd hebben. Zo wil ze méér geschiedenisonderwijs over de slavernij, maar weet ze zelf niets te vertellen over de gruwelijkheden die de Armenen hebben moeten doorstaan. Ze zegt op te komen voor tolerantie, maar wil tegelijkertijd haar mening over Zwarte Piet opleggen aan de hele samenleving. En ze zegt zich in te zetten voor homo’s, terwijl ze tegelijkertijd actief is voor een homofobe partij.

Sylvana vindt het vreselijk dat twee homo’s in elkaar zijn geslagen achter Amsterdam CS. En dat is het natuurlijk ook: het is onacceptabel dat vandaag de dag homo’s nog steeds moeten vrezen om te zijn wie ze zijn. En dat zoiets nota bene gebeurt in hartje Amsterdam, ooit dé homohoofdstad van Europa, is al helemaal schrijnend.

Maar het verdriet van Sylvana bestaat uit pure krokodillentranen. Hoe kan de DENK-diva met droge ogen beweren dat ze zich bekommert om in elkaar geslagen homo’s terwijl ze tegelijkertijd een homofobe partij steunt? Want homofoob, dat is DENK. Twee dagen geleden schreef mijn collega Tim Engelbart al op DDS over partijleider Kuzu’s verzet tegen homoseksuele pleeggezinnen:

In 2013 deed Kuzu nog z’n uiterste best om te zorgen dat er zo min mogelijk homoseksuele pleegouders zouden zijn. Dat zou maar erg zijn voor praktiserende moslims. Niet alleen gaf Kuzu dus toe dat moslims in principe homofoob zijn, maar dus óók dat hij homofobie maar wat graag wil faciliteren.

Het track record van Tunahan Kuzu op het gebied van homorechten is allesbehalve positief. Toen hij nog bij de PvdA zat, maande hij een Turkse politica om niet mee te doen aan de Gay Pride Parade in Amsterdam – dit zou immers ‘gevoelig’ liggen bij de achterban.

Maar Sylvana doet net alsof ze homorechten héél belangrijk vindt. Sylvana, als je dat echt zo belangrijk vond dan zou je niet actief zijn voor een partij die homorechten onder het tapijt veegt en de rechten van immigranten wil uitbreiden. Het zijn namelijk maar al te vaak jongeren van allochtone komaf die zich schuldigmaken aan anti-homogeweld, en DENK is natuurlijk de laatste partij die daar wat aan gaat doen. Óf je steunt homo’s, óf je steunt DENK. Niet allebei.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Sniper666

  SS is een omhoog gevallen zwart beeldbuis schaamlapje van de linkse kerk. Door die positie dacht ze echt wat te zijn in de grote boze buitenwereld. Nu ze zonder begeleiding van de linkse kerk in een moslim splinterpartij zit komt aan het licht dat ze helaas geen groot licht is.

  1. tq1991

   Is het nodig om haar huidskleur erbij te halen? Dat wil de witte man toch ook niet, dat zijn huidskleur er steeds word bijgehaald bij elke discussie.

   1. Sniper666

    @ tq1991

    Doet zij toch ook..

   2. toetssteen

    @tq
    Witte man? U heeft Casper het spook gezien?

 2. Norman Corinth

  Ik ben verbaasd over dit bericht. DENK heeft zich in publieke uitingen nimmer in homofobe zin uitgesproken, integendeel men heeft aangegeven de emancipatie van homoseksuelen toe te juichen. http://www.volkskrant.nl/opinie/het-frame-van-de-pvda-fractie-en-het-interview-met-kuzu-en-ozturk~a3800538/

  Ook de verwijzing naar het beleid van plaatsing van Turkse pleegkinderen is door vertegenwoordigers van DENK niet in homofobe zin gemotiveerd: men bepleitte pleegkinderen in gezinnen met een overeenkomstige culturele achtergrond te plaatsen. Over homoseksualiteit werd in dat verband niet gesproken. Men kan hier wat van vinden maar de strekking van dit artikel behelst een onjuiste toeschrijving.

  1. Floris

   Citaat:

   Ze weigeren vertrouwen uit te spreken in PvdA-idealen over solidariteit, emancipatie, vrijheid en gelijk rechten voor homo’s en vrouwen

   Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk zijn uit de PvdA-fractie gezet. De twee vielen eerder deze week uit tegen minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher.

   De twee blijken zich niet meer te kunnen vinden in de PvdA-idealen over solidariteit, emancipatie, vrijheid en gelijk rechten voor homo’s en vrouwen.

   http://politiek.blog.nl/binnenlandse-politiek/2014/11/13/kuzu-en-ozturk-uit-pvda-fractie-gezet

   1. Norman Corinth

    @Floris
    Bij mijn weten traden deze Kamerleden niet uit de PvdA-fractie vanwege een afwijkend standpunt over homoseksualiteit. Het zou ook strijdig zijn met mijn hierboven vermelde bron waarin ze verklaren de emancipatie van homoseksuelen toe te juichen.

    1. Floris

     De laatste zin uit jouw bron: Waar Kuzu en Öztürk zich in het politieke spectrum bevinden, blijft evenwel onduidelijk. Met hun antwoord op de vraag over vrouwen en homo-emancipatie kwamen ze erg gemakkelijk weg.
     ———————————————————-
     Daar kwamen ze inderdaad erg makkelijk mee weg. Het is namelijk totaal ongeloofwaardig uit de mond van een fundamentalistische turkse nationalistische moslim.

     Ben jij altijd zo goedgelovig, Paardenpis?

    2. toetssteen

     Huh, maar dat was in 2014. Begint er al een belletjes te rinkelen?

 3. Viertel

  Die Sylvana Simons vind ik toch zo’n grappig vrouwtje. Zoals zij toch iedere keer het nieuws weet te halen ! Ik amuseer me er telkens weer kostelijk bij. Kan niet wachten tot zij in de Tweede Kamer wordt gekozen (jammer voor Osturk, maar ja 2=2). We gaan nog veel plezier aan Sylvana beleven (en dan niet op de manier die Madonna voorstelt…)

  1. denktenk

   Laat onze Madam Sylepiet maar met haar kontje draaien. Ze holt de partij gewoon van binnen uit. Niet over nagedacht bij denk.
   Er is geen homohatende islamist meer, die op denk stemt. Ben eigenlijk wel benieuwd, of ze al een snor laat staan en al een lange herenpantalon onder haar rok draagt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.