Toename in aantal asielzoekers verwacht: gezinnen van Syriërs komen ook naar Nederland

Dit zijn cijfers om in de gaten te houden bij de komende verkiezingen.

Syrische asielzoekers slagen er vaak in om ook hun familie over te laten komen. Waar gezinshereniging bij immigranten uit andere landen soms wordt afgewezen, wordt zo’n verzoek bij Syriërs doorgaans ingewilligd. Dat betekent dat we binnenkort een piek in het aantal asielzoekers mogen verwachten omdat voor iedere asielzoeker die nu hier is, een hele trits vrouwen en kinderen hierheen komt.

Op dit moment wachten zo’n 29.000 asielzoekers op toestemming om hun gezin naar Nederland de halen. Uitgaande van een gemiddelde gezinsgrootte van 4 personen groeit dat aantal van 29.000 dus uit tot bijna 120.000 asielzoekers. Elke Syrische asielzoeker die Nederland binnenkomt, telt in principe voor vier. Het aantal asielaanvragen in Nederland is fors afgenomen door het sluiten van de smokkelroute tussen Turkije en Griekenland – in augustus 2016 deden ‘slechts’ 1700 immigranten hier een asielaanvraag tegenover 5300 in diezelfde maand een jaar ervoor. De IND verwacht evenwel een piek in het aantal asielzoekers doordat de gezinnen van huidige asielzoekers binnenkort ook naar Nederland komen.

Als het bij de komende verkiezingen over dit thema gaat, zal de VVD trots schermen met de cijfers van het afgenomen aantal asielaanvragen. Dat is goed en wel, maar wat ze er niet bij vertellen is dat elke Syriër voor vier telt omdat vrouw en kinderen later ook deze kant op komen. 1700 asielaanvragen in augustus is veel, maar is nog te behappen. Als je dit getal echter met vier vermenigvuldigd, ziet de situatie er al heel anders uit. Houd dat dus in je achterhoofd!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Mannen die hun vrouw en kinderen hebben achter gelaten, zijn lafaards. Welke vrouw komt. De buurvrouw? Welke kinderen komen. Van schoonzus en zwager?
  De film die ik ooit zag op TV zo’n 25 jaar terug,het einde was een afrikaan en een blanke van de één of andere Europese organisatie. Ze stonden aan de Afrikaanse kust met de vuisten omhoog en riepen, wij komen. Nou en dat deden /doen ze. In mijn ogen is het allemaal afgesproken werk.

  1. zomaar

   de westerling is voor de regenten niet meer kneedbaar !!, dus is er besloten om onze samenleving te destabiliseren met het ongelimiteerd binnen halen van moslims , die als men de islam ontziet en omarmd , onze samenleving onder de voet lopen , zodat wij zo mak worden als schapen (klaar voor de Hallal slachtbanken ).

   geloof mij nu , er zit geen echte vluchteling tussen al dat rapaille , wat door wil stromen naar deze regio’s !, een echte vluchteling vlucht naar het nabije veilige land , en wacht tot hij terug kan keren , immers hij verlaat zijn geboortegrond !, en zijn verleden .

   iets lokt hen hierheen met levenslange uitkeringen en het vooruitzicht hier vrij te zijn in hun gebruiken ,

 2. zomaar

  leuk , elke sociale huurwoning die vrij komt , word gegeven aan deze gelukszoekers !, en er word niet gekeken of de mensen in de straat of plein , het hiermee eens zijn, of niet! .

  ook hier op het pleintje gebeurd hetzelfde !!, niks dan overlast heb je daarvan , nog nooit zoveel keer oom agent hier op het plein gezien .

  ze knokken elkander de tent uit ,je moet je kinderen extra in de gaten houden , zeker de meisjes .
  scholen (lagere scholen) worden onveiliger , doordat de jongeren van hen gelijk met geweld de baas spelen , enz, enz.

  mijn god wat hebben de linkse Multi dromers toch binnen gehaald , in de afgelopen 60 jaar !.

 3. Ni28

  Elke binnengekomen migrant moet je vermenigvuldigen met 6 t/m 10 dan pas krijg je de echte aantal van deze invasie.

 4. Anna

  Hoofddoeken,burqa en kindbruidjes komen allemaal na de moslimman. Kinderen worden vooruit gestuurd en hele familie achterna. Nederland is totaal verloren.Onze geschiedenis moet van DENK worden uitgewist. Hoe zal Europa over 50 jaar er uit zien. Stop de immigratie vanuit islamitische landen. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat politici dit een bevolking aan doen. Waarom stemmen mensen op partijen die je land ten gronde richten.

  1. Floris

   “Hoe is het in godsnaam mogelijk dat politici dit een bevolking aan doen.”
   —————————————————————————–
   Goede vraag.

   Een combinatie van veel dingen, denk ik. Maar in feite verdienen ze de guillotine. Laat de nieuwe Franse Revolutie maar komen.

   …het zou me niet verbazen als die wederom in Frankrijk begint.

   1. Beukman

    De Franse Revolutie mondde uit in een schrikbewind waarbij vergeleken de bloeddorst van het Ancien Régime in het niets viel. Dit ging gepaard met een culturele kaalslag. Tot op de dag van vandaag zucht Frankrijk onder de uitwassen van deze periode.
    In Rusland gebeurde iets vergelijkbaars. Zelfs Lenin moest al bar weinig hebben van het proletariaat. Eigenlijk gaat het vrijwel altijd mis: de revolutie vreet haar eigen kinderen op.

    De les: er valt van alles aan te merken op de elite, het establishment, maar ik zou me maar twee keer bedenken om in alvorens een stelletje beunhazen op de troon te hijsen.

    1. Sniper666

     @Beukman

     Niet elke revolutie is hetzelfde, en het gaat ook niet altijd mis zoals u schrijft. Onze staat is zelfs ontstaan uit een revolutie.

     1. Floris

      @ Sniper:

      Beukman is een meeloper met de huidige elite. AL z’n posts, geen enkele uitgezonderd, wijzen daarop.

     2. Vabis

      Het is beter een stel elitaire kloothommels via een revolutie de kop af te hakken als te verzeilen in een complete Europese burgeroorlog, en wat die beunhazen betreft, dit zijn nu juist hen die deze situatie hebben veroorzaakt met hun demografisch geblunder om Europa te laten veranderen in een islamitisch kalifaat.

      Terecht stellen via een tribunaal dat geteisem!

     3. Beukman

      Vertel me dan maar eens wie de guillotine uit het vet gaat halen en wie hem gaat bedienen. En wie hiertoe de orders geeft.
      Al iemand op het oog, Sniper?

     4. Beukman

      @Floris
      Bovenal ben ik geen romanticus zoals jij. Veel revolutionairen zijn behept met romantische oogkleppen.
      Doorgaans mondt een revolutie uit in een periode waarin de democratie is opgeheven, en de lui met de grootste bekken het voor het zeggen hebben, ten koste van de anderen.
      Ik dacht dat geschiedenis een hobby was van je. Doe er dan eens wat mee. Jij wil iets bij het grof vuil zetten waarvan je de waarde niet herkent.

     5. Beukman

      Vabis schrijft:
      “Terecht stellen via een tribunaal dat geteisem!”

      Vergeef me mijn pragmatisme, Vabis, maar in opdracht van wie wordt straks dat tribunaal opgericht? Wie wijzigt de wet waardoor dat tribunaal mogelijk wordt? Wie spreekt recht? Namens wie?

    2. Sniper666

     @Beukman

     Waarom begint u over de guillotine? Zoals de waard is… We zijn geen barbaren. Eer retour reisje volstaat.

     1. Beukman

      @Sniper
      Lees even reactie 6. Floris is hier de barbaar.

   2. rebus sic stantibus

    Floris’ vriend vigo bepleitte politiek andersdenkenden op te hangen aan vleeshaken nadat hun ingewanden aan gort waren geschopt. Floris neemt een ferme sprong in de beschaving en hoopt dat de quillotine dit probleem voor hem oplost.

 5. Mar

  “Elke Syrische asielzoeker die Nederland binnenkomt, telt in principe voor vier.”

  Dat is natte vingerwerk.

  Elders staat geschreven:

  “Sinds begin 2015 tot nu kwamen er 12.460 Syriërs in het kader van gezinshereniging naar Nederland
  Vergeleken met het aantal binnengekomen asielzoekers een jaar eerder – het duurt vaak een tijd voor familie hier is – valt te concluderen dat er per Syriër gemiddeld 1,2 familielid naar Nederland reisde,”

  1. zomaar

   zolang deze profiteurs geen verblijfstatus hebben!, mogen hun gezinnen niet komen .

   dus is het afhankelijk hoeveel profiteurs , hier een verblijfsvergunning , (geneutraliseerd), zijn dat krijgen zij een sociale huurwoning aangekleed , dan mag hun gezin (familie) overkomen , en als klap op de vuurpijl , krijgen zij 10 duizend euro geschonken , plus auto .

   zodat zij niet met het openbaar vervoer behoeven , zij zouden in het Nederlands eens uit moeten leggen of vragen welke bus of trein zij nodig hebben.

   of zij zouden zomaar op straat christelijke mensen tegen komen die het kruisje opzichtelijk dragen , dat moeten wij toch niet willen voor deze zielenpoten, wel dan?.

   1. van Urk

    Er zijn natuurlijk uitzonderingen: Zo ken ik het levensverhaal over een Syrische vluchteling dat in ons dorp terecht is gekomen en gaat als volgt: Garry is een Syrier, 44 jaar geleden geboren in de stad Aleppo, getrouwd met Maria en samen hebben ze twee mooie dochters, Jaqueline en Ariana. Ze woonden met veel plezier in Aleppo, waar Garry een machinefabriek runde. Daarnaast repareerde hij motoren van grote vrachtschepen. Dag en nacht werkte hij in zijn eigen zaak, en hij timmerde flink aan de weg. Werk genoeg en hij deed het met plezier! Maar dan breekt in Syrie de oorlog uit, van het ene op het andere moment is Garry alles kwijt. Zijn bedrijf werd met de grond gelijk gemaakt. In een klap verdwijnt twintig jaar intensieve arbeid! Tenslotte werd hij ook nog opgepakt door een terroristische beweging. Dagenlang werd hij gemarteld. De reden: Hij is christen. Er werd van hem verlangd dat hij zijn geloof afzweert, maar Garry houdt vol en geeft niet toe aan zijn beulen. Tenslotte komt hij vrij, doordat zijn familie een borgsom hadden betaalt. Al het geld dat hij gespaard had is dan op en hij vluchtte daarna zo snel mogelijk het land uit. Via omzwervingen komt hij tenslotte in Nederland terecht, waarna hij vanuit AZC Zeist naar Urk verhuist. Hier ontmoet hij eindelijk naar veertien maanden zijn vrouw en kinderen weer, die al die tijd in Turkije hadden gewacht op een verblijfsvergunning. Garry kwam in contact met een Urker schipper. Hij vroeg of hij een week met zijn viskotter mee mocht. Eenmaal aan boord was hij de machinekamer niet uit te slaan. Hij repareerde al het nodige. Van lasklusjes tot reparaties aan de motor, geweldig vond hij dat! Je zag dat hij genoot als hij aan het werk was. De schipper vroeg hem een keer of hij misschien weer aan het werk wilde bij een bedrijf of iets dergelijks. Hij antwoordde bevestigend. Een paar weken daarna zat Garry bij de VCU voor een sollicitatiegesprek. En nu, een aantal weken later, werkt hij met veel plezier in Dordrecht aan de inbouw van een motor, te midden van Urker monteurs. Hij zit daar op zijn plek en ik ben blij dat hij omringd wordt door medechristenen, zodat hij ook in ons dorp geaccepteerd wordt. Dit zijn de kansparels die wij nodig hebben.

    1. zomaar

     tja dat zijn echte vluchtelingen , die omdat zij niet in de islam geloven vervolgd en gemarteld/vermoord worden.

     toch iedere en ik schrijf iedere moslim die met een ticket in de hand hier komt , en eist waar hij heen wil , zijn geen vluchtelingen .

     deze mensen (denk ik) worden door de linkse mens geronseld om onze samenleving , te komen ondermijnen !

     1. Mar

      @zomaar

      1. Verreweg de meeste slachtoffers zijn moslims

      Moslims mogen geen moslims doden, is een veelgehoorde en aan de Koran ontleende uitspraak. Toch is dat precies wat er doorlopend gebeurt. Verreweg de meeste slachtoffers van IS en aanverwante terroristische organisaties noemen zich moslim: naar schatting zeker 90 procent, zegt de Amerikaan Glen Roberts –een pseudoniem–, die op internet al jaren een lijst bijhoudt van islamitische terreuraanslagen. „Maar dat zij moslims zijn, verandert het feit niet dat hun moordenaars hen zien als obstakels op de weg naar het implementeren van islamitische regels”, zegt Roberts desgevraagd.

      Ook andere bronnen komen op soortgelijke percentages. Een Amerikaans overheidsrapport, van het National Counter-Terrorism Center, becijferde in 2011 dat van alle terreurslachtoffers van wie de achtergrond kon worden vastgesteld, tussen de 82 en 97 procent moslim was.

      Vaak gaat het om moslims die de ‘verkeerde’ stroming volgen (zoals bij de vele aanslagen op sjiieten door soennieten), moslims die heulen met de ‘vijand’ (zoals bij de vele aanslagen op rekruten voor leger en politie, en op andere mensen die gelieerd zijn aan een regime) of moslims die simpelweg op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats zijn (zoals bij de vele aanslagen die simpelweg tot doel hadden zo veel mogelijk slachtoffers te maken).

      http://www.rd.nl/vandaag/buitenland/vooral-moslim-is-slachtoffer-van-terrorisme-1.478283

     2. zomaar

      ach ja @Mar , dat geeft hen alle redenen om hier de zaak te komen verzieken met hun ideologie.

      oke wel op aandringen van de linkse westerlingen !, die zo onze samenleving willen destabiliseren, de westerling is immer links ontrouw aan het worden !.

      dus actie ondernemen is gewenst !, de linkse stoottroepen kunnen het straks niet meer bolwerken , en moeten versterkt worden met en mede door de moslims .

     3. Vabis

      “Verreweg de meeste slachtoffers zijn moslims”

      En laat dit vooral zo blijven…..

     4. Floris

      Dat geldt natuurlijk alleen voor aanslagen op islamitisch gebied. Voor aanslagen in het westen geldt uiteraard dat de meeste slachtoffers westerlingen zijn.

     5. Beukman

      @Floris
      Precies. Effectief onderscheiden islamitische terroristen zich niet wezenlijk van andere. Daarom is het ook zo kortzichtig om je blind te staren op de islam als de motor van terrorisme begaan door moslims.

     6. Floris

      Ik heb het natuurlijk over ISLAMITISCHE aanslagen in het westen, koekenbakker.

      En er zijn natuurlijk wel degelijk verschillen tussen islamitische terroristen en andere, maar dat snap jij niet omdat je een gelijkheidsdenker bent (en dat is heel iets anders dan een grijsdenker).

     7. Ali Yas

      “Effectief onderscheiden islamitische terroristen zich niet wezenlijk van andere.”

      Welke andere bijvoorbeeld?

     8. Beukman

      @Ali
      Van die van de IRA, van die van Lichtend Pad, van die van de Mafia, zelfs van de eerste van Breivik.

     9. Beukman

      Floris schrijft:
      “Ik heb het natuurlijk over ISLAMITISCHE aanslagen in het westen”

      En wanneer is een aanslag islamitisch? Als de dader een baard had en Allah akbar riep?

     10. rebus sic stantibus

      Aanslagen worden door Floris c.s. islamitisch genoemd als ze worden uitgevoerd door moslims zijn geïnspireerd door het islamitische gedachtegoed. Christelijke aanslagen zijn aanslagen die worden uitgevoerd die het christelijke gedachtegoed niet wisten te doorgronden.

     11. Houtlijm

      Beukman in de bocht: “Effectief onderscheiden islamitische terroristen zich niet wezenlijk van andere. Zoals die van de IRA, van het Lichtend Pad, van die van de Mafia, zelfs van de eerste van Breivik.”

      Dit is beslist de meest zielige en meelijwekkende reactie van Beuk in 2016. Op een simpele vraag komt hij met het meest krankjorume antwoord ever.

      De IRA (die lokaal/regionaal opereerde) is in het geheel niet meer actief en het Lichtend Pad (in Peru) nog slechts sporadisch. De maffia is een diffuse criminele organisatie die bij mijn weten geen bomaanslagen pleegt. En Breivik was een misdadige eenling. En deze namen geeft hij als gelijkwaardig aan de vele islamitische terroristische organisatie die over de hele wereld aanslagen plegen en voor de islam werelddominantie opeisen.

      Beukman is het padje geheel kwijt. Hij weet het niet meer en vlucht in absurditeiten. Veel beterschap Beuk, je bent echt in de war en tamelijk ziek in je hoofd. Zielig.

     12. Beukman

      Ik heb al eerder gezegd @Lijm, dat degene die het niet met je eens is een hersenziekte toeschrijven een al te doorzichtige manier is om te zeggen: “Hij heeft gelijk.” Ik heb een paar bekende terreurorganisaties genoemd juist om het je niet te moeilijk te maken. Dat Breivik een eenling was, doet trouwens niet ter zake. Of ga je me nu vertellen dat zijn aanslagen niet terroristisch waren?

      Op Sri Lanka heb je de BBBL, dat zijn Boeddhistische terroristen die zeer veel (doorgaans islamitische) doden op hun geweten hebben. Er worden zo’n 400 aanslagen per jaar gepleegd door Israeli’s (op moskeeën maar ook op christelijke kerken). Bijna de helft van de aanslagen in de VS wordt gepleegd door Latino groeperingen.
      En Europa? Interpol stelt dat er in 2013 152 terroristische aanslagen werden gepleegd. Slechts twee daarvan door radicale moslims.

      Daar ga je dus, @Lijm.

  2. Anna

   Mar. In 2015 ongeveer 60.000 asielaanvragen . Voor 2016 verwacht men 60 tot 94.000 aanvragen. Na verkrijgen verblijfsvergunning voor meestal moslimmannen kan voor nareizende gezinsleden een vergunning worden aangevraagd. Die worden praktisch altijd goedgekeurd. Gemiddeld gezin heeft minstens 5 kinderen. Vooruitgeschoven kinderen niet meegerekend.

   1. Mar

    @Anna

    U gaat ook te kort door de bocht. Politici en media en de pseudo-media doen niet anders.

    https://ind.nl/Documents/Asylum%20Trends%20December%202015.pdf

    In dit document kunt u zien hoe men aan het aantal asielaanvragen komt:

    Total asylum applications in The Netherlands (first applications, repeated applications, family reunification)

  3. Mar

   @Floris

   Volgens @zomaar zijn alleen christenen echte vluchtelingen want die worden gemarteld en vermoord in islamitische landen door o.a IS.

   Moslims dus ook, zoals blijkt uit het artikel van RD. Zij zijn veruit de grootste groep onder de slachtoffers.

   Dat valt niet weg te poetsen met aanslagen in het westen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.