Vragen om problemen: beveiligers Koninklijk Huis en Geert Wilders overspannen en ontevreden

Bewakers van de Dienst Beveiliging en Bewaking (DBB) klagen op grote schaal bij de politiebond over misstanden bij de Dienst. Dit kan op termijn voor grote problemen zorgen.

De Nederlandse Politiebond zegt dat er al langere tijd klachten binnenstromen van beveiligers die hun werk niet meer zien zitten. Dat komt grotendeels door de handel en wandel van hun leidinggevenden. Die zouden maar moeilijk om kunnen gaan met feedback, waardoor beveiligers bang zijn om zich uit te spreken, terwijl ze zichzelf tegelijkertijd wel op illegale wijze verrijken. Met andere woorden: ze hebben het over corruptie.

De Politiebond stelt dat de situatie voorlopig nog niet tot gevaarlijke situaties leidt, maar dat dit op termijn wel degelijk kan veranderen:

Volgens de Politiebond leiden de problemen niet tot onveilige situaties bij de beveiligingstaken van de DBB. “Maar het moet niet veel langer duren. Het heeft ook te maken met veel, structureel en langdurig overwerken, je niet gehoord en gesteund voelen, gaten dichten, dus dit moet niet te lang meer voortduren.”

Dit is natuurlijk een groot probleem. De DBB is verantwoordelijk voor de beveiliging van leden van het koninklijk huis én van bepaalde (bedreigde) politici, zoals Geert Wilders. Een kind kan nog begrijpen dat problemen bij de Dienst in potentie bijzonder gevaarlijk is.

En wat is de oplossing van de politiek? Ach, wat denkt u zelf: er moet maar weer eens een rapportje verschijnen, de minister moet tekst en uitleg geven en dat is het dan. Zelfs Sybrand Buma van het CDA heeft geen behoefte aan een parlementaire enquete. Dit terwijl het al veel langer bekend is dat het een puinhoop is bij de DBB en dat de sfeer daar ongelooflijk verziekt is.

Je zou denken dat politici dit probleem op waarde zouden schatten, maar nee. De gemiddelde Nederlandse politicus kan zich nergens druk om maken. Pas als het misgaat wordt er ineens heel hard geroepen dat het zo allemaal niet kan en worden betaalde betrokken personen geofferd zodat de rest lekker kan blijven zitten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Niek

  Ik heb groot respect voor de politie.
  Absoluut het tegenovergestelde geldt voor hun leiding, en de politiek die uitvoerend en beslissingsrecht heeft.

  Idem bij de banken, verzekeringen, pharmacie enz. De gewonde mensen die er NOG werken, chapeau vaak. Maar dat schorum witteboorden elite ellende!

 2. Niek

  gewone… (soms gewonde) mensen – sorry

 3. Ni28

  Waar is het nu geen zooitje in Nederland? Ik denk dat de kwaliteit van de management erg laag is en hun dreiging om naar buitenland te verdwijnen ongegrond is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.