50Plus wordt in maart dé grote winnaar van de verkiezingen

Screenshot video
Foto: Screenshot video

Laat er geen twijfel over bestaan: Henk Krol gaat volgend jaar toeslaan.

De bejaarden en verpleeghuisbewoners van 50Plus zijn in opkomst. Zoals wij eerder vandaag al berichtten staat die partij nu op 11 virtuele zetels in de meest recente peiling van Maurice de Hond. Dat aantal hebben de ouderen niet meer gehaald sinds september 2013. Het is werkelijk indrukwekkend.

Als ik de situatie een beetje kan inschatten — en ik verdien daar mijn geld mee, dus laten we hopen dat ik het niet altijd mis heb — denk ik dat 50Plus weleens de grote winnaar van de verkiezingen van maart 2017 kon worden. De PVV doet het op dit moment natuurlijk ook geweldig, maar dat is bepaald niet voor het eerst. Maar al te vaak zien we dat Wilders en de zijnen op verkiezingsdag zelf toch weer wat minder presteren. Dat zou dit keer ook het geval kunnen zijn, hoewel ze natuurlijk sowieso aansturen op grote winst. De enige vraag is of de PVV de grootste of de op één na grootste partij van het land wordt.

Ondertussen groeit 50Plus in de luwte lekker door. En het goede nieuws voor Henk Krol? Veel (oudere) kiezers zullen een stem op hem absoluut niet zien als ‘een risico.’ Hij staat bekend als één van de weinige politici die zich hard maken voor ouderen, en ja, daar gaat hij ongetwijfeld van profiteren. Dat betekent niet dat zijn voorgestelde oplossingen zo fantastisch zijn. Vaak is dat helemaal niet zo: ze zijn vaak ronduit onbetaalbaar. Maar dat zal de gemiddelde kiezer niet begrijpen… en zelfs kiezers die dat wel door hebben zullen mogelijkerwijs alsnog op 50Plus stemmen omdat die partij het in ieder geval ‘opneemt’ voor oudere Nederlanders. Welke partij doet dat verder nog? De PvdA? De SP? De VVD? Laat me niet lachen.

Natuurlijk heeft de PVV dat imago ook een beetje, maar ja, dan speelt dat ‘risico’ weer een factor. Wilders wordt toch een beetje gezien als een wildebras. Je weet nooit wat je écht aan hem hebt. In het geval van Krol is dat wél duidelijk. Daarom vermoed ik dat een aantal oudere kiezers uiteindelijk toch op hem zullen stemmen bij de verkiezingen, en niet op de PVV. Dat zal dan dus ten koste gaan van het resultaat van die laatste partij.

De oude mainstream partijen zullen binnenkort ongetwijfeld de aanval inzetten op Krol, maar zij hebben het succes van zijn partij (en de problemen van hun eigen club) helemaal aan zichzelf te danken. Er verschijnen al jaren met regelmaat artikelen over de verschrikkelijke praktijken in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wekelijks wordt er geschreven over het feit dat ouderen het steeds zwaarder krijgen. Het is volstrekt logisch dat ze dan uiteindelijk de overstap maken naar een partij die in ieder geval voor hen opkomt, ook als de oplossingen van die partij vaak veel te wensen overlaten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

8 reacties

 1.   

  Alle andere partijen hebben dit al ingezien en hebben de ouderen en zorg in hun reclameboodschap ingepast. Maar wat deden zij de laatste vier jaar? Steun aan deze kabinet gegeven. Ouderen kunnen niet dreigen maar wel stemmen. En 50+ is de enige partij die het voor hun opneemt dus zullen zij groeien. Dat is nu het “vakbond” van de ouderen. Nu moeten wij wachten op modder gooien vanuit de andere partijen op H. Kroll, wie wee kunnen zij hem weer beschadigen. Dus ouderen, op Kroll stemmen en niet per ongeluk op Klein die malloot die zijn eigen ouderen splinter partijtje heeft opgericht.

 2.   

  Ook deze partij draagt de islamitische invoer op haar handen.

 3.   

  We zullen het allemaal wel zien want in de peilingen geloof ik geen reet meer in

 4.   

  tja de vergrijzing , die doet het hem !!.

  waar de oude (vergrijsde) partijen geen erg in hadden !, sprong Krol in dat gat!, en snoept al die oudjes weg bij het CDA, VVD, PvdA, en D66 .

 5.   

  Alles beter dan de oude politiek.

 6.   

  Veel pensioenfondsen stikken van het geld omdat de rendementen er tot heden wel zijn. Wat niet deugt, is dat de verplichtingen niet op levensverzekeringstechnische waarde zijn aangehouden. Wel eerst zo berekend en vervolgens verminderd met een schattingsfactor voor de reserveringen voor de minder oude posten. Het gevolg is, dat voor de oude posten op pensioendatum dan te weinig in de kassen zit. Zo wordt mooi gesteld. [Waar kritische jongeren intrappen en zij kunnen zeggen dat ze voor de ouderen betalen. Zij vergeten wel dat ze pas laat beginnen te betalen en daarna de eerste jaren naar verhouding vaak weinig]. Ik hoop dat u begrijpt wat hier bedoeld wordt. Tenminste nu te weinig reservering omdat de contante waarde tegen een lager percentage wordt berekend dan ooit tevoren. [Als gevolg van de Amerikaanse financiële politiek. In handen van de FED]. Dat is dus een georganiseerde fout in het systeem. Motto, dat halen we later wel in. Dat om de bijdragen te verlagen en dat is al jaren de praktijk. Zulke initiatieven liggen veelal bij de politiek of het ministerie van financiën. Het gaat er om zoveel mogelijk belasting te heffen in de tegenwoordige tijd, in de tijd dat de premies moeten worden afgedragen. Daarnaast zijn grote bedragen aan werkgeversbijdragen niet afgedragen en juist dat betreft opnieuw de overheid en wel als werkgever zelf. Dat gaat rustig ook in perioden van jaren achter elkaar. Vervolgens: als het ministerie van financiën vindt dat er meer dan voldoende in de pensioenkassen zit dan verplicht de minister van financiën de bedrijven tot lagere afdracht. Het enige doel is niet versterking van de financiële positie van de het bedrijfsleven maar ‘s rijks schatkist, hogere belasting ontvangsten. Het ministerie van financiën heeft wel meer rare ideeën.
  Ondertussen is de inkomensposities van gepensioneerden sterk verslechterd. Sinds vrijwel het begin van deze eeuw hebben fondsen de verplichte indexatie achterwege moeten laten. Daarnaast is het belastingtarief op pensioenen (niet op de A.O.W.-uitkering) drastisch verhoogd naast de algemene verhogingen inclusief die op de ZvW-premie, die feitelijk belasting inhoudt. Algemene kortingen gelden voor gepensioneerden maar voor de helft. De allerlaagste inkomens dus alleen A.O.W. hebben hier geen last van. Ondertussen hebben alle belastingtariefwijzigingen de laatste jaren voor een forse nivellering gezorgd. [De VVD zwijgt en stemt toe]. Het personeel bij de pensioenfondsen heeft het er niet minder om. Vanwege het hoge rendement zouden 500 personeelsleden een bonus hebben gekregen van in totaal 75 miljoen euro. Dat omdat in het bepaalde jaar er zo’n hoog rendement op beleggingen was. De vraag is dus of het verhaal over de bonus waar is. Wel is zeker waar dat bij pensioenfondsen de inkomens altijd al veel hoger liggen dan beloningsdeskundigen voor mogelijk houden.

 7.   

  NederigeNL, “We zullen het allemaal wel zien want in de peilingen geloof ik geen reet meer in”.
  Nou er zijn er idd teveel (ook de ‘journalisten en hoofdredacteur van DSS) die zich geheel vooringenoemen en fout lieten informeren,

  …maar er zijn er ook wel degelijk nuchtere mensen (zoals ik) die Trump reeds als winnaar zagen en daarvóór al niet geloofden in die ‘nette’ linkse Polls; omdat… dezen beter, feitelijker en neutraler (ev. wat ‘rechtser’) nieuws lazen op internet! Zoals o.a. Xnieuws, Breitbart, Niemöller, AlexJones, Gatestone Institute, Kopp Online, AP (Associated Press), EJ Bron, IsraelNewsLife, TPO, DailyExpress, Trump, NewYorkPost, Knack.be…

  De beste hint voor jou en voor anderen vandaag, in deze nieuwe week!
  Maak wat van je leven, repent, turn or burn!

 8.   

  Sorry, de bonussen betroffen het ABP zo werd gesteld maar niet is bevestigd.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!