Bevelhebber Koninklijke Landmacht wil een sterk leger. Jammer genoeg wil de politiek daar niet aan

Onze soldaten moeten rondkomen van een habbekrats. Het gevolg? Eigenlijk kunnen ze onze belangen al lang niet meer beschermen als die op het spel staan.

De (relatief) nieuwe bevelhebber van de Koninklijke Landmacht, luitenant-generaal Leo Beulen, wil dat militairen worden geschoold en geoefend in het strijden tegen paramilitaire eenheden die feitelijk hetzelfde materiaal hebben om mee te werken als onze krijgsmacht.

In gesprek met De Telegraaf legt de luitenant-generaal uit dat de troepen goed genoeg waren om te strijden in Irak en Afghanistan, omdat de vijand daar beduidend minder sterk was, maar hij verwacht dat dit bij toekomstige conflicten anders zal zijn. Daarbij kijkt hij eerst en vooral naar Oost-Europa en dus — sorry Poetin-liefhebbers! — naar Rusland.

In Irak en Afghanistan, zegt Beulen, “was het ook oorlog,” maar wel op een heel andere manier dan in Oost-Europa:

“Maar iets anders dan een vijand die in sterkte je gelijke is. Die over het modernste materieel beschikt en nieuwe tactieken toepast. Zoals hybride oorlogsvoering waarbij reguliere troepen met paramilitaire eenheden worden ingezet.”

Daarom wil hij dat er het één en ander verandert: de landmacht (en andere delen van de krijgsmacht) moeten in staat worden gesteld om ook in dit soort conflicten een belangrijke rol te spelen.

Ik ben er helemaal voor, maar helaas is er één probleem: de politiek wil daar absoluut geen rooie cent aan besteden. Sterker nog, er is maar één partij die dat wél wil: VNL (VoorNederland), de partij van Jan Roos, Louis Bontes en Joram van Klaveren. Zoals zij uitleggen in hun program:

screen-shot-2016-11-23-at-12-25-52

Natuurlijk roept de VVD met name rond verkiezingstijd dat ze het ook heel belangrijk vindt dat er “fors geïnvesteerd” wordt in defensie. Uiteindelijk blijkt dat steeds weer een loze belofte. Ze geven veel liever geld uit aan allerlei linkse hobby’s, wat natuurlijk niet zo gek is: de moderne VVD is immers een knetterlinkse partij.

Gelukkig is er een tegenwoordig een alternatief voor handen: VNL. Niet-politiekcorrect, voor een kleine overheid, maar ook voor een stérke defensie. Zeg maar alles wat de VVD zegt te zijn, maar feitelijk juist niet is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Wachteres

  Nee, natuurlijk wil de politiek geen groot leger.

  De bedoeling is dat er een Europees leger komt, waarom zou er dan nog geld worden uitgegeven aan landelijke legers?

  Waarschijnlijk wacht men de verkiezingen af om daarna dit plan door te kunnen zetten.

  1. van Urk

   Wachteres@ Maar een Europees leger moet ook betaald worden en op sterkte blijven. Daarnaast heeft ieder land zijn eigen militaire infrastructuur en is het militaire materieel te gevarieerd om het als standaardmaterieel te zien waar de Amerikanen en Russen wel over beschikken. Stel je voor dat je pech hebt met je Leopard tank en je kan alleen maar het dichtstbijzijnde hulp krijgen van Franse monteurs die alleen over onderdelen beschikken van hun eigen Leclerc tanks? Dat samenvoegen van verschillende militaire infrastructuren en tradities tot een Europees standaardmodel kost al een vermogen.

   1. Wachteres

    De EU wil in elk opzicht de macht overnemen, @vanUrk en dat mag wel wat kosten.

   2. toetssteen

    @Van Urk
    Ik hoop dat je je realiseert dat Duitsland straks kan bepalen waar jouw en mijn kleinkinderen in een greppel liggen. Die Hitler lacht zich vanuit zijn graf een kriek. Een rijk, mijn idee.

 2. Gustaafff

  “Sterker nog, er is maar één partij die dat wél wil: VNL (VoorNederland), de partij van Jan Roos, Louis Bontes en Joram van Klaveren. Zoals zij uitleggen in hun program:”

  Nee, hoor. De SGP wil ook al jaren een sterkere Defensie. Dat staat weer in hún verkiezingsprogramma. VNL is heus niet de enige.

  1. van Urk

   Het wordt inderdaad tijd dat burgers alle programma,s van verschillende partijen eens goed doorgelezen worden i.p.v. overslaan omdat het je partij niet is. http://www.sgp.nl-abc/d/defensie

 3. Ome Ga

  Misschien maar alvast wat voorbereiden op WOlll, de globalisten zullen nooit hun gigaverlies erkennen laat staan dat ze hun strategie op lange termijn zullen stoppen.
  niet zozeer door de Clinton dynasty maar nu meer gepuscht door de werkelijke duistere machten daarachter. Gefocussed op wapenstrijd of… een totale instorting van de (straks; de ‘Trump’-economie.

  http://www.infowars.com/army-intel-officer-elite-planning-to-start-world-war-to-derail-trump-movement/

  1. Harrie T.

   Infowars.

   Meer valt er niet te zeggen.

 4. Sniper666

  Het is prima dat NL die afgesproken 2% norm nakomt. Afspraak is afspraak.

 5. Ome Ga

  “The failing @nytimes is truly one of the worst newspapers. They knowingly write lies and never even call to fact check. Really bad people!” Trump

  “Faal NRC, Volkskrant, Trouw, StaatsNOS, alle valse msm media die bewust het volk voorliegen en feiten haten. Echt slechte, dus linkse mensen!’ OmeGa

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.