Chaos in vluchtelingenkampen Griekenland: 'Asielzoekers' vallen Grieken aan, Grieken openen aanval op migranten

Geen categorienov 19 2016, 17:00
Het is tijd om de Griekse eilanden te ontdoen van asielzoekers. Hoe? Door ze massaal terug te brengen naar het land van afkomst.
Het gaat helemaal mis op de Griekse eilanden. Er zijn zoveel asielzoekers op die eilanden dat men de druk niet meer aan kan. Daardoor nemen de spanningen met de dag toe. Het is alleen nog wachten op een échte uitbarsting van geweld waarbij, vrees ik, weleens onschuldige mensen zouden kunnen omkomen.
Afgelopen woensdagavond en donderdagavond explodeerde de situatie dan eindelijk. Veel mensen hadden dat al zien aankomen, maar zoals gebruikelijk deed de politiek er veel te weinig aan om het te voorkomen. Het gevolg: een groep 'asielzoekers' plundert een vuurwerkwinkel, richt het vuurwerk vervolgens op gewone burgers van Chios, en steken het vuurwerk aan. Als de politie probeert in te grijpen moeten zij het ook ontgelden. De 'vluchtelingen' gaan werkelijk helemaal los. Uiteindelijk werden er behoorlijk wat 'asielzoekers' gearresteerd.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/11/Violence-breaks-out-at-Greek-refugee-camp-360p_25fps_H264-128kbit_AAC1.mp4"][/video]
Volgens de 'asielzoekers' was hun actie een reactie op geweld van de lokale bevolking. Enkele mensen zouden molotovcocktails in het kamp gegooid hebben. De vuurwerkactie was dus 'wraak.' Want dat is natuurlijk volstrekt logisch: als je ergens te gast bent en je wordt niet netjes behandeld breek je de boel gewoon helemaal af. Volstrekt logisch, toch?
Geen wonder dat Syrië -- en de rest van het Midden-Oosten -- in brand staat.
Zoals altijd doet de politiek -- of dat nou de Syrische, de Turkse, de Griekse of de Europese is -- weinig tot niets aan dit probleem. De spanningen nemen alsmaar toe, terwilj er niet eens gewerkt wordt aan een oplossing:

Op Samos demonstreert de lokale bevolking regelmatig tegen het beleid van de regering en de EU, waarbij af en toe opstootjes ontstaan. De vereniging van hotels heeft besloten geen vluchtelingen meer te huisvesten, ook al krijgen ze daarvoor betaald door de UNHCR. ,,Wij zijn een bestemming voor toeristen, niet voor vluchtelingen", stelt voorzitter Kostas Kyriasis. ,,Er is een probleem, maar het is niet ons probleem. Buitenlandse touroperators hebben gezegd dat ze niet meer met ons zaken willen doen als we vluchtelingen huisvesten."

De vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden zitten overvol. Als bewoner van Samos zijnde wil je sowieso geen asielzoekerskamp op je eiland hebben, maar een kamp met 850 'asielzoekers' valt nog wel een tijdje te billijken. Dat wordt anders als er drie keer zoveel 'migranten' in wonen en het kamp dus bijkans uit zijn voegen barst.
Opmerkelijk genoeg is er zogenaamd een oplossing voor handen: de EU heeft immers een deal met Turkije. De vluchtelingen zouden dus allemaal (terug) naar Turkije gebracht kunnen worden. Helaas is dat proces zo complex en duurt het zo lang dat het allemaal weinig nut heeft. Als er uiteindelijk één vluchteling naar Turkije worden gebracht zijn er alweer drie of vier nieuwe vluchtelingen bijgekomen.
De enige echte oplossing is en blijft dan ook simpel: iedereen die nu in het kamp zit terugbrengen naar het land van afkomst, en boten met nieuwe 'vluchtelingen' tegenhouden en rechtsomkeert laten maken. Je dit de arme bevolking van de Griekse eilanden niet aandoen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten