Chaos in vluchtelingenkampen Griekenland: ‘Asielzoekers’ vallen Grieken aan, Grieken openen aanval op migranten

Het is tijd om de Griekse eilanden te ontdoen van asielzoekers. Hoe? Door ze massaal terug te brengen naar het land van afkomst.

Het gaat helemaal mis op de Griekse eilanden. Er zijn zoveel asielzoekers op die eilanden dat men de druk niet meer aan kan. Daardoor nemen de spanningen met de dag toe. Het is alleen nog wachten op een échte uitbarsting van geweld waarbij, vrees ik, weleens onschuldige mensen zouden kunnen omkomen.

Afgelopen woensdagavond en donderdagavond explodeerde de situatie dan eindelijk. Veel mensen hadden dat al zien aankomen, maar zoals gebruikelijk deed de politiek er veel te weinig aan om het te voorkomen. Het gevolg: een groep ‘asielzoekers’ plundert een vuurwerkwinkel, richt het vuurwerk vervolgens op gewone burgers van Chios, en steken het vuurwerk aan. Als de politie probeert in te grijpen moeten zij het ook ontgelden. De ‘vluchtelingen’ gaan werkelijk helemaal los. Uiteindelijk werden er behoorlijk wat ‘asielzoekers’ gearresteerd.

Volgens de ‘asielzoekers’ was hun actie een reactie op geweld van de lokale bevolking. Enkele mensen zouden molotovcocktails in het kamp gegooid hebben. De vuurwerkactie was dus ‘wraak.’ Want dat is natuurlijk volstrekt logisch: als je ergens te gast bent en je wordt niet netjes behandeld breek je de boel gewoon helemaal af. Volstrekt logisch, toch?

Geen wonder dat Syrië — en de rest van het Midden-Oosten — in brand staat.

Zoals altijd doet de politiek — of dat nou de Syrische, de Turkse, de Griekse of de Europese is — weinig tot niets aan dit probleem. De spanningen nemen alsmaar toe, terwilj er niet eens gewerkt wordt aan een oplossing:

Op Samos demonstreert de lokale bevolking regelmatig tegen het beleid van de regering en de EU, waarbij af en toe opstootjes ontstaan. De vereniging van hotels heeft besloten geen vluchtelingen meer te huisvesten, ook al krijgen ze daarvoor betaald door de UNHCR. ,,Wij zijn een bestemming voor toeristen, niet voor vluchtelingen”, stelt voorzitter Kostas Kyriasis. ,,Er is een probleem, maar het is niet ons probleem. Buitenlandse touroperators hebben gezegd dat ze niet meer met ons zaken willen doen als we vluchtelingen huisvesten.”

De vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden zitten overvol. Als bewoner van Samos zijnde wil je sowieso geen asielzoekerskamp op je eiland hebben, maar een kamp met 850 ‘asielzoekers’ valt nog wel een tijdje te billijken. Dat wordt anders als er drie keer zoveel ‘migranten’ in wonen en het kamp dus bijkans uit zijn voegen barst.

Opmerkelijk genoeg is er zogenaamd een oplossing voor handen: de EU heeft immers een deal met Turkije. De vluchtelingen zouden dus allemaal (terug) naar Turkije gebracht kunnen worden. Helaas is dat proces zo complex en duurt het zo lang dat het allemaal weinig nut heeft. Als er uiteindelijk één vluchteling naar Turkije worden gebracht zijn er alweer drie of vier nieuwe vluchtelingen bijgekomen.

De enige echte oplossing is en blijft dan ook simpel: iedereen die nu in het kamp zit terugbrengen naar het land van afkomst, en boten met nieuwe ‘vluchtelingen’ tegenhouden en rechtsomkeert laten maken. Je dit de arme bevolking van de Griekse eilanden niet aandoen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Peter Selie

  One Hour Compilation of how Islam is Ruining Europe and America

  https://youtu.be/qZ-QX8LuKHA

 2. Peter Selie

  Moslims in Italië leggen uit hoe vrouwen gekleed dienen te zijn.

  https://youtu.be/V-bJR9cDb6k

 3. Sandra

  ”Het is tijd om griekse eilanden te ontdoen van asielzoekers”…alsof het luizen zijn.

  1. ikweetwatikwil

   Van luizen kun je behoorlijk last hebben .

 4. Wachteres

  http://regio.tpo.nl/2016/11/19/grimmige-sfeer-intocht-sint-leiden-wegens-anti-zwarte-piet-videobeeldenbonanza/

  Grimmige sfeer bij intocht Sint Leiden wegens anti-Zwarte Piet, videobeeldenbonanza
  Het was weer een gezellig kinderfeest

  Zowel links/politiek-correct als de islam zorgen voor een grimmige sfeer.

  Geen wonder dat ze het zo goed samen kunnen vinden. Beiden haten blijkbaar een rustige, stabiele, vrije samenleving.

  1. Wachteres

   Kerstmarkten in Duitsland soms nog strenger beveiligd dan vorig jaar
   Geplaatst op 19 november 2016 door E.J. Bron

   De beveiliging op kerstmarkten in Duitsland zal in sommige steden nog strenger zijn dan vorig jaar. Vanwege de aanhoudende terreurdreiging wordt in verschillende plaatsen extra politie ingezet. De organisatoren van de kerstmarkten verwachten niet dat bezoekers uit angst voor geweld zullen wegblijven. Voor zover bekend is er geen acute dreiging.

 5. Ni28

  Ooit zijn wij bang geweest dat de Chinezen door hun aantallen ons plat zullen lopen maar het zijn moslim migranten die Europa aan het bezetten zijn. Het moet kennelijk afgestraft worden dat Europa niet in staat is om Afrika en Midden Oosten op te nemen. Khadaffi zei het eerder al, en als schurk kon hij het weten, Europa lopen wij plat zonder wapens. En Europa laat zich platlopen.

  1. zomaar

   wij hadden bang moeten zijn toen de politiek van de Europese landen , ongekozen leiders op posten gezet hebben , om Europa te dienen en te regeren .

   deze ongekozen leiders hadden al het plan om, tientallen miljoenen afrikanen (moslims) te importeren binnen Europa !.

   wat dus al een heel eind op weg is ! onder het nom van vluchtelingen opvang !!, de reserves zitten nog in Turkije , die deze nu nog tegen houd voor enkele miljarden aan betaling !.

   tot Brussel het licht op groen gaat zetten , dan komt de grote massa in beweging , en naar Europa toe .

   wat hiervan de bedoeling is ?, weet het niet wel begrijp ik dat er minstens een burgeroorlog in gang gezet wordt !of erger ?.

   en als wij eerlijk zijn , zijn vele oorlogen ontstaan door manipulatie van de lijders der landen, zover kan ik mijn geschiedenis nog .

 6. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=WJQKpWpNPPs

  De islam: een heel gezellige Religie.

  1. Wachteres

   En politiek-correct zag dat het goed was!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.