Schandalig! Rutte gaat op de foto met 'ISIS-fanboy' Maiwand al-Afghani

Schandalig! Rutte gaat op de foto met 'ISIS-fanboy' Maiwand al-Afghani

Dit is echt ongelooflijk.

Dat premier Rutte knetterlinks is wisten we natuurlijk al lange tijd, maar dat hij radicale moslims die terroristische organisaties verheerlijken prima gozers vindt, tja, dat komt toch wel als een verrassing. Of, beter gezegd, als een grote schok.

Kijk maar naar deze foto die heel trots online werd gezet door Maiwand Al-Afghani die bekendstaat als a) radicale moslim, b) homohater, c) "ISIS-fanboy."

Logischerwijze reageren réchtse politici en twitteraars woedend op deze foto. Louis Bontes van VNL stelt bijvoorbeeld Kamervragen:

Ook de delegatieleider van de PVV in het Europees Parlement, Marcel de Graaff, is er niet over te spreken:

Zijn leider, Geert Wilders, is ook woedend. Daarbij gebruikt hij andere afbeeldingen van Al-Afghani om duidelijk te maken hoe ongelooflijk radicaal die gek is:

Bizar. Al-Afghani is één van de bekenste moslimextremisten van Nederland. Wist Rutte wie Al-Afghani was toen hij zo blij voor een foto poseerde? Zo niet, hoe kan het dat de premier van ons land dit soort types niet bij naam en toenaam kent? Hij leest toch ook kranten en websites, en kijkt toch ook naar het nieuws? Oh, en hij wordt toch ook regelmatig geïnformeerd over de handel en wandel van moslimextremisten? Of vindt hij dat soort informatie volstrekt niet interessant?

En als hij inderdaad wist wie Al-Afghani was: hoe haal je het als premier dan in je hoofd om met zo'n gek op de foto te gaan?

Gefeliciteerd Nederland: jullie hebben de enige westerse kabinetsleider die lekker voor een foto poseert met extremistische moslims. Wat een ge-wel-di-ge primeur toch voor ons land.

UPDATE:
De VVD heeft gereageerd op de woede en zegt dat Rutte geen idee had wie Maiwand was:

Nou, dat is dan nogal dom he, dames en heren nepliberalen?

UPDATE II:

Maiwand de extremist haalt nu zelf uit naar Rutte (en ontkent homo's te haten):

UPDATE III:

Zoals Bart Nijman terecht stelt is niet weten wie Al-Afghani is helaas geen goed excuus:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer