Dictatoriale PvdA wijst Jacques Monasch af als kandidaat-lijsttrekker

Geen categorienov 07 2016, 9:38
Monasch heeft te horen gekregen dat hij niet mee mag doen aan de lijsttrekkersverkiezing van de PvdA.
Zoals ze in Amerika in dit soort situaties zeggen: the fix is in. Oftewel: de PvdA-top heeft besloten dat maar twee kandidaten acceptabel zijn als mogelijke lijsttrekker, Diederik Samsom en Lodewijk Asscher. Als iemand anders zich aanmeldt als kandidaat moet die persoon direct kapot worden gemaakt, zeker als hij (of zij) wel degelijk potentie heeft.
Op zijn eigen Facebook-pagina legt PvdA-Kamerlid Jacques Monasch uit dat zijn partij hem heeft laten weten dat hij niet mee mag doen aan de lijsttrekkersverkiezingen:
https://www.facebook.com/jacques.monasch.9/posts/10154155403133111
Monasch had dus twee belangrijke punten:
1. Dat de PvdA zich aan haar belofte houdt dat mensen tijdelijk lid konden worden, maar wél konden stemmen en
2. Dat hij als lijsttrekker iets te zeggen zou krijgen over de inhoud van het verkiezingsprogramma. Hij wilde met name veranderingen doorvoeren op het gebied van immigratie en integratie.
Het is niet alleen 'begrijpelijk' dat Monasch zich zo opstelde, het is zelfs logisch. Het is ongehoord dat een lijsttrekker geen invloed heeft op het programma van zijn partij. Dit is al helemaal zo als je bedenkt dat zowel Samsom als Asscher er wél bij betrokken waren. Sterker nog, het programma is eigenlijk speciaal voor hen geschreven. Op zich is dat al merkwaardig genoeg, maar het is nog gekker dat Monasch vervolgens niet de gelegenheid zou krijgen om daar iets aan te doen. Zelfs als hij lijsstrekker zou worden zou hij dus het gezag moeten erkennen van Asscher en Samsom, de mannen die hij dan verslagen had.
Volstrekt onzinnig natuurlijk.
Gelukkig is er ook goed nieuws. Door Monasch zo overduidelijk tegen te werken heeft de PvdA het zichzelf namelijk zo mogelijk nóg lastiger gemaakt. Kijk maar naar de reacties van boze PvdA'ers onder de Facebookpost van het Kamerlid:
screen-shot-2016-11-07-at-11-35-59
screen-shot-2016-11-07-at-11-36-51
Met een beetje mazzel heeft het bestuur de PvdA nu zo goed als opgeblazen. Hoe eerder die partij kapot gaat, hoe beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten