Erdogan-light Öztürk en Kuzu doen ‘onderzoek tegen DDS’ vanwege kritiek op DENK en Sylvana Simons

De vrijheid van meningsuiting? Wat is dat?

Onze vrienden (ahem, kuch, kuch) van DENK zijn he-le-maal niet blij met deze mooie website. Gisteravond beklaagde Sylvana Simons zich al bij Pauw. Wij zouden nepartikelen over haar schrijven en de haat tegen haar aanwakkeren. Helaas voor mevrouw de aspirant-politica baseren wij onze kritiek altijd op haar eigen uitspraken en nemen we het voor haar op (ondanks hoe we over haar politieke ideeën denken) als ze écht racistisch bejegend wordt.

In het Algemeen Dagblad klaagt partij bij monde van Kamerlid Selçuk Öztürk steen en been over De Dagelijkse Standaard en zegt hij zelfs onderzoek te doen naar de vraag welke rol wij spelen in het ‘aanwakkeren van haat’ jegens hem en mevrouw Simons:

Inmiddels doet DENK eigen onderzoek. Want berichten op websites van Geenstijl, de Dagelijkse Standaard en ThePostOnline zouden olie op het vuur gooien, meent Öztürk. ,,We proberen die relatie aan te tonen, want die sites gebruiken ook woorden als ‘beroepsslachtoffer’, of ‘knettergekke Nederlandhaters’. Dat roept nog meer haat op.”

Het zal de heer Öztürk wellicht verbazen, maar in Nederland hebben we iets als “de vrijheid van meningsuiting” én “persvrijheid.” Ik begrijp dat dit redelijk schokkende vrijheden zijn voor meneer de sultan, maar deze rechten verdedigen wij al heel lang in ons land… en we zijn er allemaal blij mee dat ze bestaan. Als dat niet zo was, was Nederland namelijk geen vrij land. Het zou dan meer op een autocratische staat lijken waar alle kritiek op de machthebbers ongeoorloofd is.

Aangezien deze vrijheden bestaan, en aangezien zowel Öztürk als Simons publieke personen zijn, nodig ik de heer Öztürk hierbij uit om zo spoedig mogelijk een rechtszaak tegen ons te beginnen. Ik zie zo’n zaak met heel veel vertrouwen tegemoet en twijfel er geen moment aan dat de rechter meneer Öztürk uiteindelijk zal vertellen dat hij zich niet zo moet aanstellen.

Overigens denk ik dat de rechter zo mogelijk nog harder zal lachen als DENK dit soort berichten aanvoert als voorbeelden van ‘haatmail’:

Die meneer (of mevrouw) heeft zich zomaar “geïrritteerd aan Sylvana Simons!” Zo, zo, dat is wel héél erg zeg! Waar haalt hij/zij het lef vandaan? Weet hij/zij dan niet dat alles wat Sylvana doet met gejuich begroet dient te worden door het electoraat?

Nog een voorbeeld van ‘haatmail’ volgens DENK:

Natuurlijk zit er ook écht rotzooi bij, maar als je als DENK (en AD) zijnde dit soort berichten als ‘haatmail’ kwalificeert moet je je écht heel diep schamen.

Tenslotte: onze vrienden van GeenStijl — die ook genoemd worden door Öztürk — hebben ook gereageerd op de lasterende uitspraken van deze dreigmeneer. De reactie is zo mooi, dat ik ‘m maar even voor een groot deel overneem:

Mevrouw Simons kan zichzelf ook zonder GeenStijl uitermate goed belachelijk maken. Sterker nog, wij probeerden haar nog te behoeden voor DENK. Als GS mede schuld zou hebben aan ‘dreigmails’, dan heeft Pauw het ook, en Matthijs van Nieuwkerk idem. Die nodigen haar steeds uit. Het zijn háár optredens die soms pesterige, soms kwaaie en soms gore, nare en enge reacties losmaken. En ook de partijtop zelf kan zich ook prima zonder de hulp van GeenStijl ongeliefd maken, met hun – ander woord – Nederlandhatende uitingen waarin ze voor Erdogan opkomen. Sylvana heeft “geen mening” over het dictatoriale handelen van Erdogan. Kuzu ontkent islamitisch terrorisme in Nederland, vindt hoge joden die op bezoek komen te vies om aan te raken, hij eist kliklijsten van Gülenisten in het parlement en staat in de Nederlandse Tweede Kamer de Turkse wet stond te verdedigen om de vrijheid van Ebru Umar te beknotten. Maar het is de Schuld van GeenStijl dat DENK niet erg geliefd is?

Zo is het maar net. DENK en Sylvana Simons zijn niet geliefd omdat het professionele slachtoffers en racismeroepers pur sang zijn. Heel gek, maar op de één of andere manier heeft de gemiddelde Nederlander daar helemaal niets mee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Sandra

  Maar evengoed heeft Kuzu het recht om te klagen en zelfs aan te klagen. Ook dat hoort bij de rechtsstaat die Nederland is.

  1. Sniper666

   @ Sandra

   Natuurlijk heeft hij dat recht. Alleen wil hij niet zien dat zijn acties reacties oproepen. Het is al vreemd dat kamerleden die uit een partij zijn gestapt in de kamer mogen blijven zitten en aldaar een andere vlag mogen hijsen.

   Stel, 6 toekomstige dissidenten in 6 verschillende partijen plannen een eigen partij. Ze komen na maart 2017 aanstaande in de kamer. Op 1 april stappen ze allen uit hun partij en stappen meteen in hun eigen bedenksel. Dan hebben ze dus direct een (ongekozen) partij met 6 zetels voor de komende 4 jaar. Dat is toch vreemd?

 2. Sandra

  Bovendien zegt Geen Stijl in het stuk dat hier is geplaatst dat de reacties op Simons optredens aan haarzelf te danken zijn. Kortom, zij heeft zelf gevraagd om haatdragende filmpjes, teksten en afbeeldingen. Heeft Wilders dan ook zelf gevraagd om te leven zoals hij nu leeft omdat hij kritiek heeft op de Islam?

  1. zomaar

   volgens de linkse denkers wel !, toen besloten werd Wilders te beveiligen , ging de linkse mens uit zijn dak , het was immers zijn eigenschuld dat hij bedreigt werd !!.

   moest hij zijn muil maar houden over de moslims , wat er ook te gebeuren staat !.

   zo denkt links!!, en zo veroordeeld links ieder die de feiten benoemd van het falen binnen de maakbare Multi samenleving door links .

   1. Sandra

    Juist zomaar, het is godgeklaagd dat je beveiliging nodig hebt als je je mening uit. Zoals nu dus ook bij Sylvana Simons.

    1. zomaar

     zij verkondigd geen mening , zij eist van ons dat wij onze traditie en cultuur opheffen , op straffen van discriminatie .

     gaan wij niet mee in de wangedachten van haar (hen , cq moslims) , dan zijn wij racisten , volgens hen.

     persoonlijk zit ik niet te wachten op primitief gedrag , van de hier verblijvende ethische minderheden , die per slot hun thuislanden niet voor niets ontvlucht zijn, juist mede door het barbarisme wat binnen deze samenlevingen heerst.

     1. Sandra

      Waaruit blijkt dan dat zij de cultuur en tradities wil opheffen?

     2. Sandra

      Zij geeft haar mening over allerlei zaken die zij als discriminerend ervaart. En dat zij wordt gediscrimineerd blijkt wel uit de recent verschenen filmpjes. Maar volgens Geen Stijl is dat dan haar eigen schuld, omdat zij zo optreed. Beetje de omgekeerde wereld.

     3. Gustaafff

      @sandra, mevr. Simons trekt snel de racisme-kaart om zich vervolgens in de slachtofferrol te wentelen.

      Dat lokt échte discriminatie uit.

     4. LieverKipsLeverworst

      Waarom “verkondigd”met een “d” en “eist” met een “t”?
      En waarom steeds een spatie vòòr de komma?

     5. zomaar

      LieverKipsLeverworst    5 minuten ago   
      Waarom “verkondigd”met een “d” en “eist” met een “t”?
      En waarom steeds een spatie vòòr de komma?

      omdat ik dat leuk vindt.

 3. NederNederlander

  Tja we moeten wel weten hoe haar kinderen zich zelf voelen!!
  Maar hoe de kinderen in een sinterklaas optocht zich eigen voelen met die idioten ach dat telt niet mee!!
  maar ja dat is natuurlijk niet waar!!
  Allemaal hersens spinsels van mijn zal op school wel een paar hoofd stukken gemist hebben.
  Volgens mijn heeft ze de toneel school gevolgd dan zal dat ook de enigste school zijn die ze heeft af gemaakt.
  Want zoals ze zelf bij pauw heeft vermeld sommigen mensen hebben op school hoofdstukken gemist!!
  Dus dan zal zij die ook wel gemist hebben omdat ze de school niet afgemaakt heeft,
  Ik heb van haar toch bewegende beelden gezien met haar beschuldigingen naar de witte mensen toe of ben ik toch gevallen in de media valkuil!!

 4. Gustaafff

  Dit is natuurlijk te gek voor woorden. Er wordt wat kritiek geleverd op de Nederlandse vestiging van de AKP en direct is het huis te klein. Hij mag lekker onderzoeken waar hij zin in heeft.

  Flauwe kul.

 5. ikweetwatikwil

  Zucht. Het verschil zit hem hier in Sandra, Nederlanders klagen niet gauw aan. Dat doen zij dus wel. Bij alles wat hen niet zint, zal een aanklacht volgen. Over een paar jaar, hebben we als autochtoon onze mond te houden. Wil je in zo’n land leven.? Dan zou ik zeggen, vertrek naar Marokko of Turkije.

 6. Wim

  Maar wat voor beveiliging hebben we tegen die moordzuchtig linkse gek Mark uit Gelderland die iedere PVV aanhanger wil vermoorden of wel totaal uitroeien. .Zit die al vast?

  1. Ni28

   Men doet in dit land graag aan zelfdestructie.

 7. Ni28

  De ideale staat is volgens DENK een politiestaat waar geen kritiek mogelijk is. Hun grote voorbeeld is Erdogan met zijn vieze praktijken. En zo partijtje van PvdA weglopers wordt toegelaten in het Parlement wiens aanzien snel daalt bij de burger. De media moeten dus liefst gecensureerd worden en elke woord van kritiek in de kiem gesmoord worden op de VARA na, hun podium. Het Westen heeft heel lang voor zijn vrijheden gevochten en nu willen anderen de tijd terugdraaien. Het laat zien dat de multiculturele samenleving niet meer is dan een slechte LAT relatie.

  1. Harrie T.

   De ideale staat is volgens DENK een politiestaat waar geen kritiek mogelijk is.

   Waar beweren de jongens en meisjes van DENK dat?

   1. Ni28

    Ik ga niet in op domme vragen van mensen die ziende blind zijn.

   2. Harrie T.

    Komt dus geen antwoord op. Een leugen dus.

    1. Ni28

     Ik heb al in het verleden laten blijken dat ik niet in discussie ga met blinde propaganda makers zonder naam, verschuild achter een veelvoud aan nicknamen zoals SB, CP,umhz, NC en Harrie T. Overigens gebruikt u steeds grovere taal tegen iedereen. Ik raad u dat af. Als u zo zeker bent van de waarheid kan dat ook zonder beledigingen. U bent ten einde raad maar ga dan niet vloeken tegen iedereen. En uw kwalificaties neem ik niet serieus en uit uw mond raken deze mij niet.

     1. Harrie T.

      Je hebt geen antwoord Dombo.

      En wat je verder allemaal zwetst weet ik niet.

    2. Sniper666

     @ HarrieT

     Lees dat programma van DENKfout eens rustig door.

   3. van Urk

    Harry T.@ Jammer genoeg dat de heren en dames van Denk zelf dan niet tegen kritiek kunnen.

   4. Sniper666

    @ HarrieT

    Uit het DENK programma;

    Bestrijden segregatie
    DENK zet daarom in op het bestrijden van de
    segregatie in onze samenleving, waardoor
    bevolkingsgroepen langs elkaar heen leven en
    geen begrip voor elkaar ontwikkelen. Want alleen
    door het faciliteren van institutionele ontmoeting
    leren mensen elkaar kennen, waarderen en
    begrijpen, zodat wederzijdse acceptatie
    kan ontstaan.

    Maar wat doet SS, Zwarte Piet bestrijden. Daarmee toont ze alleen maar aan geen enkel begrip te hebben voor de Nederlandse samenleving. Geheel in tegenstelling tot het eigen DENK programma…

 8. Ni28

  Kuzu en Ozturk buiten de situatie uit om hun eigen levende martelaar te creëren. Leuk voor hun groeiende blinde achterban. Mevrouw S. heeft bescherming nodig vooral voor zichzelf, zoals Wilders zei. Toen van Gogh vermoord werd ging Cohen thee drinken met de moslims. Hoe verlaten moet zich de autochtone bevolking voelen in zo situatie? Dat is geen boel bij elkaar houden maar het tegendeel ervan. Ook dat speelt de groeiende polarisatie in de hand. Samen met de linkse media zijn zij de boel aan het opjutten door het altijd voor de tegenstanders van de Nederlandse cultuur op te nemen en hun afschilderen als slachtoffers. Kijk een keer ook naar de echte slachtoffers!

 9. Harrie T.

  Even tussen twee haakjes. Sinds de opkomst van de gevaarlijke racist Trump worden de racisten hier ook steeds griezeliger: http://www.demorgen.be/dmselect/-wat-deden-de-amerikanen-na-pearl-harbor-ze-sloten-alle-japanners-op-b646a96c/oGTxs/

  1. zomaar

   tja je kan ook de samenleving wijs maken , dat met het gevaar te leven valt , inplaats van voorzorg maatregelen te nemen !.

   onze westerse leiders vergelijken de aanslagen en gepleegde aanslagen , met het oversteken van een drukke weg !, je kan dan immers ook slachtoffer worden volgens hen.

   ja, ja , als linkse blinden wel !!, toch een realist weet dat hij gevaar loopt als hij met de ogendicht een drukke verkeersweg oversteekt .

  2. denktenk

   Harrie T. of NC
   Allemaal geloel.
   Dit is typisch zo’n reactie van een zielepiet, die de slag verliest en dan maar over iets anders begint te loelen.
   Zielig.

  3. Sniper666

   @ HarrieT

   Alweer de racistenkaart? Beetje afgezaagd.

 10. Top

  Mevrouw Simons, heeft in het geheel niet in de gaten, dat zij door haar DENK clubje gebruikt wordt als ‘virusverspreider’. Dit virus bestaat al eeuwen en is ook wel bekent onder de naam “intrigant/opruien/intolerantie”. Dat mevrouw Simons niet in de gaten heeft, dat ze in de nabije toekomst wordt afgedankt door ‘haar’ partij, omdat haar nut is uitgespeeld, is triest voor haar.
  Let maar op, als ze in de kamer komt, zal zij de vrijheid die ze nu nog krijgt van Graaf Denkula, snel in moeten leveren.

  1. denktenk

   Waar is die denk miss gebleven?

 11. Ni28

  H.T. wilt iemand van leugen betichten maar hijzelf is een grote leugen.

 12. Anna

  Simons gaat ” ons systeem aanpakken”. Kuzu en Ozturk zijn van mening dat dat “Wilders is als een tumor in je hoofd”. GStijl, Post Online en DDS zouden moeten verdwijnen als het aan DENK ligt. Het wordt nog wat met Turkse DENK. Jammer dat Sylvana Simons niet door heeft dat zij misschien zal worden misbruikt om het ” vuile” werk op te knappen.

 13. Mar

  Een greep uit de koppen van artikelen met opbouwende kritiek voor Sylvana op DDS:

  Treurniswekkende Sylvana
  Knettergekke Nederlandlandhaters Sylvana Simons
  Sarcastisch beroepsslachtoffer Sylvana
  Verwende Sylvana
  Geweldsverheerlijkende Sylvana
  Sylvana huilt
  De elitaire levenstijl van Sylvana Simons
  DENK-nitwit Sylvana Simons
  Goede raad van DENK-miepje Sylvana
  Megalomane Sylvana
  Hysterische Sylvana Simons
  Sylvana’s stoottroepen
  Megarelativist Sylvana
  Hypocriete Sylvana
  Über-narcist Sylvana
  Rare Sylvana
  Zweefzwendelaar Sylvana

  Een goedlopende website heeft dergelijke schoolplein-kreten toch niet nodig om een punt te maken.

  1. Gustaafff

   @mar, soms moeten man en paard gewoon genoemd worden.

   1. Beukman

    @Gustaaf
    1)
    Onnozele. Dit heet k-a-r-a-k-t-e-r-m-o-o-r-d. DDS maakt Sylvana tot de belangrijkste vrouw die er bestaat, legt haar woorden in de mond, verdraait haar uitspraken, of negeert context.

    1. Gustaafff

     @beukman, Waar slaat dat nou weer op? Simons wordt gewoon bekritiseerd door DDS-redactie. En ja, het is geen geheim dat DDS geregeld stevige taal bezigd. Er is helemaal geen karaktermoord gaande. Sterker nog, de redactie is bereid haar een hart onder de riem te steken als ze echt gediscrimineerd wordt. Maar net als mevr. Simons schiet u direct in de slachtofferrol. Want het is weer zo erg, zo zielig en iedereen is de blanke boze man.

     O zeker, het laatste filmpje waar zoveel ophef over ontstaan is, is onmiskebaar racistisch. Maar DDS karaktermoord… flauwe kul

   2. Beukman

    2)
    Er wordt hier vaak geklaagd dat Sylvana de media steeds opzoekt. Dit gebeurt vaak ook nog eens in seksuele bewoordingen: “Mediah*er.” “Aandachtsg*il.”
    Oh ironie. DDS prduceert 2 stukkies per dag over haar. Het lijkt er eerder op dat de media haar opzoeken dan andersom.

    1. Sniper666

     @ Beukie

     Tja, oude wet, ik zeg het weer. ACTIE = REACTIE.

  2. Sniper666

   @ Mar

   Klopt. Alle persartikelen hebben een kop die om aandacht roept. Kijk maar naar de kranten.

  3. Sandra

   Dat lijkt inderdaad meer op persoonlijk aanvallen dan op aanvallen op denkbeelden.

  1. Sniper666

   @ denktenk

   Wat een schatje om te zien.

 14. Ni28

  Harrie T: “Je hebt geen antwoord Dombo.
  En wat je verder allemaal zwetst weet ik niet.”

  Harrie T. of hoe je eigenlijk heet, hou je beledigingen voor je zelf kijkend in de spiegel als deze al niet gebarsten is. Dat je het verder niet kunt volgen ligt vermoedelijk aan je lage IQ of de dikke boord voor je kop. Hopelijk is het de tweede optie al zou ik daar geen weddenschap om afsluiten.
  Ik hoop dat je weer uitgeschopt wordt van deze blog waar je niets te zoeken hebt. Zoek alvast naar de volgende nickname. Ik heb eventueel wat ideeën. Einde mededeling!

  1. denktenk

   Hier ook alweer dom geloel van Harrie T.

   Welk pseudo je ook verzint, je valt direkt door de mand.
   Als er een plank misgeslagen wordt, of je begint weer ergens anders over te loelen, dan hebben we je alweer.
   Gewoon dom zielig geloel en nu in je mand.

   1. Harrie T.

    Wat een sterke argumenten, loelkont.

  2. Harrie T.

   Over beledigen gesproken.
   Wat je zwetst over nicknames is voor mij onbegrijpelijk. Wat een dikke boord voor je kop is weet ik ook niet.
   Dit is een rare website met veel mensen met akelige problemen. Dat is me wel duidelijk.

   1. Vabis

    Je valt toch telkens weer door de mand niet, pisvlek?

 15. Ni28

  Nog even en moet H.T. …..en al die andere namen, bij Pauw uithuilen.

  1. Sniper666

   @ Ni28

   Is CheikhRedo de oude Norma?

   1. Floris

    Dat denk ik niet. Is volgens mij een moslim die denkt dat moslims een ‘grote’ bijdrage hebben geleverd aan de bevrijding van Europa in WO2.

    1. Harrie T.

     Ach mannetje. Denk je dat ik een moslim ben?
     Nu snap ik waarom je altijd zo sjaggerijnig tegen me doet. Je bent toch een ontzettende moslimhater?

     1. Floris

      Je leest weer eens verkeerd, Harrie. Ik weet het, autisme is een grote handicap als je mee wilt komen op fora.

      Sterkte gewenst en vergeet je medicijnen niet in te nemen.

     2. Gustaafff

      Floris en Harrie t. gooien weer eens met modder.

     3. Harrie T.

      Dommerdje. Denk je nu ook mijn behandelend psychiater te kunnen zijn? Wat lief.
      Je hebt waarschijnlijk geen idee maar vanaf de computer is een psychiatrische diagnose niet makkelijk te stellen.
      Maar het saggerijn moet ergens naar toe niet?

      Een normaal leven leiden is voor veel mensen een heuse opgave.

     4. Floris

      In jouw geval is de diagnose heel gemakkelijk te stellen, Harrie. Het ligt er duimendik bovenop.

 16. Floris

  Het naakte feit dat Harrie T net doet alsof z’n neus bloedt terwijl iedereen nu wel door heeft dat hij dezelfde is als Norman Corinth en die waslijst aan daaraan voorafgaande nicknames is het beste bewijs dat de man gewoon niet spoort.

  We hebben te maken met een geestelijk gestoorde die al meer dan 10 jaar niets anders doet dan trollen op fora.

  1. Harrie T.

   Floris heeft heel veel stemmen in zijn hoofd. En hij heeft met elke stem ruzie.
   Verder is hij geestelijk heel gezond hoor.

   1. Floris

    Harrie blijft maar in z’n zelfgemaakte vlek wrijven. Het valt hem ergens niet eens kwalijk te nemen. De man is immers zo gek als een deur.

 17. veluwen5

  Top stuk!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.