Erdogan-light Öztürk en Kuzu doen 'onderzoek tegen DDS' vanwege kritiek op DENK en Sylvana Simons

Geen categorienov 23 2016, 10:00
De vrijheid van meningsuiting? Wat is dat?
Onze vrienden (ahem, kuch, kuch) van DENK zijn he-le-maal niet blij met deze mooie website. Gisteravond beklaagde Sylvana Simons zich al bij Pauw. Wij zouden nepartikelen over haar schrijven en de haat tegen haar aanwakkeren. Helaas voor mevrouw de aspirant-politica baseren wij onze kritiek altijd op haar eigen uitspraken en nemen we het voor haar op (ondanks hoe we over haar politieke ideeën denken) als ze écht racistisch bejegend wordt.
In het Algemeen Dagblad klaagt partij bij monde van Kamerlid Selçuk Öztürk steen en been over De Dagelijkse Standaard en zegt hij zelfs onderzoek te doen naar de vraag welke rol wij spelen in het 'aanwakkeren van haat' jegens hem en mevrouw Simons:

Inmiddels doet DENK eigen onderzoek. Want berichten op websites van Geenstijl, de Dagelijkse Standaard en ThePostOnline zouden olie op het vuur gooien, meent Öztürk. ,,We proberen die relatie aan te tonen, want die sites gebruiken ook woorden als 'beroepsslachtoffer', of 'knettergekke Nederlandhaters'. Dat roept nog meer haat op.''

Het zal de heer Öztürk wellicht verbazen, maar in Nederland hebben we iets als "de vrijheid van meningsuiting" én "persvrijheid." Ik begrijp dat dit redelijk schokkende vrijheden zijn voor meneer de sultan, maar deze rechten verdedigen wij al heel lang in ons land... en we zijn er allemaal blij mee dat ze bestaan. Als dat niet zo was, was Nederland namelijk geen vrij land. Het zou dan meer op een autocratische staat lijken waar alle kritiek op de machthebbers ongeoorloofd is.
Aangezien deze vrijheden bestaan, en aangezien zowel Öztürk als Simons publieke personen zijn, nodig ik de heer Öztürk hierbij uit om zo spoedig mogelijk een rechtszaak tegen ons te beginnen. Ik zie zo'n zaak met heel veel vertrouwen tegemoet en twijfel er geen moment aan dat de rechter meneer Öztürk uiteindelijk zal vertellen dat hij zich niet zo moet aanstellen.
Overigens denk ik dat de rechter zo mogelijk nog harder zal lachen als DENK dit soort berichten aanvoert als voorbeelden van 'haatmail':
https://twitter.com/CarelBrendel/status/801329334036340736
Die meneer (of mevrouw) heeft zich zomaar "geïrritteerd aan Sylvana Simons!" Zo, zo, dat is wel héél erg zeg! Waar haalt hij/zij het lef vandaan? Weet hij/zij dan niet dat alles wat Sylvana doet met gejuich begroet dient te worden door het electoraat?
Nog een voorbeeld van 'haatmail' volgens DENK:
https://twitter.com/CarelBrendel/status/801330766382858240
Natuurlijk zit er ook écht rotzooi bij, maar als je als DENK (en AD) zijnde dit soort berichten als 'haatmail' kwalificeert moet je je écht heel diep schamen.
Tenslotte: onze vrienden van GeenStijl -- die ook genoemd worden door Öztürk -- hebben ook gereageerd op de lasterende uitspraken van deze dreigmeneer. De reactie is zo mooi, dat ik 'm maar even voor een groot deel overneem:

Mevrouw Simons kan zichzelf ook zonder GeenStijl uitermate goed belachelijk maken. Sterker nog, wij probeerden haar nog te behoeden voor DENK. Als GS mede schuld zou hebben aan 'dreigmails', dan heeft Pauw het ook, en Matthijs van Nieuwkerk idem. Die nodigen haar steeds uit. Het zijn háár optredens die soms pesterige, soms kwaaie en soms gore, nare en enge reacties losmaken. En ook de partijtop zelf kan zich ook prima zonder de hulp van GeenStijl ongeliefd maken, met hun - ander woord - Nederlandhatende uitingen waarin ze voor Erdogan opkomen. Sylvana heeft "geen mening" over het dictatoriale handelen van Erdogan. Kuzu ontkent islamitisch terrorisme in Nederland, vindt hoge joden die op bezoek komen te vies om aan te raken, hij eist kliklijsten van Gülenisten in het parlement en staat in de Nederlandse Tweede Kamer de Turkse wet stond te verdedigen om de vrijheid van Ebru Umar te beknotten. Maar het is de Schuld van GeenStijl dat DENK niet erg geliefd is?

Zo is het maar net. DENK en Sylvana Simons zijn niet geliefd omdat het professionele slachtoffers en racismeroepers pur sang zijn. Heel gek, maar op de één of andere manier heeft de gemiddelde Nederlander daar helemaal niets mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten