‘Hey lekkerding!’ mag binnenkort niet meer in Amsterdam. Want vrouwonvriendelijk

Eigenlijk is het best logisch dat Amsterdam de eerste Nederlandse stad wordt die dit soort teksten wil verbannen. Die stad wordt immers al decennialang geleid door idiote progressievelingen die denken dat je ethisch verantwoord gedrag kunt afdwingen met behulp van de sterke arm van de wet.

Het moet voor vrouwen bijzonder irritant zijn om op straat te worden nagefloten. Dat is natuurlijk gewoon niet prettig. En het wordt nog ongemakkelijker als de man(nen) in kwestie niet alleen fluiten, maar de vrouw ook allerlei dingen toeroepen zoals “daar moet een piemel in” of “wil je neuken?” Ik kan me er iets bij voorstellen dat de gemiddelde vrouw daar knettergek van wordt.

Maar dat betekent niet dat je het dus maar moet verbieden. De belangrijkste reden? Ten eerste is daar de vrijheid van meningsuiting (“ik wil seks met je hebben” is een mening. Geen politieke mening, maar wel een mening). Belangrijker (wellicht) is dat zo’n verbod op “straatintimidatie” totaal niet na te leven is.

Blijkbaar maakt dat de Amsterdamse autoriteiten allemaal niets uit:

Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam ligt, wordt straatintimidatie strafbaar.

Het college wil het op allerlei manieren lastig vallen op straat laten opnemen in de APV, de Algemene Plaatselijke Verordening, om zichtbaar te maken ‘dat Amsterdam geen enkele vorm van straatintimidatie tolereert’.

Interessant genoeg geeft het college ook aan dat deze maatregel niet te implementeren is, maar dat maakt ze niets uit. Ze willen namelijk een “signaal afgeven.” Met andere woorden, het is pure symboolpolitiek.

Heel gek, maar op de één of andere manier denk ik niet dat symboolpolitiek volstaat om een beter en mooier land van Nederland te maken.

Om het verhaal nog erger te maken zijn er een paar autocraten bij die vinden dat het verbod wél effectief nageleefd moet worden. Daar wil men dan mogelijk “anonieme toezichthouders” voor gebruiken. Let wel: Amsterdam denkt er dus over na om een paar NSB’ers op pad te sturen die mannen op straat gaan afluisteren en vervolgens met een boete op de proppen komen als de mannen iets seksueels zeggen over een langslopende vrouw.

Ongelooflijk genoeg ging een organisatie die zich hiermee bezighoudt (Project Straatintimidatie.nl) twee jaar geleden de straat op om mannen zogenaamd een koekje van eigen deeg te geven. Een groep vrouwen begon langslopende mannen seksueel te intimideren. Hun actie filmden ze. Op die manier wilden ze aandacht vragen voor dit probleem.

Ha-ha. Heel leuk. Alleen is het wel een beetje jammer dat de meeste van die mannen zich nooit schuldig hebben gemaakt aan straatintimidatie en dus afgezeken worden terwijl ze niets verkeerd hebben gedaan. Het is tekenend voor de autocratische instelling van dit soort groepjes activisten: ieder ander moet het ontgelden zodat zij zich een beetje ‘veiliger’ en ‘prettiger’ kunnen voelen:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Sniper666

  Het is vreemd gedrag. Maar aan de andere kant, het zijn maar woorden.

  1. Adriaan

   Meer of minder Marokkanen, het zijn maar woorden en toch wordt Wilders (en mede enkele miljoenen Nederlanders) voor het gerecht gedaagd.

   1. Sniper666

    @ Adriaan

    Exact, VVMU is in gevaar in NL.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.