Leidse studentenvereniging Quintus gaat door het stof om leden die Hitlergroet brachten

Leidse studentenvereniging Quintus gaat door het stof om leden die Hitlergroet brachten

Vanmiddag maakte De Dagelijkse Standaard bekend dat leden van studentenvereniging Quintus achter de vernieling zaten van het gemeentelijke gaybrapad. Quintus zegt nu in een reactie 'verafschuwd' te zijn en de acties 'ten zeerste af te keuren'.

Het bestuur van de Leidse studentengezelligheidsvereniging Quintus reageert "met afschuw" op het feit dat leden van de vereniging in de nacht van 16 op 17 oktober een regenboogkleurig zebrapad hebben overgeverfd. Aanvankelijk werd gedacht dat het ging om neo-nazi's, maar vandaag bleek dat het ging om leden van de voornoemde vereniging die bezig waren met een ontgroeningsactie. Vice-voorzitter Anne Mazurel reageert namens het bestuur van Quintus op de ontstane rel:

"Met afschuw heeft Quintus kennis genomen van het feit dat de mannen die verantwoordelijk zijn voor het vernielen van het ‘gaybrapad’ vorige maand lid zijn van haar vereniging. Het bestuur van Quintus heeft hen met onmiddellijke ingang geschorst en een onderzoek ingesteld naar hun beweegredenen.

De gebeurtenissen bij het ‘gaybrapad’ zijn geen activiteiten die door onze vereniging worden goedgekeurd en hebben niets te maken met onze reguliere activiteiten. We keuren de acties ten zeerste af en hebben daarom een aantal stappen ondernomen. Het door de leden vertoonde gedrag, staat lijnrecht tegenover de normen en waarden die wij als vereniging hoog houden en heeft ons doen besluiten hen onmiddellijk te schorsen."

Mazurel legt ook uit dat de leden die verantwoordelijk zijn voor de daad geschorst zullen blijven totdat de politie en het openbaar ministerie het gerechtelijke onderzoek voltooien. Ook zullen er meer interne straffen volgen als dat nodig blijkt te zijn, aldus de vice-voorzitter: "De informatie die wij op dit moment hebben, wijst erop dat dit een individuele actie is geweest van de daders in kwestie. Andere eventueel betrokken leden van het dispuut in kwestie worden momenteel gehoord door het bestuur. Mochten er meer leden betrokken zijn bij deze acties, dan hangt hen dezelfde sancties boven het hoofd."

Toch blijven er nog wel een aantal vragen boven de markt zweven met betrekking tot dit voorval. Volgens bronnen van DDS werd binnen Quintus al langer vermoed dat de vernieling van het gaybrapad een daad was van enkele leden. De vraag is of het klopt het dat het bestuur ook al op de hoogte was van de gegevens. Mocht dat het geval zijn, dan is er dus kennelijk sprake van een doofpot. Mocht dit echter allemaal nieuwe informatie zijn voor het bestuur, dan werpt zich de vraag op waarom het bestuur hier niks van wist. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties