Ik hou van Holland en daar is niets mis mee

Mogen we tegenwoordig weer zeggen dat patriottisme helemaal niet fout is? Sterker nog, dat Vaderlandsliefde iets heel moois is?

Wat professionele racismeroepers als Sylvana Simons en politiekcorrect links betreft is het antwoord hoogstwaarschijnlijk nog steeds: nee, en nee. Dat mag niet. Patriottisme is eng, want Hitler. Dat Hitler een nationaal-socialist was en geen patriot zal deze creaturen worst zijn. Het gaat erom dat we onszelf, onze geschiedenis, en onze cultuur moeten haten. Alleen dan kunnen ze alles immers ‘veranderen,’ en dat is waar ze naar streven.

Gelukkig denkt de gemiddelde Nederlander daar tegenwoordig heel anders over. In de grachtengordel mag je niet zeggen dat je van Holland houdt, maar overal elders in het land wél. Kijk maar naar de verdediging van Zwarte Piet en andere culturele tradities. Nederlanders zijn weer trots om Nederlander te zijn, en laten dat merken ook.

Eén van de manieren waarop we dat doen? Het doorslaande succes van Ik hou van Holland, het tv-programma gepresenteerd door Linda de Mol:

Ik hou van Holland blijft de zaterdagavond domineren. De familiespelshow op RTL 4 trok voor de vijfde week op rij de meeste kijkers op primetime.

Zaterdagavond zaten er ruim 1,8 miljoen mensen voor het programma voor de buis, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Jammer genoeg voor Sylvana en Tunahan Kuzu heet dit programma niet “ik haat Holland,” maar “Ik hou van Holland.” Zo’n programmanaam past echt bij deze tijd, niet zo heel lang geleden was zo’n naam not done, alleen al omdat het ‘nationalistisch!’ klinkt.

Tegenwoordig is dat anders. Nederlanders hebben hun vaderlandsliefde terug. En dat is een bijzonder positieve ontwikkeling.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  “Tegenwoordig is dat anders. Nederlanders hebben hun vaderlandsliefde terug. En dat is een bijzonder positieve ontwikkeling.”
  En dat is nou nét de reden, om het programma te herdopen in “Ik hou(d) van Nederland”. Holland was ooit, in het vérre verleden, een graafschap en bestaat heden ten dagen niet eens meer! Hoog tijd, om die verdomde benaming overboord te gooien! Buiten de “randstad” is er niet één “Hollander” te bekennen en zéker hier in het zuiden niet. En kom niet aan met bekendheid in het buitenland, want in mijn paspoort (en dat van iedereen die Nederlander is) staat duidelijk (Na die verderfelijke kop “European Union”) “Koninkrijk der NEDERLANDEN”. Dus niét “Van Holland”.
  Het is Nederland en niét anders!

  1. Peter Selie

   🙂 🙂 🙂

 2. zomaar

  ” In de grachtengordel mag je niet zeggen dat je van Holland houdt, maar overal elders in het land wél. Kijk maar naar de verdediging van Zwarte Piet en andere culturele tradities. Nederlanders zijn weer trots om Nederlander te zijn, en laten dat merken ook.”.

  de gewone Nederlander wel , die is trots en trouw aan zijn/haar tradities , en zijn/haar cultuur .

  toch de presentators en presentatoren van dergelijke programma’s echt niet !, die lopen als Lubse honden achter de politiek aan , die ons overlevert aan Brussel en buitenlanders .

  1. Floris

   toch de presentators en presentatoren van dergelijke programma’s echt niet !, die lopen als Lubse honden achter de politiek aan , die ons overlevert aan Brussel en buitenlanders
   ———————————————————————————-
   Dat geldt voor de meesten zeer zeker, Zomaar.

   Ik verdenk Linda daar ook van, ondanks haar enorme vermogen. Voor haar ongewassen, ongeschoren en talentloze broertje geldt het zonder enige twijfel.

   Rijk en links gaat tegenwoordig goed samen. Paultje Rosenluller ging hen voor.

   1. Arachne

    @Floris

    Linda de Mol heeft een aantal malen aangegeven dat zij moeiteloos SP zou stemmen; dit vanwege hun sociale programmapunten.

    Dezelfde Linda heeft een aantal malen verteld over de dementie van haar moeder en hoe Linda en haar broer blij zijn dat moeder in haar eigen (t)huis verzorgd wordt.
    Onder een SP regering zou de moeder van Linda in een staatsverzorgingstehuis komen, gelijk met alle anderen. Een SP regering zou een hoge erfbelasting invoeren zodat de moeder van Linda, na het overlijden van haar man, een flink deel van hun vermogen was kwijtgeraakt. Daarnaast zou de SP ook de inkomsten al flink hebben afgeroomd, zowel van moeder als van Linda als van haar broer. Die ironie is Linda blijkbaar ontgaan.

    Linda doet dit programma voor de roem, het geld en de aandacht. Het verhoogd haar marktwaarde en het genereert media aandacht. Al deze onderdelen bevestigen en versterken elkaar.

    1. Floris

     Dat is Linda ontgaan of ze gaat ervan uit dat het zo’n vaart toch niet zal lopen. Dit soort mensen, de hilversumse kliek zeg maar, lullen links en vullen rechts.

     Ze is wel een vakvrouw, de eerlijkheid gebiedt me dat te zeggen. Er zijn anderen met veel minder talent die ook binnen zijn gelopen van ons belastinggeld.

    2. Peter Selie

     Ja Arachne L. de Mol heeft genoeg poen verdiend om haar moeder heel luxueus in een privé zorg instelling te plaatsen, probeer het voortaan dit gezeik over de SP in de Margriet geplaatst te krijgen..

   2. Mar

    @Floris

    “Voor haar ongewassen, ongeschoren en talentloze broertje geldt het zonder enige twijfel.”

    Dit is de broer van Linda de Mol.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/John_de_Mol_jr.

    De beschrijving klopt voor geen meter.

    1. Floris

     @ Mar

     Je hebt gelijk. Ik doelde op Johnny de Mol, de zoon van John de Mol jr.

 3. Ni28

  Haat tegen liefde. Wie wint?

 4. Ni28

  Van de titel “Ik hou van Holland” moet je je niet veel aantrekken, pure commercie. Je moet je wel aantrekken dat zo domme, intellectueel zwak mens als mw. Simons mogelijk in de Tweede Kamer komt. Dat wordt nog eens een nepparlement.

 5. CheikhRedo

  Héé, suikerbuik, Nederland heeft WEER vaderlandsliefde terug? Gast, dat hebben jullie nooit gehad ! Dus hoe Bedoel je WEER?

  1. Sniper666

   @ SjeikRodeo

   Ik zie die tekst niet staan in het commentaar van cmsuijkerbuijk.

  2. Floris

   Typerend dat je het over JULLIE hebt. Dat zegt wel iets over jouw manier van denken. Jij hoort inderdaad niet bij ONS, anders spreek je niet over JULLIE.

   Die keuze maak je kennelijk zelf. Dat gaat gevolgen hebben en dan zal jij wel zien of “wij” genoeg vaderlandsliefde hebben om ons land terug te nemen van de politiek correcte landverraders die zo stom zijn geweest om de meest fascistoïde religie ter wereld hier te laten woekeren.

 6. Mart

  ”Ik Hou van Holland” ,gelukkig hoor ik dit weer…was even bang dat het hele landje uit zakkenwassers bestond.Ja ik òòk hou nog steeds van Holland,hoewel soms moeilijk als ik al dat gezever voorbij zie komen.Maar er is dus hoop ”Goed gaans” dus nacionalisten.Mart Brasil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.