ISIS-leider Al-Baghdadi tegen zijn jihadisten: ‘Val Turkije binnen, zaai er terreur!’

Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van ISIS, zegt in een nieuwe audioboodschap dat zijn jihadistische koppensnellers Turkije moeten binnenvallen en “het vuur van hun woede” los moeten laten op dat land, diens soldaten, en diens burgers.

Nu Mosul op het punt van vallen staat begint Al-Baghdadi in paniek te raken. Dat is natuurlijk niet zo gek: hij ziet zijn radicaal-islamitische kalifaat razendsnel in elkaar donderen. Als het nog even zo doorgaat houdt hij straks niets meer over.

Dat is bijzonder goed nieuws, maar helaas kleven er ook nadelen aan. Als het idiote rijkje van Al-Baghdadi valt is de kans namelijk groot dat zijn jihadistische slachters voor terreur in andere landen kiezen. Niet alleen in het Midden-Oosten en Turkije, maar ook in Europa.

Op dit moment richt Al-Baghdadi zich eerst en vooral op de strijd om Mosul. In een audiobericht dat vandaag is vrijgegeven roept hij zijn koppensnellers op om vol te strijden “tegen de vijanden van Allah.” Hij wil dat ze er alles aan doen om Mosul te beschermen. En met alles bedoelt hij ook echt alles, inclusief het plegen van zelfmoordaanslagen.

Hilarisch genoeg zegt de haatbaard-in-chief nog altijd vertrouwen te hebben in zijn overwinning. Dat is natuurlijk lachwekkend. ISIS gaat eraan. Maar goed, de eerste extremist die de strijd vrijwillig opgeeft moet nog geboren worden. En dus krijg je dit soort belachelijke uitspraken:

“Deze totale oorlog en heilige oorlog die Islamitische Staat momenteel uitvecht, steunt ons in ons geloof en is een voorstadium van de overwinning.”

Tegelijkertijd laat Al-Baghdadi merken dat hij stiekem wel degelijk weet waar het op staat. Hij roept zijn volgelingen namelijk op om de oorlog nu te verspreiden naar “de landen van de ongelovigen.” Dat betekent natuurlijk met name naar Europa, maar ook naar Turkije:

De soldaten moeten „het vuur van hun woede” loslaten op de Turkse troepen die in Syrië vechten en moeten de strijd vervolgens voortzetten in Turkije. Ook in Saudi-Arabië moeten de volgelingen volgens de IS-leider aanval na aanval plegen op veiligheidstroepen, regeringsleiders en leden van de koninklijke familie „omdat het land heult met de ongelovige naties in de strijd tegen de islam en de soennitische moslims in Irak en Syrië.”

Aangezien Turkije de grens met het door ISIS-bezette gebied in Syrië tijdenlang bewust open heeft laten staan twijfelt niemand eraan dat er grote aantallen jihadisten op dit moment in Turkije wonen. De kans is groot dat zij de komende tijd losgaan, niet alleen tegen Turkse soldaten, maar vooral ook tegen gewone burgers; mensen die niets gedaan hebben en gewoon bezig zijn met hun eigen leven.

We moeten de komende weken en maanden dus rekening houden met meer aanslagen dan ooit, zowel in Europa als in Turkije. Het is vreselijk, maar dit komt voor een deel doordat de anti-ISIS coalitie deze strijd nog steeds niet als een echte totale oorlog ziet, waarin je de vijand compleet en totaal vernietigt. Te vaak zijn jihadisten in staat om te vluchten. Dat moet ten koste van alles voorkomen worden. Feitelijk mag geen enkele jihadist het slagveld levend verlaten. Dat vinden wij in het Westen niet meer ‘van deze tijd’, maar het is de enige manier om ISIS echt voor eens en altijd uit te schakelen en om onschuldige burgers te beschermen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. van Urk

  Die kerel is al verscheidene keren theoretisch dood gewaand en nog roept hij springlevend dood en verderf uit.

  1. ElHoussain

   Joh, geen hond die nog in die verhaaltjes gelooft!
   Dan is ie dood, dan weer zwaargewond, dan roept hij weer op tot geweld…..Is ie nou dood of niet!?

   Ja, Michael Van Der Galien, probeer je werk eens goed te doen, zou ik zeggen!

 2. hans-e-pans

  Goed nieuws? Persoonlijk denk ik dat het voor de landen waard ISIS strijders vandaan komen heel slecht nieuws is. Moet er niet aan denken dat deze ISIS strijders naar hun landen van herkomst teruggaan en dan oproepen van een ondergedoken Al-Baghdadi gaan opvolgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.