Jean Wanningen pakt Sylvana Simons aan: ‘Racisme? Pleur op!’

Gisteravond zag ik mejuffrouw Sylvana Simons bij Pauw. Geschminkt als een diva hing zij daar de vermoorde onschuld uit. Deze dame vindt dat ‘alle blanken medeplichtig zijn aan slavernij en de onderdrukking van zwarten’, zo heeft ze ooit beweerd. Eerdaags heeft Mw. Simons onsmakelijke, en laat daar geen misverstand over bestaan, volstrekt abjecte – reacties ontvangen en wordt daarom ‘zichtbaar en onzichtbaar’ beveiligd. Helemaal prima. Ze wilde hierover niet met de pers praten, maar wel aanschuiven bij Pauw. De strategie om aandacht is gelukt.

Toch heb ik meerdere keren mijn wenkbrauwen moeten fronsen tijdens haar optreden bij Pauw, gisteravond. Dat kwam ook door de tafelschikking, de keuze van de gastheer. Naast Sylvana was er wachtgeldtrekker Tofik Dibi, die het vanzelfsprekend met haar eens was en een gekleurde presentatrice. Verder zat er niemand die een kritisch tegengeluid kon of wilde laten horen. Succes verzekerd. Nou ja, succes? Ik denk niet dat dit soort eenzijdige discussies bijdragen aan een groter begrip voor de standpunten van mensen als Mw. Simons.

Wat me stoort aan de media-optredens van Mw. Simons is, dat deze miss Nobody weliswaar veel aandacht krijgt, maar dat haar bijdrage aan de zogenaamde ‘maatschappelijke verbinding’, waar haar DENK-partij zo prat op gaat, juist door haar overdreven optreden de facto het omgekeerde bereikt van wat – althans op papier – wordt beoogd: een grotere tolerantie voor de gekleurde medemens. Als je niet verder komt met te zeggen dat alle blanken per definitie ‘een witte schuld’ met zich mee torsen, dan ben je polariserend bezig, zeker als mensen die het daar niet mee eens zijn worden weggezet als ‘racisten’.

Het zich afzetten door mensen als Mw. Simons tegen de vermeende superioriteit van het blanke ras staat niet ook niet op zichzelf, het is een veel breder maatschappelijk fenomeen, overgewaaid uit Amerika. Kijk bijvoorbeeld hoe de Utrechtse hoogleraar sociale en culturele antropologie Gloria Daisy Wekker tekeer gaat tegen ‘de blanke erfzonde’ of kijk naar de felle reacties van een gekwetste minderheid tegen kindervriend Zwarte Piet. Het thema ‘racisme’ is tegenwoordig klaarblijkelijk hot in Nederland. Maar is dat wel terecht? Los van enkele verwarde idioten, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat vrijwel alle Nederlanders een hoge mate van tolerantie jegens andere rassen, of moet ik zeggen: nationaliteiten?, ontplooit. Het verwijt van Mw. Simons dat ‘alle blanken medeplichtig zijn aan slavernij en de onderdrukking van zwarten’ vind ik dan ook een bizarre stellingname.

De door ons belastinggeld betaalde Jeroen Pauw ging evenwel instemmend buigend mee in de klaagzang van Simons, zonder echt kritische vragen te stellen. Daarmee neemt hij politiek stelling en dat is voor een objectieve interviewer een doodzonde. Want meneer Pauw had ook kunnen vragen wat er eigenlijk mis is met de algemene houding van Nederlanders jegens streepje-Nederlanders. Dat deed hij niet. Ik denk dat die houding jegens nieuwkomers in Nederland juist uitermate tolerant is. Misschien wel te, gelet op de geringe mate van dankbaarheid bij vele allochtonen.

Maar dat onderscheid met autochtonen schijnen we niet meer te mogen maken. Iedereen die beschikt over een Nederlands paspoort, al dan niet aangevuld met een andere nationaliteit, mag zich hier Nederlander noemen. Mw. Simons vroeg zich daarom niet toevallig af wat die Nederlandse identiteit dan wel is. Zij is immers ook in Nederland geboren en dus Nederlander. In dit verband raad ik Mw. Simons aan het boek van wijlen professor Pim Fortuyn te lezen: ‘De Verweesde Samenleving’ (al uit 1995, met update uit 2001). Daarin wordt glashelder uitgelegd waaruit die Nederlandse identiteit bestaat.

De ondertiteling van dat boek luidt: ‘Een vurig pleidooi voor meer aandacht, liefde en respect voor de kernnormen en -waarden van onze eigen cultuur.’ Ik zou tegen mensen als Mw. Simons willen zeggen: lees dat boek! En denk daarna even tien seconden na voordat je allerlei ongefundeerde of in elk geval zeer subjectieve meningen verkondigt. Dat brengt geen verbinding in de samenleving teweeg. Racisme? Pleur op!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

124 reacties

 1. pejoar

  vindt het alleen jammer dat het uit de hand dreigt te lopen.
  dat Simons verward is staat wel vast.
  dat ze irritant is klopt ook wel.
  alleen ,er zijn van die types die gelijk met doodsbedreigingen komen.
  dat gaat te ver.
  verbaal kun je haar verslaan,daar is geen geweld voor nodig.

  1. Ni28

   mee eens

  2. Sniper666

   @ pejoar

   Klopt dit gaat helemaal uit de hand lopen. MSM zou er goed aan doen SS niet telkens een kritiekvrij podium te geven.

  3. Eminem2

   Klopt. Dat snap ik ook niet. Wat ze zegt is dom en ronduit contraproductief, maar waarom zou je je daar als autochtoon (sorry, dat moet zijn “Nederlander zonder migratie-achtergrond”) zo boos om maken? Dat ze tegen Zwarte Piet is, vind ik bijvoorbeeld ronduit droef, maar ik voel daardoor geen greintje agressie tegenover haar. Half en half vraag ik me af of de verbale agressors niet een een-tweetje opvoeren, ten einde haar aan meer publiciteit te helpen.

   1. marjo012

    Eminem2 dit klopt niet ze is in suriname geboren dus een economische import meer niet en dan zo n bek hebben .

 2. Ni28

  “alle blanken per definitie ‘een witte schuld’ met zich mee torsen”
  Je zou bijna overwegen om deze mevrouw aan te klagen voor deze racistische opmerking. In haar kronkel ideeën kan ik mij echt niet vinden. En deze mevrouw krijgt nog een uitvoerige podium bij de VARA zonder enige kritiek tegen te voeren, dus is de VARA ook racistisch. Zou het positieve racisme heten zoals positieve discriminatie die wij al hebben? Hoe draagt dit bij de polarisatie, vraagt iemand zich dat af? Vast wel maar die krijgt geen podium.

 3. Top

  Let maar op! Als mevrouw Simons, haar nut heeft gehad voor die haatpartij DENK, dan zal je haar billen niet meer zien van het stof, door de snelheid, waarmee ze die club uitgebonjourd wordt!

 4. Beukman

  Na de eerste twee zinnen hoefde ik al niet meer. “Mejuffrouw”, “geschminkt als een diva”, wat een ranzig staaltje vrouwenhaat.

  Zin 2: Sylvana heeft helemaal nimmer beweerd dat ‘alle blanken medeplichtig zijn aan slavernij en de onderdrukking van zwarten’. Ze citeert slechts iemand die dit, in een heel ander artikel, wél heeft gezegd. Althans, dat zou kunnen. Sylvana zelf blijkt zich iedere keer weer zeer genuanceerd te kunnen uiten, wat interessant genoeg aanstootgevend is voor de vele boze blanke mannen die Nederland “rijk” is.

  Fraai staaltje karaktermoord dus.
  Vijf of zes stukkies over Sylvana in een etmaal tijd op DDS. Hoe valt dit te duiden?

  1. Harrie T.

   Sylvana noemde dit gisteren karaktermoord. Ze heeft gelijk. Dit is ranzig.
   En dit is de reden waarom Sylvana nu permanente beveiliging nodig heeft.

   1. Sniper666

    @ HarrieT

    Dat zou impliceren dat SS een karakter heeft..

    1. Ni28

     naar de maatstaven van hem zelf.

    2. Beukman

     Alles impliceert dat Sylvana een karakter heeft, @Sniperd.

     1. Sniper666

      @ Beukie

      Een nogal naargeestig karakter, laten we het zo stellen dan.

     2. Beukman

      @Sniperd
      Onzin.

     3. Sniper666

      @ Beukie

      Oogkleppen op!

     4. Beukman

      Doe niet zo naargeestig, @Sniperd.

  2. toetssteen

   http://www.republiekallochtonie.nl/het-witte-ongemak-van-zelfgenoegzaamheid-tot-kritisch-zelfonderzoek

   En dat artikel is generaliserend tot aan de punten en de komma’s. Wie dit onderschrijft, heeft het alzo over alle ‘witte’ mensen.
   Het gros van die witte mensen had zo mogelijk een nog beroerder leven dan een slaaf. per slot had een slaaf geld gekost, een blanke sloeber kon lekker verrekken, voor hem stonden te vervanging er weer tien klaar.
   Op houden met die klaagzang! Een handvol elite had hier profijt van, de rest was lijdend voorwerp. En die laatste groep steekt inmiddels de middelvinger op naar die klaagzangers!

 5. J.C.

  We leven in een decadente periode. De ruimte, die aan aan allerlei mediageile nobodies wordt geboden en die zij steeds uitbundiger innemen, begint nu zoveel weerstand op te roepen bij de zwijgende meerderheid, dat verzet en einde van de decadente periode niet kan uitblijven.

  Infantiele uitingen, zoals de reactie-tweets op de tweet van de heer Wilders, van lolbroekje Jan VNL Roos en Jesse GL Mafklapper horen bij een aflopenede decadente periode.

  Ik zag net een stukje debat in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. De heer de Roon (PVV), een keurige man, deed zijn inbreng in eerste termijn en werd door de woordvoerders van een aantal zeer elitaire partijen vanachter de interruptiemicrofoon onder vuur genomen. Met allerlei nare suggestieve opmerkingen richting de PVV. Geen enkele rem op de leugenachtige opmerkingen. Knops van het CDA bestond het om op basis van een leugen de meest smerige dingen te roepen (“u was op kosten van de belastingbetaler in Turkije en bezocht geen enkele bijeenkomst”). Sjoerdsma van D66 beschuldigde de PVV ervan dat zij chantabel is, omdat zij een gift van het Horrowitz Centrum heeft ontvangen, hetgeen op geen enkele wijze werd onderbouwd. Van de Broek (VVD) verwijt de PVV geen enkele oplossing te hebben geboden bij het indammen van de migratiestroom, nee het was dankzij de VVD dat Erdogan de instroom nu heeft beteugeld. Die eerste plek van de PVV in de peilingen doet kennelijk meer pijn dan je bij dergelijk “zeer geleerde” Tweede Kamerleden zou mogen verwachten, en gelukkig kon de heer de Roon van de PVV de blatende heren van de elitaire partijen op nette en adequate wijze met de staart tussen hun benen terug sturen naar hun plek.

  Ik stem PVV.

   1. Wachteres

    Kijk eens aan. als het Simon goed uitkomt dan citeert hij een artikel uit E.J. Bron via Fenixx. Ook al zo’n verdoreven site.

    Meestal krijgen we te horen dat deze sites niet deugen. Weet je zeker dat je niet in de war bent, Simon?

    Interessant, ik had dit nog niet gelezen.

   2. J.C.

    @Harrie T.

    Ja en, maakt dat de PVV chantabel? En als dit zo zou zijn, is daar dan bewijs van? Kan Sjoerdsma van D66 dat bewijs leveren? Als Sjoerdsma van D66 fatsoenlijk is, gaat hij dat bewijs leveren…….

    1. Wachteres

     Tja Simon, dat krijg je als je altijd naar anderen sneert.

    2. Harrie T.

     Ja. Politici die zich grof laten betalen door belangengroepen kunnen niet meer vrijuit spreken. De PVV is een corrupte bende die zwaar wordt betaald door bruine groepen uit het buitenland. Niemand mag weten wie al dat geld in zijn zak stopt.

     1. Floris

      Hier valt Hypocriete Harrie weer eens stevig door de mand, want in het geval van Clinton heb ik hem nog nooit bezwaren horen uiten. Of zou Harrie nooit van de Clinton Foundation hebben gehoord?

 6. Ruud562

  Pauw “een objectieve interviewer”? Nu, dan ben ik de Paus!

 7. NederNederlander

  voor beeld,
  Tja we moeten wel weten hoe haar kinderen zich zelf voelen!!
  Maar hoe de kinderen in een sinterklaas optocht zich eigen voelen met die idioten ach dat telt niet mee!!
  Maar ja dat is natuurlijk niet waar!!
  Allemaal hersens spinsels van mijn zal op school wel een paar hoofd stukken gemist hebben.
  Volgens mijn heeft ze de toneel school gevolgd dan zal dat ook de enigste school zijn die ze heeft af gemaakt.
  Want zoals ze zelf bij pauw heeft vermeld sommigen mensen hebben op school hoofdstukken gemist!!
  Dus dan zal zij die ook wel gemist hebben omdat ze de school niet afgemaakt heeft,
  Ik heb van haar toch bewegende beelden gezien met haar beschuldigingen naar de witte mensen toe of ben ik toch gevallen in de media valkuil!!
  Wat een onschuld en ontkenning van haar eigen gedrag maar daar mag je niks van zeggen want dan wordt je uitgemaakt voor dom en racist!!
  De Media durven zich niet ui te spreken over haar gedrag (op paar media producenten na) want ze zijn bang dat ze voor racist uit gemaakt worden zodat je bij vele reacties ziet op Facebook en andere media sites.
  Maar dat zeg ik er wel ff bij anders wordt het verkeert begrepen en gelijk voor dom en als racist neer gezet wel die op de normale tegen spraak zonder gescheld en dreigementen.
  Maar dat is natuurlijk weer niet waar wat ik zeg want daar komt het elke keer op neer we worden elke keer voor dom neer gezet maar zou eens mooi zijn dat ze de spiegel eens omdraaide en dan zien en horen wat ze zelf spuien

  1. denktenk

   @NederNederlander

   Sylvana Simons zat niet op de toneelschool, even deze correctie, voordat je hier ook weer gezeik over krijgt.

   Citaat beeld en geluidwiki.

   Jeugd

   Sylvana Simons wordt in Suriname geboren. Anderhalf jaar later komt ze met haar ouders naar Nederland. Op de lagere school doet ze aan jazz- en klassiek ballet. Vanwege problemen met haar vader verlaat Simons op 14-jarige leeftijd als recalcitrante puber haar ouderlijk huis en trekt ze in bij een oudere halfzus in Amsterdam. Na drie jaar HAVO volgt Simons de professionele balletacademie van Lucia Marthas en de kappersschool, maar behaalt geen diploma. Ze werkt niet lang als kapster, omdat het dansen haar meer trekt.

   1. LieverKipsLeverworst

    Ik merkte het al eerder op: geen enkel diploma. Wellicht ook niet eens een veter-diploma. Zwemdiploma: zou kunnen. Waar moet het heen met de Nederlandse politiek?

    1. marjo012

     ha ha eerlijk zeg ze is dus een grote 0 met niets op haar zak maar wel de grootste mond hebben.En zowat wil in de politiek??dat word zeker de ondergang van Nederland dan.

 8. voorNL

  De ellende die ze over zich heen krijgt is duidelijk haar eigen schuld, bij Pauw zit erbij als een zielenpiet die niet snapt dat ze polariserend bezig is.
  Op zulke lieden zit niemand te wachten en brengen het slechtste in de mens naar boven.
  Het is mijn inziens gewoon een mediageile rel-dame die “DENKT” dat zij het moet opnemen voor in haar ogen minder bedeelde mensen, echter hebben wij die in Nederland niet toch?
  Wanneer je groepen tegen elkaar wilt opzetten moet ze lekker zo doorgaan.
  Dank u Sylvana Simons, namens alle PVV stemmers, wij zijn u er dankbaar voor u zorgt er middels uw uitspraken voor dat de PVV meer stemmers krijgt.
  hoe slim kan men zijn?

 9. voorNL

  dank zij lieden als figuur Simons zou het wenselijk zijn het woordje “rasisme” uit het woordenboek te verwijderen en de betekenis uit te hollen daar het alleen tegen ons wordt gebruikt, net als Pim Fortuin het al aangaf

 10. Gustaafff

  Pauw is uiteraard volkomen kritiekloos. Simons en co kunnen daar elke keer weer hun vuil spuien, daar Pauw het slikt als zoete koek. Weg met die talkshow.

  1. Beukman

   Tuurlijk Gustaaf. Het grootste deel van het item ging over de bagger die Sylvana over zich heen krijgt, en over de wijze waarop ze onder andere op DDS wordt gestalked en geframed. Maar nee: het vuil komt volgens jou van het slachtoffer zelf.
   Het lijkt erop dat je jezelf nogal thuis voelt in de slachtofferrol, anders is je reactie moeilijk te verklaren.

   1. Gustaafff

    @Beukman, Simons en haar anti-zwarte pieten-jokers worden om de haverklap uitgenodigd bij talkshows als deze om te komen zeggen hoe slecht het allemaal niet is in Nederland en dat we onze mooie tradities als het sinterklaasfeest op de vuilnisbelt kunnen keilen. Zij is degene die zich maar al te graag wentelt in de slachtofferrol, ook als het serieuze kritiek betreft op DDS van een aantal intelligente bloggers.

    Ik word er misselijk van.

    1. Floris

     Verrek. Ik ben het met Gustaafffffffffff eens.

    2. Beukman

     @Gustaaf
     De media zoeken haar dus op. Dat is al iets heel anders dan wat ik hier steeds lees: dat zij de media opzoekt.
     Waarom zoeken de media haar dan op? Kennelijk heeft ze iets te vertellen dat mensen interessant vinden om naar te luisteren. Want reken maar dat ze niet meer op de buis zou verschijnen als er geen hond meer naar haar keek.
     Maar wie ben jij dan om voor die mensen te bepalen waar ze naar moeten kijken?

     Nee Gustaaf, jij bent het die zich in z’n slachtofferrol wentelt. Sylvana wil het Sinterklaasfeest helemaal niet om zeep helpen, maar kennelijk voel jij dat zo. En jouw bewering dat Sylvana steeds maar weer vuil komt spuien tegen al die zielige mensen, ZONDER erbij te melden dat het Sylvana is die nu moet worden beveiligd en niet degenen die haar belasteren, is, nou ja, is, van de pot getikt.

    3. Harrie T.

     Natuurlijk zit Sylvana in de slachtofferrol. Ze is namelijk een slachtoffer.
     Het is afschuwelijk wat deze vrouw wordt aangedaan. Het is ook levensbedreigend.
     Vandaag werd een rechtse idioot veroordeeld die de linkse politica Jo Cox doodschoot. Er wordt hier een klimaat geschapen waarin dit Sylvana ook gemakkelijk kan overkomen.
     Het is triest dat figuren als jij dit goedpraten.

     1. Vabis

      Ach gut, Harry Hutten is helemaal vol van die zwarte gebrilde trekdrop……

     2. Harrie T.

      Ik geloof dat we daar een Achterhoekse variant van Thomas Mair hebben. Dom en kwaadaardig maar waarschijnlijk ook erg bang.

 11. jobtepas

  Sylvana Simons genoot gisteren bij Pauw zichtbaar van haar slachtofferschap, waardoor zij zich nog beter kan identificeren met die vreselijke rassenslachtoffers in de USA in de 20e eeuw. Jeroen Pauw hielp haar ruimschoots aan haar certificaat #slavenhysterie (zie Twitter) En hij haalde -zijn bestaansgrond- prachtige kijkcijfers. Een goed zichtbare belangensymbiose.

  De uit belastinggeld betaalde #HilversumseHypeMachine (Twitter) maakte haar positie van 5e politieke macht -de mediale- weer eens volledig waar.

 12. Peter Selie

  Filmpje; culturele verrijking

  Geen idee waar, wanneer of waarom. Dit zijn het soort barbaren die met honderdduizenden door de VVD en PvdA geïmporteerd worden omdat, … Ja, omdat wat eigenlijk? Ons land wordt er niet beter van. En ik kan geen andere reden dan precies dat bedenken. Ze willen dat ons land naar de verdommenis gaat. Dit is de diversiteit van Jesse Klaver. Dit is de cultuurverrijking van D66. Tijd dat die partijen tot de laatste zetel worden afgebroken.

  https://fenixx.org/2016/11/21/filmpje-culturele-verrijking/

  1. Sniper666

   @ Peter Selie

   Tjeez wat een walgelijke beelden. Zou wat voor Pauw zijn om dit ook eens te laten zien aan NL.

   1. Peter Selie

    Ach beste Sniper Pauw, S. Simons en de dagelijks aangeschoven politiek correcte meute werpen bijna elke dag hun vileine schaduw vooruit als een rookgordijn om de echte problemen te verhullen. De traditionele politiek is maar wat blij met dit stelletje landverraders die keer op keer podium krijgen.

    1. Sniper666

     @ Peter Selie

     Ik krijg de induk dat de VARA in DENKfout misschien de nieuwe PvdAllah ziet, omdat de PvdAllah waarschijnlijk flink op haar falie krijgt in maart. Dus ruim baan voor DENKfout in alle rooie haan programma’s (op Staats-kosten = belastingbetaler).

 13. denktenk

  Toen Pauw mee mocht doen met Witteman was het nog wel een aardig programma.
  Tegenwoordig lijkt het meer op een doorgeefluik van linkse propaganda. Wat een walgelijke vertoning met jankende Sylvana en Dibi in de hoofdrol.
  Wat een journalistiiek hoogstandje van Pauw. Geweldige scherpe vragen.
  Het programma begint een heel bedenkelijk niveau te krijgen.
  Pauw schop de redactie eruit en neem zelf het initiatief, of is je goed betaalde baantje je liever dan je eigen mening.
  Je hangt indirect ook aan het staatsinfuus.
  Laat zien wat je kunt.

 14. Harrie T.

  http://www.ad.nl/buitenland/levenslang-voor-moordenaar-politica-jo-cox~a9852740/

  Deze hetze tegen Sylvana gaat om meer dat een harde discussie. Die dame moet permanent worden beveiligd tegen figuren als Thomas Mair.

  Laten we hiermee stoppen voordat het te laat is.

  1. Beukman

   @Harry
   Na de moord op Cox kon je op complotsites zoals Xandershit lezen dat de moordenaar door Cox’s eigen partij was ingehuurd. Doel? Meer stemmen binnenhalen voor het anti-Brexitkamp.
   Op DDS stond ook allerlei paranoïde onzin. Dit is nimmer gerectificeerd.
   Goed om in het achterhoofd te houden.

 15. tq1991

  Het onderwerp racisme bestaat en erover praten is gerechtvaardigd, zelfs een must. Ik mag hopen dat deze meneer de enorme haat en bagger die is gebaseerd op haar ras niet goedpraat en bagataliseerd. Mvr Simons is niet de grootste anti-pieter of het meest prominente denk-lid maar krijgt wel de meeste haat e.d. Als deze meneer dit goedpraat e.d dan zijn zijn woorden hier uiteraard heel weinig waard.

  1. Sniper666

   @ tq1991

   Zeker, racisme bestaat. Bespreken kan ook. Maar alles meteen als racisme wegzetten als iets niet bevalt is een ongewenste Pavlov reactie.

   1. Beukman

    Voor @Sniperd is het organiseren van een uitzwaaiactie voor iemand die een paar kanttekeningen maakt bij de kleur van een van de figuranten van een jaarlijks terugkerend feest hetzelfde als “bespreken”.

    1. Sniper666

     @ Beukie

     U laat nu meteen zien hoe uw Pavlov reactie werkt. Chapeau!

     1. Beukman

      Dat was geen Pavlov-reactie, @Sniperd. Dat was een afdroogactie.

    2. Sandra

     Voor figuren als Sniper valt een uitzwaaiactie organiseren onder de vrijheid van meningsuiting. En als de meerderheid het ermee eens is onder een democratisch besluit.

     1. Floris

      En figuren als Sandra, een links kuddedier, dragen bij aan de verloedering van Nederland.

      Kan jij niet oprotten naar de Joop? of beter nog: naar Suriname?

     2. Vabis

      Wie zorgt er dan voor de koffie Floris?

     3. Floris

      😉

     4. Harrie T.

      Ja Sandra. Je bent een vrouw en slimmer dan de meeste boze mannen hier. Dat roept veel onvrede op. Sylvana weet er alles van. Hoop voor jou dat je geen negerin bent want dan moeten we ook nog beveiliging voor je aanvragen.

     5. Sniper666

      @ Sandra

      Zullen wij eens een bakkie doen?

 16. CheikhRedo

  Aan alle idioten die tegen allochtonen en zo zijn vooral de PVV. Deze mensen zeggen dat wij niks aan deze mensen hebben en dat dit nederland niet verder helpt. Hierbij wil ik jullie informeren dat er tijdens de tweede wereldoorlog in het begin en aan het eind ongeveer 300 duizend moslims mee hebben gevochten tegen de duitsers. Dus onze opa’s zijn hier gesneuveld voor jullie vrijheid. En dus ook voor het vrije woord. Aan alle peter selies, en wachteressen en 666en van deze wereld: mijn opa is gestorven opdat jullie mij een vuile turk of moslim kunnen noemen. Hebben jullie dat uberhaupt door of niet? Mischien moeten jullie toch meer historisch besef hebben voordat jullie onzin en gelul uitkramen.

  1. Vabis

   Geweldig toch die moslims die tegen de Duitsers vochten, was dit in de Handschar divisie of in Italië, laat ons niet lachen man…..

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Marocchinate

  2. Peter Selie

   Moslims schreeuwen “Adolf Hitler” en “allahu akbar”

   https://youtu.be/isRnEx4HIzQ

  3. Sniper666

   @ CheikhRodeo

   Dat vind ik heel spijtig van uw opa. Heel oprecht. Alleen het tegendeel kwam ook voor:

   > https://tallsay.com/page/4294968728/de-ss-handschar-moslims-in-dienst-van-het-derde-rijk

   En die vielen ook, waren ook vader, broer, neef, etc. van iemand. Oorlog kent geen winnaars. Mensen kiezen een zijde, of kiezen gewoon niet en ze krijgen een bom op hun huis. Dat is oorlog. En geschiedenis wordt meestal geschreven door de winnaar. Pas veel later treed nuance op.

   Groetjes, Sniper666.

  4. Seneca

   @CheikhRedo
   Overdonderd ben ik door het getal dat u noemt. 300.000? Waar kwamen die vandaan? Voor zover ik weet – ik leer graag, dus gaarne het staven van het geval 300K – waren het slechts de Marokkanen, die onderdeel van het vreemdelingen legioen waren – die ingezet werden bij het schoonvegen van het Italiaanse schiereiland. Dat deden zij met zoveel inzet (lees het stelselmatig verkrachten en plunderen van geïsoleerde dorpen/stadjes) dat het begrip Marokkaan in Italië nog steeds afkeer wekt. Het Italiaanse woord voor massaverkrachtingen is Marrochinate… Nogmaals, gaarne uw reactie inzake het door u genoemde cijfer van 300.000 gesneuvelden.

 17. CheikhRedo

  Het feest Sinterklaas als kinderfeest stamt uit de negentiende eeuw (ca 1850). Dus tijdens de slavernij. En zwarte piet is zijn slaaf. Wat denken jullie zelf? Dat komt door het klimmen in de schoorsteen. Kijk tradities zijn tradities maar het valt niet te ontkennen dat het een rasistisch feest is. Het heeft misschien een andere betekenis tegenwoordig.

  1. Harrie T.

   Yep. En voor de 19e eeuw bestond Zwarte Piet helemaal nog niet. Hoezo traditie? Volksgewoonten komen en gaan. En nu is het tijd voor Zwarte Piet om te gaan.

   1. Sniper666

    @ HarrieT

    Elke arts zal ramadan en suikerfeest ontraden. Het is een aanslag op het lichaam en dus zwaar achterhaald. Volksgewoonten komen en gaan. En nu is het tijd voor de islam om te gaan.

    1. Floris

     Het is ook weer tijd voor Harrie om te gaan.

     1. Wachteres

      Je wens is uitgekomen, @Floris. 😉

  2. Sniper666

   @ SjeikRodeo

   Wie de schoen past…

   >> De slavenhandel door de Arabieren wordt duidelijk minder belicht: nochtans meent Malik Chebel dat er 20 miljoen slaven werden weggevoerd. Paul Bairoch berekent 25 miljoen Afrikanen door de Arabieren, tegen 11 miljoen via de transatlantische slavernij.

   1. Floris

    SjeikRodeo heeft nog nooit een geschiedenisboek gelezen, dat is wel duidelijk. Hij leert een hoop bij vandaag. Althans: die kans krijgt hij.

   2. van Urk

    Ach, zo konden Hollandse “racisten” zelf ook het slachtoffer worden van slavernij door racistische Berbers en Turken. Het was in het verleden allemaal een pot nat maar hier wordt het net gedaan of het een Nederlands isseu van deze tijd is. http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/10669/omvang-christen-slavernij-onderschat.html

 18. CheikhRedo

  Lieve floris, de arabieren hadden toen nog geen islam. Dit kwam pas in 632 na Chr. Het was de islam die hier een einde aanmaakte want de arabieren bestaan al meer dan 5000 jaar. Net zoals de Christenen pas later waren dan de europeanen. De romeinen en grieken kenden geen christendom. Pas veel later! Dat er moslim dictators waren die slavernij toepasten…. tja. Dat is net zo dubbelzinnig als de bijbel die dat verbood…… maar ja! Interpretatie hè? En oh ja, floris?……… ikken MIJN geschiedenis wel!!!!####

  1. Gustaafff

   @cheickredo,

   “De romeinen en grieken kenden geen christendom.”

   Wat dacht jij van keizer Constatijn? Jezus’ volgelingen groeiden en bloeiden tijdens de romeinse bezetting.

   Om over de christen-holocaust van Nero maar te zwijgen.

  2. Floris

   Heb je gezopen? Wat een wartaal sla jij uit, man. Slavernij wordt in de koran gelegitimeerd, Mohammed had slaven en op basis daarvan hebben arabieren zich tot in de 20e eeuw schuldig gemaakt aan slavernij-praktijken.

   En ook aan pedofilie. Mohammed gaf immers het “goede” voorbeeld.

   1. Harrie T.

    Het is toch wat met de oude heilige boeken.
    Floris haat moslims dus hij is druk met de Koran. Hij kan natuurlijk niet alles in de gaten houden.

    http://www.debijbelzegt.nl/slavernij.htm

    1. toetssteen

     1Tim.1:8-10

  3. Seneca

   @CheikhRedo
   U schrijft dat Arabieren een eind aan de slavernij maakten. Arabieren – onder het vaandel van mohamed/islam – veroverden grote delen van Azië, Afrika en Zuid Europa. De Arabieren van Algiers kregen de marine van de VS voor hun haven en hen werd opgedragen onmiddellijk de strooptochten – lees Zuid Europeanen op te pakken en als slaven te verkopen – te staken. Deze eis werd afgewezen dus de marine deed wat hen was opgedragen – iets wat wij zouden moeten herhalen – Oran en Algiers werden vernietigd. Als u stelt dat u uw geschiedenis kent, graag de werkelijke geschiedenis en niet de islam gekleurde geschiedenis.

 19. CheikhRedo

  Lieve sniper666, natuurlijk kwam dat voor.dat is als een indonesier in de tweede wereld oorlog vocht voor de duitsers, omdat hij nederlanders die zijn land terroriseerden en bezetten wilde verslaan! Kijk ik had het begrepen als wij met de duitsers vochten.Maar hier betrof het noord afrikanen die voor De bezetters van hun eigen land vochten. Raar hè?

  1. zomaar

   ben er maar trots op!!,

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Marocchinate

   de Indonesiërs kwamen ver na de oorlog hier uit onze kolonie hierheen , en met mij weten heeft Duitsland nooit een kolonie in Indonesië gehad !!.

   dus stop dat sprookjesboek maar weer terug in je .

  2. Sniper666

   @ SjeikRodeo

   Geeft niet. In een oorlog vind je alle varianten. Komt door extreme omstandigheden.

  3. toetssteen

   @Redo
   Doe me een lol! Duitsers en Jappen verwisselen! Maar verder nog kits in de bovenkamer?

 20. Ali Yas

  “Het verwijt van Mw. Simons dat ‘alle blanken medeplichtig zijn aan slavernij en de onderdrukking van zwarten’ vind ik dan ook een bizarre stellingname.”

  Precies. Het is zelfs racistische groepsbelediging.

  Het is merkwaardig. Zo iemand mag op TV haar, excusez le mot, duistere hart luchten. De programmamakers doen daar niet alleen de meeste blanke Nederlanders geen plezier mee, maar ook het gros van onze zwarte landgenoten niet. Wie wil er nou geassocieerd worden met zo’n stuk verdriet? Ze is een schande voor haar kleurgenoten. Bah.

  1. Beukman

   @Ali

   ““Het verwijt van Mw. Simons dat ‘alle blanken medeplichtig zijn aan slavernij en de onderdrukking van zwarten’ vind ik dan ook een bizarre stellingname.”

   Precies. Het is zelfs racistische groepsbelediging.”

   Laten we eerst even vaststellen dat bovenstaande bewering van Jean een loepzuivere stropop is, die door andere DDS de wereld in is geholpen. Ik denk trouwens niet dat er een racistisch motief achter zit. Laten we het gewoon kwaadaardige laster noemen.

    1. Beukman

     Ik lees vooral dat Sylvana de bewering “‘alle blanken medeplichtig zijn aan slavernij en de onderdrukking van zwarten” in de mond wordt gelegd, @Ali. Maar waar zegt ze het zelf met zo veel woorden?

   1. Ali Yas

    Uit een interview Joop.nl, 30 juni:

    Je kunt je goed laten informeren [over de afschaffing van de slavernij in Suriname ] door naar musea te gaan en boeken te lezen en vooral ook door de eigen groep aanspreken, dat is denk ik een belangrijke taak voor de witte Nederlander.

    *Witte* Nederlander hè, niet “blanke”. Maar dat is een detail. Waar het hier om gaat is dat Sylvana “de” blanke Nederlander een “taak” in de schoenen schuift op geen enkele andere grond dan zijn huidskleur.

    1. Beukman

     @Ali
     Van dat “witte” moet ik ook niks hebben. Zelf ben ik lichtroze, zeg maar varkenskleurig; met name in de winter wellicht blank.
     Maar verder heeft ze wel een punt. Het is goed om ons als natie bewust te zijn van ons verleden. Bij dat verleden horen uiteraard ook de pagina’s die we over het algemeen als minder aangenaam beschouwen. Het is begrijpelijk dat die pagina’s voor ons minder belangrijk zijn dan voor de nazaten van degenen die op deze pagina’s de pineut waren.

     1. Ali Yas

      Ik hoop dat je snapt, Beukman, dat je op dezelfde manier als Sylvana racistisch redeneert.

      Maar tenzij je een hartstochtelijk aanhanger bent van de leer van de erfzonde is er geen reden te menen dat de blanke Nederlander van vandaag zich schuldig zou moeten voelen tegenover de zwarte Nederlander van vandaag, alleen maar omdat zijn bet-bet-bet-betovergrootvader leefde in een land waar andere mannen met ongeveer dezelfde huidskleur betrokken waren bij slavenhandel tienduizend kilometer verderop. Zo’n opvatting is op zijn zachtst gezegd onredelijk.

     2. Beukman

      Geen zorgen, @Ali, Sylvana noch ik willen dat jij je schuldig voelt.

     3. Floris

      Beukman kiest voor een uitvlucht. Ali Yas wint het debat.

 21. Anna

  Surinaamse Sylvana is zeer ontevreden over de “witte Nederlanders” daarom gaat ze ons “systeem aanpakken”, zei ze. Dat wil ze gaan proberen via islamitische Turkse DENK. Ze heeft niet door dat ze het vuile werk zal moeten opknappen voor Kuzu en Ozturk. Kuzu zei ” Wilders is als een tumor in je hoofd”. Ze mogen van mij alle drie op pleuren. Gezien hoe Kuzu en Voortman de gelaatsbedekkende kleding voor dames verdedigden. Er zaten veel dames met deze kleding op de tribune in de Kamer. Ze hadden zo het hele parlement met een bomgordel kunnen opblazen. Die dingen zijn levensgevaarlijk.

 22. Seneca

  @Beukman
  U schrijft: ik las ‘mejuffrouw’ en ‘geschminkt als een diva’ en u zag onmiddellijk racisme in deze woorden. Wellicht ten overvloede: mejuffrouw is een normaal Nederlands woord en werd gebruikt om het verschil tussen getrouwde en ongetrouwde leden van het vrouwelijk geslacht aan te duiden. ‘Geschminkt als een diva’ noemt u racistisch? Zij was inderdaad geschminkt als een diva en ik ben van mening dat de persoon die haar geschminkt heeft een fraai stukje werk heeft geleverd. Zij was bijzonder aantrekkelijk en dat is een compliment. Ik ben van mening – ondanks dat u stelt dat het niet zo is – dat u Nederland haat en daardoor eveneens een zelfhaat heeft ontwikkeld. Dat is de reden voor uw bizarre reacties in het algemeen en de schandalige reactie aan het adres van de heer Wanningen in het bijzonder.

  1. Floris

   Beukman is een zelfverklaard cultuurrelativist. Dan weet je eigenlijk al genoeg. Paul Cliteur betoogde dat cultuurrelativisme onherroepelijk leidt tot nihilisme en dat is ook zo.

   We zien nu overal om ons heen de gevolgen van dat nihilisme. Het dreigt Europa te vernietigen. En de haatbaarden zien het handenwringend en likkebaardend aan.

   De echte vijand, de schuldigen van deze toestand van ontbinding zijn echter niet de baarden maar de Beukmannen.

   1. Beukman

    @Floris
    Misschien kun jij als psycholoog Seneca even vertellen of ik wél of niet van Nederland houd.

    1. Floris

     Het Nederland waar jij van houdt is het ontspoorde Nederland. Het Nederland van de mislukte multicul, het Nederland van de linkse dramdwang, het Nederland waarin het vrije woord onder druk kwam te staan door het politiek correctisme, het Nederland dat het klimaat schiep voor de moord op Fortuyn, het Nederland dat Hirsi Ali verdreef, het Nederland waar de MSM verworden zijn tot spreekbuizen van de corrupte en leugenachtige overheid, het Nederland dat z’n soevereiniteit stukje bij beetje inlevert aan de Brusselse maffia.

     En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.

     1. Sniper666

      @ Floris

      Beukie is een links grachtengordeldier. Dat verklaart eigenlijk alles.

     2. Floris

      @ Sniper:

      Alleen woont hij niet in de grachtengordel maar in een ‘kansenwijk’.

      Maar vooruit, Beukman is geen kwaadwillend mens. Dat is zo’n dwalende ziel als Merkel volgens mij ook niet. Maar de schade die dit soort gutmenschen hebben aangericht en nog zullen aanrichten (want ze zijn nog steeds aan de macht in heel Europa) is in het slechtste geval onherstelbaar. Of de Beukmannen en -vrouwen van deze wereld ooit nog tot het besef zullen komen wat voor enorme puinhoop ze hebben aangericht betwijfel ik. Het valt te hopen van wel.

  2. Beukman

   Seneca legt me in de mond:
   “U schrijft: ik las ‘mejuffrouw’ en ‘geschminkt als een diva’ en u zag onmiddellijk racisme in deze woorden. ”

   Nee Seneca, lees nou eens wat ik wél schreef. Ik noemde Jeans woordkeus niet racistisch, maar een staaltje vrouwenhaat.
   Het woord “mejuffrouw” is achterhaald en letterlijk kleinerend. Sylvana is getrouwd geweest en misschien nog steeds of weer getrouwd, maar ook als dit niet het geval was geweest: “mejuffrouw” walmt een neerbuigende mannetjeslucht uit. Waarom schrijft Jean niet gewoon “mevrouw”, of “Sylvana Simons”?

   En Sylvana was niet geschminkt maar opgemaakt. “Schminken” is voor artiesten. Jean had best een compliment mogen geven over Sylvana’s uiterlijk, maar zoals hij het deed is het vals en onder de gordel, een man onwaardig.

 23. Seneca

  @CheikhRedo
  U stelt dat het Sinterklaasfeest sinds 1850 bestaat; dat bestrijd ik niet. Het Sinterklaasfeest heeft haar wortels in Turkije. Tijdens de bezetting van grote delen van Oost Europa door de Turken, werden op last van de sultan elk jaar een aantal – Christelijke – jongens en meisjes naar Istanbul gebracht. De weinige bisschoppen hadden deze onaangename taak. De bisschop (lees Sinterklaas) ging met een zwarte (!) eunuch langs de huizen om de kinderen op te halen. De ouders kregen geld van de bisschop en de kinderen snoepgoed(!). De zwarte eunuch (Zwarte Piet) stond erbij en controleerde de kinderen opdat er geen lichamelijk/geestelijk gehandicapten meegenomen werden. Wellicht ten overvloede: de meisjes verdwenen na aankomst in de harem en de jongens werden gecastreerd en vormden het corps der Janitsaren. De sultan had weinig vertrouwen in zij geloofsgenoten en stelde meer vertrouwen in de Janitsaren die ook de lijfwacht waren. Dus de stelling dat het Sinterklaasfeest refereert aan slavernij klopt. Het was alleen de slavernij van de witte Christelijke mens maar dat zal in uw ogen en die van mevrouw Simons onbelangrijk zijn.

 24. Michael van der Galien

  Ik heb even heel hard moeten lachen om Beukmans “vrouwenhaat!” en “ze stalken Sylvana!”

  Sylvana is de hele dag bezig om zoveel mogelijk mensen te bereiken met haar kwalijke denkbeelden. Dat doet ze op tv, maar ook via sociale media. Daarnaast wil ze in maart de Tweede Kamer in. Ze is dus een bijzonder publiek persoon.

  Heel gek, maar publieke personen kunnen zo in de gaten worden gehouden. Als ze dat niet wil of daar niet tegen kan moet ze de handdoek in de ring gooien en maar weer lekker gaan zingen. Of presenteren.

 25. DennisEijs

  Hoe zit het dan met de erfzonde van de Ottomanen, onder andere, waar ze totaal geen moeite mee heeft, ook al hebben die al veel langer slavernij bedreven. Haar beperkte blikveld is dus wel duidelijk.

 26. Wachteres

  Een politiek-correcte hypocriet op deze site is hevig verontwaardigd dat deze vrouw [tijdelijk?] beveiligd moet worden.

  In heel Europa zijn er mensen die levenslang beveiligd moeten worden, omdat ze het in onze democratische maatschappij waagden om kritiek op de islam te hebben.

  Vreemd dat ik hem daar NOOIT over heb gehoord.

  1. Harrie T.

   Het is inderdaad treurig dat figuren als Wilders permanent moeten worden beveiligd.
   Een verschil met Simons is er wel. Wilders roept provocerend en in strijd met de rechtsstaat op tot haat tegen en discriminatie van een bevolkingsgroep.
   Simons bepleit vredelievend een noodzakelijke cultuurverandering.

   1. Vabis

    Dat moet nog blijken droplul dat Wilders in strijd tegen de rechtstaat handelt, je loopt zoals gewoonlijk weer vooruit op de feiten!

    1. Harrie T.

     Politieke ideeën uitventen die in strijd met de Grondwet zijn is niet strafbaar, onnozele sukkel.

     1. Vabis

      Ook dit moet nog maar blijken Wim Hutten!

     2. Harrie T.

      Wie is dat nou weer, paranoïde gek?

   2. Gustaafff

    “Simons bepleit vredelievend een noodzakelijke cultuurverandering.”

    @harrie t., je bent weer flink de feiten aan het verdraaien. De kern van de zaak is dat Simons bij elk wissewasje de racismekaart trekt en loopt te schoppen tegen de Nederlandse cultuur. Dat is provoceren, etteren en ruzie uitlokken. Jij kunt mensen niet verwijten dat zij Simons niet meer serieus nemen als ze werkelijk gediscrimineerd wordt.

    1. Harrie T.

     Wilders doet racistische voorstelling die het bestaansrecht, de geloofsvrijheid en de vrijheid van meningsuiting van groep Nederlanders aantasten.
     Sylvana wijst op het racisme dat in onze cultuur springlevend blijkt.
     Het eerste is in strijd met de rechtsstaat. Het tweede is in overeenstemming met de rechtsstaat

 27. Kodi

  Floris 18 uur ago schreef:
  “Hier valt Hypocriete Harrie weer eens stevig door de mand, want in het geval van Clinton heb ik hem nog nooit bezwaren horen uiten. Of zou Harrie nooit van de Clinton Foundation hebben gehoord?”

  De Clinton Foundation, is dat niet die corrupte stichting waarvan de Clintons hulpgelden voor Haïti in eigen zak steken?

  How The Clintons Destroyed Haiti And Made Themselves Wealthy In Times Of Misery
  Brett Baier and Peter Schweizer (writer of “Clinton Cash” and part of the “Judicial Watch” team) take a look at the history of the Clintons dealings in Haiti after the humanitarian disaster that took place in the country had taken place and the “Gold Rush” for money-making contracts was started. The Clinton Foundation is possibly the most corrupt company (non-profit AND for-profit) that has ever existed.
  https://www.youtube.com/watch?v=eh9GLBr4U7c

  En werd de Clinton Foundation ook niet gesponsord met € 10.000.000 door het Ministerie van Ontwikkelingshulp, dus betaald met belastinggeld wat de roverheid van ons geplunderd heeft?
  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2033268-nederland-geeft-miljoenen-aan-clinton-foundation.html

 28. PeterDenGamer1

  Als de alle reacties opvolgt dan vind ik inderdaad ook dat sommigen mensen er ver over gaan met hun beledigingen en bedreigingen… Maar als je de uitspraken van DENK dan goed onder de loep neemt.. Dan komt het eerder over als Racisten Vs Racisten…

 29. veluwen5

  Geweldig geschreven!!!!!!

 30. meano2016

  “Zij is immers ook in Nederland geboren en dus Nederlander.” klopt niet.

  Silvana Hildegard Simons kwam op 31 januari 1971 ter wereld in Paramaribo in Suriname

  1. marjo012

   Meano 2016 Dus is ze zelf een economische profiteur mooi dan en dan zulke praatjes hebben.Terug naar haar oerwoud waar ze vanaf komt dan toch als ze het niet eens is met de ned tradities

 31. marjo012

  Dat deze malloot al jaren de Nederlandse bevolking discrimineert geeft aan dat zij de grootste racict is wat Nederland heeft dan toch.

 32. Cultuurpessimix

  De trend van doodsbedreigingen aan het adres van IEDERE politicus is walgelijk! Ben je het niet eens met wat politici zeggen? Post het, deel het, zeg het, schrijf het. Gast!!! Je hebt hier zoveel mogelijkheden om mensen als SS te bekritiseren. Maar ga niet mensen met de dood bedreigen. We zijn hier geen ISIS!!! Fuck! Desnoods schrijf je je eigen frustratie van je af in zeer politiek incorrecte bewoordingen, beledig je whatever….maar je gaat niet lopen dreigen met aanslagen. Laat staan ze ook nog uitvoeren. Laat dat maar aan die fucking middeleeuwers hiero en in geitenlanden over. Desalniettemin sta ik haarscherp achter de menigte die SS maar een oen vind. Haar uitspraken raken kant nog wal en het treurige is dat ze het tegenovergestelde bereikt van wat ze eigenlijk wil. Maar ja, ze bewandelt de route binnen de wet die het haar mogelijk maakt haar vage ideeën te fulmineren. Moet ze vooral doen. Ze maakt zichzelf hiermee nog belachelijker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.