Knettergek: Diederik Samsom vindt de burkini ‘een vorm van emancipatie’

Want emancipatie betekent nu ‘onderdrukking van vrouwen.’ Lekker hoor!

Als je je afvraagt hoe knettergek Diederik Samsom is, welnu, kijk maar eens naar deze foto van een recente PvdA-bijeenkomst. Op de foto zie je de standpunten van Lodewijk Asscher en Diederik Samsom. Op veel punten zijn ze het met elkaar eens, maar af en toe verschillen ze echt van mening.

Het grootste onderlinge meningsverschil heeft betrekking op de burkini en de hoofddoek. De knettergekke Samsom vindt die zaken namelijk “een vorm van emancipatie.” I kid you not:

https://twitter.com/wouterdewinther/status/799947794379194368/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Dan ben je dus echt helemaal van lotje getikt. Iedereen met ook maar een beetje kennis van zaken weet namelijk dat moslimfundamentalisten willen dat een vrouw een hoofddoek of zelfs een bikini (en dus ook een burkini) draagt omdat vrouwen minderwaardig zijn. Het is hét teken van een patriarchale cultuur bij uitstek: de islamitische man heeft het voor het zeggen, de vrouw mag zich alleen zwaar verpakt in de publieke sfeer begeven. Doet ze dat niet, dan kan ze op zijn best op een pak slaag rekenen, en op zijn slechtst zelfs een op eerwraakje of twee.

Maar hé, zegt Samsom, dat is helemaal geen probleem! Welnee, er zijn immers vrouwen die er vrijwillig voor kiezen om onderdrukt te worden! En ja, dan is dat toch ook een vorm van emancipatie? Niets mis mee!

Gek, gekker, Diederik Samsom. Iets anders kan ik er niet van maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Sandra

  Een fundamentalistische moslim wil ook niet dat zijn vrouw/dochter/zuster zich kleed in een burkini, want dat geeft nog steeds te veel vormen weer. Maar het blijft nog steeds de strandvariant van vrouwonderdrukkende kleding, en ik denk dat het goed is om daaraan paal en perk te stellen.

  1. Wachteres

   Maar volgens politiek-correct/links doen ze dat vrijwillig, Sandra

   1. Gustaafff

    @wachteres, er zijn genoeg vrouwen die zich vrijwillig in een boerkini steken, omdat hun geloof dat voorschrijft. Als zij oprecht geloven dat zij hun God daarmee behagen, moet dat gewoon kunnen.

    1. Sandra

     Natuurlijk moet dat kunnen, immers je moet kunnen dragen wat je wilt in een vrij land. Probleem is het de norm kan worden om gekleder op het strand te gaan, omdat de bikini ten opzichte van de boerkini erg naakt is.

    2. Sniper666

     @ Gustaafff

     Prima. Alleen als onze vrouwen daar dan topless naast gaan liggen zonnen moet dat ook kunnen zonder gedoe met de moslims. En daar zit’m de kneep.

 2. Wachteres

  Samson heeft stemmen nodig, voor zichzelf en voor zijn partij.

  Wat kun je in zo’n benarde situatie beter doen dan de fundamentalistische moslims aanspreken, voordat die allemaal naar DENK gaan.

  Als dat gebeurt, dan blijft er voor de PVDA namelijk geen stem over

  Op naar de nul zetels, Samson.

 3. NederNederlander

  Ach hij moet op een of andere manier stemmen krijgen waarom zo niet!!
  Op dat gebied is de hele politiek van de pot gerukt!!

 4. pejoar

  dat de pvda vol met verwarde mennekes zit weten we.
  samson probeert links voor zich te winnen en ascher de rest.
  allemaal blabla omdat er dadelijk verkiezingen zijn.
  dus dit bericht is niet relevant.
  wat belangrijker is dat alle fouten en leugens van dit kabinet overzichtelijk in een lijst komen te staan.ook de rare kronkels van andere partijen in die lijst
  een lijst die duidelijk moet maken waarom we zeker niet op pvda of vvd moeten stemmen.
  want wat er na maart gebeurt is belangrijk.

 5. denktenk

  @ Sandra,
  Burkini, de strandvariant van de vrouwonderdrukkende kleding.
  Hiermee is alles gezegd. Nu nog het tegeltje.

 6. Peter Selie

  Luisteren naar de boze burger: minder minder minder hoogleraren op TV
  Redacteuren die geïnteresseerd zijn in alle invalshoeken, zijn een uitzondering

  Door Stijn Verbruggen

  De publieke omroep zou de ‘gewone man’ te weinig aandacht gegeven hebben. Dat de media in de Verenigde Staten niet aan zagen komen dat Trump de verkiezingen ging winnen, kwam omdat ze de mening van de ‘gewone man’ negeerden. Nederlandse media gingen afgelopen dagen massaal op zoek naar de ‘boze witte man’, om hem een podium te bieden. Bij Pauw zaten drie moeders aan tafel die onzin uitkraamden over vaccinaties bij kinderen. De Gelderlander en het Eindhovens Dagblad zochten naar boze mensen en gaf ze de voorpagina van de krant. In een Volkskrant-artikel naar aanleiding van de oproep van NPO-baas Shula Rijxman het geluid van ‘de gewone man’ meer te laten horen op de drie publieke zenders, komt een AvroTros-woordvoerder aan het woord over het aangepaste gastenbeleid van EenVandaag: minder hoogleraren, meer mensen die dichter bij de doorsnee Nederlander staan. ‘Liever een columnist van De Telegraaf dan een professor. We willen dat mensen snappen wat er wordt gezegd’, is het letterlijke citaat.

  Nu is het natuurlijk heel goed te begrijpen dat actualiteitenprogramma’s als EenVandaag, Zembla, Brandpunt en Nieuwsuur kijken of iemand iets goed uit kan leggen. Als je kan kiezen uit twee hoogleraren over onderwerp X, en de ene kan alleen maar in vakjargon praten en heeft vijf zinnen nodig om ‘ja’ te antwoorden op een vraag, dan snap ik dat de redactie van een tv-programma de voorkeur geeft aan die andere vlot en begrijpelijk sprekende hoogleraar. Ik zie veel journalisten van actualiteitenprogramma’s benadrukken dat dit vooral is wat ze doen. En dat ze dat al heel lang doen en dat er niets mis mee is. Als dit het hele verhaal zou zijn, dan zou ik ze gelijk geven. In mijn ogen is er echter veel meer aan de hand. Het is als buitenstaander niet te bewijzen en er zijn gelukkig ook uitzonderingen. Maar luidt het spreekwoord niet dat die de regel bevestigen?

  Steeds minder genuanceerde berichtgeving
  Wat ik zie, is namelijk steeds minder genuanceerde berichtgeving. Misschien is het een misplaatst jeugdsentiment, maar ik meen me te herinneren dat juist dit soort actualiteitenprogramma’s ruimte boden voor nuance: enerzijds, anderzijds. Voor- en tegenstanders evenwichtig in beeld gebracht. Wat ik nu zie is iets heel anders. Er moet een misstand aan de kaak gesteld worden. De aankondiging of de conclusie van de uitzending moet het ANP halen, of de opening van Teletekst of er moeten Kamervragen over gesteld worden. En liefst dit allemaal. Dat is de graadmeter voor een geslaagd item en een garantie voor goede kijkcijfers.

  Dient zich een misstand aan en zijn er wat ‘boze mensen’ geïnterviewd, dan is er alleen nog een expert nodig om het verhaal voldoende gewicht te geven. Er worden een paar experts gebeld. Degenen met echt veel verstand van zaken vertellen de bellende redacteur meteen dat het allemaal genuanceerder ligt. Ze erkennen het genoemde probleem, maar misschien is het toch een iets minder groot probleem dan de redactie dacht of zijn de alternatieven nog onwenselijker en is het dus alles afwegende de minst kwade oplossing. ‘Gelukkig’ staat er op de bellijst ook nog de semi-expert op dit onderwerp, die wel bereid is om voor camera schande te spreken van deze misstand en die precies wil zeggen wat de redactie nog nodig had om het item af te kunnen ronden. Drie keer raden wie de uitzending wel haalt en wie niet….

  Dit komt vaker voor dan wenselijk
  Is dit cynisch? Zie ik spoken? Als perswoordvoerder heb ik helaas de indruk dat bovenstaande werkwijze vaker voorkomt dan wenselijk is. Veel vaker. Natuurlijk belt er ook nog wel eens een redacteur die ‘open’ in een onderwerp stapt en op zoek is naar alle ‘kanten’ van een verhaal. Maar helaas is dat tegenwoordig bijna een uitzondering.

 7. Ni28

  Samsom voor tien jaar opsturen naar Saudi Arabie zou misschien helpen.

 8. Beukman

  Nee zeg, wij blanke mannen eisen uiteraard dat onze vrouwen in bikini of topless op de stranden verschijnen. Dat noemen we dan “vrijheid”.

  1. Sniper666

   @ Beukman

   Onzin en u weet het. Hofddoekjes, burka’s, nikab’s, etc… zijn allemaal loten aan de stam der islam onderdrukking van vrouwen. Want als ze die niet dragen krijgen ze geen respect binnen de stam.

   1. Beukman

    @Sniperd
    En vrouwen die een boerkini dragen, van wie krijgen die geen respect? Juist.

    Verder heb jij er geen lor mee te maken waarom vrouwen wat dan ook aan hebben. Jij vindt waarschijnlijk de verplichting om een rok of een jurk te dragen waar veel vrouwen mee te maken hebben ook een vorm van vrouwenonderdrukking, reden waarom je de jurk/rok zou willen verbieden.

    Ik zeg: laat het die vrouwen lekker zelf uitzoeken. Dat gepamper en betuttel van vrouwen, daar wordt niemand beter van, en werkt tegen de emancipatie in.

    1. Sniper666

     @ Beukie

     Uw vergelijk gaat mank. Islam vrouwen die op het strand geen boerkini dragen krijgen geen respect van het mannelijke moslim deel. Daar zit hem de kneep.

  2. Harrie T.

   En vrouwen die dat weigeren moeten thuisblijven of zich in opdracht van de politie ter plekke uitkleden.

   1. Sniper666

    @ HarrieT

    Beukkontkruiper.

    1. Beukman

     Stel je niet aan, @Sniperd.

     1. Floris

      Weet jij waar Norman is gebleven, Beukman?

  3. Mart

   Eisen Beuk??

  4. zomaar

   waar sta jij ?.

   http://www.elsevier.nl/opinie/opinie/2016/11/zwarte-piet-mag-niet-maar-hoofddoekje-wel-2918443W/

   volgens jou !, moeten wij begrip hebben voor de opgelegde kledingdracht van de islam , toch onze tradities vaarwel zeggen !.

   begrijpen jullie nu echt niet dat dit gaat wringen , binnen onze en elke westerse samenleving .

 9. Ruud562

  Die Samson is net zo’n achterbakse gluiperd als die Asscher. Weet u nog wel zijn opmerking “De meerderheid moet rekening houden met de minderheid” waarmee hij de weg heeft geplaveid voor zeer dominante, intolerante en gestoorde minderheden waaronder islamaanhangers. Alles voor het politiek gewin, lees stemvee. Daarom, laten we hopen dat die gehele PvdA politiek tot nul wordt gereduceerd! Want o o k die partij heeft de afgelopen jaren onze maatschappij veel onherstelbare schade toegebracht!

 10. Mart

  Geen wonder dat vrouwtje Samsom ”oprotten”riep.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.