Kuzu probeert PVV’er belachelijk te maken met bewerkte video maar zet juist zichzelf voor gek

Wie goed kijkt, ziet precies welk onderwerp de DENK-voorman liever niet wil bespreken.

Dat DENK geen toevoeging is aan de Tweede Kamer, is inmiddels wel duidelijk. De partij heeft niet alleen belachelijke standpunten over Armenen, Israël en de vrijheid van meningsuiting, maar probeert haar tegenstanders ook nog zwart te maken door hun uitspraken te verdraaien en hen te beschuldigen van racisme. Nu heeft de partij van Sylvana Simons het voorzien op PVV’er Harm Beertema.

Harm Beertema is een rustig en bedaard Kamerlid. Hij is niet iemand die maar wat roept om zo in de media te scoren, maar bereidt zijn spreekteksten zorgvuldig voor om zijn standpunt helder naar voren te brengen. Afgelopen woensdag betoogde hij in de Kamer dat het islamitische onderwijs in Nederland moet worden afgeschaft. Niet alleen worden er normen en waarden verkondigd die rechtstreeks indruisen tegen de Nederlandse rechtstaat, ook de kwaliteit van het onderwijs is vaak ver onder de maat.

DENK daarentegen is natuurlijk een groot voorstander van islamitische scholen, en probeert Beertema daarom in een kwaad daglicht te stellen. Tijdens het Kamerdebat beet Kuzu het PVV-Kamerlid toe dat hij een verstoord mensbeeld zou hebben, en geen idee zou hebben wat er op islamitische scholen gebeurt. Dat Beertema meerdere islamitische scholen heeft bezocht en dus prima weet wat de situatie is, maakt Tunahan Kuzu natuurlijk niets uit: het gaat hem puur om het scoren, en daarom zette hij een filmpje van zijn woordenwisseling met Beertema op zijn Facebookpagina:

Er is alleen een probleem met de video: er is zwaar in geknipt en geplakt. Dat zie je aan de ondertiteling – op meerdere punten in de video geeft de ondertiteling aan dat Beertema aan een volgende zin begint, maar dat die zin is weggeknipt. Zo zien we op 15 seconden dat Beertema een opmerking maakt over Gülenscholen – scholen van aanhangers van de geestelijke Gülen. Kuzu is een groot tegenstander van de in Amerika woonachtige Turkse geestelijke, omdat hij achter de mislukte coup tegen Erdogan zou zitten die eerder dit jaar plaatsvond.

schermafbeelding-2016-11-04-om-13-01-26

We zien alleen de ondertiteling, want wat Beertema er nou precies over zei is door DENK uit het filmpje weggeknipt. Zou het soms te pijnlijk zijn voor Kuzu om te worden geconfronteerd met zijn eigen standpunt over Gülenscholen? Toen de coup in Turkije was mislukt, werd niet alleen in Turkije maar ook in Nederland een enorme hetze jegens Gülen-aanhangers op touw gezet. Aanhangers van de omstreden geestelijken kwamen op speciale lijsten te staan, en zelfs hun kinderen werden doelwit: door verschillende Turkse organisaties werden lijsten verspreid van leerlingen van Gülenscholen, waardoor veel bange ouders hun kinderen van school haalden.

Kuzu doet net alsof hij een grote voorstander is van de vrijheid van onderwijs en dat islamitische scholen daarom moeten blijven bestaan. Maar in werkelijkheid stak hij geen poot uit toen zijn eigen achterban een hetze voerde tegen Gülenscholen. Die scholen kunnen kennelijk geen aanspraak maken op de vrijheid van onderwijs, als het aan Kuzu ligt. En Beertema legt de vinger op Kuzu’s zere plek. Door een geknipt filmpje op Facebook te zetten, doet de DENK-voorman net alsof hij een verlichte liefhebber van de vrijheid is. In werkelijkheid zet hij juist zichzelf voor gek met de video – wie nauwkeurig kijkt, ziet precies welke onderwerpen DENK liever wil vermijden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Gustaafff

  Hij haat de PVV om hun de-islamiseringsstadpunt. Om diezelfde reden heeft hij ook een bloedhekel aan de SGP.

 2. Sniper666

  Wat mij betreft verdwijnt alle onderwijs met religie saus. Geloven doe je maar achter je eigen voordeur.

 3. denktenk

  Het wordt tijd, dat het geknip van Kuzu strafbaar wordt gesteld.
  Het probleem hier is, is dat onze grondwet door ons, voor ons, gemaakt is.
  Daar spelen de intolerante aanhangers van een barbaarse cultuur handig op in. Ze blijven volhouden, dat de politieke barbaarse indoctrine, die islam heet een godsdienst is en op die manier onze grondwet misbruiken.

 4. toetssteen

  Mooi stuk werk Paul vd Bas!

 5. LieverKipsLeverworst

  Wat heeft die KÜzü eigenlijk een glüip-ögen. Wat een verschrikkelijke rotkop heeft die man. En het ergste is nog wel dit:

  Inkomen Tweede Kamerlid- Hoofdinhoud

  Een ‘gewoon’ lid van de Tweede Kamer i ontvangt per 1 januari 2016 een schadeloosstelling van ruim 107 duizend euro op jaarbasis, inclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. De voorzitter i, ondervoorzitters en fractievoorzitters i ontvangen daar bovenop, afhankelijk van hun functie of de grootte van hun fractie, een toelage. Tweede Kamerleden ontvangen verder allerlei onkostenvergoedingen.

  Schadeloosstelling

  ‘Gewone’ Tweede Kamerleden

  De basisvergoeding voor Tweede Kamerleden wordt ‘schadeloosstelling’ genoemd. De schadeloosstelling van ‘gewone’ Tweede Kamerleden komt overeen met de hoogste periodiek van schaal 16 BBRA, dat wil zeggen € 7705,12 bruto per maand sinds 1 januari 2016. Daarnaast krijgen Tweede Kamerleden 8 procent vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3 procent conform de regeling voor rijksambtenaren.
  En NÕG veel erger is dit na 17 maart a.s.:

  Wachtgeld

  Per 1 september 2012 is de maximumduur voor de wachtgeldregeling i voor politici gelijk aan de maximumduur van een ‘gewone’ werkloosheidsuitkering: drie jaar en twee maanden. De wachtgelduitkering bedraagt 80% van de schadeloosstelling in het eerste jaar. Vanaf het tweede jaar is het 70%.

  Er zijn twee uitzonderingen:

  Tweede Kamerleden die minder dan drie maanden Kamerlid zijn geweest, hebben recht op wachtgeld voor de duur van zes maanden.

  Als een Kamerlid bij zijn vertrek 58 jaar of ouder is en in de 12 jaar daarvoor minstens 10 jaar Kamerlid is geweest, dan loopt de wachtgelduitkering door tot de 65-jarige leeftijd.

  De uitkering komt te vervallen zodra het ex-Kamerlid in een andere functie voldoende verdient. Inkomsten worden in mindering gebracht op de wachtgelduitkering. Oud-Kamerleden kunnen aanspraak maken op een procedure die Kamerleden helpt om een nieuwe baan te vinden.

  Voor de wachtgelduitkering maakt het niet uit wat de reden van het aftreden was.
  EN ALLEMAAL VAN ONS, DOOR NEDERLANDERS, IN NEDERLAND ZUUR VERDIENDE GELD.
  Ik zeg: SCHANDALIG. Türkse profiteurs¿

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.