Laffe PvdA wilde blunderende Samsom dumpen, maar ging toch maar met hem verder

In 2014 overwoog de PvdA serieus om Diederik Samsom aan de kant te zetten. Hij moest dan vervangen worden door Lodewijk Asscher.

Opmerkelijk genoeg geeft Samsom dat zelf toe in een interview met het Algemeen Dagblad. De fractieleider van de sociaaldemocraten hield daar zelf ook ernstig rekening mee.

Qua timing was het niet gek geweest als Samsom inderdaad eruit was gewerkt. De PvdA verloor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 immers op dramatische wijze. Daar was hij de hoofdschuldige voor. Daar komt bij dat zijn huwelijk op de klippen was gelopen. Zowel professioneel als privé zat Samsom dus in de hoek waar de klappen vielen.

Als Samsom opstapte zou hij direct vervangen worden door Lodewijk Asscher (lekker democratisch inderdaad). Bondgenoten van de vice-premier zeggen nu dat hij werkelijk stond te trappelen om het over te nemen.

Op het laatste moment bedachten Samsom en de PvdA zich echter. Eén ingewijde legt uit:

“Maar Diederik is van staal, die kan meer hebben dan anderen, dus is het nooit gebeurd.”

Als je tussen de regels leest kun je niet anders dan concluderen dat de PvdA Samsom maar wat graag wilde lozen (niet zo gek), maar dat de sociaaldemocraten de moed niet hadden om hem er echt uit te gooien. Dat had van hemzelf moeten komen, en meneer de actievoerder weigerde dat uiteindelijk toch. Vanuit zijn perspectief is dat nog wel te begrijpen ook. Hij had immers geen huwelijk meer . Als zijn carriere dan ook nog eens zou stuklopen had hij niets meer.

Maar dat de PvdA daarmee akkoord ging is bijzonder veelzeggend. De sociaaldemocraten zagen ongetwijfeld dat de partij zich met Samsom aan het roer niet meer zou herstellen, maar hadden de moed niet om door te drukken en hem eruit te werken. Het gevolg is dat de partij nog steeds op 9-13 zetels staat in de peilingen en volgend jaar vrijwel zeker een historische nederlaag voor de kiezen krijgt.

Voor de PvdA is dat natuurlijk ongelooflijk slecht nieuws, maar voor Nederland is dat ge-wel-dig. Hoe kleiner de PvdA, hoe beter. En dat hebben we straks allemaal te danken aan de sociaaldemocraten zelf.

Ga zo door, rooie dames en heren! Houd Samsom vooral zo lang mogelijk aan de macht!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Sniper666

  PvdAllahtonen ligt perfect op selfdestruct koers. Prima!

 2. Gustaafff

  De politieke aartsvijand van dhr. Van Galien: de PvdA.

 3. ikweetwatikwil

  Alleen mensen die hun verstand niet gebruiken stemmen nog PvdA. Wat hebben ze er van terecht gebracht samen met de VVD. O komma O . De zorg op zijn kont, onderwijs op zijn kont en Nederland op zijn kont. Resultaat, we worden overspoeld door gelukzoekers . Daarbij geven we alles uit handen naar Brussel. Nederland weggegeven.

  1. Sarko

   Haha mensen die hun verstand niet gebruiken stemmen Wilders, of niet R Leo….
   Mensen die PVDA stemmen denken dat de partij zich zelf weer zal vinden en ik hoop het voor hun..

   1. Sniper666

    @ Sarko

    Het beste is als mensen nooit meer op PvadAllahtonen gaan stemmen. Dan kan die partij exit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.