Sylvana kan barsten: zwarte school steunt Zwarte Piet

Sylvana kan barsten: zwarte school steunt Zwarte Piet

De Flevoparkschool in Amsterdam-Oost is bijna volledig "zwart," maar dat betekent niet dat de directie Zwarte Piet gaat afschaffen. Sterker nog, de school is keihard fan van de Pieterbaas en weigert om hem aan de kant te zetten.

Directeur Bert Meijer zegt tegen De Telegraaf dat hij er niet eens over peinst om Zwarte Piet te lozen:

"Ik heb heel veel allochtone ouders en kinderen uit 32 nationaliteiten. Ze zijn Turks, Marokkaans, Afrikaans, Braziliaans of Surinaams. Ik heb hen gepolst. De discussie over eventuele discriminatie speelt niet en veel ouders geven zelf aan dat ze het willen vieren zoals het vanuit de Nederlandse traditie gevierd wordt."

Eigenlijk mag Sylvana Simons nu wel even langskomen om tekst en uitleg te geven over de handel en wandel van deze school, de kinderen, en hun ouders. Zijn die allemaal ook knetterracistisch, beste Syl? Of hebben ze het "racisme" van de Nederlandse samenleving zo zeer "geïnternaliseerd" dat ze niet eens meer begrijpen wanneer ze racistisch en discriminerend behandeld worden?

Hoe dan ook verwacht ik de komende uren op zijn minst een extreem boze Facebook-update van mevrouw Simons waarin ze deze school en de overduidelijk racistische kinderen en hun ouders eens goed aanpakt. Het kan immers niet zo zijn dat alleen blanke fans van Zwarte Piet het moeten ontgelden; dat zou wel erg racistisch zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties