Sylvana kan barsten: zwarte school steunt Zwarte Piet

Geen categorienov 05 2016, 17:00
De Flevoparkschool in Amsterdam-Oost is bijna volledig "zwart," maar dat betekent niet dat de directie Zwarte Piet gaat afschaffen. Sterker nog, de school is keihard fan van de Pieterbaas en weigert om hem aan de kant te zetten.
Directeur Bert Meijer zegt tegen De Telegraaf dat hij er niet eens over peinst om Zwarte Piet te lozen:

"Ik heb heel veel allochtone ouders en kinderen uit 32 nationaliteiten. Ze zijn Turks, Marokkaans, Afrikaans, Braziliaans of Surinaams. Ik heb hen gepolst. De discussie over eventuele discriminatie speelt niet en veel ouders geven zelf aan dat ze het willen vieren zoals het vanuit de Nederlandse traditie gevierd wordt."

Eigenlijk mag Sylvana Simons nu wel even langskomen om tekst en uitleg te geven over de handel en wandel van deze school, de kinderen, en hun ouders. Zijn die allemaal ook knetterracistisch, beste Syl? Of hebben ze het "racisme" van de Nederlandse samenleving zo zeer "geïnternaliseerd" dat ze niet eens meer begrijpen wanneer ze racistisch en discriminerend behandeld worden?
Hoe dan ook verwacht ik de komende uren op zijn minst een extreem boze Facebook-update van mevrouw Simons waarin ze deze school en de overduidelijk racistische kinderen en hun ouders eens goed aanpakt. Het kan immers niet zo zijn dat alleen blanke fans van Zwarte Piet het moeten ontgelden; dat zou wel erg racistisch zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten