Schaam je! Grote steden schaffen Zwarte Piet massaal af, kiezen voor Roetveegpiet

Geen categorienov 05 2016, 18:00
Zullen we de Nederlandse cultuur maar helemaal afschaffen? Wat hebben we er nog eigenlijk aan?
De ene na de andere grote gemeente geeft professionele racismeroepers als Sylvana Simons hun zin: Roetveegpiet is in opkomst terwijl Zwarte Piet massaal aan de kant worden gezet. Volgens de Volkskrant maken Maastricht, Leiden, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht dit jaar allemaal gebruik van de Roetveegpiet: een blanke Piet met zwarte vegen op zijn gezicht.

Woordvoerder Pam Evenhuis van de Stichting Sint in Amsterdam zegt dat het volledig vervangen van zwarte pieten door roetveegpieten versneld plaatsvindt. De afbouw van het percentage zwarte pieten was in Amsterdam al sinds 2014 aan de gang.

Diezelfde Evenhuis zegt dat de verandering sneller doorgevoerd wordt in Amsterdam dan elders omdat die stad 'progressiever' is. Dat is natuurlijk niet de ware reden: de echte reden is dat het politieke establishment van de hoofdstad politiekcorrect tot op het bot is. De gemiddelde Amsterdammer zal het met mij eens zijn dat Zwarte Piet gewoon bij de Nederlandse cultuur hoort. Maar ja, ze hebben daar helaas decennialang macht gegeven aan linkse activisten van de PvdA (en nu D66). En die zijn zo politiekcorrect dat ze Zwarte Piet gewoon de oorlog verklaren, ongeacht wat de gemiddelde kiezer daarvan vindt.
Ironisch genoeg zegt Evenhuis ook nog het volgende:

"Je kunt nooit iedereen tevreden stellen, maar dat proberen we toch zo veel mogelijk te doen."

Dat is natuurlijk een lachwekkende opmerking. De overgrote meerderheid van de Nederlanders staat pal achter Zwarte Piet. Als het je doel was om de meeste mensen tevreden te stellen zou je Piet dus beschermen. In plaats daarvan geven Evenhuis en zijn mede-politiekcorrecte mafketels een ultraklein deel van de bevolking van hun zin. Ja, ook als dit inhoudt dat meer dan tweederde van de Nederlanders woedend reageert.
Is er dan helemaal geen goed nieuws? Jawel. In Groningen houden ze hun rug namelijk gewoon kaarsrecht. Harrie van Ham van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken wrijft het er zelfs nog even lekker in:

"Piet is hier intens zwart. Zo zwart komt het in de natuur niet voor."

Ha, die zit! Zoals er tijdens mijn studentenjaren regelmatig geroepen werd: 'Er gaat niets boven Groningen!'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten