Knettergek: Klant Voedselbank liket Facebookpagina concurrent, wordt uit winkel getrapt

Geen categorienov 05 2016, 19:00
De Voedselbank eist volledige, honderd procent loyaliteit van diens klanten. Als mensen naar een andere stichting gaan om eten te krijgen worden ze voortaan geweerd.
Dit is natuurlijk echt knettergek: Sonja Thys uit Emmeloord werd onlangs uit de Voedselbank gezet, met een briefje in haar hand, omdat ze de Facebookpagina van een concurrent geliket had.

Op Facebook stuit ze op de stichting 'Samen zijn we er voor elkaar'. Ze besluit de pagina te liken om te kijken of overstappen beter is. Contact met de stichting had ze niet. Als ze op vrijdag (vorige week) weer haar boodschappen haalt, krijgt ze bij binnenkomst van de Voedselbank koeltjes een envelop in handen: ze moet per direct de Voedselbank uit.

De beheerder van de stichting Samen zijn we er voor elkaar geeft aan dat hij graag wil samenwerken met de Voedselbank, maar denkt de leiding van die laatste heel anders over. Alle 'concurrentie' (huh, concurrentie in het weggeven van voedsel?) moet blijkbaar kapot worden gemaakt:

Brinkhus wil van een samenwerking niks weten. "Dit zijn allemaal oud-cliënten van de Voedselbank en dat is voor ons al reden genoeg om niet te willen samenwerken." Volgens haar kreeg Thys wel degelijk boodschappen van de stichting. "Als je zoiets ziet verschijnen op Facebook, dan trek ik mijn conclusie. Dan weet ik genoeg."

Die Brinkhus -- de arrogantie zelve -- verpakt de beslissing om de arme Sonja eruit te zetten met het excuus dat hij bang was dat ze "vergiftigd zou worden" als ze verkeerd voedsel zou krijgen, bijvoorbeeld omdat het over datum was. Daar had ze blijkbaar een keer over geklaagd.
Goh wat leuk bedacht van Brinkhus, zeg. Echt ge-wel-dig creatief. Ha-ha.
Het goede nieuws? Hoewel Samen zijn we er voor elkaar eigenlijk geen ruimte meer had in hun budget hebben ze besloten om toch maar voor Sonja te gaan zorgen. Ze hoeft dus niet te vrezen dat ze de komende weken geen eten heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten