Linkse paus Franciscus: “communisten denken net als christenen”

De paus ziet kennelijk weinig verschil tussen communisten en christenen.

Rechtse christenen kunnen zich zorgen maken, want paus Franciscus wordt steeds linkser. De religieuze leider van meer dan een miljard katholieke gelovigen is al vaker in het nieuws gekomen met zijn opmerkelijke uitspraken over politieke onderwerpen. Zo sprak hij zich uit voor het opnemen van alle vluchtelingen in Europa, ziet hij economische ongelijkheid als een groot probleem en was hij een verklaard voorstander van toenadering tussen het communistische Cuba en de Verenigde Staten – hoewel veel katholieke Cubanen juist tegenstander zijn van toenadering met het Castro-regime.

Aan dat scala aan controversiële politieke statements kan nu een extra uitspraak worden toegevoegd. In een interview met de Italiaanse krant ‘La Repubblica” heeft de paus verklaard dat het communisme sterke overeenkomsten vertoont met de ideale samenleving zoals christenen die graag zouden zien. Sterker nog, de paus stelde dat communisten hetzelfde denken als christenen.

Toen de interviewer vroeg naar de mening van de paus over Donald Trump, zei Franciscus dat hij vooral benieuwd was naar de manier waarop Trump het op zou nemen voor de armen:

“Wat we willen, is strijden tegen ongelijkheden, het grootste kwaad dat er bestaat in deze wereld”

De interviewer vraagt vervolgens of Franciscus soms een communistische samenleving nastreeft:

“Refereert u ook aan een maatschappij geschoeid op marxistische leest?”, vroeg interviewer Scalfari. “Misschien wel ja, want het zijn de communisten die net zo denken als de christenen.”, was paus Franciscus’ antwoord.

Het moge duidelijk zijn dat dit soort uitspraken behoorlijk verontrustend zijn. De meeste katholieken zitten niet te wachten op een paus die zich actief met de politiek bezighoudt, en al helemaal niet als die politieke inmenging bestaat uit pro-communistische uitspraken. Eerdere pausen, in het bijzonder paus Johannes Paulus II, waren juist verklaarde tegenstanders van het communisme. Het is dus bijzonder vreemd dat Franciscus het opneemt voor deze ideologie die miljoenen slachtoffers heeft gemaakt. Bovendien is het communisme per definitie atheïstisch en anti-kerkelijk, wat de uitspraak van Franciscus nóg opmerkelijker maakt. Het is volstrekte lariekoek dat atheïstische communisten hetzelfde denken als christenen, aangezien die laatsten wél in een God geloven.

Ook voor niet-katholieken zijn de uitspraken van de paus slecht nieuws. Hij is immers één van de meest invloedrijke mensen ter wereld, en zijn uitspraken kunnen een groot effect hebben. Het is dus te hopen dat de paus deze gekkigheid snel achter zich laat en ophoudt met het doen van linkse uitspraken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. CJD

  Helemaal eens met Paus Fransiscus!

 2. RzzR

  Father Coughlin, Bisschop der Jezuieten: “Fascism is a Christian democracy.”

  Deze paus is dus al een heel stuk bijgetrokken vergeleken met de baas van Adolf en Kardinaal Stepinac, u weet wel die Kardinaal van de Ustasha met zijn door ingewijde priesters geleide exterminatie kamp Jasenovac en Sisak Kinder exterminatie kamp……

  Puas Pius XII ook wel bekend als Hitler’s Paus.

  Jasenovac laat Auschwitz verbleken tot een zomerkamp voor kinderen, weest gewaarschuwd wat daar gebeurde deed de Nazi top zoals Theodoor Eicke en generaal von Horstenau kotsen.

 3. RzzR

  BTW zowel PIUS XII alswel als STEPINAC zijn al zalig verklaard op hun weg naar Heilig verklaring, binnenkort zullen ze ook broeder Adolf van de geknikte kruis wel heilig gaan verklaren.

  Wat een uitschot dat Roomsche bordeel.

 4. RzzR

  Sisak kinder exterminatie kamp, alleen een smerige Roomsche Pedofiel kan dat verzinnen, wat doet een ingewijde priester met kinderen voor hij ze de strot doorsnijd?

  wilt u het weten?

  In een kamp zonder gaskamers en zonder crematoria en 750.000 doden, ga de foto’s maar zoeken, en leer waarom de meest geharde SS generaals zoals Theodoor eicke en Von Horstenau moesten kotsen………

  En vraag je maar eens af waarom men in Nederland weigerd dit kamp te erkennen………………

  Vuile Kankahmegaulen

  1. umhz

   Ach ome bob, ga aub weer drinken, nuchter bent u helemaal niet te pruimen

 5. Floris

  Paus Fransiscus de Getikte zei: “Wat we willen, is strijden tegen ongelijkheden, het grootste kwaad dat er bestaat in deze wereld”
  —————————————————————————
  Dan stel ik voor dat het Vaticaan, de RIJKSTE organisatie ter wereld, het goede voorbeeld geeft en begint met grootscheepse gelduitdelingen aan iedereen die beneden modaal zit.

  Doen ze dat niet dan spreekt deze hypocriete idioot slechts holle woorden.

  1. RzzR

   Met jou kan ik het eens zijn, neem ze eerst hun geld af en daarna hun zielige pedo leventje Bommen op het Vaticaan, wat een smerige honden zitten daar……

  2. RzzR

   BTW als de Duitsers straffeloos gebombardeert konden worden als Nazis, dan kunnen Romsche honden straffeloos gebombardeert worden tot pedofielen

   Als de volgers van de übernazi, Nazis genoemd kunnen worden, dan kunnen de volgers van de überPedofiel dus pedofielen worden genoemd

   And Jesus said: “Let the children cum on to me”

   Kankah pedofielen.

 6. RzzR

  Pedofielen ze lijken wel allemaal Roomsch of van Oranje te zijn

  Adolf verkrachte zijn bloed eigen half nichtje Geli Raubal, Adolf was een Roomsche hond, zoals elke pedofiel.

 7. Bes Tolen

  De Roomse geestelijkheid is een volledig geïndoctrineerde groep. die uitsluitend leeft ten behoeve van die kerk dus verder alles wat tot het normale leven behoort, negeert en ontbeert. Ieder een heel leven lang.
  Ervaring om in een maatschappij te kunnen fungeren, levert persoonlijke risicovolle daden. Teleurstelling daarin te overwinnen, de betrekkelijkheid van veel dingen en verhoudingen te leren zien en inschatten. Een gezin stichten en daarmee te kunnen omgaan. Enzovoort.
  Die geestelijkheid is een ongezonde toestand. Die staan niet in het gewone leven en zij hebben geen enkel risico te aanvaarden. Ze zijn alleen maar dienaar van die ene kerk. Daarmee zijn ze niets. Ze maken hun leven tot een slechte grap. Het is een vlak bestaan. Zelfs als paus die zijn eigen positie vertaalt. Een valkuil voor gelovigen.

 8. Ali Yas

  “Wat we willen, is strijden tegen ongelijkheden, het grootste kwaad dat er bestaat in deze wereld”

  Op welke Bijbeltekst zou de man dit baseren?

  1. toetssteen

   Ali Yas
   ” All men are created equally”, Thomas Jefferson. Dat klopt natuurlijk.
   Maar Marx gaf er zijn eigen twist aan:

   http://philosophy.as.nyu.edu/docs/IO/19808/Allen-Wood-Marx-on-Equality.pdf

   Wat Wachteres hieronder zegt is dus correct.

 9. Wachteres

  Dat deze paus en communist is, wisten we toch al?

 10. Ni28

  Dat communisten als christenen denken blijkt niet uit hun daden. Deze Paus is in al zijn goedheid erg naïef.

  1. Ali Yas

   Ik help het je hopen, Ni28. Je kunt je dan alleen wel afvragen waarom het Vaticaan dan uitgerekend deze man in het zadel heeft gehesen. Maar ja, als hij *niet* naïef is, is die vraag nog prangender.

   1. Floris

    Public Relations. Het Vaticaan bewandelt de weg van de minste weerstand en doet mee met het politiek correctisme. Vergelijkbaar met bedrijven die dit ook doen.

    Het Vaticaan is er wel erg laat mee, maar dat is verklaarbaar. Het is immers een zeer conservatief bolwerk.

    Mogelijk loopt het politiek correctisme op haar laatste benen en mocht het tij keren dan zal het Vaticaan omslaan als een blad aan de boom.

 11. Bes Tolen

  Merkwaardig genoeg hebben zich in de Sovjet Unie en China zich lieden onmetelijk [miljardairs] in vrij korte tijd kunnen verrijken. Dat heeft te maken met een groot gebrek aan controle met dus daaraan voorafgaand de macht bij weinigen. Het elkaar dekken speelde een rol en tot eenzelfde groep behorend kwam er vooral in het Europese deel van de Sovjet Unie nog bij. Nota bene, het communisme heeft het hier wel gemakkelijk gemaakt.
  In de USA hebben op dubieuze wijze ook lieden zich onmetelijk [miljardairs] verrijkt. Hedgefunds en dergelijke constructies speelden een rol van betekenis. Die rol is evenmin voorbij. Deed de regering Reagan aan deregulering, lieden in de Clintonregering wisten daar wel raad mee. Ook voor eigen bate. Nota bene, dat heette een linkse regering. Het werd steeds gekker nadien. We zitten nu met een financieringspolitiek, die er toe leidt dat de hele financiële wereld fors scheef hangt. De macht zit bij weinig grootbanken verenigd in de FED en bepaalt de hoogte (men kan nu beter spreken van laagte) van rentetarieven voor de hele westerse wereld. De subprimeleningen werden uitgedacht en maakten de hele bankenwereld onbetrouwbaar. Wel de aanvang bij een Napolitaanse bank in de USA. Belangrijke reden: Latino’s aan goedkope leningen voor eigen huizen te helpen. Grote belanghebbende de Rooms katholieke kerk, dat een enorm bezit heeft in de financiële wereld. Wie daar precies over gaan, is een grote vraag. De Rooms katholieke kerk steunt al tientallen jaren illegale massa immigratie. Daardoor wordt deze ook door veel politici gesteund.

 12. Bes Tolen

  Rome en het communisme hebben overeenkomsten in het kwade. Men wil alles onder één noemer brengen, onder één centraal gezag. Dat is een onmogelijke opgaaf als niet iedereen zwaar wordt onderdrukt. Machthebbers hebben dus hierbij het grote belang. Die willen dus iedereen gelijkschakelen en wel op het laagste niveau. Dat beperkt dan de mogelijkheden van het individu wat het gemakkelijkste is. Vandaar ook opeenhoping van rijkdom bij weinigen. Vandaar weinig ambities door het volk waar te maken. Gemakkelijk voor wie zich niet wil inspannen en wie toch al van plan was zoveel mogelijk van anderen te profiteren. De paus preekt armoe. Het is permanente indoctrinatie. Voor macht over mensen.
  Zowel Rome als het communisme hebben ontelbaar veel slachtoffers gemaakt. Ieder voor zich tientallen miljoenen doden. Daar hoor je weinig over. Het wordt door velen ook stelselmatig ontkend.

  1. Sniper666

   @ Bes Tolen

   100 punten voor u. Maar wat te doen om ons hieraan te ontworstelen?

   1. Floris

    In een traditioneel katholiek land als België zijn de kerken leeggelopen en van de jongere generatie gelooft bijna niemand meer, ondanks dat het middelbaar onderwijs nog voor een aanzienlijk deel door katholieke scholen wordt verzorgd.

    De invloed van het Vaticaan erodeert dan vanzelf. Uiteindelijk zullen ze alleen nog enige invloed van betekenis houden in Zuid-Amerika en ook daar zal het op termijn verdwijnen.

 13. Bes Tolen

  De paus heeft altijd een politieke functie gehad. Oorspronkelijk komt de functie voort uit het Romeinse heidendom. Julius Caesar was al pontifex maximus, hoofd van de godsdienst. [Hoewel hijzelf niet geloofde zoals velen na hem en van veel pausen is dat ook bekend]. De eerste keizers dus vanaf Augustus, hadden die functie ook.
  Circa 330 bleef de paus in Rome achter nadat de regering van keizer Constantijn de Grote met een enorme aanhang aan Romeinen was overgeplaatst naar Constantinopel. De opvolgende pausen werden de zaakwaarnemers van in Rome achterblijvende aristocratie (een groot deel was vertrokken). Hij ontleende zijn macht als door veel bisschoppen erkende opvolger van Petrus, de volgens de christelijke leer eerste paus.

 14. Wachteres

  http://www.npo.nl/college-tour/14-10-2016/VPWON_1265109?start_at=895

  Schrijver Geert Mak is te gast in College Tour.

  Heerlijk toch dat links uit dergelijke onnozele halzen bestaat.

  Enfin, ze kunnen geen kwaad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.