Moordenaarsgilde ISIS is volledig omsingeld bij Mosul. Dus nu… opruimen dat zooitje!

Goed nieuws voor de internationale coalitie die momenteel in Syrië en Irak de misselijkmakende terroristische organisatie ISIS aan het ruimen is: bij Mosul is het klusje zo goed als geklaard.

Kijk, dit is nog eens even een fijne opsteker: bij het westen van de Irakese stad Mosul is ISIS volledig ingesloten nu sjiïetische strijdkrachten de linie gesloten hebben samen met de Koerdische Pershmerga. ISIS zit nu als een stel ratten in de val:

“Islamitische Staat is ten westen van Mosul volledig omsingeld. Dat zeggen sjiitische strijders die zijn betrokken bij de herovering van de Noord-Iraakse stad.

De ‘Volksmobilisatiekrachten’ hebben een door Koerdische militairen bezet knooppunt bij de Syrische grens bereikt, laat een leider van de paramilitairen weten. Daarmee zou het door IS gecontroleerde gebied tussen Mosul en het stadje Tal-Afar compleet zijn afgesloten.”

Dat is natuurlijk buitengewoon goed nieuws: nu hoeft het gebied alleen nog maar meter voor meter doorzocht te worden, en alle ISIS-strijders kunnen dan eenvoudig worden gegrepen. Ook voor de stad Mosul zelf is de blokkade buitengewoon goed nieuws: de bevoorrading van Mosul vindt nu vanaf één kant niet meer plaats. Dat betekent dat de ISIS-strijders op rantsoen moeten, en dat is nooit iets dat louterend werkt voor de discipline of de strijdersmoraal.

Hoe dan ook lijkt het erop dat de strijd om Mosul wel eens sneller voorbij kan zijn dan menigeen nu denkt. En laten we dat ook hopen! Want wat zou het mooi zijn als de gevluchte christenen van Mosul weer Kerstmis kunnen vieren in hun kerken aldaar. En met een beetje geluk gaat dat nog lukken ook!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Wim

  Het kan snel gaan: nog maar enkele weken geleden stevende Amerika onder Obama en Clinton op oorlog met Rusland af. Onder Trump worden beide landen juist bondgenoten in de strijd tegen ISIS en andere islamitische terreurgroepen.
  In tegenstelling tot de meeste gekozen presidenten wacht Donald Trump niet met in actie komen totdat hij op 20 januari formeel is ingezworen. Gisteren kondigde hij aan al op de eerste dag een dikke streep te zetten door het TPP vrijhandelsverdrag met Azië, waarmee ook het TPIP met Europa definitief van de baan is. Nu blijkt ook dat Trump en Putin achter de schermen in nauw contact met elkaar staan om in zowel Syrië als Irak zo snel mogelijk gezamenlijk de aanval te openen op de islamitische terreurgroep ISIS.
  X nieuws

 2. Wim

  Maken ze daar krijgsgevangen trouwens

  1. denktenk

   @Wim

   Volgens geruchten gaat daar alles Halal.

  2. Sniper666

   @ Wim

   Denkt u dat ze daar weten wat de conventie van Genève is?

   1. Wim

    Ik hoop van niet maar je weet maar nooit .Anders komen er hier weer heel veel lieve tandartsen enz bij.

    1. Kodi

     Het valt trouwens vies tegen wat betreft het aantal kennismigranten onder die Islamitische asieleisers.

     Asielzoekers lager geschoold dan verhoopt

     De helft van de Syrische asielzoekers die een baan zoeken in ons land, is laagopgeleid. Bij Afghanen is dat zelfs zeven op de tien. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van de VDAB, die De Standaard kon inkijken.

     http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2655252

     Nou vraag ik me af: Lager geschoold dan verhoopt of gewoon lager geschoold dan valselijk voorgewend? Dus hebben we toch gewoon gelijk als we stellen dat al die massale instromen van Islamitische asieleisers staan voor geïmporteerde verdomming.

  1. denktenk

   Als die militairen eenzelfde IQ hebben als hun voorgangers bij de zgn staatsgreep,
   of hun Führer, dan kunnen ze maar beter op de basis blijven, anders wordt het halal afslachten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.