Moslims slaan Zweedse tv-chef in elkaar omdat hij 'op Donald Trump lijkt'

Geen categorienov 14 2016, 11:00
Zoals gebruikelijk komt de haat en het geweld niet van rechts, maar van links én uit islamitische hoek.
De kans dat je de Nederlandse media hierover hoort is nagenoeg nihil, maar dat zegt meer over hun prioriteiten dan over het belang van dit verhaal. In Zweden is een tv-chef namelijk in elkaar gerost door een groep moslims omdat hij -- dit geloof je niet -- op Donald Trump lijkt. Nou vind ik de fysieke overeenkomsten wel meevallen -- hij is blond en blank, en dat is het dan -- maar blijkbaar dachten de aanvallers daar heel anders over. Blond + blank = Trump. En blijkbaar verdient die het om het ziekenhuis in geslagen te worden.
De tv-chef in kwestie heet Anders Vendel. In een Facebookpost -- die hij later weer verwijderde (!) -- schreef hij dat hij onlangs ineens in elkaar werd geslagen "door drie moslimmannen van 25-35 jaar omdat ze vonden dat ik op Donald Trump leek." Hij ging verder:

"Twee mannen grepen mijn armen en hielden me vast. De derde man sloeg me vervolgens verschillende keren keihard in het gezicht. Ik probeerde me met mijn benen te verdedigen. Nadat ik ongeveer 20 keer in mijn gezicht geslagen was viel ik op de grond. Vervolgens begonnen alle drie mannen me te schoppen, in mijn gezicht en op mijn lichaam. Ik heb nu een gebroken neus, overal bulten, een blauw oog, en een verwoeste kaak, mond, lippen en neus. Ik heb zelfs een gebroken duim."

Anna Göransson, de woordvoerder van de plaatselijke politie in Malmö, bevestigt dat de aanval inderdaad heeft plaatsgevonden. Zij legt uit:

"Het slachtoffer was aan het eten in een fastfoodrestaurant toen hij benaderd werd door een vreemde die hem opeens lastig begon te vallen. Dit resulteerde in een worsteling, en de onbekende dader sloeg het slachtoffer. Hij viel op de grond en werd vervolgens verder mishandeld. Omdat hij gewond geraakt was aan zijn gezicht werd hij overgebracht naar het ziekenhuis."

Göransson laat het dus iets minder erg klinken dan het was -- zo rolt politiekcorrect links immers, zeker in Zweden -- maar kan de waarheid niet verdoezelen: deze arme man werd in elkaar geschopt omdat hij toevallig een beetje op Trump lijkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten