Nederturkse columnist AD haalt op racistische wijze uit naar de ‘Boze Witte Man’ (en Jacques Monasch)

“De Boze Witte Man.” Stel je voor dat we daarvan maakten: “De Boze Zwarte Vrouw.” Of: “De Boze Turk.” Ik weet zeker dat politiekcorrect links — en met name een partij als DENK — ons dan meteen keihard zou wegzetten als een stel racisten. Maar als iemand op zo’n manier over blanke Nederlanders praat, en dan helemaal over blanke mannen, ach, dat mag wél.

Want die ‘boze witte man’ verdient dat op de één of andere manier.

Het nieuwste voorbeeld van dit soort anti-blank racisme is afkomstig van Özcan Akyol, een Nederturkse columnist voor het AD. Deze meneer heeft vandaag een heel stuk gewijd aan Jacques Monasch en diens nieuwe partij voor “boze witten mannen,” of wit “stemvee.” Ja, dat is werkelijk hoe deze totaal-niet-racistische meneer over autochtone Nederlanders spreekt:

Het gaat in onze media al een poos over de Boze Witte Man. Ik kom regelmatig van die slechtgehumeurde gasten tegen – soms in de kroeg, vaak op internet – maar een archetype zou ik niet kunnen aanwijzen. Toch is deze categorie burgers voor veel politici een interessant onderdeel van het electoraat geworden.

Dat heeft Jacques Monasch nu ook in de gaten: de voormalige PvdA’er verliet eerder deze maand de sociaaldemocraten teneinde zijn eigen partij te beginnen: Nieuwe Wegen. Als ik de eerste aankondiging moet geloven, heeft ‘Nederland genoeg van het buitensluiten van de burger door de gevestigde politiek’. De elite is blind en doof. En Monasch komt ons dus redden.

Vervolgens zet hij deze ‘Boze Witte Mannen’ weg als achterlijk stemvee dat vol met de onderbuik stemt:

Des te ironischer is het dat rechtse partijen, die vroeger de werkwijze van links hekelden, tegenwoordig hun eigen stemvee hebben ontdekt, en gretig op de onderbuikgevoelens en angsten van deze mensen inspelen.

Natuurlijk is dit puur racisme. Beeld je in eens in hoe al die linkse politiekcorrecte clubjes gereageerd hadden als we op zo’n manier over hen zouden schrijven. Man, man, het land zou te klein zijn. Ik zou me al opmaken voor een rechtszaak.

Maar als het over blanke Nederlanders gaat is dit soort wartaal wél prima in orde. Wij moeten dat maar slikken. En dan begrijpen dit soort types niet hoe het toch komt dat steeds meer autochtone Nederlanders zich tegen DENK, Sylvana, Akyol (jawel), en de PvdA verzetten. Tja.

En dan nog iets: waar komt die mythe toch vandaan dat alle PVV’ers, VNL’ers, FvD’ers, en VVD’ers (ja, die partij noemt Akyol er ook bij) alleen maar vanuit hun onderbuikgevoelens stemmen? Er zijn heel veel goede redenen om op een rechtse partij te stemmen. En ja, zelfs de bescherming van je eigen cultuur is een rationele reden die niets met ‘onderbuikgevoelens’ te maken hoeft te hebben.

Of wat te zeggen van de onderbuikgevoelens van links? Waarom praten we daar nooit over? Omdat alles wat links en politiekcorrect is zogenaamd ‘goed doordacht’ is? Laat me niet lachen! Iedereen die het linkse gedachtegoed een beetje bestudeert weet dat vrijwel alle progressieve ideeën al lang weersproken zijn door de werkelijkheid. Waarom progressieven er dan toch aan vast blijven houden? Onderbuikgevoelens.

Net als veel andere Nederlanders heb ik het onderhand helemaal gehad met dit soort types, hun gedraai, hun semi-intellectuele gewauwel, en vooral met hun (bewuste of onbewuste) racistische gevoelens ten opzichte van blanken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Dam

  Ozcan Akyol vind ik soms zinnige uitspraken doen. Maar dit keer begrijp ik niets van deze generaliserende taal die hij nu uitsloeg. Jammer. Stille wateren hebben diepe gronden.

  1. van Urk

   Dam@ Ik begrijp het wel. Vroeger deden de in ons land wonende Duitsers ook zinnige uitspraken maar aan het eind van de jaren dertig begonnen ze ook generaliserende taal uit te kramen.

 2. Wim

  Een greep: Maandje Duitsland.

  1 oktober: Twee migranten verkrachten een 23 jarige vrouw die met haar kind in een park in Lüneburg een wandelingetje maakt. Ze dwingen het kind toe te kijken.

  2 oktober: Een 19 jarige Marokkaanse migrant met een Spaans paspoort verkracht een 90 jarige vrouw die net uit een kerk in Düsseldorf komt. Op dezelfde dag pleit minister van Financiën Wolfgang Schäuble voor de ontwikkeling van een ‘Duitse Islam’.

  6 oktober: Het Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) constateert dat de moskeeën in Duitsland een centrale rol spelen bij radicalisering en werving van terroristen.

  6 oktober: 400 inwoners van Essen spugen tijdens een bijeenkomst met gemeenteraadsleden hun gal over de volledig uit de hand lopende criminaliteit die door migranten wordt gepleegd. Vaak wil de politie hun klachten niet eens in behandeling nemen. De burgemeester weigert te erkennen dat hele wijken in islamitische no-go zones veranderen.

  7 oktober: Een kleuterschool in Kassel besluit om geen kerstmis meer te vieren, en alle symbolen van het feest, zoals de kerstboom, te verbieden, vanwege het almaar hoger wordende aantal moslimkinderen. Nog een maatregel van deze verplichte omgekeerde ‘integratie’: Duitse kinderen mogen geen boterhammen met ham meer naar school meenemen.

  8 oktober: Welt am Sonntag bericht dat meer dan 2000 migranten die werden betrapt met valse paspoorten, gewoon het land werden binnengelaten. Het risico dat er ISIS supporters tussen zitten is levensgroot.

  10 oktober: Een 22 jarige ‘vluchteling’ uit Syrië wordt gearresteerd nadat de politie explosieven in zijn appartement in Chemnitz vindt. Daarmee wilde hij een aanslag plegen op een vliegveld bij Berlijn.

  14 oktober: De om gezondheidsredenen terugtredende Duitse president Joachim Gauck zegt dat Duitsland uiteindelijk een moslimpresident zal krijgen.

  14 oktober: Volker Beck, politicus van de Groenen, roept de Duitsers op Arabisch te leren. Hij vindt het niet nodig dat het omgekeerde gebeurt.

  15 oktober: Een Syrische migrant verstoort al ‘Allahu Akbar’ schreeuwend een huwelijksvoltrekking in een kerk in Duisburg. De dader wordt na een ‘psychologische evaluatie’ meteen weer vrijgelaten. Het incident is exemplarisch voor het snel groeiende aantal ordeverstoringen en vernielingen van en in kerken door moslims.

  16 oktober: Een 16 jarige Duitse jongen loopt met zijn 15 jarige vriendin langs een meertje in Hamburg. Plotseling springt er een migrant op hen af, duwt het meisje in het water en steekt de jongen een mes in zijn rug. Die overleeft dat niet. Volgens de politie kwam de ‘zuiderling’ tot zijn gruweldaad omdat hij daar zin in had. ISIS claimde later de verantwoordelijk voor de moord.

  17 oktober: De Junge Freiheit wordt door de Duitse Persraad berispt vanwege het vermelden van de Afghaanse nationaliteit van drie tieners die in april een vrouw bij het station van Wenen verkrachtten. Het blad weigert echter te voldoen aan de eis om mee te gaan in politiek-correcte berichtgeving door de afkomst van daders van misdaden niet langer te vermelden.

  17 oktober: Open Doors Duitsland presenteert een onderzoek waaruit blijkt dat christelijke vluchtelingen in (en ook buiten) AZC’s massaal worden vervolgd en onderdrukt door moslimmigranten, ook door veel islamitisch personeel. Hier besteedden we op deze site al ruim aandacht aan. Sommige christenen zeggen dat de onderdrukking in Duitsland inmiddels erger is dan in hun thuislanden. De Duitse overheid doet vrijwel niets om hen te beschermen.

  18 oktober: De burgemeester van het ski-resort Garmisch-Partenkirchen dreigt het AZC te sluiten, omdat de 250 Afrikaanse migranten de straten onveilig maken, en de politie de problemen die ze veroorzaken niet meer aankan.

  19 oktober: 90% van 17.000 ‘vluchtelingen’ die de Duitse staat aanklaagden omdat ze nog geen volledige vluchtelingenstatus hadden gekregen, krijgen van de rechter gelijk, en mogen daarom meteen al hun vrouwen, kinderen en complete families laten overkomen. Daarmee zullen er nog eens honderdduizenden extra’s moslims naar Duitsland komen.

  19 oktober: De 49 jarige Syriër Ghazia A. heeft inmiddels zijn 4 vrouwen en 23 kinderen bij zich, en vraagt voor allemaal uitkeringen en sociale bijstand aan, volgens eigen zeggen ‘omdat ik volgens mijn geloof de plicht heb hen allemaal te bezoeken en geen onderscheid te maken’. De Duitse regels dat je maar met één vrouw getrouwd mag zijn, gelden overduidelijk niet voor moslims.

  19 oktober: Een 16 jarig Marokkaans meisje verschijnt voor de rechter nadat ze in februari, toen ze nog 15 was, een politieagent met een mes had neergestoken en zwaar had verwond. Ze wilde ‘martelaar worden voor ISIS’.

  20 oktober: De leerlingen van een basisschool in Garmisch-Partenkirchen moeten verplicht de shahada, de islamitische geloofsbelijdenis (‘Er is geen god dan Allah, en Mohammed is zijn profeet’), uit hun hoofd leren, zowel in het Duits als in het Arabisch.

  21 oktober: Kurt Edler, lid van de Groenen, pleit ervoor om een 100% islamitische stad in Duitsland te bouwen en dit ‘Nieuw Aleppo’ te noemen. Dit zou volgens hem radicalisering voorkomen…

  24 oktober: Een paar Servische tieners krijgen slechts voorwaardelijke straffen nadat ze een 14 jarig meisje op brute wijze verkrachtten en halfdood in de sneeuw achterlieten. De rechter erkent dat het publiek de straf ‘mogelijk te mild’ vindt, maar argumenteert dat de daders spijt hebben betuigd. De daders werden daarom vrijwel onmiddellijk weer vrijgelaten.

  24 oktober: Uit een YouGov peiling blijkt dat 68% van de Duitsers bang is voor lijf, leden en bezit als ze met de trein of metro moeten, omdat de door migranten veroorzaakte onveiligheid almaar groter wordt.

  25 oktober: Zeven migrantenjongens randen in een zwembad in Berlijn drie meisjes van 9, 11 en 14 jaar aan.

  25 oktober: De Syrische migrant Aras Bacho eist dat alle verkeersborden in Duitsland, alsmede etiketten op verpakkingen, in het Arabisch worden vertaald.

  25 oktober: Een groep moslimkinderen schreeuwt ‘Allahu Akbar’ en gooit stenen naar een op bezoek zijnde priester uit Ethiopië, die naar een kapel in Raunheim wandelt. Volgens de politie werd hij aangevallen omdat hij een kruisje droeg.

  27 oktober: Een migrant trekt in Leipzig een 10 jarig meisje dat naar school fietst van haar fiets en verkracht haar. De politie waarschuwt dat de compositietekening van de dader beslist niet op het internet mag verschijnen.

  27 oktober: Duitse ouders krijgen een boete van € 300,- omdat ze weigeren hun kind mee te laten gaan met een verplicht school’uitje’ naar een moskee, die door de overheid wordt verdacht van radicalisering.

  27 oktober: De 19 jarige Syriër Shaas Al-M blijkt een door ISIS getrainde terrorist te zijn die vermomd als vluchteling naar Duitsland kwam. Hij was reeds begonnen met het werven van andere moslims voor het plegen van moorden en aanslagen.

  28 oktober: Persbureau Reuters bericht dat veel moskeeën in Duitsland conservatiever zijn dan in Syrië, zozeer dat zelfs sommige migranten zich er niet prettig bij voelen.

  28 oktober: Minister van Justitie Heiko Maas wil onder bepaalde voorwaarden islamitische kindhuwelijken in Duitsland toestaan.

  31 oktober: Een 53 jarige moslima lokt twee agenten naar haar woning en valt hen vervolgens al ‘Allahu Akbar’ schreeuwend met een stanleymes aan. De vrouw was reeds bekend bij de politie vanwege banden het extremisten. (1)

  1. Adriaan

   En we staan erbij en kijken er naar. Het is triestig, heel triestig.

  2. Beukman

   @Wim
   Xandershit. Voor al uw lulkoek. Ik pik er een willekeurige uit:

   “De om gezondheidsredenen terugtredende Duitse president Joachim Gauck zegt dat Duitsland uiteindelijk een moslimpresident zal krijgen.”

   Wat zei Gauck wél, op de vraag van de interviewer of hij het mogelijk achtte dat er een islamitische president zou worden gekozen:

   „Auch das will ich für die Zukunft nicht ausschließen, genauso wenig will ich Angehörige anderer Religionen oder Nicht-Gläubige ausschließen.“

   Xandershit is een kwaadaardige leugensite die propaganda bedrijft, en hierbij een loopje neemt met de waarheid.

   1. Wim

    Volgens mij zegt hij wat Xander zegt Ja als je een hoop dingen niet wil zien noem je ze leugenachtig.
    Ach beukie hoe zat het met de waarheid van de media met Trump. De enige zekere waarheid is op deze wereld dat we allemaal doodgaan.

    1. Beukman

     Zet die leesbril nou eens op, @Wim.
     Gauck zegt helemaal niet dat Duitsland uiteindelijk een moslim als president zal krijgen, maar dat hij het niet wil uitsluiten, evenmin als een president met een ander geloof dat christelijk of islamitisch.

     Xandershit is een kwaadaardig leugenblaadje. De redacteurs liegen niet omdat ze dom zijn want dat zijn ze niet, maar omdat ze propaganda bedrijven.

     1. Wim

      De redacteurs liegen niet omdat ze dom zijn want dat zijn ze niet, maar omdat ze propaganda bedrijven.
      Wat is verschil dan met andere media.

     2. van Urk

      Met andere woorden: De kans bestaat dat een nieuw president een moslim kan zijn. Het is geen leugen van Xander maar een gedachte om voorbereidt te zijn op het ergste. Je kunt tegenwoordig met correct links aan het roer niet meer zeggen: O dat loopt wel los of dat zal wel meevallen of dat gebeurt toch niet. Er zijn voorbeelden genoeg te vinden dat er opeens een moslim of moslima een belangrijk functie bekleedt. Onze kamervoorzitter bijvoorbeeld of de burgemeester van Rotterdam. En wie weet kiezen de Amerikaanse democraten een moslimbroeder als voorzitter.

 3. Wim

  De eerdere berichten dat een verwarde auto in Luik ontploft zou zijn is niet waar, het was gewoon een brandje.

 4. Ni28

  Weer zo iemand die door de haat tegen alles wat blank is zijn eigen racisme niet inziet. De autochtoon die zijn cultuur wilt beschermen is in zijn ogen fout. Hij, die zijn cultuur liefst boven de onze wilt plaatsen is goed bezig. Hij levert meteen het bewijs dat multiculturele samenleving een utopie is.

 5. H.Vaes

  Neem maar van een gewone burger die om zich heen kijkt aan dat geen enkele fanatieke moslim te vertrouwen is.
  Ik zeg duidelijk fanatieke moslim.
  Ook deze Turk niet. Voor mij is hij en alle in Nederland zich bevindende buitenlanders die geen afstand doen van hun paspoort van afkomst ….GEEN NEDERLANDER.
  En ze zouden al zeker …GEEN ……stemrecht mogen hebben.
  We worden zo langzamerhand geregeerd door buitenlanders ….hoofdzakelijk moslims die de islam aanhangen …..en ook nog met dubbele paspoorten.
  En de elite staan dat toe.
  Welnu …ik ben daar tegen en daarom stem ook ik PVV.

 6. peppie

  die rare gast komt uit Deventer en daar zijn de turken goed vertegenwoordigd zelf is hij eerst behoorlijk crimineel geweest heeft zelf in de bajes gezeten na een boek schrijven columnist geworden dankzij de heer van Nieuwkerk DWDD maar ze zeggen vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken nu schrijft het ex crimineeltje voor het AD en de Stentor hij denkt ook zijn steentje bij te dragen omdat hem natuurlijk als ex bajesklant waarschijnlijk iets is aan gedaan niet denkende dat je daar beland als je geen opvoeding heb genoten en straat crimineel geworden bent want NEE HET IS ALLEMAAL DE SCHULD VAN DE SAMENLEVING het is dan ook nu bekend waar die kromme kijk van dat heerschap vandaan komt

 7. peppie

  als we het over onder buik gevoelens hebben dan weet ik er nog wel een carinova gaat een Turkse afdeling in Deventer openen waar rekening gehouden kan worden met het halal eten en Suikerfeest en en de ramadan vraag me af of die ozcan daar ook onderbuik gevoelens van krijgt en nog wel betaald uit de pot algemene middelen en dat allemaal voor het Turkse stemvee zo was te lezen in de stentor van daag grote overwinning voor de integratie dan wel niet op de manier zoal het hoort want wij blanke boze mannen met hun boze blanken vrouwen mogen zich aan passen in plaats van anders om geloof dat ik cursus Turks /arabisch moet gaan doen wil ik in mijn eigen land nog mee kunnen doen wereld op zijn kop dus hoop dat PVV echt de grootste word

 8. tq1991

  Maar het zijn toch allemaal boze witte mannen en vrouwen die op foute partijen zoals de PVV stemmen. Ooit een boze turk of afrikaan gezien die ook op de PVV stemt?

  1. Mar

   Michael is de opmaat naar stemvee vergeten over te nemen:

   “Geert Wilders verwoordde het ongepolijst maar wel treffend: hij noemde de achterban van de PvdA ‘islamitisch stemvee’, waarmee het betuttelbeleid van de sociaaldemocraten werd aangestipt.”

  2. van Urk

   Boze Turken mischien niet maar dat er Turken op de PVV stemmen is een feit! http://www.youtube.com/watch?v=P5GjPaVvquE

 9. Mar

  Leuk stuk satire (mag ik hopen)

  De term “boze witte mannen” wordt zo langzamerhand door jan en alleman gebruikt.

  Voor mensen die geen idee hebben, wie die Nederturkse schrijver is:

  https://www.google.nl/search?q=%C3%96zcan+Akyol&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=0nU9WJGaF66k8we41q2IBA#q=%C3%96zcan+Akyol&tbm=nws

  Veel plezier met lezen. Wie weet wordt u nog wel aangenaam verrast.

 10. Sniper666

  Özcan Akyol = Boze Turkse man

 11. Ali Yas

  “Natuurlijk is dit puur racisme.”

  Ik weet niet wat Özcan in een café te zoeken heeft, maar het is bezopen de aanwezigen daar als de achterban van rechtse partijen te identificeren. Laten we het er maar op houden dat de man bij het verlaten van die uitspanning niet al te helder meer was.

  Verder mag deze boze Turk gewoon de racist uithangen. Boeit me helemaal niks. Voor mijn part begint hij een krant met uitsluitend Turks personeel.

 12. Mar

  “De media doen overdreven veel moeite om een kleine redeloze minderheid van verbitterde oude blanke heterobierbuiken een paar tokkie-achtige quotes te ontlokken”

  Deze knaller komt van een Nederlandse blanke columnist.

  Wat is nu erger?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.