ISIS dacht 'leuk' te zijn en Israël aan te vallen. Nou, dat hebben die jihadistische kneuzen geweten ook!

ISIS dacht 'leuk' te zijn en Israël aan te vallen. Nou, dat hebben die jihadistische kneuzen geweten ook!

Een aanval op de enige ware democratie in het Midden-Oosten? Dat leek ISIS wel wat afgelopen weekend. Maar de vreugde was slechts van korte duur.

Ja, dat was geen bijster handige actie. Terwijl overal in Israël branden woedden, dacht ISIS-clubje Yarmouk ten onrechte dat niemand zou opletten als ze snel Israël zouden aanvallen op de Golan-hoogvlakte. Dit stuk land grenst onder anderen aan Syrië, waar verschillende groeperingen de dienst uitmaken in de grensstreek aan de Syrische kant. Israël vertrouwt het voor geen centimeter, en houdt vanaf observatieposten op bergtoppen nauwlettend in de gaten wat er allemaal beneden gebeurt. Mochten er jihadistische idioten het belachelijke idee krijgen om Israël aan te vallen, nou, dan zijn ze nog niet jarig.

En guess what? Afgelopen weekend had ISIS-brigade Yarmouk dus precies dat domme idee:

"ISIS fighters in Syria attempted to directly attack Israel for the first time, and Israeli fighter jets obliterated the terrorist group.

The extremists opened fire with mortar rounds on an Israeli army patrol near Golan Heights."

Een Israëlische gevechtspatrouille kwam onder vuur, sloeg direct terug en riep de hulp in van de luchtmacht. Die bombardeerde het voertuig waarin ze reden. Het resultaat van hun suïcidale actie? Alle ISIS-strijders die meededen aan de aanval dood, alle Israëlische soldaten ongedeerd en hun arme auto naar de autohemel gebombardeerd. Jammerrr!

Maar goed, dat krijg je ervan als je Israël aanvalt. Egypte en Syrië hebben het diverse keren geprobeerd in een oorlog tegen de Joodse staat, maar wisten er allebei niet in te slagen het land te verdelgen. En waarom zouden de minkukels van ISIS slagen waar de andere landen falen?

De Israëlische regering was er dan ook snel bij de overwinning op te eisen. Premier Benjamin Netanyahu kraaide de victorie:

"We zijn goed voorbereid bij onze noordgrens en zullen de Islamitische Staat, of andere vijandige elementen, niet toestaan om de oorlog in Syrië te gebruiken om zichzelf te installeren aan onze grenzen."

En terecht! Israël veilig, knotsgekke jihadisten dood, en de wereld is een veiligere plaats geworden. Hoera!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties