Nederturkse columnist AD haalt op racistische wijze uit naar de 'Boze Witte Man' (en Jacques Monasch)

Geen categorienov 29 2016, 8:00
"De Boze Witte Man." Stel je voor dat we daarvan maakten: "De Boze Zwarte Vrouw." Of: "De Boze Turk." Ik weet zeker dat politiekcorrect links -- en met name een partij als DENK -- ons dan meteen keihard zou wegzetten als een stel racisten. Maar als iemand op zo'n manier over blanke Nederlanders praat, en dan helemaal over blanke mannen, ach, dat mag wél.
Want die 'boze witte man' verdient dat op de één of andere manier.
Het nieuwste voorbeeld van dit soort anti-blank racisme is afkomstig van Özcan Akyol, een Nederturkse columnist voor het AD. Deze meneer heeft vandaag een heel stuk gewijd aan Jacques Monasch en diens nieuwe partij voor "boze witten mannen," of wit "stemvee." Ja, dat is werkelijk hoe deze totaal-niet-racistische meneer over autochtone Nederlanders spreekt:

Het gaat in onze media al een poos over de Boze Witte Man. Ik kom regelmatig van die slechtgehumeurde gasten tegen - soms in de kroeg, vaak op internet - maar een archetype zou ik niet kunnen aanwijzen. Toch is deze categorie burgers voor veel politici een interessant onderdeel van het electoraat geworden.

Dat heeft Jacques Monasch nu ook in de gaten: de voormalige PvdA'er verliet eerder deze maand de sociaaldemocraten teneinde zijn eigen partij te beginnen: Nieuwe Wegen. Als ik de eerste aankondiging moet geloven, heeft 'Nederland genoeg van het buitensluiten van de burger door de gevestigde politiek'. De elite is blind en doof. En Monasch komt ons dus redden.

Vervolgens zet hij deze 'Boze Witte Mannen' weg als achterlijk stemvee dat vol met de onderbuik stemt:

Des te ironischer is het dat rechtse partijen, die vroeger de werkwijze van links hekelden, tegenwoordig hun eigen stemvee hebben ontdekt, en gretig op de onderbuikgevoelens en angsten van deze mensen inspelen.

Natuurlijk is dit puur racisme. Beeld je in eens in hoe al die linkse politiekcorrecte clubjes gereageerd hadden als we op zo'n manier over hen zouden schrijven. Man, man, het land zou te klein zijn. Ik zou me al opmaken voor een rechtszaak.
Maar als het over blanke Nederlanders gaat is dit soort wartaal wél prima in orde. Wij moeten dat maar slikken. En dan begrijpen dit soort types niet hoe het toch komt dat steeds meer autochtone Nederlanders zich tegen DENK, Sylvana, Akyol (jawel), en de PvdA verzetten. Tja.
En dan nog iets: waar komt die mythe toch vandaan dat alle PVV'ers, VNL'ers, FvD'ers, en VVD'ers (ja, die partij noemt Akyol er ook bij) alleen maar vanuit hun onderbuikgevoelens stemmen? Er zijn heel veel goede redenen om op een rechtse partij te stemmen. En ja, zelfs de bescherming van je eigen cultuur is een rationele reden die niets met 'onderbuikgevoelens' te maken hoeft te hebben.
Of wat te zeggen van de onderbuikgevoelens van links? Waarom praten we daar nooit over? Omdat alles wat links en politiekcorrect is zogenaamd 'goed doordacht' is? Laat me niet lachen! Iedereen die het linkse gedachtegoed een beetje bestudeert weet dat vrijwel alle progressieve ideeën al lang weersproken zijn door de werkelijkheid. Waarom progressieven er dan toch aan vast blijven houden? Onderbuikgevoelens.
Net als veel andere Nederlanders heb ik het onderhand helemaal gehad met dit soort types, hun gedraai, hun semi-intellectuele gewauwel, en vooral met hun (bewuste of onbewuste) racistische gevoelens ten opzichte van blanken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten