Nee Nigel, dit kun je niet maken! Farage wil naar Amerika verhuizen

Nee, nee, en nog eens nee. Nigel Farage moet behouden blijven voor Nederland.

De bekendste euroscepticus ter wereld, Nigel Farage, is blijkbaar op zoek naar een carriere buiten het Europees Parlement. De UKIP-held is volgens Britse en Amerikaanse media namelijk van plan om naar Amerika te emigreren.

Ingewijden vertellen in een artikel op de website van de Times dat zowel Farage als zijn vrouw buitengewoon veel zin hebben om naar de Verenigde Staten te verhuizen. Met name Farage zelf zou zich daar namelijk “vrijer” voelen dan in eigen land (en Brussel).

Natuurlijk is de vraag wat hij daar precies wil doen. Welnu, het antwoord ligt voor de hand. Farage kan namelijk buitengewoon goed door één deur met Donald Trump. Sterker nog, eerder deze maand werd hij gespot toen hij Trump Tower (het enorme gebouw van Trump in New York) verliet.

Desgevraagd liet hij toen weten dat hij en zijn vrouw daar “als gewone toeristen” waren, maar dat was natuurlijk je reinste flauwekul. Farage is nóóit gewoon een toerist. Hij is een politicus en deed daar dus iets dat te maken had met zijn politieke denkbeelden én ambities.

De kans is redelijk groot dat Trump een rol voor hem weggelegd ziet in zijn kabinet. Wellicht niet als minister, maar mogelijk wel degelijk als ambassadeur. Farage heeft zelf al laten weten best de officiële ambassadeur van Amerika bij de Europese Unie te willen worden.

Dat zou natuurlijk ronduit hilarisch zijn. Farage als ambassadeur; Farage als man die druk kan zetten op Merkel, Juncker, Dijsselbloem en al die andere Europese hotemetoten die hem jarenlang zwart hebben gemaakt. Ik kan ze nu al zien huilen en rillen van angst.

Ge-wel-dig.

Maar dat is tegelijkertijd ook een enorm probleem. Als ambassadeur van Amerika kan Farage zich namelijk niet meer inzetten voor het opheffen van de euro en het hervormen van de Europese Unie (of zelfs: het opheffen van de Unie zelf). Natuurlijk kan Amerika landen steunen die eurokritisch zijn (of worden), maar daar is het dan wel mee gezegd. Uiteindelijk is hij er dan om Amerika’s belangen te dienen, niet die van Europese lidstaten of van de verschillende Europese volkeren (waaronder het Britse).

Ik kan me voorstellen dat Trump Farage buitengewoon graag bij zijn kabinet betrekt — in welke hoedanigheid dan ook — maar ik hoop dat dit niet gebeurt. Farage heeft belangrijk werk gedaan door het Brexit-referendum te winnen, maar zijn werk zit er wat mij betreft nog lang niet op. Ook in andere Europese landen moet het euroscepticisme gaan winnen; Farage kan als europarlementariër/leider van UKIP daar een geweldig belangrijke rol in spelen, ja, ook als het Verenigd Koninkrijk uiteindelijk uit de EU stapt.

Laten we dus hopen dat Farage behouden blijft voor ‘Europa.’

Hoe dan ook, speciaal voor alle Farage-fans, hier een mooie video met zijn top-uitspraken in het Europees Parlement. Kijk en geniet!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

 1. Wim

  EU zet anti-Russische propaganda officieel in nog hogere versnelling
  En zo holt het Europese schijnparlement op ‘democratische’ wijze de toch al onder grote druk staande democratie nog verder uit.
  Stap voor stap schaft de Europese Unie de persvrijheid, één van de vier traditionele pijlers van de democratie, af. Gisteren stemde het Europese Parlement in met het censureren van (nieuws)sites die ‘Russische propaganda’ zouden verspreiden. Het is nu nog maar een kleine stap om alle sites die tegen de heersende politiek-correcte standpunten (pro-immigratie, pro-islam, pro-Europese Superstaat, anti-Rusland, anti-populisme) ingaan, te blokkeren. De Belgische eurofederalist Guy Verhofstadt wil dat er nu al actie wordt ondernomen tegen de nieuwe Europese tak van het conservatieve Amerikaanse Breitbart, dat een grote rol heeft gespeeld bij de overwinning van Donald Trump (3). Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel wil de brengers van wat zij ‘fake nieuws’ noemt gaan regulieren. Kortom: de DDR is terug, en heeft in ieder geval wat de persvrijheid betreft alsnog de Koude Oorlog gewonnen.

  304 van de 691 Europese afgevaardigden stemden voor een resolutie om de Russische media te gaan tegenwerken. Dat was weliswaar een minderheid, maar door 208 onthoudingen werd het plan om de anti-Russische propaganda in de media in een nog hogere versnelling te zetten, toch aangenomen.

  In de resolutie wordt beweerd dat Rusland oppositiepartijen en organisaties in EU landen financieel ondersteunt en ‘vijandelijke propaganda verspreidt’, met als doel de Unie te ondermijnen. Bekende Russische media zoals Russia Today en Sputnik zijn vanaf nu tot een ‘gevaar voor de informatie over de EU en haar partners in Oost Europa’ bestempeld. Het Kremlin wordt zelfs op één lijn gesteld met de islamitische terreurgroep ISIS, en dat terwijl het juist Europa is dat zijn grenzen heeft geopend voor miljoenen moslimmigranten, waarvan velen bewezen extremisten zijn.

  Conservatief, rechts en populistisch wordt monddood gemaakt

  In Berlijn is bondskanselier Angela Merkel erin geslaagd om de persvrijheid net als in de tijd van de DDR –waar ze in de jaren ’80 zelf voor werkzaam was- aan banden te leggen. Gisteren pleitte ze ervoor om ‘fake nieuws’ op het internet te gaan ‘reguleren’, omdat ‘bepaalde meningen daardoor steeds verder worden versterkt’.De nieuwe (alternatieve) media zouden niet aan het ‘criterium van zorgvuldigheid’ voldoen, aldus Merkel. Lees: de nieuwe media zijn in haar ogen niet ‘zorgvuldig’ omdat ze weigeren mee te gaan met de propaganda van de mainstream media, die enkel nog als gewillige spreekbuizen voor de EU, de NAVO, het establishment en de grote multinationals functioneren.
  Xnieuws

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.