Nieuwe wet in Turkije: kindermisbruikers krijgen geen celstraf als ze trouwen met hun slachtoffer

Walgelijker kan gewoon niet: Turkse pedofielen worden aangemoedigd om te trouwen met hun slachtoffers dankzij een nieuw AKP-voorstel.

Turkije glijdt steeds verder af richting een volledige islamistische dictatuur. Niet alleen weet president Erdogan steeds meer macht naar zich toe te trekken, de wetgeving van het land begint steeds meer radicaal-islamitische trekken te vertonen. Een nieuw amendement ingediend door Erdogans AKP is daar een angstaanjagend voorbeeld van:

Het amendement komt erop neer dat kindermisbruikers niet de cel in hoeven als ze trouwen met hun slachtoffer. Pedofielen worden dus aangemoedigd om te trouwen met de kinderen die ze verkracht hebben. Het is ronduit misselijkmakend. Hebben de Turkse politici van Erdogans AKP dan geen enkel hart voor kinderen? Wensen ze de slachtoffers van kindermisbruikers toe dat ze hun hele leven lang moeten doorbrengen met de persoon die hun leven verwoest heeft?

Het staat er letterlijk:

“Wanneer verdachte een minderjarig meisje verkracht, dient zijn aanklacht, proces en straf te worden opgeschort indien hij het slachtoffer trouwt”

Soms gaat de werkelijkheid de ergste nachtmerries te boven. Een wet die het opneemt voor pedofiele verkrachters, je verzint het gewoon niet. Turkije zet hiermee de poort wagenwijd open voor kindhuwelijken. We gaan gewoon even honderd jaar terug in de tijd. Het ergste van alles? De AKP heeft ook meerdere voorstellen ingediend om de grondwet te wijzigen zodat Erdogan nog langer aan zijn macht kan vasthouden. Dit voorstel om kinderverkrachters met hun slachtoffers te laten trouwen is dus mogelijk pas het begin. Het is een gruwelijke voorbode van wat nog komen gaat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. zomaar

  ik wist niet dat homofalie ook binnen de islam toegestaan is ? wat zal de beslissing zijn als er een jonge jongen verkracht word , door een oudere man , niet ondenkelijk daar schandknapen binnen de islam toegestaan zijn, zelfs een gemeengoed binnen deze ideologie!.

  afin een uiterste bedreiging voor het verkrachte jonge meisje , zonder gevoelens (alleen uit geilheid van de man ) is zij verkracht en moet haar leven delen met deze (voor haar) gevoelloze verkrachter , gevolg dit kind zal haar levenlang verkracht worden .

 2. NederNederlander

  die vent is echt ziek in zijn kop eerst worden ze verkracht en dan moeten ze nog met hun verkrachter trouwen volgens mijn komt die Erdogan van een heel erg ver planeet die we nog niet kennen!!

  1. toetssteen

   @NederNederlander
   Sommigen leggen het uit als volgt (niet mijn idee hoor, laat dat duidelijk zijn): Een verkrachte dochter brengt oneer over de familie. Huwt ze met haar verkrachter is de smet weg van de familie en mag zij blijven leven…..
   Bleh alleen het opschrijven bezorgt me al een opstandige maag.

   Laten de feministen en Amnesty daar nu eens op in zetten in plaats van het gezever over zwarte pieten.

 3. Ni28

  Ik had al opgemerkt in het artikel over Kuzu. Civilisatie en barbaren gaat niet samen. Misschien kunnen zij in Brussel even bedenken met wie zij in zee zijn gegaan. Misschien gaat Timmermans Erdogan nu direct uitnodigen voor de EU. Dit moet hem wel aanspreken. Wat een vrijheid in Turkije, hoe misdadiger hoe vrijer je je voelt.

 4. C.oitus

  En de fam van het verkrachte kind dan, hebben zij niks te zeggen?. Of moeten zij het gewoon accepteren als de verkrachter zegt ik ga met dat kind trouwen.

  1. zomaar

   ik denk dat de fam, hierover niets te zeggen zal hebben , soort van wetgeving .

   maar wat ik mij blijf afvragen is , hoe gaat dat als er een jong jongetje verkracht is geworden , in de sharia is homofilie niet toegestaan , dus een huwelijk tussen gelijke sekse kan niet .

   donderen ze dat kind dan ondersteboven van een toren ?.

  2. toetssteen

   C.oitus
   Wat ik al schreef, een verkrachte dochter brengt oneer over de familie en in veel gevallen zal ze gedood worden. De familie heeft alzo weinig keus.
   Het is te walgelijk voor woorden, maar zo liggen de zaken in islamitische landen.

 5. NederNederlander

  Als je nu leest hoe de Turkse aanhang van Erdogan reageert op Facebook vind ik het niet gek dat de haat tegen hun steeds groter wordt en het ergste is nog dat het de jongeren zijn ik weet zeker dat de ouderen zich hier voor schamen wat de jongeren doen.

 6. Wachteres

  Turkije keert ook al terug naar de voormiddeleeuwen.

  En de EU maar haar stinkende best doen om dat steeds achterlijker wordend land binnen de EU te halen.

  Het wordt hoog tijd de EU te verlaten, voor wij de sharia ook op ons dak krijgen.

  1. toetssteen

   @Wachteres
   Ik zou wensen dat links zich herpakte en in zou zien dat ze moeten ophouden zich hierachter te scharen. Nu is het zo dat: Wilders is er tegen gekant, dus moeten wij voor zijn. De banale redenatie alleen al!
   Links moet zijn roots terugvinden en soms kunnen twee tegengestelde groepen op vlakken het heel eens zijn met elkaar. Dat is toch geen ramp?! Goede kennis van mij stemt SP, we zijn het op een beschaafde wijze vaak oneens, maar soms zijn we het gloeiend eens (het associatieverdrag bijvoorbeeld). Nou dan staan we samen voor hetzelfde.

 7. Sniper666

  Dat gaan Kuzu en Öztürk dus meteen in hun programma zetten…

 8. nienke

  Waar blijft de kritiek vanuit Nederland over deze barbaarse toestanden in Turkije, kom op Koenders doe hier eens wat aan U bent toch altijd zo voor de rechten van het kind.
  Dit is werkelijk iets gruwelijks om kinderen hieraan bloot te stellen.
  Als er nu 1 land geboycot moet worden is dat Turkije wel heb het lef om hiermee die Erdogan om z’n oren te slaan.
  En voor Kuzu en Simons de vraag? hoe vinden jullie deze barbaarse methode die een psychopaat als Erdogan het zomaar kan invoeren?

  1. Ali Yas

   Dan krijg je de wedervraag wie wij wel zijn om de democratisch gekozen leider van Turkije te bekritiseren.

   1. zomaar

    tja en democratie is een rekbaar begrip , schijnt .

 9. hans-e-pans

  Kom op, snel bij de EU laten aansluiten. Ik weet al wat er zal volgen op het bakkeleien over Zwarte Piet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.