Trieste linkse journalist zeurt over mooie dochter van Donald Trump: "Ivanka is veel te knap!"

Geen categorienov 18 2016, 14:02
Ivanka Trump ziet er fantastisch uit, maar waarom moet daar zo zuur over worden gedaan?
Het is alweer meer dan een week geleden dat Donald Trump de presidentsverkiezingen overtuigend won, maar er zijn nog steeds Amerikanen die moeite hebben met de uitslag. Op zich is het natuurlijk normaal om een beetje chagrijnig te zijn als je politieke tegenstander de verkiezingen wint: ik zou ook niet blij zijn als de PvdA opeens de grootste partij werd bij de Tweede Kamerverkiezingen. Maar bij de tegenstanders van Trump druipt de zuurheid er werkelijk vanaf. Werkelijk alles aan Trump wordt in een slecht daglicht gesteld. Helaas maken sommige linkse opiniemakers daarmee vooral zichzelf belachelijk, zoals de auteur van een artikel over Trumps dochter Ivanka.
https://www.instagram.com/p/BJvDH1eg7Tn/?taken-by=ivankatrump
Ivanka Trump speelde een belangrijke rol in de campagne van haar vader. Met name achter de schermen diende ze hem geregeld van advies, en ze introduceerde hem bij enkele belangrijke speeches. Ivanka heeft zelf echter ook een carrière om trots op te zijn: ze is zelf een succesvolle zakenvrouw en combineert haar werk met het opvoeden van haar kinderen. En daarbij ziet ze er ook nog eens prachtig uit. Maar dat mag niet, volgens journalist Amy Larocca in het gerenommeerde linkse New York Magazine.
Het artikel begint als volgt:

"Één van de ergste dingen aan het verlies van Michelle Obama en Hillary Clinton als iconen voor sterke, werkende vrouwen, is dat de Trump-wereld lijkt te geloven dat ze een goede vervanger hebben gevonden in de vorm van Ivanka Trump."

Dan begint de zuurheid pas echt. De auteur heeft het namelijk voorzien op Ivanka's uiterlijk, en klaagt over haar:

"eindeloze uitingen van banale Barbiekleding: zeer hoge hakken, zeer strakke jurkjes, jassen met ceintuur"

Ook de inrichting van Ivanka's appartement en de kleding van haar kinderen worden niet ontzien:

"een smaakvol ingericht appartement waar alles beige is, of wit, waar de vloeren vlekkeloos zijn en de kinderen prachtig gekleed in dure, goed gestreken, neutrale kleding"

Gelukkig denkt niet iedereen er zo over als deze Amy Larocca. De Singaporese journalist Cheryl Marie Tay maakt namelijk compleet gehakt van het zure gezeur over Ivanka's uiterlijk. Omdat haar betoog verder geen uitleg behoeft, plaats ik hier een aantal (vertaalde) citaten:
"Alsof het een zonde is om een aantrekkelijke, goedgeklede vrouw te zijn met een goede smaak wat betreft inrichting en kinderkleding. De jaloezie druipt er vanaf. De auteur daalt nog verder af in haar neerwaartse spiraal richting een wijngaard vol zure druiven met nóg meer smalende opmerkingen over Ivanka's smetteloze kledingstijl en haar hoge hakken, en beschuldigt haar ervan dat ze haar huishoudelijke hulp, kindermeisjes en ander personeel bewust "onzichtbaar houdt" omdat hun "type werk niet wordt verricht in strakgesneden, strapless jurkjes"
"De auteur vergeet dat de niet-beroemde vrouwen en mannen die voor Ivanka Trump werken misschien helemaal niet WILLEN verschijnen in haar Instagramberichten. Misschien stellen ze hun privacy wel op prijs. Bovendien, hebben de persoonlijke heldinnen van de auteur ooit gedaan wat ze van Ivanka Trump eist? Hebben Michelle Obama of Hillary Clinton ooit Instagramselfies gepost met hun werksters, kinderverzorgsters of hoveniers?"
"Bovendien, het ten schande zetten van een vrouw omdat ze het waagt om haar geld uit te geven aan mooie kleren, een mooi huis en mooie dingen voor haar kinderen is precies wat de auteur normaal gesproken zou wegzetten als "seksistisch" of "anti-vrouw". Maar kennelijk is het oké wanneer de vrouw in kwestie familie is van Donald Trump."
Tay slaat de spijker op zijn kop. Wanneer er kritiek wordt geuit op het uiterlijk van Michelle Obama of Hillary Clinton, roepen linkse auteurs dat er sprake is van seksisme. Maar bij een rechtse vrouw als Ivanka Trump is kennelijk alles geoorloofd. Hoog tijd dat linkse Amerikanen de zuurheid achter zich laten en leren omgaan met de realiteit: Donald Trump is verkozen als president van de Verenigde Staten. Al schrijf je honderd gemene stukken over zijn dochter, die werkelijkheid verandert niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten