Nieuwe wet in Turkije: kindermisbruikers krijgen geen celstraf als ze trouwen met hun slachtoffer

Geen categorienov 18 2016, 14:21
Walgelijker kan gewoon niet: Turkse pedofielen worden aangemoedigd om te trouwen met hun slachtoffers dankzij een nieuw AKP-voorstel.
Turkije glijdt steeds verder af richting een volledige islamistische dictatuur. Niet alleen weet president Erdogan steeds meer macht naar zich toe te trekken, de wetgeving van het land begint steeds meer radicaal-islamitische trekken te vertonen. Een nieuw amendement ingediend door Erdogans AKP is daar een angstaanjagend voorbeeld van:
https://twitter.com/aykan_erdemir/status/799373942750183425
Het amendement komt erop neer dat kindermisbruikers niet de cel in hoeven als ze trouwen met hun slachtoffer. Pedofielen worden dus aangemoedigd om te trouwen met de kinderen die ze verkracht hebben. Het is ronduit misselijkmakend. Hebben de Turkse politici van Erdogans AKP dan geen enkel hart voor kinderen? Wensen ze de slachtoffers van kindermisbruikers toe dat ze hun hele leven lang moeten doorbrengen met de persoon die hun leven verwoest heeft?
Het staat er letterlijk:

"Wanneer verdachte een minderjarig meisje verkracht, dient zijn aanklacht, proces en straf te worden opgeschort indien hij het slachtoffer trouwt"

Soms gaat de werkelijkheid de ergste nachtmerries te boven. Een wet die het opneemt voor pedofiele verkrachters, je verzint het gewoon niet. Turkije zet hiermee de poort wagenwijd open voor kindhuwelijken. We gaan gewoon even honderd jaar terug in de tijd. Het ergste van alles? De AKP heeft ook meerdere voorstellen ingediend om de grondwet te wijzigen zodat Erdogan nog langer aan zijn macht kan vasthouden. Dit voorstel om kinderverkrachters met hun slachtoffers te laten trouwen is dus mogelijk pas het begin. Het is een gruwelijke voorbode van wat nog komen gaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten