Oh wat gaat het toch goed: Nederlander steeds minder plezier bij het winkelen

Als we de regering van Mark Rutte mogen geloven, kan het niet op met de gezondheid van de Nederlandse economie. In de praktijk blijkt dat echter stevig tegen te vallen.

Voor vele vrouwen is dit één van de grootste pleziertjes in het leven: lekker gaan shoppen met wat vriendinnen, niet omdat je per se wat nodig hebt maar gewoon voor de gezelligheid, omdat het kan. Helaas heeft de economische crisis vooral toegeslagen bij de portemonnee van de individuele burger, waardoor er nu eenmaal minder geld over was voor de leuke dingen in het leven. En ja, dan moet dat ‘funshoppen’ er toch aan geloven, als je wat krapper zit.

Je zou echter denken dat deze bezigheid weer in trek zou raken nu het weer wat beter gaat met de economie. Toch blijkt niets minder waar: uit onderzoek blijkt namelijk dat niet meer, maar juist steeds minder Nederlanders nog gaan winkelen voor hun plezier. En dat is bijzonder, want je zou toch denken dat men in betere tijden ook meer te besteden heeft. Maar dat blijkt dus vies tegen te vallen, en laat maar weer eens zien dat die betere tijden nog niet te voelen zijn bij de gewone Nederlander, die toch uiteindelijk de motor van de economie vormt. Hij moet kennelijk nog steeds blij  zijn als alle noodzakelijke spullen ingekocht kunnen worden, en voor je plezier winkelen is dan ook een luxe die veel mensen zich vooralsnog niet kunnen veroorloven.

Toch is geld niet de enige reden dat mensen zich minder voor hun plezier in stads- of winkelcentra vertonen. De verschuiving naar minder op locatie en meer op het web inkopen is ook een belangrijke reden dat jij en ik minder vaak een fysieke winkel bezoeken, voor welk soort inkopen dan ook. En terecht: je spullen online aanschaffen is niet alleen praktisch maar kan je ook veel geld besparen. En dat is logisch, want bedrijven die geen dure winkels hoeven te huren zijn goedkoper uit en kunnen dus ook schepere prijzen aanbieden.

Voor de allerscherpste prijzen ben je echter aan het juiste adres bij een bedrijf als Shopkorting, dat je – bovenop de toch al lagere prijzen – nog eens extra korting biedt op online aankopen bij talloze winkels. En dat terwijl je die aankopen gewoon doet zoals je gewend bent: op de site van de desbetreffende winkel zelf. Het enige verschil is het prijskaartje dat je uiteindelijk ziet: het getal daarop is nog net wat lager.

En ja, dan krijg je al snel weer écht plezier als je wat koopt!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Pedrito

  En wat te denken van die waanzinnige graaierige parkeertarieven !

  1. Sniper666

   @ Pedrito

   Dat vergalt zeker shop plezier. Die parkeertarieven killen de winkeliers.

 2. Sarko

  Test, ben ik nog in beeld

  1. umhnz

   Ook last van een blokkade omdat je te kritisch bent betreffende de hier geplaatste objectieve berichtgeving?
   Vrijheid van meningsuiting als de directie het met je mening eens is, anders……

   1. Gustaafff

    De jongste blokkade hier werd uitgedeeld aan harrie t., een figuur dat sinds zijn aantreden onder laatstgenoemde nickname aan een stuk door liep te klieren.

   2. zomaar

    tja dat zien wij door geheel het land , de directie (overheid , partijen ) zijn het niet eens met de mensen , en gelijk staan zij (een woordvoeder van hen ) voor de rechter , is er een aanklacht ingedient .

    mooi is dat binnen de linkse democratie , wie niet mee heult met hen !, moet voor de rechter verschijnen .

  2. zomaar

   ja,ja , wij zien je goed , een rood vlak met een groenen tomaat , klopt dat ?.

 3. zomaar

  ach het veiligste is heden den dagen , je spullen thuis laten brengen .
  tja dan mis wat sociale contacten , toch schaf je een hond aan dan kom je weer buiten en je sociale contacten heb je weer.

  om onze regenten en partijen na te zwammen!, je kan door een auto (ongeluk ) overleiden heb je meer kans op volgens hen dan door iets anders , toch pak ik maar een zekerheid , je weet immers nooit ?.

  zoveel veiligheid garanderen onze overheden ons niet .

 4. Wachteres

  https://nl.express.live/2016/11/28/117688loonsverhoging-eu/

  EU-ambtenaren krijgen loonsverhoging van 3,3%

  Brussel legt 18 miljoen euro opzij om alle 47.000 ambtenaren met terugwerkende kracht tot juli van dit jaar een loonsverhoging van 3,3 % te geven.

  EC-voorzitter Jean-Claude Juncker vaart best en ziet zijn jaarsalaris met 10.362 euro stijgen tot 324.377 euro.

  In elk geval hoeven we ons om de EU-ambtenaren geen zorgen te maken.

  Dat scheelt weer een slok op de borrel van Juncker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.