Onder druk van de kiezer verandert Merkel haar verhaal: ‘Ik ga 100.000 asielzoekers terugsturen!’

Angela Merkel heeft het flink op de heupen. In een toespraak gericht aan de parlementariërs van haar eigen partij, het CDU, liet ze namelijk weten dat zich vanaf nu eerst en vooral gaat bezighouden met “repatriatie, repatriatie, en repatriatie.” Dat is voor haar nu prioriteit nummer één.

De Sunday Express legt uit:

Mrs Merkel, whose decision to roll out the red carpet to migrants from across Africa and the Middle East spectacularly backfired, has taken an increasingly tough tone on immigration in recent months.

And in her toughest rhetoric yet the German leader told MPs from her party this week: ”The most important thing in the coming months is repatriation, repatriation and once more, repatriation.”

De reden dat Merkel het licht opeens heeft gezien? Haar CDU heeft recentelijk forse nederlagen geleden bij lokale verkiezingen. Daar komt bij dat het CDU het op dit moment behoorlijk slecht doet in de peilingen; zo slecht dat geruchten stellen dat de leiding van het CDU haar binnenkort zal proberen te dumpen.

Het CDU zit zo ernstig in de problemen door Merkels vreselijke immigratiepolitiek én haar voortdurende steun voor het megalomane Europese project van de Junckers van deze wereld. Daar profiteert de nieuwe partij Alternative für Deutschland van. Die club, die enigszins te vergelijken is met onze eigen PVV (hoewel minder links op economisch gebied), doet het steeds beter in de landelijke peillingen en heeft het CDU lokaal al enkele keren laten zien wie er tegenwoordig de baas is.

Al met al zal Merkel de komende tijd ongeveer 100.000 asielzoekers terugsturen naar het land van herkomst. Nou ja, dat zegt ze nú. Het is natuurlijk nog maar de vraag of ze de daad uiteindelijk bij het woord zal voegen.

Daar komt bij dat 100.000 asielzoekers slechts 10 procent is van het totale aantal vluchtelingen/avonturiers/immigranten dat het afgelopen jaar naar Duitsland is gekomen. Heel gek, maar die 10 procent zijn het probleem niet; het gaat eerst en vooral om die 90 procent of 900.000 personen die blijkbaar wél mogen blijven van Frau Merkel.

Als ik de Duitse kiezer was zou ik Merkel werkelijk voor geen cent vertrouwen. Deze bondskanselier is er in haar eentje verantwoordelijk voor dat al die miljoenen mensen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika de afgelopen tijd naar Europa zijn gekomen; in aantallen die we helemaal niet aankunnen. Zij vertelde hen dat ze welkom waren. Vervolgens zette Turkije de grenzen open en voila: de rest is geschiedenis.

Het is totaal niet zinnig om zo’n vrouw serieus te nemen nu ze opeens — met de verkiezingen in aantocht — stelt dat ze toch wel heel hard kan zijn op immigratie en integratie, en dat ze dat wel even zal laten zien… als ze de verkiezingen nog een keer wint, tenminste. Zu wenig, zu spät, mevrouw!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Ome Ga

  Beter ten halve gekeerd (hoewel veel te laat al).
  Ze zou – en heeft al, in de nabije toekomst – duizenden moorden/verkrachtingen/brandstichtingen op haar geweten.

  Las net een stukje over massamoordenaars, waarop links blijkbaar altijd verliefd op is. Inderdaad, Mao, Stalin, Che, Fidel, Hitler, Kim enzovoort (Merkel)… socialisten die het ‘goed meenden’.
  http://www.telegraaf.nl/watuzegt/27117631/___Links_verliefd_op_massamoordenaars___.html

 2. Gustaafff

  “Daar komt bij dat 100.000 asielzoekers slechts 10 procent is van het totale aantal vluchtelingen/avonturiers/immigranten dat het afgelopen jaar naar Duitsland is gekomen…”

  Er wordt weer eens makkelijk gesproken, vanuit onze warme stoel in het veilige westen. Getraumatiseerde oorlogsslachtoffers, die ook door de christengemeente hier wordt opgevangen, zijn tegenwoordig asielzoekers, gelukszoeker, terroristen en verkrachters, terwijl mensen uit de Afrikaanse landen die geen eten, drinken of bestaan hebben, als de nieuwe avonturiërs worden gezien. De beginselen van het CDU, het verleden van Duitsland en Merkels vader die predikant was, doet haar de juiste beslissingen nemen.

  Maar nee, de bondskanselier die al elf jaar regeert, wordt weer eens verbaal in elkaar geschopt.

  1. Wachteres

   Guusje, een officieel onderzoek heeft aangegeven dat nog geen 13% oorlogsslachtoffers zijn.

   En Merkel was en is een communist. Zij was erg populair in Oost-Duitsland destijds. Ze mocht studeren, was dus lid ven de partij en werd naar het buitenland gezonden door de partij.

   Dat mocht alleen maar als je heel erg betrouwbaar was.

   Ultra-Links wil een multiculturele samenleving en daar hoort Merkel ook bij.

   1. Wachteres

    http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1631410/2013/05/12/Angela-Merkel-verzweeg-communistisch-verleden.dhtml

    Angela Merkel verzweeg communistisch verleden

    De domineesdochter Merkel doet het voorkomen alsof zij, net zoals veel christenen in Oost-Duitsland, een houding van een soort stil verzet tegen de communistische staatspartij SED heeft ingenomen. Maar volgens nieuw onderzoek nam zij leidinggevende posities in binnen de communistische jeugdbeweging FDJ en was verantwoordelijk voor onder meer propaganda. Merkel heeft dat altijd ontkend.

   2. Gustaafff

    @wachteres, ja, dat is één onderzoek. Zo heeft men wel meerdere onderzoeken – met andere uitkomsten.
    Overigens zou ik Merkel niet als een ultra-links mens betitelen. Merkel is een echte christendemocraat, geen linkse GroenLinks pacifist.

    1. Peter Selie

     Merkel is een crypto-communist Staafje.

    2. Floris

     Onder christen-democraten zitten veel mensen die net zo politiek correct zijn als de gemiddelde PvdAer en dat is al een halve eeuw zo. Kijk maar eens naar de PKN, dat zootje is alles behalve rechts te noemen. Of kijk naar de paus.

     1. Gustaafff

      “Kijk maar eens naar de PKN”

      Naar ik meen is deze geloofsgemeenschap veeleer bij de ChristenUnie. CDA is typisch Rooms.

      We weten allemaal dat de CU eigenlijk een christelijke PvdA is.

     2. Floris

      @ Gustaafff

      Het CDA komt voort uit zowel de KVP als 2 protestantse partijen, waarvan er één erg conservatief was (CHU) en één met een sterke linkervleugel (ARP). KVP en ARP namen deel aan het kabinet Den Uyl en leverden linkse ministers zoals Boersma aan dat kabinet.

      De CU is pas later linksaf geslagen. De belangrijkste partij waar ze uit zijn voortgekomen, het GPV, was stijf conservatief.

    3. Wachteres

     Er zijn al lang voldoende bewijzen, Guus. Kijk maar op internet.

     Ze heeft ook nooit gezegd dat ze geen communist meer is of dat ze er spijt van heeft.

 3. Ome Ga

  Aftredende president Joachim Gauck: Duitsland krijgt in toekomst moslimpresident.

  De Groenen roepen Duitsers op Arabisch te leren (andersom is niet nodig)

  Zweden ontvangt terugkerende ISIS-terroristen met huizen, banen, rijbewijzen , schuldenkwijtschelding en alle (gratis) hulp die ze maar wensen

  Een 4 jarige moslimjongetje was in februari nog in een ISIS-terreurvideo te zien, waarbij hij 4 gevangen in een auto opblies. Inmiddels heeft zijn moeder hem naar Zweden gehaald, omdat hij daar gratis gezondheidszorg krijgt.

  Zomaar wat feitelijk nieuws van X*nder

 4. Ni28

  Zonder de verkiezingen in aantocht zou Merkel “Wir schaffen das” blijven roepen. Het enige doel van wat zij nu roept is om de populariteit van AfD halt toe te roepen. Het CDU zou het nog misschien zelfs kunnen lukken maar dan met een andere leider en zonder SPD. En die 100.000 die teruggestuurd zullen worden dat moeten wij nog zien gebeuren. Holle leuzen.

 5. Sniper666

  Frau Merkel heeft fout gegokt en gaat verliezen. Ze probeert nu nog even krampachtig wat goede geluiden te maken maar het pleit is al beslecht.

  1. Ali Yas

   Het is bovendien te weinig. Als 17% echte vluchteling is en asiel verdient, moeten er niet 100.000 terug maar eerder een miljoen. Merkel denkt voor een dubbeltje op de eerste rang te kunnen plaatsnemen.

 6. Peter Selie

  Eerste Hongaarse gemeente verbiedt moskeeën en hoofddoekjes

  Hongaarse premier Orban blijft Brussel weerstaan en zegt dat alle illegale immigranten in Europa weer terug naar hun eigen landen moeten worden gestuurd – ‘Leven in Europese landen die nu moslimmigranten toelaten zal over een paar jaar voorgoed veranderen’.

  Burgemeester Toroczkai speelde onlangs in de korte video ‘Boodschap aan illegale immigranten in Hongarije’ waarin hij samen met een aantal stevig gebouwde mannen in auto’s, op motoren, paarden en zelfs in een helikopter migranten probeert af te schrikken om de grens over te steken.

  De Hongaarse premier Viktor Orban heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat zijn land niet zal meewerken aan het Brusselse migranten-verdelingsplan. Hij onderstreepte andermaal dat Hongarije volledig de controle wil behouden over wie wel en wie niet tot het land wordt toegelaten. Illegalen moeten sowieso terug naar hun eigen landen worden gestuurd, waarbij (moslim)migranten worden bedoeld die zonder papieren de grens zijn overgestoken – met andere woorden: bijna allemaal. Ondertussen heeft de eerste Hongaarse gemeente besloten om alle openlijke uitingen van de islam te verbieden, inclusief moskeeën en hoofddoekjes.

  Verbod op moskeeën en hoofddoekjes

  Het gaat nog maar om een klein dorp met iets meer dan 4100 inwoners, maar het begin is er. De gemeenteraad van Assotthalom, vlakbij de stad Szeged en de grens met Servië, heeft bijna unaniem ingestemd met een voorstel om alle publieke uitingen van de islam te verbieden, inclusief de bouw van moskeeën, de islamitische muezzin gebedsoproep, en het dragen van hoofddoekjes, sluiers en boerka’s. Daarnaast werd ook openlijke promotie voor het homohuwelijk in de ban gedaan.

  ‘Hiermee verdedigen wij ons thuisland’

  ‘In plaats van het zoeken naar een zondebok bied ik een onmiddellijke oplossing, een verdediging tegen de gedwongen massale herplaatsing (van migranten) door Brussel,’ verklaarde burgemeester Laszlo Toroczkai. ‘Met dit actiepakket verdedigen wij onze gemeenschap en onze tradities tegen dit herplaatsingsplan. Om ons thuisland te verdedigen hoeft de rest van de gemeentes in Hongarije ons preventieve pakket alleen nog maar over te nemen.’

  In oktober stemde 98,3% van de opgekomen Hongaarse kiezers tegen het EU-verdelingsplan. Het referendum werd echter geboycot door de oppositie, waardoor de minimale opkomst van 50% om het geldig te maken net niet gehaald werd.

  ‘Bescherming tegen migratie en het extreme Westerse liberalisme’

  De maatregelen zullen Hongarije ‘beschermen tegen twee heidense invloeden: migratie uit het zuiden, en het extreme liberalisme uit het Westen,’ vervolgde Toroczkai, die behoort tot de nationalistische Jobbik partij, die als voornaamste doel heeft de Hongaarse cultuur te bewaren en te beschermen.

  De partij wordt in Europese media om die reden nogal eens ‘extreemrechts’ genoemd en beschuldigd van antisemitisme en racisme, wat nu juist de belangrijkste kenmerken zijn van de haatdragende islamitische ideologie die met de komst van miljoenen moslimmigranten een verwoestende impact op onze ooit vrije, tolerante en stabiele samenleving zal hebben.

  ‘Ster’ in video om illegale migranten af te schrikken

  Toroczkai is tevens de leider van de ’64-Landen jeugdbeweging, die ernaar streeft om de gebieden die Hongarije in het verleden is kwijtgeraakt aan onder andere Roemenië, Servië, Kroatië, Polen en Slowakije, weer terug te claimen. Hij liet tevens een video maken waarin grote gespierde mannen op motoren, in auto’s, op paarden en in een helikopter illegale migranten afschrikken. Premier Orban stelde al eens voor om alle illegale migranten op een eiland voor de kust van Afrika te dumpen. (1)

  ‘Leven in landen die migranten toelaten zal over paar jaar voorgoed veranderen’

  Op een persconferentie in Servië herhaalde Orban dat Hongarije er alles aan zal doen om ‘iedere migrant in staat te stellen om vanuit Europa naar zijn eigen land terug te keren, en ervoor te zorgen dat niemand hier illegaal kan komen en blijven. Wij willen de situatie meester zijn, en ons eigen lot bepalen. Wij accepteren geen dictaat uit Brussel, dat ons wil vertellen met wie wij in ons eigen land moeten samenleven! Dat is onacceptabel. Dit moet ons eigen besluit zijn.’

  Over de razendsnelle islamisering van West en Noord Europa: ‘Wat migranten betreft kan een fout niet meer gecorrigeerd worden. In de landen waar massaal migranten aankomen zal het leven veranderen. Wellicht niet in een dag, maar over een paar jaar zal het veranderen. Onze kleinkinderen zullen ons vragen: Waarom hebben jullie onze landen laten veranderen? Waarom hebben jullie Europa laten veranderen?’

  Pact tussen linksgroen, links-liberaal en islam valt toekomst vrije burgers aan

  Het onuitgesproken antwoord is dat het bestaan en de toekomst van iedere vrijheidslievende Europese burger wordt aangevallen door het politiek-correcte pact tussen linksgroen, links-liberaal en islam, wier gezamenlijke haat tegen de Joods-christelijke wortels van de Europese samenleving groter is dan de afkeer van elkaars hemelsbreed verschillende principes.

  Wat ze verder gemeen hebben is de wens om niet alleen het leven, maar ook de mening en zelfs het denken van ieder mens vanaf de wieg tot het graf te willen kunnen bepalen, en alle ‘afwijkingen’ te kunnen bestraffen of uitbannen, zodat er één grote eenheidsgemeenschap ontstaat. Verschil is dat de islam deze gemeenschap, de ‘ummah’, totaal wil onderwerpen aan de wetten van Allah en Mohammed, en linksgroen/linksliberaal aan de wetten van het globalisme. Voor beide ideologieën geldt dat voor ‘conservatief’ (/ christelijk), ‘rechts’ (/ klassiek liberaal) en ‘populisme’ (/ nationalisme) geen plaats meer mag zijn.

  Bron
  https://www.rt.com

 7. Ni28

  Merkel wilt honderdduizend migranten terugsturen uit Duitsland. En al die tientallen duizenden die op haar uitnodiging in andere Westerse landen kwamen? Wat gaat zij daar aan doen? Het is ook haar schuld.

 8. Ni28

  Het is duidelijk dat alleen de Visegrad landen het gevaar van de islam in Europa doorzien. Het multiculti utopische droom van Westerse leiders van linkse komaf wordt nog een nachtmerrie. Men is de Ottomaanse tijd al vergeten. Wat hebben de Turken voor goeds in de Balkan gelaten? Hoogstens Turkse wc’s en ellende.

 9. Lieftinck

  Een andere reden kan zijn dat er nu een andere president in Amerika komt die niet via de kanzlers akte Merkel opdraagt haar grenzen te openen.

 10. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2016/11/28/tsunami-aan-bootvluchtelingen-libie-italie-route-breekt-nieuw-record-record-2014-gesneuveld/

  Tsunami aan bootvluchtelingen via Libië-Italië-route breekt nieuw record, record uit 2014 gesneuveld
  171.299 bootvluchtelingen tot nu toe in 2016

  In drie jaar tijd zijn sinds 2014 bijna een half miljoen mensen vanuit Noord-Afrika naar Italië getrokken in de hoop op een beter bestaan. Momenteel wonen er 176.000 asielzoekers in opvangcentra. Het aantal asielaanvragen dit jaar is ook een nieuw record. Het aantal kinderen dat zonder begeleiding de tocht naar de Europese kust waagt, is dat volgens Italiaanse statistieken ook. Het gaat tot dusver om 23.000 minderjarigen. Het vorige record was in 2014 13.000 minderjarigen.

  En wat gaat Merkel hieraan doen? Dat krijg je namelijk als je de grenzen wagenwijd open zet.

  1. Sniper666

   @ Wachteres

   Het hele spul terugzetten op het strand bij Tripoli.

 11. Wachteres

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3985260/Nearly-half-Germans-want-follow-UK-hold-Brexit-style-referendum-EU-membership.html

  Nearly half of Germans want to follow the UK and hold a Brexit-style referendum on their EU membership

  Survey found 42 percent of citizens want a similar vote that led to Brexit
  Two thirds of population believe the EU ‘is heading in the wrong direction’
  It will be seen as a blow to Chancellor Angela Merkel’s immigration policy
  Respondents said Germany’s migrant crisis is top of the list of challenges

  Wat een mooi bericht! Wanneer kunnen we stemmen?

 12. Wachteres

  http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detail/3016522/2016/12/01/Angela-Merkel-Aantal-vluchtelingen-in-Duitsland-wordt-niet-geplafonneerd.dhtml

  Angela Merkel: “Aantal vluchtelingen in Duitsland wordt niet geplafonneerd”

  “Duitsland zal geen limiet stellen op het aantal vluchtelingen dat het land opvangt. Dat heeft bondskanselier Angela Merkel gezegd tijdens een partijconferentie in Münster, zo melden Duitse media.

  Merkels zusterpartij in Beieren, de CSU, heeft herhaaldelijk opgeroepen een limiet te stellen op het aantal vluchtelingen dat asiel krijgt in Duitsland. De partij stelde voor niet meer dan 200.000 migranten per jaar toe te laten. Merkel wijst dat voorstel af”.

  Ach ja, de 100.000 die zogenaamd terug moeten, komen via de achterdeur weer binnen.

  En natuurlijk gaan die 100.000 ook niet terug.

  1. Wachteres

   http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detail/3001112/2016/11/24/Ze-noemden-hun-kind-Angela-Merkel-uit-dankbaarheid-omdat-ze-een-asielaanvraag-mochten-doen-in-Duitsland-En-die-is-nu-geweigerd.dhtml

   Zo gaat het met mensen die zogenaamd terug worden gestuurd:

   Normaal gezien moet de familie nu het land verlaten en terugkeren naar het laatste veilige land waardoor ze op hun vlucht gekomen zijn. Vermoedelijk is dat Turkije. Het gezin geniet wel nog van de zogenaamd ‘subsidiary protection’, een bijkomende Europese bescherming voor mensen die asiel zoeken, maar niet strikt in de categorie van vluchtelingen vallen. Daardoor zouden het koppel en hun kinderen nog een jaar extra in Duitsland kunnen blijven. Ze mogen in die periode wel geen familieleden uit Syrië meer laten overkomen.

   Die periode kan nog twee keer verlengd worden met twee jaar. Als ze er in die tijd in slagen om Duits te leren en een vaste job te vinden, kunnen ze toch nog de toestemming krijgen om te mogen blijven.

 13. marjo012

  Dit is niet waar, op de duitse TV was vandaag dat ze zelfs het zelfde aantal van 900.000 komende jaar nog wil toelaten.Dus vraag mij af wie liegt hier nou in godsnaam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.