Oprechte Jacques Monasch overweegt nieuwe partij. Zou jij er op stemmen?

Geen categorienov 12 2016, 11:00
Jacques Monasch staat niet op de PvdA-kieslijst en is zelfs geen lid van de partij meer. Toch lijkt de carrière van de strijdvaardige 'boze blanke man' nog niet voorbij.
Aanvankelijk was Jacques Monasch van plan om met de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 min of meer gedesillusioneerd uit de politiek te stappen, maar nadat de PvdA een schijn-lijsttrekkersverkiezing tussen Asscher en Samsom organiseerde bedacht hij zich. Tijd om de PvdA weer wat pit te geven!
Zijn pleidooi voor het beëindigen van politieke correctheid en kritischer om te gaan met zaken als de EU en immigratie waren binnen zijn oude partij niet alleen aan dovemansoren gericht, maar leverde hem vijanden op die via manipulatie van de reeds afgekondigde regels alsnog probeerden de Amsterdams-Friese politicus te dwarsbomen. Uiteindelijk zat er niks anders op dan dat de PvdA en Monasch hun wegen gingen scheiden; Monasch begon zijn eigen fractie.
En als het een beetje meezit, wellicht ook een eigen partij:

"'Ik ben nu bezig met gesprekken om een eigen partij te beginnen. Dat overweeg ik serieus. Veel mensen vragen me om het te doen. De komende tien dagen hak ik de knoop door. De passie is er. De inhoudelijke noodzaak ook. Ik ben nu met een aantal zeer capabele mensen in gesprek om te kijken of we het kunnen organiseren.'"

Nu kunnen we hier bij het 'rechtse' Dagelijkse Standaard onze neus ophalen voor Monasch en denken: 'hè bah! Weer een linkse partij! Weg ermee!' Maar ik denk dat zo'n gedachte fout is. Ja, Monasch is links.. maar hij is wel iemand die het taboe op de EU en immigratie bij de sociaal-democratie kan en wil doorbreken. Dat is hard nodig als we willen dat er ooit wat verandert in Brussel of aan onze grenzen. Geloof het of niet, maar 'rechts' kan dat niet alleen. Wat steun op links is daarbij hard nodig, en Monasch kan die gaan leveren.
Als hij gekozen wordt, tenminste. Want of Monasch met zijn potentiële partij ook zetels gaat halen? Geen idee. Voormalig parlementair verslaggever Wouke van Scherrenburg lijkt hem wel een kans te geven door te spreken van een 'gat in de markt':
https://twitter.com/woukevscherrenb/status/797359977975390208
Ik zeg: zet 'm op Jacques. Veel succes ermee!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten