Oprechte Jacques Monasch overweegt nieuwe partij. Zou jij er op stemmen?

Jacques Monasch staat niet op de PvdA-kieslijst en is zelfs geen lid van de partij meer. Toch lijkt de carrière van de strijdvaardige ‘boze blanke man’ nog niet voorbij.

Aanvankelijk was Jacques Monasch van plan om met de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 min of meer gedesillusioneerd uit de politiek te stappen, maar nadat de PvdA een schijn-lijsttrekkersverkiezing tussen Asscher en Samsom organiseerde bedacht hij zich. Tijd om de PvdA weer wat pit te geven!

Zijn pleidooi voor het beëindigen van politieke correctheid en kritischer om te gaan met zaken als de EU en immigratie waren binnen zijn oude partij niet alleen aan dovemansoren gericht, maar leverde hem vijanden op die via manipulatie van de reeds afgekondigde regels alsnog probeerden de Amsterdams-Friese politicus te dwarsbomen. Uiteindelijk zat er niks anders op dan dat de PvdA en Monasch hun wegen gingen scheiden; Monasch begon zijn eigen fractie.

En als het een beetje meezit, wellicht ook een eigen partij:

“‘Ik ben nu bezig met gesprekken om een eigen partij te beginnen. Dat overweeg ik serieus. Veel mensen vragen me om het te doen. De komende tien dagen hak ik de knoop door. De passie is er. De inhoudelijke noodzaak ook. Ik ben nu met een aantal zeer capabele mensen in gesprek om te kijken of we het kunnen organiseren.'”

Nu kunnen we hier bij het ‘rechtse’ Dagelijkse Standaard onze neus ophalen voor Monasch en denken: ‘hè bah! Weer een linkse partij! Weg ermee!’ Maar ik denk dat zo’n gedachte fout is. Ja, Monasch is links.. maar hij is wel iemand die het taboe op de EU en immigratie bij de sociaal-democratie kan en wil doorbreken. Dat is hard nodig als we willen dat er ooit wat verandert in Brussel of aan onze grenzen. Geloof het of niet, maar ‘rechts’ kan dat niet alleen. Wat steun op links is daarbij hard nodig, en Monasch kan die gaan leveren.

Als hij gekozen wordt, tenminste. Want of Monasch met zijn potentiële partij ook zetels gaat halen? Geen idee. Voormalig parlementair verslaggever Wouke van Scherrenburg lijkt hem wel een kans te geven door te spreken van een ‘gat in de markt‘:

https://twitter.com/woukevscherrenb/status/797359977975390208

Ik zeg: zet ‘m op Jacques. Veel succes ermee!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Wim

  Nooit.

 2. werkloze generaal

  Deze onnoemelijk grote sukkel , die Achmed Aboutaleb als premier wenste , zal het gat in de politieke markt gevonden hebben.

  HA HA HA HA HA HA HA

  DDS zou beter stoppen met het ophemelen van deze krachteloze kleurloze nietszeggende imbeciel.

 3. Pedrito

  En zo gaan we door met het versnipperen van de volksvertegenwoordiging. Wat vroeger de reformatorische kerken deden, doen nu de politici. Nederland op z’n (s)malst !

 4. Sniper666

  Sjaak moet lekker zijn eigen club oprichten. Wie weet zijn er wel PvdA kiezers die er voor gaan. Dan gaat de PvdA nog kleiner worden. Een prima ontwikkeling.

  1. loritta

   Daar ben ik het helemaal mee eens!!!

 5. Ni28

  Ik ben op tegen dat politici splinterpartijtjes vormen. De kiezer heeft op de politici gestemd binnen een politieke partij en niet los daarvan. Als zij weg willen dan moeten zij hun plaats afstaan en uit de Kamer gaan. Of het nu Monasch is o Kuzu. Overigens heeft Monasch tientallen jaren et de PvdA opgetrokken en n pas zag hij het licht. Eerder hoorde je nooit wat van hem. Als hij echt oprecht is geworden zal hij mogelijk de gat in de politieke markt vinden. Zo te zien Wilders light of de linkse variatie op VNL. Ik geef hem weinig kans maar als je het niet probeert zult je het nooit weten. Hij heeft krappe vier maanden voor.

  1. Mar

   Precies.

   Of het nu Monasch is of Wilders, bedoelt u.

   Kuzu had meer dan genoeg voorkeursstemmen om de zetel mee te nemen.

 6. poldi

  Weer net als VNL en DENK een splinterpartij..
  Maar ik stem op de PVV al was het maar om die rode tomaat van een Sarko te pesten.

 7. J.C.

  Had Monasch (ex-PvdA) dat niet eerder kunnen en moeten bedenken? Geloofwaardigheidsprobleempje.

 8. Peter Selie

  Oprechte Jacques Monasch overweegt nieuwe partij. Zou jij er op stemmen? Hoezo oprecht? Monasch is gewoon een van de vele volksverlakkers welke de gehele traditionele parlementaire democratie rijk is. Zou jij er op stemmen, ja mits hij € 1000,- overmaakt op een goed doel zoals KWF Kankerbestrijding o.i.d.

 9. Norman Corinth

  Ik las dat Ton Elias ook een eigen partij wil oprichten omdat hij vreest van zijn Kamerbankje te vallen. Naast Jacques Monasch, Jan Roos, Thierry Baudet ziet hij wellicht ook nog enige electorale ruimte tussen Rutte en Wilders. Daar bevinden zich ontelbare kiezersgroepen van boze blanke burgers die graag op koene patriotten van dit slag willen stemmen.
  Na de verkiezingen gaan al deze frisse krachten samenwerken in een brede coalitie van 12 partijen.

 10. Gustaafff

  VNL, FvD, PVV, is er nog wel ruimte op rechts?

  1. Norman Corinth

   @ Gustaaff,

   Ruimte zat en ik stel voor dat al die populisten de electorale koek eerlijk verdelen.

   1. Ali Yas

    Ceteris schijnt te denken dat bij het afkalven van linkse partijen de stemmers zich zullen richten op wat van die partijen overblijft. Beetje onnozel.

 11. Koos_Koets

  PEGIDA-DEMONSTRATIE
  Zondag 13 november 14:00 Uur, Spuiplein Den Haag
  https://www.facebook.com/pegidanederland/

 12. H.Vaes

  Ik stem alleen maar op iemand die ten strijde trekt tegen de oprukkende islam in ONS land.

  Dat is het gevaar dat bestreden moet worden.
  Monasch durft het woord islam niet eens in de mond te nemen…..

 13. H.Vaes

  Ja Gustaaff er is ruimte zat op rechts…..de PVV is de enige partij die rechtse standpunten inneemt….die standpunten waar het om draait….de islam. Geen enkele andere partij heeft het lef om dat woord ook maar uit te spreken.

 14. Wachteres

  http://www.trouw.nl/tr/nl/39682/nbsp/article/detail/4414139/2016/11/12/Gelijkwaardige-relatie-Poetin-en-Trump-kan-ontspannend-werken.dhtml

  Gelijkwaardige relatie Poetin en Trump kan ontspannend werken

  Interview Commentator Dmitri Trenin verwacht van Donald Trump een pragmatische buitenlandpolitiek die de relatie met Rusland ten goede kan komen.

  Aan voorspellingen waagt Dmitri Trenin zich liever niet. Maar de directeur van het Carnegie Centrum in Moskou heeft goede hoop dat de relatie tussen de Verenigde Staten en Rusland verbetert nu Donald Trump aan de macht is.

  Nou nou, zelfs Trouw is het met mij eens dat Trump niet als Hillary een oorlog met Rusland zal veroorzaken.

 15. zomaar

  ach het nest waaruit gekropen is beviel mij al jaren niet , om nu mijn stem aan iemand te geven die uit dat vuile nest gedonderd is .

  geen denken aan , komt hij maar naar de PVV.

 16. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/11/monasch-bevrijd-van-pvda-wil-pvvers-in-nieuwe-partij-400202/

  Monasch ‘bevrijd’ van PvdA: ‘Prima als nieuwe partij PVV light wordt’

  Kijk, zelfs Monasch voelt zich geïnspireerd door de PVV.

  1. zomaar

   toch eenmaal met een paar zetels in de kamer , dansen zij weer in het rond met de oude gevestigde partijen .

   kijk naar 50+ , een partij die zegt op te komen voor de ouderen , toch de gevestigde partijen niet afvallen betreft het blijven importeren van buitenlanders.

   helaas is er nog steeds een persoon en vereniging, die hun rug recht houden en geen brede bijstand krijgen van onze bevolking .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.