Oud-militairen rebelleren tegen hardvochtige minister Hennis, sturen hun medailles uit woede naar de Tweede Kamer

Zo schrijnend is de situatie vanwege het AOW-gat waarmee duizenden militairen opeens geconfronteerd worden.

VNL-Kamerlid Louis Bontes laat weten op Twitter dat steeds meer oud-militairen duidelijk maken aan de politiek dat het maar eens afgelopen moet zijn met de vuile spelletjes van het kabinet Rutte II. Ze zijn met name woedend omdat ze opeens geconfronteerd worden met een AOW-gat, waardoor ze financieel mogelijk in de problemen komen.

https://twitter.com/Louis_Bontes/status/803913732669767680

Toen het kabinet aankondigde dat de pensioenleeftijd met drie maanden verhoogd werd berichtten wij al meteen dat dit grote problemen zou veroorzaken voor talloze mensen; zowel voor mensen actief in de privésector als in de publieke sector. Daarbij hadden wij met name oog voor militairen, die immers hun lijf en leden riskeren om onze veiligheid te garanderen en daarvoor bedankt worden met een pensioengat.

Als minister van Defensie Jeanine Hennis haar verantwoordelijkheden enigszins serieus nam zou ze er alles aan doen om de militairen die hierdoor getroffen worden te beschermen. Maar ja, omdat mevrouw geen knip voor de neus waard is blijft ze lekker op haar achterwerk zitten en doet ze helemaal niets. Want stel je voor dat je het opneemt voor onze dappere dames en heren in uniform. Dat moet je als nepliberaal natuurlijk vooral niet willen. Laat ze maar lekker aan hun lot over. Als ze geen geld hebben voor elektriciteit en gas hakken ze maar een boom en steken ze de takken maar in de fik; zo kunnen ze toch nog een beetje warm blijven. En ach, tegelijkertijd hebben ze dan natuurlijk ook meteen een mooi kampvuur gemaakt. Zie dat maar als extra training. Niet dat ze dat nodig hebben als oud-militairen zijnde, maar hé, alleen zeurpieten vallen over dat soort details.

Het moet maar weer eens benadrukt worden: de manier waarop dit kabinet omgaat met militairen en veteranen is écht afschuwelijk. Als Hennis iets van eer en schaamtegevoel had zou ze haar functie nu neerleggen. Maar nee, dat pluche zit veel te lekker voor mevrouw de minister, en dus blijft zij lekker bakken met belastinggeld verdienen terwijl ze onze oud-militairen in de kou laat staan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Peter Selie

  Verwacht men dan iets anders van de VVD die feitelijk een belangengemeenschap is voor het bedrijfsleven, een partij van bont & parels, niet voor de gewone man of vrouw mijns inziens.

 2. Piet Hein

  De oud-militairen zullen moeten wachten tot het nieuwe Kabinet Wilders aantreedt. Die zal zonder enige twijfel onze nationale krijgsmacht, na uittreding uit de EU, versterken en eer bewijzen aan de oud-militairen die dit land met hun leven verdedigden.

  1. Gustaafff

   @piet hein, onzin. Rutte I plunderde stelselmatig de Defensiekas. En de PVV? Die stond erbij en deed mee.

   1. Donald Troef

    De heer Wilders kon in de samenwerking met de linkse partijen CDA en VVD slechts een ondergeschikte gedoogrol spelen en werd dus gedwongen alle linkse voorstellen van zijn coalitiepartners te slikken. Die kruik ging zolang te water tot hij brak en Wilders leerde zijn les. Hij voert nu een zuivere en scherpe politieke lijn waarin compromis uitgesloten is. Dat is de heldere strategie van Trump en die zal hem, nu het volk is wakker geschud, tot de absolute macht brengen. Elke politieke partij die straks aanschuift in het Kabinet Wilders zal er slechts als politiek vulmateriaal kunnen zitten. Men voegt zich of Wilders gaat bij volmacht regeren. De Eerste Kamer doet er ook niet toe, net zoals stoffige instituten als de Raad van State en het Koningshuis. Dit land heeft een grondige reinigingsbeurt nodig en de perverse manier waarop de democratie de afgelopen tijd is ingezet om linkse landverraders te bedienen stopt het komende voorjaar.
    Denk eens goed na en snap dat er maar één weg is om Nederland weer groot te maken, dat is niet de weg van bureacratie, trage instituties en een corrupte democratie maar een heldere patriottische koers van eigen volk eerst.

    1. Sarko

     Mag ik het zeggen NederNedelander, ja ik mag het zeggen- je bent behoorlijk gestoord..

    2. Gustaafff

     @donald troef, flauwe kul. Gedoogpartner PVV hield het kabinet in het zadel en was dus wel degelijk in de positie om Defensie te plussen.

 3. Piet Hein

  Wat overigens te denken van de strijdlust van een land dat de leiding van het leger toevertrouwt aan een vrouw?
  Laten we hopen dat het Kabinet Wilders straks een militair met actieve oorlogservaring de leiding van het leger toevertrouwt.

  1. Sarko

   Wilders blijft gewoon oppositie voeren, heeft ie zelf al toegegeven.

 4. cmsuijkerbuijk

  Helemaal mee eens!

 5. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/11/zo-wil-eu-een-militaire-supermacht-worden-409077/

  Zo wil EU een militaire ‘supermacht’ worden

  Met miljarden euro’s voor de aankoop van wapens en de ontwikkeling van de nieuwste militaire technologieën wil de Europese Commissie de EU een defensiesupermacht maken. De bedenkers van het plan moeten wel rekening houden met verzet vanuit de lidstaten.

  Ik zei het al: het geld voor het leger gaat naar de EU.

  1. Wachteres

   http://nos.nl/artikel/2145740-brussel-wil-miljarden-voor-europese-wapens.html

   ‘Brussel wil miljarden voor Europese wapens’

   De Europese Commissie wil jaarlijks miljarden euro’s uitgeven aan de ontwikkeling van wapens om de veiligheid te garanderen. Dat maakt de Commissie volgens de Volkskrant bekend bij de presentatie van het Europese Defensiefonds, later vandaag.

   De krant schrijft dat op basis van nog geheime stukken van de Commissie. Betrokkenen zouden de bedragen hebben bevestigd. De nieuwssite Politico meldt dat een “boost” van de Europese defensie een topprioriteit is voor volgend jaar.

   1. Gustaafff

    @wachteres, eindelijk eens een leger met lef en de anti-eu-elite krijgt weer maagkrampen.

    1. Reinaert

     De reden dat de EU een ‘eigen’ legermacht wil creëren is vermoedelijk voornamelijk gelegen in het feit dat men op die manier de eigen burgerij beter in het gareel kan houden, mocht die met fakkels een hooivorken de straat op gaan. Alles voor de macht!

     1. Gustaafff

      Wat bent u toch paranoïde. En het is natuurlijk klinkklare onzin.

     2. van Urk

      Beste Gustaaff , Als u weet welk groot EU land voorop staat te trappelen voor een EU leger en weet dat dit land in het verleden ook stond te trappelen en wat het ons teweeg had gebracht dan zou het me niet eens verbazen wat hier allemaal achter zit en wat de heer Reinaert hiermee bedoelt.

  2. van Urk

   Ik had u daar al over gewaarschuwd dat een EU leger ons nog meer zal gaan kosten dan een paar miljard aan ons eigen leger. De hele militaire infrastructuur van verschillende landen moet veranderd worden om de diversiteit van verschillende materieel om te toveren tot standaardmaterieel. Dus elk land moet zijn eigen type tank of gevechtsvliegtuigen vervangen voor een standaardmodel dat elk land moet gaan gebruiken. Ik zie de ruzie tussen landen alweer aankomen wie de fabricatie in handen zal gaan nemen. En we weten de “Fyra” ervaringen wel met dat “made of EU” spul.

 6. Reinaert

  Als oud-militair (1985-1992 en 2004-2014) schijn ik ook met AOW- en pensioengaten te maken te krijgen, al heb ik in de tussentijd en na 2014 Godzijdank wel een reguliere baan (gehad). Om welke bedragen het gaat kan momenteel niemand becijferen, wel weet ik dat ik genaaid word.

  Ergo: een onzekere situatie waar niemand (in mijn specifieke geval) wijs uit wordt. De enige dingen die ik zeker weet: mijn kapotte knie (dienstongeval) en mijn kapotte gebit (al weer een dienstongeval) mag ik gratis meenemen.

  Formeel ben ik nog steeds reservist – maar als ze me morgen bellen dat het oorlog is dan ben ik helaas verkouden en kom niet opdagen. Nooit meer. Failliete toko.

 7. Ni28

  Ik zei het al vaker dat wij te maken hebben met een misdadige regering die bijna alle kapot gemaakt heeft wat er nog was en wat dit land leefbaar maakte. Leden van dit kabinet horen achter de tralies te zitten. Militairen die hun leven riskeerden(voor wie eigenlijk?) worden nu financieel gepakt. Dure nepmedailles!

  1. Sarko

   De belastingbetaler zit ook met een pensioengat..
   Misdadige regering- hallo

 8. Sniper666

  Zijn die 1100 militairen als enige de klozzz? Of treft dat AOW gat ook de Familie Doorsnee?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.