Rusland maakt weg vrij voor grootschalige genocide in Syrië, verlaat het Internationaal Strafhof

Poetin zorgt dat Rusland door niemand meer aangesproken kan gaan worden op diens bloederige optreden in Syrië.

Het zat er natuurlijk wel aan te komen. Corrupte schurkenstaat Gambia kondigde al zich terug te trekken uit het Internationaal Strafhof in Den Haag, en ook het steeds verder afglijdende Zuid-Afrika wil er niets meer mee te maken hebben.

President Poetin, als één van ’s werelds grootste mensenrechtschenders, kan dan natuurlijk niet achterblijven en tekent een wet die de Russische deelname aan het Internationaal Strafhof per direct beëindigt:

“Rusland heeft het Verdrag van Rome ondertekend, dat sinds 2002 de basis vormt voor het strafhof. Het land heeft het verdrag vervolgens nooit geratificeerd.

,,Het Internationaal Strafhof heeft nooit de verwachtingen kunnen waarmaken en het werd nooit een echt onafhankelijke juridische instelling met autoriteit”, staat in een verklaring van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, waarover Britse media vandaag berichtten.”

Dat Rusland niks meer te maken heeft met het Internationaal Strafhof is voor de politieke en militaire leiding van dat land natuurlijk wel zo prettig; momenteel is het Russische leger verwikkeld in een bloederige strijd rondom Aleppo in Syrië, waarbij de inzet van chemische wapens niet geschuwd wordt en de schouders wordt opgehaald voor burgerslachtoffers.

Onder de statuten van het Strafhof zouden Poetin en de legertop persoonlijk verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor genocide en andere oorlogsmisdaden, maar omdat ze nu met hun staart tussen hun benen vertrekken bij het Internationaal Strafhof kan deze internationale organisatie niet meer de lange gevangenisstraffen uitspreken die de top in het Kremlin zo enorm verdient.

De kans dat de mensen in Syrië, Georgië, Oekraïne en Tsjetsjenië de mensen die hen zoveel leed aandeden ooit nog zullen zien verdwijnen achter de tralies slinkt dus zienderogen. En dat is natuurlijk zonde, want zo gaat er een mogelijkheid verloren dat er misschien nog eens gerechtigheid komt in het afgegleden Rusland.

De wereld zal nu naar een andere manier op zoek moeten gaan om Poetin verantwoordelijk te stellen voor de massa-moorden die hij laat plegen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Wim

  Weer een kort door de bocht conclusie van Tim want,. Het land is niet het enige dat het verdrag niet ratificeerde, ook landen als de VS, China en Israël hebben dat niet gedaan. Ook zijn er pas drie Afrikaanse landen uitgestapt

 2. Ome Ga

  Allereerst maar eens de grootschalige ‘nieuws’ genocide aanpakken, die ook Trump in zo’n enorm oneerlijk en slecht daglicht heeft geplaatst!
  U weet zelf wel door wie, ik ga u hier niet voorzeggen (ahum).

  Het fakenieuws heeft zo gigantisch veel schade gedaan, en de schuldigen – msm linkse elite leugenaars in o.a. Washington – willen een soort arbitrage instellen, om te bepalen WAT en HOE en WANNEER fakenieuws verschijnt en déze hypocrieten willen dan opnieuw alles bepalen van de hoed en de rand, en de vrijheid van internet inperken. Volgt u het nog?!

  Hoe is het mogelijk. Links en ondemocratisch belerend hypocriet blijft maar doordrammen! Maar er is tegengif. Móet zien:

  http://www.infowars.com/infowars-announces-fake-news-analysis-center/

 3. Seneca

  @Wim
  Niet alleen kort door de bocht maar in feite, levensgevaarlijk! Hier wordt Poetin als oorlogsmisdadiger weggezet. Waar is het bewijs of is dat net zo’n bewijs als er tegen Milovesic werd aangevoerd?
  ‘Het International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia (ICTY), in de omgang wel Joegoslavië-tribunaal genoemd, heeft vastgesteld dat de voormalige Servische president Slobodan Milosevic niet verantwoordelijk was voor oorlogsmisdaden die werden gepleegd tijdens de Bosnische oorlog van 1992 tot ’95.
  De kamer die de Bosnisch-Servische president Radovan Karadzic wegens oorlogsmisdaden tot 40 jaar gevangenisstraf veroordeelde, concludeerde unaniem dat Slobodan Milosevic geen onderdeel was van een ‘gezamenlijke misdadige onderneming‘ die het tijdens de Bosnische oorlog op Moslims en Kroaten gemunt had.
  De uitspraak in de zaak van Karadzic van 24 maart jongstleden stelde dat er geen toereikend bewijs was dat Milosevic betrokken was in het plan om het territorium dat in handen was van Bosnische Serviërs te zuiveren van Moslims en Kroaten.

  Hoewel aanvankelijk zowel Karadzic als Milosevic tegen het ontstaan van een onafhankelijk Bosnië waren en de voortzetting van Joegoslavië ten doel hadden, liepen vanaf eind 1991 hun ideeën uiteen. Tegen 1994 konden ze het niet meer eens worden. De kamer stelde echter ook vast dat Milosevic al in maart 1992 Karadzic en de Bosnisch-Servische leiding openlijk beschuldigde van mensenrechtenschendingen en etnische zuivering.

  Toen in oktober 1991 het parlement van Bosnië, in afwezigheid van de Bosnisch-Servische afgevaardigden, de onafhankelijkheid uitriep, trok Karadzic de conclusie dat er een Servische Republiek in Bosnië gevormd moest worden, maar Milosevic had daar ernstige bedenkingen bij. Hij wilde niet op een illegale stap reageren met een andere illegale stap. Ook wilde hij de Bosnische Moslims die voor het voortbestaan van Joegoslavië waren niet uitsluiten. De kamer merkt op dat Milosevic zich uitsprak voor de bescherming van alle etniciteiten. Ook was Milosevic boos op de Bosnisch-Servische leiding, dat zij het Vance-Owen-plan verwierpen. Hij begreep hun bedenkingen, maar benadrukte het belang van het beëindigen van de oorlog’.

  Toen Milosevic werd vrijgesproken heb ik Tim niet gehoord, dus voordat je iets schrijft, eventjes goed lezen en dan pas conclusies trekken. Wat mij betreft ga je de rest van de dag in de hoek staan. Kinderachtig? jazeker, maar die ‘topics’ van jou zijn zo mogelijk nog kinderachtiger en getuigen van een zeer onevenwichtige geest.

 4. ikweetwatikwil

  Wat een raar stukje van Tim. Je grote vriend Amerika wilde ook niet bij het Internationale strafhof. Heb ik je nog nooit over gehoord. Je kletst uit je nek zoals wel vaker.

 5. Wim

  Rusland wacht af, maar is positief

  ‘Rusland zal vermoedelijk afwachten wat de nieuwe president doet. Ook wordt het land belemmerd door de komende winter.’ Tegelijkertijd blijft Amerika het komende jaar meer troepen, tanks en vliegtuigen naar Europa sturen ‘ter bescherming tegen een Russische aanval’. De vraag is echter of Trump het ook zo ziet, want al wat Rusland tot nu toe gedaan heeft is enkel reageren op de provocerende militaire opbouw van de NAVO langs zijn grenzen.

  Zowel Trump als Putin hebben de ambitie uitgesproken om regelmatig contact met elkaar te hebben, en gezamenlijk een oplossing te zoeken voor de grote crises die de Obama/Clinton kliek in Libië, Syrië, Oekraïne en Europa (migranten vloedgolf) heeft veroorzaakt. Trump heeft regelmatig gezegd dat hij samen met Putin ISIS wil vernietigen

 6. Ni28

  Het internationale Strafhof heeft zijn gezicht al verloren en wordt door alle schurken genegeerd. Je kunt het net zo goed opdoeken. Het tekent de hedendaagse sfeer in de wereld. Ook de VN heeft haar rol verloren met zoveel invloed van schurkenlanden die meebeslissen over schurkenstreken. Ook de EU is haar hoogtepunt al lang voorbij. Het wordt ons nog heet onder de voeten. Voor degene die nog zo in Rusland gelooft moet weten dat Poetin een wolf in schaapskleren is die het Westen met zijn diplomatie heel handig en vooral makkelijk bespeelt. Dankzij de incompetente rol van de Westerse leiders.

 7. RzzR

  WHAHAHAAHAHAHHAHAHAHA, kankahmegaulen.

  Het enige land dat zich grootschalig met genocides bezig houd, the USSA, onlangs stond de teller op 20 miljoen Congolezen vermoord, is de USSA het fascistisch te beschermen land natuurlijk……

  Nooit lid geweest van het ICC in Den Haag, maar daar hoor je de DDN natuurlijk niet over, nee, want je eigen land beschermen door de mensen die via stemming bij jou willen horen, ipv tegen de stemming in bij Europa willen horen zoals sommige landen, oh, dat is zo slecht……

  De Krim 1 van de twee klassieke invasie routes voor westerse mogendheden, zoals Engeland en Frankrijk.

 8. RzzR

  https://www.youtube.com/watch?v=8YPldzhAKgk

  Congo 20million dead the role US and its allies played

 9. marjo012

  Ze vergeten maar even voor de makkelijkheid dat als Rusland de IS niet verjaagd had daar,zouden er in korte tijd een hoop Syrische slachtoffers zijn gevallen door de IS.Dat is schijnbaar voor het hypocriete internationaal strafhof niet belangrijk.Als ze Rusland maar aan het kruis kunnen nagelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.