Rusland maakt weg vrij voor grootschalige genocide in Syrië, verlaat het Internationaal Strafhof

Geen categorienov 16 2016, 15:00
Poetin zorgt dat Rusland door niemand meer aangesproken kan gaan worden op diens bloederige optreden in Syrië.
Het zat er natuurlijk wel aan te komen. Corrupte schurkenstaat Gambia kondigde al zich terug te trekken uit het Internationaal Strafhof in Den Haag, en ook het steeds verder afglijdende Zuid-Afrika wil er niets meer mee te maken hebben.
President Poetin, als één van 's werelds grootste mensenrechtschenders, kan dan natuurlijk niet achterblijven en tekent een wet die de Russische deelname aan het Internationaal Strafhof per direct beëindigt:

"Rusland heeft het Verdrag van Rome ondertekend, dat sinds 2002 de basis vormt voor het strafhof. Het land heeft het verdrag vervolgens nooit geratificeerd.

,,Het Internationaal Strafhof heeft nooit de verwachtingen kunnen waarmaken en het werd nooit een echt onafhankelijke juridische instelling met autoriteit'', staat in een verklaring van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, waarover Britse media vandaag berichtten."

Dat Rusland niks meer te maken heeft met het Internationaal Strafhof is voor de politieke en militaire leiding van dat land natuurlijk wel zo prettig; momenteel is het Russische leger verwikkeld in een bloederige strijd rondom Aleppo in Syrië, waarbij de inzet van chemische wapens niet geschuwd wordt en de schouders wordt opgehaald voor burgerslachtoffers.
Onder de statuten van het Strafhof zouden Poetin en de legertop persoonlijk verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor genocide en andere oorlogsmisdaden, maar omdat ze nu met hun staart tussen hun benen vertrekken bij het Internationaal Strafhof kan deze internationale organisatie niet meer de lange gevangenisstraffen uitspreken die de top in het Kremlin zo enorm verdient.
De kans dat de mensen in Syrië, Georgië, Oekraïne en Tsjetsjenië de mensen die hen zoveel leed aandeden ooit nog zullen zien verdwijnen achter de tralies slinkt dus zienderogen. En dat is natuurlijk zonde, want zo gaat er een mogelijkheid verloren dat er misschien nog eens gerechtigheid komt in het afgegleden Rusland.
De wereld zal nu naar een andere manier op zoek moeten gaan om Poetin verantwoordelijk te stellen voor de massa-moorden die hij laat plegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten