Schandalig! Rutte gaat op de foto met ‘ISIS-fanboy’ Maiwand al-Afghani

Dit is echt ongelooflijk.

Dat premier Rutte knetterlinks is wisten we natuurlijk al lange tijd, maar dat hij radicale moslims die terroristische organisaties verheerlijken prima gozers vindt, tja, dat komt toch wel als een verrassing. Of, beter gezegd, als een grote schok.

Kijk maar naar deze foto die heel trots online werd gezet door Maiwand Al-Afghani die bekendstaat als a) radicale moslim, b) homohater, c) “ISIS-fanboy.”

https://twitter.com/Maiwand2016/status/799920106033868800

https://twitter.com/Maiwand2016/status/799973487091785729

Logischerwijze reageren réchtse politici en twitteraars woedend op deze foto. Louis Bontes van VNL stelt bijvoorbeeld Kamervragen:

https://twitter.com/Louis_Bontes/status/800017030598561792

Ook de delegatieleider van de PVV in het Europees Parlement, Marcel de Graaff, is er niet over te spreken:

Zijn leider, Geert Wilders, is ook woedend. Daarbij gebruikt hij andere afbeeldingen van Al-Afghani om duidelijk te maken hoe ongelooflijk radicaal die gek is:

Bizar. Al-Afghani is één van de bekenste moslimextremisten van Nederland. Wist Rutte wie Al-Afghani was toen hij zo blij voor een foto poseerde? Zo niet, hoe kan het dat de premier van ons land dit soort types niet bij naam en toenaam kent? Hij leest toch ook kranten en websites, en kijkt toch ook naar het nieuws? Oh, en hij wordt toch ook regelmatig geïnformeerd over de handel en wandel van moslimextremisten? Of vindt hij dat soort informatie volstrekt niet interessant?

En als hij inderdaad wist wie Al-Afghani was: hoe haal je het als premier dan in je hoofd om met zo’n gek op de foto te gaan?

Gefeliciteerd Nederland: jullie hebben de enige westerse kabinetsleider die lekker voor een foto poseert met extremistische moslims. Wat een ge-wel-di-ge primeur toch voor ons land.

UPDATE:
De VVD heeft gereageerd op de woede en zegt dat Rutte geen idee had wie Maiwand was:

Nou, dat is dan nogal dom he, dames en heren nepliberalen?

UPDATE II:

Maiwand de extremist haalt nu zelf uit naar Rutte (en ontkent homo’s te haten):

https://twitter.com/Maiwand2016/status/800019146796834816

UPDATE III:

Zoals Bart Nijman terecht stelt is niet weten wie Al-Afghani is helaas geen goed excuus:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ni28

  Hoe kunt je beter uitdrukken de domheid van onze regeringsleider dan met deze foto? De worden schieten mij te kort.

 2. Gustaafff

  Het kan toch zijn dat Rutte niet weet wie de man is? Op zo’n bijeenkomst lopen honderden mensen rond en kunnen wij van een premier verwachten dat hij elke terrorist bij naam kent? Ik herinner me hoe Wilders loopt te zwijmelen bij ikontslamijnvaderwegensantisemitismeenholocaustontkenning Le Pen of op kosten van de Nederlandse belastingbetaler bij nep-populist en ultra-racist Trump op de thee gaat.

  1. Ni28

   Als premier ga je toch niet zomaar met iemand op de foto. Hoe dom kunt je zijn. Snugger is hij in ieder geval niet.

   1. Gustaafff

    @ni28, nou, jawel. Dat is sociaal. Een politicus moet contact maken met het volk… en dat is wat hij doet. Wij verwachten dat toch van hem?

    1. toetssteen

     @Gustaaff
     Iets met ‘kaboemmmm?’. Komaan! Dit is een grove nalatigheid en bepaald niet iets om lollig over te doen.
     Sociaal, man ga naar het Mac Café.

 3. tq1991

  Twee stukken tuig van de richel…

 4. denktenk

  Een goede premier is er voor iedereen………………….
  Een advies aan de foto-shopper. De verhouding hoofd/ lichaam moet iets beter.

 5. zomaar

  ik heb al tijden gezegd en geschreven !, de moslims zijn hier (Europa) binnen gehaald door de politiek , en stromen nu onze Europese landen binnen , onder het nom van vluchtelingen .

  zogenaamde vluchtelingen die mede door de politiek geronseld worden , denk aan het geld wat vluchtelingen organisaties krijgen , ons word en werd er wijsgemaakt dat mensensmokkelaars actief zijn , die op de pof!!, mensen Europa binnen smokkelen .
  tja en eenmaal in Europa geloven deze smokkelaars natuurlijk dat deze mensen hun gage gaan betalen , wie gelooft deze kul ?.

  afin Turkije heeft nu miljarden gekregen om de voorraad moslims effen vast te houden !, tot Brussel beslist wanneer de tijd rijp is , om hen onze kant op te sturen .

  misschien en vreemde beredenering ?, voor vele toch wie goed nadenkt zal tot een zelfde conclusie komen .

  vanuit Brussel is al jaren terug aangegeven , dat er teintallen (zoniet honderdtallen ) miljoenen mensen (uit de Afrikaanse regio ) hier bij moeten en ook kunnen.

 6. LieverKipsLeverworst

  #tweeeiig

 7. flo

  Niet zo vreemd dat Trump deze halve zachte vuile landverrader niet op z’n lijst had staan…

 8. Sniper666

  Hoe kan deze haatbaard zo dicht bij de MP komen?? Volgende keer heeft-ie een bomgordel om.

  1. marjo012

   Nou jammer dan dat hij nu geen bomgordel omhad toch.

 9. Top

  En geen woord nog beeld, bij de MSM! Behalve dan bij GS en de betere blogs! Ik hoop, dat dit een aardig staartje zal krijgen. Zeker voor de AIVD.

 10. zomaar

  ach dit zegt meer dan genoeg , waar Rutte staat !!, en heel de VVD .

  “NOORDWIJKERHOUT – Met een serie stekelige opmerkingen heeft VVD-lijsttrekker Mark Rutte zaterdag de aanval geopend op zijn politieke opponenten. De toehoorders bij het VVD-congres vonden de kattige grappen van hun leider geweldig. “.

  laag bij de grond , 6 jaar lang samen met zijn kompanen gezorgd , dat de voedsel, kleding en speelgoed , banken als paddenstoelen uit de grond schieten !.

  en dan commentaar leveren op anderen , anderen die hij de afgelopen 6 jaar hard heel hard nodig had om zijn vege lijf te redden .

 11. marjo012

  Ja natuurlijk dat wat je aanbid en zelf binnen hebt gehaald moet je natuurlijk koesteren toch mark.Dat hij hiermee zijn eigen volk verraad zal hij wel niet beseffen dan.

  1. Sniper666

   @ marjo012

   Mark lacht alles driftig weg. Hij zit er niet mee hoor. Straks na de verkiezingen heeft hij een mooi baantje in het verschiet.

   1. marjo012

    Snipper hoop dat tegen die tijd dat EU clubje ook opgelost is.Dan kan hij als geschiedenisleraar aan de slag die zijn er toch te weinig in dit land en hij heeft geschiedenis gestudeerd toch.Ook niet opgelet tijdens de les dan gezien zijn handelen in de Tweede kamer ze leren het nooit.

 12. Freija

  Ik denk dat ie nog nooit van Maiwand Al-Afghani gehoord had. Zo’n policor minkukel leest alleen policor propaganda.
  https://sevenxseven.wordpress.com/2009/06/23/krantensubsidies-en-internettax-stichting-democratie-en-media-pvda-vult-haar-zakken/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.