Totaal ontspoord: 13-jarige steekt leraar neer op Gelderse school: waar gaat Nederland heen?

I Wn het Gelderse Elst heeft een leerlingen een leraar neergestoken nadat de twee een conflict gehad hadden.

Met alle angstaanjagende berichten over moslimextremisten zou je bijna vergeten dat er ook nog mensen zijn die om heel andere redenen gruwelijke misdaden begaan. Ja, zelfs plekken die bij uitstek veilig zouden moeten zijn voor kinderen – hun school – ontkomen niet meer aan geweld, dat steeds ernstiger lijkt te worden.

Voor sommige mensen lijkt het onmogelijk dat je als leerlingen überhaupt tegen een leraar inging. Als je voor iemand respect had dan was het je docent wel, hoe erg je het soms ook oneens met die persoon kon zijn. Als ik één ding geleerd heb op school is het wel dat docenten het vrijwel altijd bij het rechte eind bleken te hebben, zelfs al kwam je daar soms pas jaren later achter.

Helaas verandert die respectvolle mentaliteit met de dag, en niet op een positieve manier. Het is pas zes jaar geleden dat ik zelf de school verliet, maar als hoor wat er zich tegenwoordig allemaal afspeelt, herken zelfs ik mij totaal niet meer in het huidige onderwijs. Het recentste voorbeeld is een steekpartij op het Over Betuwe College in het Gelderse Elst, nabij Arnhem. Vrijdagmorgen stak daar een 13-jarige leerling in op zijn docent, nadat hij helemaal over de schreef ging na een berisping van die leraar. Medeleerlingen zouden geschreeuw uit de gang hebben horen komen, waarna ze de man bebloed aantroffen. Hij is opgenomen in het ziekenhuis, maar zou niet zwaargewond zijn – een lichte geruststelling voor iemand die zoiets vreselijks heeft moeten meemaken.

De betreffende jongen zette het uiteraard op een lopen, maar werd gelukkig al snel opgepakt door de politie, die hem mee heeft genomen. Wat er daar met hem zal gebeuren is eigenlijk irrelevant: iemand die op zulke jongen leeftijd al zoveel problemen heeft zich in te houden geef ik weinig kans van slagen in onze maatschappij. Helaas zie ik nu al voor me hoe dit gaat aflopen. Ongetwijfeld zal er worden verwezen naar een moeilijke jeugd of een omgeving die allesbehalve stimulerend voor hem werkte. De conclusie kan ik nu al geven: wiens schuld het ook was, deze arme jongen treft natuurlijk geen enkele blaam. Een taakstrafje bij Bureau Halt of 100 keer “ik zal de meester niet meer proberen te vermoorden” schrijven zal waarschijnlijk al als loodzwaar worden gezien door onze D66-rechters.

En loodzwaar zal het zeker zijn: voor de man die zijn hele leven zal moeten rondlopen met dit afschuwelijke trauma dat een brugklasser hem bezorgd heeft. Waar gaat dit toch heen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Ni28

  Je kunt je beter afvragen: Waar is Nederland nu? Het is duidelijk wat in dit land ontbreekt en dat is respect. Respect tegenover de leraar, tegenover de agent, en tegenover de ouders. Het begon met de leraren op school waar de leraar zich begin van het jaar voorgesteld heeft als Piet zijnde. De agent volgde snel omdat zijn pet ons allemaal paste. Ouders die het kind wilden straffen merkten dat straf niets doet. Dus wordt de ouder genegeerd want instantie nemen het voor het kind en altijd tegen de ouders wat kinderbescherming heet. De agent wordt uitgelachen, je kunt mij lekker niets doen en de leraar desnoods met de mes gestoken als ie even niet voor Piet wilt spelen. En waar gaat het heen? Weet ik niet maar het is nu al ver genoeg. Links wilde het voor iedereen leuk maken en heeft respect afgeschaft.

 2. ikweetwatikwil

  Goede reactie Ni28

 3. DennisEijs

  Ik ben wel benieuwd naar de precieze aanleiding. Is die ook bekend?

 4. Ruud562

  Waar dit heen gaat? Nou, dit land is heel hard op weg naar de totale verdommenis, dankzij vorige en huidige leiders! Degenen die hiervoor hebben gewaarschuwd zijn door ouderdom, overleden, vermoord of staan voor de strafrechter! Want waarschuwingen waren en zijn ongepast, zijn rascistisch en stigmatiserend, volgens onze volkomen dwaze politiek correcten. Maar ja, is het gezegde niet “Een volk krijgt wat het verdient”? Want volgend jaar wordt er weer geheid en vollop gestemd op het CDA, D66, GL, PvdA, VVD. Kortom, op partijen en politiek die geheel verantwoordelijk zijn voor de voortdurende en onherstelbare misère waarin dit land verkeert!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.