Zelfonderdrukkende nikabdraagster huilt op website RTL Nieuws over boerkaverbod

Geen categorienov 24 2016, 14:00
Mevrouw vindt dat je in een vrij land ook vrij moet zijn als om een donker spook door het leven te gaan.
RTL Nieuws -- dat tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden is van de policor van de NPO -- heeft een lang (ellenlang, vreselijk lang, ongelooflijk lang) artikel gepubliceerd over nikabdragende vrouwen die het maar wat vreselijk vinden dat er nu een verbod op dit soort klederdracht is in ons land. De persoon die ze opvoeren wordt 'Karin' genoemd, wat niet haar echte naam is, maar ze is bang voor negatieve feedback. En dus doet ze haar verhaal anoniem.
Kortgezegd komt het erop neer dat deze Karin christelijk opgevoed is, maar zich op 18-jarige leeftijd tot de islam bekeerde. Hoe meer ze zich in de islamitische leer verdiepte, hoe radicaler ze werd. Uiteindelijk besloot ze om een boerka te dragen en zo dus boodschappen en dergelijke te doen.
Door die keuze heeft ze volgens zichzelf de meest vre-se-lij-ke dingen meegemaakt. Ik hoor u denken: is ze in elkaar geslagen? Heeft iemand haar geprobeerd op te blazen? Is ze het land uitgejaagd? Zijn zij en haar gezinnetje op transport naar een concentratiekamp gezet? Wat is er gebeurd?
Nou, er was een keer een man die wat onvriendelijke dingen tegen haar zei in een supermarkt.
Zo zeg. Dat is wel heel vreselijk inderdaad.
Vervolgens legt mevrouw de fundamentalistische moslim uit dat het boerkaverbod ontzettend onderdrukkend is:

Karin (foto) vindt het verbod vooral zinloos. "Ik ken behoorlijk wat vrouwen die een boerka of nikab dragen. Dat doen ze vanuit een bepaalde overtuiging. Zo'n verbod heeft geen zin, ik denk dat de meesten ondanks een verbod, gewoon hun kleding blijven dragen. Dat doen ze al tientallen jaren."

Maar een groep is ook bang, vertelt Karin. "Ze hebben vragen: Kunnen ze nog wel over straat? Worden ze uit de bus gezet? Ik zou het heel erg vinden als vrouwen uit angst hun boerka uit gaan doen. Het gaat in totaal om nog geen 200 vrouwen. Waar hebben we het over?"

Nou Karin, we hebben het over 200 vrouwen die zich bewust op zo'n manier kleden dat ze talloze normale mensen angst aanjagen. En dan niet een beetje, maar op ongelooflijke wijze. Oh, en die daarnaast ook nog eens hun kleding gebruiken om duidelijk te maken dat zij vinden dat vrouwen inferieur zijn ten opzichte van mannen. Want ja, dat symboliseert dat walgelijke gewaad dat jij aan hebt.

"Ik vind het wel belangrijk dat mensen snappen waarom vrouwen dit doen. We leven in een vrij land."

Waarom ze dat doen? Oké, nou het kan natuurlijk niets te maken hebben met de achterlijke overtuigingen van de fundamentalistische vorm van de islam, toch? Ik bedoel: links vertelt ons nu al decennialang dat het gedrag van fundamentalisten geheel losstaat van hun geloof. Dus dat kan het niet zijn.
Of toch wel, beste Karin? We laten haar maar weer even aan het woord:

"Ik had me bekeerd tot de islam omdat ik daar rust en een levensdoel in had gevonden. Om mijn geloof beter uit te dragen, besloot ik gezichtsbedekking te gaan dragen."

Oeps! Mevrouw doet het dus wel degelijk omdat haar radicale versie van de Islam haar dit soort klederdracht oplegt. Daar gaat je verhaal dan over de gelijkheid tussen man en vrouw en de 'vrijheid' van vrouwen. Je mag je gezicht nergens laten zien, want oh, oh, je bent een vrouw. Zo geboren worden is bijna een misdaad tegen de menselijkheid! Volgens de fundamentalistische islam dus.
Leve de vrijheid, alle vrouwen aan de boerka!
Oh, en dan even een opmerking over RTL Nieuws: sinds wanneer laat die nieuwszender/website zich lenen voor dit soort fundamentalistische propaganda? Ik kan me de tijd nog herinneren dat RTL iets van rechtsig aandeed. Blijkbaar ligt die tijd tegenwoordig ver -- heel ver -- achter ons. Sterker nog, zelfs de NOS zou zo'n zwamverhaal niet publiceren. En dat zegt toch wel héél veel: bij de subsidieslurpers van de NPO hebben ze immers nog nooit een moslimfundamentalist gezien die ze niet konden billijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten