2016 komt tot een einde, en bij Apple zullen ze daar bepaald niet rouwig over zijn

Het afgelopen jaar was een weinig enerverend jaar voor de telefoonbouwer uit Silicon Valley.

Er zijn van die jaren die je als mens of onderneming maar liever vergeet. 2016 zal vermoedelijk de geschiedenisboeken ingaan als dat jaar voor Apple. Het was geen bijzonder slecht jaar voor de fameuze maker van iPhones, iPads en MacBooks, maar veel hield het ook weer niet over. Al met al gebeurde er weinig gedenkwaardigs, zelfs al wist het megaconcern met veel bombarie maar liefst twee nieuwe types van vlaggenschip iPhone aan te kondigen: de iPhone SE en de iPhone 7 zagen het levenslicht.

Die iPhone 7 deed nog behoorlijk wat stof opwaaien, vanwege Apple’s beslissing om de iconische 3,5mm-koptelefoonaansluiting te verwijderen. Apple wil toe naar iets nieuws, maar het lijkt erop dat consumenten nog niet zo’n zin hebben om over te schakelen. Het gevolg is nu dat Apple nu volkomen alleen staat met audio-uitgangen: andere bedrijven lijken gewoon stug vast te willen houden aan de oude vertrouwde industrie-standaard.

Ook kreeg de MacBook Pro een update, maar deze werd niet gezien als heel innovatief. Velen twijfelden zelfs aan wat deze MacBook überhaupt nu zo ‘pro’ maakte.

Daarnaast waren er ook op het zakelijke vlak tegenvallers voor Apple: de Amerikaanse technologiegigant werd geplaagd door een uitbarsting van patent-rechtzaken door concurrent Nokia. Het leidde tot de verwijdering van alle producten van Nokia-dochteronderming Withings uit de Apple stores op internet én in de winkelstraat. Het was de zoveelste intellectual property-fittie met een groot concern: eerder al werden er juridische loopgravenoorlogen uitgevochten met Samsung en Bose.

2017 komt er dus aan, en bij Apple zullen ze dat als een opluchting ervaren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Gustaafff

    Fijne feestdagen, Apple.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.