2016 was het jaar van Geert Wilders. Deze 10 beste tweets bewijzen dat

Geen categoriedec 26 2016, 11:00
2016 was internationaal gezien natuurlijk het jaar van Donald Trump. Toch hebben we ook in Nederland een "man van het jaar": Geert Wilders, de leider van de PVV.
Het was voor Wilders een bevlogen jaar. Vanaf dag één stond zijn partij voor in de peilingen. Alleen tijdens de herft veranderde dat kort, maar daarna ging het alweer snel goed; zeker na de overwinning van Trump én de strafzaak tegen hem ging het Wilders voor de wind.
Ongetwijfeld gevoed door zijn succes in de peilingen liet Wilders regelmatig van zich horen op Twitter; een sociaal netwerk waar hij direct met zijn achterban kan communiceren, zonder tussenkomst van één of ander links medium en een Wilders-hatende journalist.
Dit zijn tien van de beste tweets van Wilders van het jaar. Ik zou zeggen: lees en geniet!
10. Wilders neemt het op voor Zwarte Piet en de Nederlandse cultuur.
Er waren in 2016 helaas niet veel politici met de moed om het luid en duidelijk op te nemen voor Zwarte Piet en onze mooie Sinterklaastraditie. Wilders deed dat gelukkig wel. En dan niet eenmaal, maar verschillende keren.
Eén van mijn favoriete Zwarte Piet-tweets van Wilders is de tweet hieronder. Waarom? Omdat de boodschap glashelder en to the point is. Geen gezwam, geen ellenlange verhalen, gewoon in 144 karakters duidelijk maken (en met een video) dat Zwarte Piet van ons is en dat we hem nooit zullen opgeven.
9. "We zullen de Nederland-hatende elite moeten verpletteren!"
Zoals vaste lezers van De Dagelijkse Standaard weten neemt deze website geen blad voor de mond wanneer wij het establishment en politiekcorrecte individuen en groepen bekritiseren (maar ik herhaal mezelf). Sylvana Simons, Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk, Jesse Klaver, Alexander Pechtold en al die andere elitaire weg-met-onsers zijn, schrijven we met enige regelaat, feitelijk niets meer dan Nederlandhaters.
Hoewel heel veel mensen het daar gloeiend mee eens zijn, zijn er helaas niet veel politici met de moed om dat óók hardop te zeggen (of te tweeten). Wilders wél.
8. Wilders pakt Herman Bolhaar, de hoogste man van het OM, keihard aan op Twitter.
In december kwam Herman Bolhaar, topman van het OM, langs bij WNL op Zondag. Daar mocht hij vertellen dat Geert Wilders hoegenaamd véél te ver was gegaan in zijn kritiek op de officieren van Justitie in de strafzaak tegen hem. Volgens Bolhaar vertegenwoordigden zij "de samenleving" namelijk en dienden ze "de grondwet."
Dat was een wat aparte uitspraak aangezien Wilders een volksvertegenwoordiger is en hij gebruik maakte van zijn grondrecht om zijn mening te uiten.
Geen wonder dus dat Wilders keihard terugsloeg. Bolhaar moest het geheel terecht heerlijk ontgelden op Twitter:
7. RTL is laf, laf, laf.
Daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. Wat was het vreselijk lafhartig van RTL dat het Zwarte Piet liet vallen. Jarenlang heeft de zender geld verdiend aan onze mooie Sinterklaastraditie, maar als een handvol professionele racismeroepers roept dat het zo allemaal niet kan, gaan ze bij RTL meteen overstag.
Kunnen ze niet ergens een ruggengraat kópen als ze die niet van nature hebben?
6. Zo, die kunnen de rechters in de strafzaak tegen Wilders in hun zak steken.
Als gezegd haalde Wilders tijdens de strafzaak tegen hem enkele keren hard uit naar de officieren van Justitie die hem graag veroordeeld wilden zien. Dat was volkomen terecht -- hoe zeer OM-topman Bolhaar daar ook over zeurde.
Maar zij waren niet de enigen die het moesten ontgelden. Wilders veegde de vloer ook aan met de rechters in zijn zaak -- die het niet-bestaande recht om je niet beledigd te voelen belangrijker vonden dan het wél bestaande recht op de vrijheid van meningsuiting. Kijk maar naar deze parel, waarmee Wilders maar weer bewees dat hij voor de duvel (lees: het establishment) niet bang is:
5. Aanpakken die hap.
Immigranten die zich netjes aan de Nederlandse wet houden en blij zijn om in Nederland te wonen zijn wat mij betreft welkom. Maar immigranten die dat niet doen, en die zelfs lak hebben aan onze cultuur, onze wet, en onze tradities mogen wat mij betreft zo snel mogelijk vertrekken. Wilders vindt dat ook, maar verwoordde het net wat feller:
4. Faalrechters, stap op!
Ook een specifieke rechter, Van Rens, moest het ontgelden. Vanuit Wilders' perspectief was dat natuurlijk volstrekt logisch. Hij zag de bui al hangen en wist dat ze de PVV alles behalve positief gezind was. En dus probeerde hij van haar af te komen. Dat lukte niet, maar dat maakt zijn tweet over mevrouw de edelachtbare er niet minder goed op:
3. De oude media zijn niet te vertrouwen.
De politiekcorrecte linkse media heeft Nederland naar de rand van de afgrond gebracht de afgelopen decennia. Ja, politieke partijen (als de VVD, PvdA en D66) zijn daar natuurlijk ook medeverantwoordelijk voor, maar onderschat de invloed en impact van de mainstream media niet. Zij zijn het die politici jarenlang hebben weg laten komen met desastreus beleid; zij zijn het die mensen die daar kritiek op durfden te leveren wegzetten als 'racisten' en zelfs als neo-nazi's zodat elke vorm van debat in de kiem werd gesmoord.
Daarom is deze tweet van Wilders zo belangrijk: de oude, traditionele media kun je simpelweg niet vertrouwen. Op termijn zullen websites als De Dagelijkse Standaard zo groot moeten worden dat ze de oude kranten en nieuwszenders helemaal kunnen vervangen. Wilders zegt vaak dat we Nederland "terug moeten nemen" voor onszelf. Ik zeg: datzelfde geldt voor de media.
2. De PVV op één!
Geen verder uitleg nodig, me dunkt.
1. Weg met Rutte.
En dan de mooiste van allemaal. Kort, zonder omhalen, geen gezapig gezeur en gezever, gerecht recht voor zijn raap: weg met Mark Rutte.
Het is ongetwijfeld de hoop van miljoenen Nederlanders die het (bijna!) zeven jaar Rutte helemaal gehad hebben met de man die ons land glimlachend om zeep helpt.
Goed, dat waren dus tien van de beste tweets van Geert Wilders van 2016. Jammer dat het alweer voorbij is, maar vrees niet: ook in 2017 zal Wilders ongetwijfeld actief zijn op Twitter. Zeker in campagnetijd wordt dat bijzonder vermakelijk. Laten we hopen dat hij met name Markiemark met enige regelmaat gaat aanpakken. Dat doet hij natuurlijk al, maar meer is altijd beter. Rutte mag na dit nachtmerriekabinet écht niet terugkeren als premier van ons land. Dat moet ten koste van alles voorkomen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten