2016 was het jaar van Geert Wilders. Deze 10 beste tweets bewijzen dat

2016 was internationaal gezien natuurlijk het jaar van Donald Trump. Toch hebben we ook in Nederland een “man van het jaar”: Geert Wilders, de leider van de PVV.

Het was voor Wilders een bevlogen jaar. Vanaf dag één stond zijn partij voor in de peilingen. Alleen tijdens de herft veranderde dat kort, maar daarna ging het alweer snel goed; zeker na de overwinning van Trump én de strafzaak tegen hem ging het Wilders voor de wind.

Ongetwijfeld gevoed door zijn succes in de peilingen liet Wilders regelmatig van zich horen op Twitter; een sociaal netwerk waar hij direct met zijn achterban kan communiceren, zonder tussenkomst van één of ander links medium en een Wilders-hatende journalist.

Dit zijn tien van de beste tweets van Wilders van het jaar. Ik zou zeggen: lees en geniet!

10. Wilders neemt het op voor Zwarte Piet en de Nederlandse cultuur.
Er waren in 2016 helaas niet veel politici met de moed om het luid en duidelijk op te nemen voor Zwarte Piet en onze mooie Sinterklaastraditie. Wilders deed dat gelukkig wel. En dan niet eenmaal, maar verschillende keren.

Eén van mijn favoriete Zwarte Piet-tweets van Wilders is de tweet hieronder. Waarom? Omdat de boodschap glashelder en to the point is. Geen gezwam, geen ellenlange verhalen, gewoon in 144 karakters duidelijk maken (en met een video) dat Zwarte Piet van ons is en dat we hem nooit zullen opgeven.

9. “We zullen de Nederland-hatende elite moeten verpletteren!”
Zoals vaste lezers van De Dagelijkse Standaard weten neemt deze website geen blad voor de mond wanneer wij het establishment en politiekcorrecte individuen en groepen bekritiseren (maar ik herhaal mezelf). Sylvana Simons, Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk, Jesse Klaver, Alexander Pechtold en al die andere elitaire weg-met-onsers zijn, schrijven we met enige regelaat, feitelijk niets meer dan Nederlandhaters.

Hoewel heel veel mensen het daar gloeiend mee eens zijn, zijn er helaas niet veel politici met de moed om dat óók hardop te zeggen (of te tweeten). Wilders wél.

8. Wilders pakt Herman Bolhaar, de hoogste man van het OM, keihard aan op Twitter.
In december kwam Herman Bolhaar, topman van het OM, langs bij WNL op Zondag. Daar mocht hij vertellen dat Geert Wilders hoegenaamd véél te ver was gegaan in zijn kritiek op de officieren van Justitie in de strafzaak tegen hem. Volgens Bolhaar vertegenwoordigden zij “de samenleving” namelijk en dienden ze “de grondwet.”

Dat was een wat aparte uitspraak aangezien Wilders een volksvertegenwoordiger is en hij gebruik maakte van zijn grondrecht om zijn mening te uiten.

Geen wonder dus dat Wilders keihard terugsloeg. Bolhaar moest het geheel terecht heerlijk ontgelden op Twitter:

7. RTL is laf, laf, laf.
Daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. Wat was het vreselijk lafhartig van RTL dat het Zwarte Piet liet vallen. Jarenlang heeft de zender geld verdiend aan onze mooie Sinterklaastraditie, maar als een handvol professionele racismeroepers roept dat het zo allemaal niet kan, gaan ze bij RTL meteen overstag.

Kunnen ze niet ergens een ruggengraat kópen als ze die niet van nature hebben?

6. Zo, die kunnen de rechters in de strafzaak tegen Wilders in hun zak steken.
Als gezegd haalde Wilders tijdens de strafzaak tegen hem enkele keren hard uit naar de officieren van Justitie die hem graag veroordeeld wilden zien. Dat was volkomen terecht — hoe zeer OM-topman Bolhaar daar ook over zeurde.

Maar zij waren niet de enigen die het moesten ontgelden. Wilders veegde de vloer ook aan met de rechters in zijn zaak — die het niet-bestaande recht om je niet beledigd te voelen belangrijker vonden dan het wél bestaande recht op de vrijheid van meningsuiting. Kijk maar naar deze parel, waarmee Wilders maar weer bewees dat hij voor de duvel (lees: het establishment) niet bang is:

5. Aanpakken die hap.
Immigranten die zich netjes aan de Nederlandse wet houden en blij zijn om in Nederland te wonen zijn wat mij betreft welkom. Maar immigranten die dat niet doen, en die zelfs lak hebben aan onze cultuur, onze wet, en onze tradities mogen wat mij betreft zo snel mogelijk vertrekken. Wilders vindt dat ook, maar verwoordde het net wat feller:

4. Faalrechters, stap op!
Ook een specifieke rechter, Van Rens, moest het ontgelden. Vanuit Wilders’ perspectief was dat natuurlijk volstrekt logisch. Hij zag de bui al hangen en wist dat ze de PVV alles behalve positief gezind was. En dus probeerde hij van haar af te komen. Dat lukte niet, maar dat maakt zijn tweet over mevrouw de edelachtbare er niet minder goed op:

3. De oude media zijn niet te vertrouwen.
De politiekcorrecte linkse media heeft Nederland naar de rand van de afgrond gebracht de afgelopen decennia. Ja, politieke partijen (als de VVD, PvdA en D66) zijn daar natuurlijk ook medeverantwoordelijk voor, maar onderschat de invloed en impact van de mainstream media niet. Zij zijn het die politici jarenlang hebben weg laten komen met desastreus beleid; zij zijn het die mensen die daar kritiek op durfden te leveren wegzetten als ‘racisten’ en zelfs als neo-nazi’s zodat elke vorm van debat in de kiem werd gesmoord.

Daarom is deze tweet van Wilders zo belangrijk: de oude, traditionele media kun je simpelweg niet vertrouwen. Op termijn zullen websites als De Dagelijkse Standaard zo groot moeten worden dat ze de oude kranten en nieuwszenders helemaal kunnen vervangen. Wilders zegt vaak dat we Nederland “terug moeten nemen” voor onszelf. Ik zeg: datzelfde geldt voor de media.

2. De PVV op één!

Geen verder uitleg nodig, me dunkt.

1. Weg met Rutte.
En dan de mooiste van allemaal. Kort, zonder omhalen, geen gezapig gezeur en gezever, gerecht recht voor zijn raap: weg met Mark Rutte.

Het is ongetwijfeld de hoop van miljoenen Nederlanders die het (bijna!) zeven jaar Rutte helemaal gehad hebben met de man die ons land glimlachend om zeep helpt.

Goed, dat waren dus tien van de beste tweets van Geert Wilders van 2016. Jammer dat het alweer voorbij is, maar vrees niet: ook in 2017 zal Wilders ongetwijfeld actief zijn op Twitter. Zeker in campagnetijd wordt dat bijzonder vermakelijk. Laten we hopen dat hij met name Markiemark met enige regelmaat gaat aanpakken. Dat doet hij natuurlijk al, maar meer is altijd beter. Rutte mag na dit nachtmerriekabinet écht niet terugkeren als premier van ons land. Dat moet ten koste van alles voorkomen worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. umhnz

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/12/vnl-levert-bescheiden-maar-degelijke-kieslijst-af/
  DDS (of ik) gaan geen specifieke partij kiezen om te ondersteunen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van aankomend jaar
  .
  Hoe kom ik ongeloofwaardig over?
  Cursus wordt gratis elke dag schriftelijk op deze site gegeven.

  1. Michael van der Galien

   Ik ga wel degelijk een partij endorsen. Maar dat doe ik pas op het laatst. Voor nu zijn er meerdere partijen waar ik positief over ben en partijen waar ik NIET positief ben. Die eersten krijgen complimenten, de laatsten worden afgebrand.

   Deal with it.

   Or get out.

   1. umhnz

    Voor nu zijn er meerdere partijen waar ik positief over ben.
    Meerdere? komt er bij mij maar een bovendrijven.
    .
    Die eersten krijgen complimenten, de laatsten worden afgebrand.
    Complimenten met als tegenhanger geen kritisch commentaar maar afgebrand worden.
    Zoals WA reeds zei: Extremen worden de nieuwe standaard.

 2. Gustaafff

  Wilders besmeurt op Twitter stelselmatig zijn politieke opponenten en brengt – met zijn gejatte Trump-slogan – dit mooie land geregeld in diskrediet. Het moet niet gekker worden met die vent.

  1. Wim

   Zo jij bent weer lekker gehersenspoeld vanaf de kansel. Politiek is wat anders dan gekweel vanaf de kansel. Wat jij besmeuren noemt is gewoon politieke waarheid.
   Je kunt natuurlijk ook de handjes vouwen en vragen om je gunsten ,maar dat werkt niet.

   1. Gustaafff

    @wim, wat heeft de kansel in vredesnaam te maken met Wilders die op z’n twitter-accountje gal zit te spugen? Juist, helemaal niets.

    1. jennifer

     Met kansel bedoel je zeker der fuhrer Merkel.?

  2. jennifer

   Mooie land???? ja voor dat het bevuild werd met al die zandbakratten was Nederland inderdaad een heel mooi en leefbaar land ja.

 3. bommetje

  Het O.M. is m.i. inmiddels, wellicht uit frustratie over de opmerkingen van Wilders, een razzia begonnen tegen de vrijheid van meningsuiting. Zal mij niet verbazen dat m.n. Wilders-aanhanger worden “opgepakt”.

  1. Gustaafff

   Flauwe kul, @bommetje. Dat weet je zelf ook. Natuurlijk hebben we vrijheid van meningsuiting, maar Wilders zoekt keer op keer de grens op. Dan wordt je op een bepaald moment keihard aangepakt. Jammer, zo werkt dat nou eenmaal in ons land.

   Daarnaast had Wilders dit in de plenaire zaal kunnen roepen. Dan had hij onschendbaarheid gehad.

   1. zomaar

    tien jaar lang roept Wilders in jou plenaire zaal , (wat ook uitgezonden word via plotiek24) , de criminelen buitenlanders uit te zetten en of te weren !, hier valt ook het pas ontstane ras Marokkanen onder !!,zijn de rechters nu echt zo dom? , of hebben zij uitopdracht van het heersende politieke gilde recht gesproken ?, en word jou grens van wel of niet toegestane uitspraken steeds krapper !.

    dit lijkt mij eerder !, en worden straks gelijk wat @bommetje schrijft , razzia’s (zoals in Turkije onder Erdogan) gehouden om PVV aanhangers (cq gelijk denkende) van hun bed te lichten en opgesloten !.

    gewoon omdat zij niet gelijk gestemd of denkend zijn , aan de heersende politieke orde .

    1. Gustaafff

     @zomaar, volgens de grondwet kan een politicus niet vervolgd worden voor hetgeen hij in de tweede kaner zegt. Al had hij vanachter het spreekgestoelte minder, minder geroepen, had hij nu niet voor de rechter gestaan.

     1. bommetje

      Gustaafff volgens mij ben je niet op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Notabene op Eerste Kerstdag heeft het O.M. een bericht naar buiten gebracht dan men met name de internetters wil gaan aanpakken en met name rondom de verkiezingen. Blijf s.v.p. alert Gustaafff.

     2. Gustaafff

      @bommetje, ooooh, neem me niet kwalijk. Als ik hier soms mensen zie doordraaien – vorige week suggereerde iemand nog een moskee op te blazen – en niemand wordt geband, ja.

    2. bommetje

     Ja en waarom komt het O.M. nu op eens zo fanatiek in actie? Wellicht heeft dit alles te maken met het feit dat ze door het proces Wilders zelf in de schijnwerpers komen en het mikpunt zijn geworden van harde kritiek.

     1. Gustaafff

      @bommetje, nietwaar. In Duitsland worden internetters ook al harder aangepakt. Justitie in Nederland zal dat nu ook wel gaan doen.

   2. bommetje

    De angst slaat toe! Gustaafff probeert alvast vriendjes te worden met het O.M.
    Gustaafff het gaat om al die mensen die zich uiten op internet. Het O.M. gaat niet alleen bedreiging maar ook belediging aanpakken. Waar ligt de grens ? Wanneer ben ik aan het beledigen. Kun je ongestraft Wilders-aanhangers tokkies en NSB-ers noemen ? Maar wordt je wel gepakt als je Rutte een volksverlakker noemt ? Heel subjectief allemaal. En daarom moet je dit buiten de rechtspraak houden. Laten mensen s.v.p. op deze manier hun frustraties en boosheid uiten en laat de politiek daar wat mee doen. Het O.M. moet zich bezighouden met echte criminaliteit en niet met politiek.

    1. jennifer

     Laat hem lullen het klopt gewoon niet zit dagelijks op Duitse forums en de bevolking daar zal zich niet langer door de linkse politiek daar laten ringeloren.

     1. bommetje

      Ja, en zelfs in de kersttoespraak sneert onze Koning vanaf 1.45 naar de toespraak van Jan Terlouw bij DWDD.

      https://www.youtube.com/watch?v=xnCJfUfJNqI&t=106s

   3. zomaar

    @Gus jij hebt of kent geen religie, behalve die van de rijkdom , en wie jij daarvoor moet aanbidden , zal jou een worst zijn !!.

    helaas door de eeuwen heen is gebleken dat vele christen , daar zo overdachten !!!.

    afin richt je snufferd ter grond , rijkt je voorgaande aan zijn kont , en de euro’s vliegen in je mond ,

    dat is JOU RELIGIE @GUS !!.

    de rest zal jou een boud zijn , ik denk dat jij voor deze religie je vrouw en dochters opoffert.

    kwibus !.

 4. Wim

  Het is ook een pracht vent met een eerlijk voor zijn raap mening.
  Nederland mag gelukkig zijn dat zo iemand nog opstaat met gevaar voor zijn eigen leven.Om dit land te redden van het linkse verraad ,die hun land verkopen aan een Nazistisch religie die met hun propaganda boek duidelijk aantonen wat er met hun tegenstanders moet gebeuren.

  1. Gustaafff

   Ja, @wim. Gut, wat prijs ik me gelukkig met een man die de godsdienstvrijheid de nek om wil draaien. Lees: http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/08/wilders-presenteert-zijn-poging-tot-een-verkiezingsprogramma-en-het-is-weer-lekker-des-pvvs/

   1. Wim

    Zo gauw een religie bedreigend wordt voor de vrijheid, homo’s ,atheïsten, vrouwen, moorddadig wordt enz. moet je deze religie heel snel de nek omdraaien,dat doet moet men ook en terecht met een politieke partij. Ik zou niet weten waarom sprookjes denkers wel het recht zouden hebben.

    1. Gustaafff

     @wim, lekker ben jij. De religie de nek omdraaien. In vredesnaam, man. We gaan toch geen moslimvervolging op gang brengen? Ben je wel goed snik? Ga je straks ook alle goede moslims vervolgen?

     1. Wim

      Er waren ook goede nazi’s zegt men zij maakte de SS en massa moorden mogelijk.
      Daarom is er gevochten tegen de nazi’s voor onze vrijheden.
      Er is geen enkele belemmering om dit ook tegen een religie te doen met de zelfde doelstellingen als de nazi’s hadden ,zeker ook met hun doel voor de Joden.
      Deze oorlog is ook tegen de Nazi’s gewonnen zonder alle Nazi’s te vervolgen.

     2. Gustaafff

      @wim, je draait om de zaken heen, trekt een wanstaltige vergelijking en geeft geen antwoord op de vraag.

     3. denktenk

      Er is maar één Islam en
      wat jij met “goede moslims” bedoelt, die bestaan niet.
      De goede moslims zijn ISIS.
      Wat jij bedoelt zijn kafirs. (ongelovigen)

      Verder is de Islam geen religie, maar een verachtelijke, middeleeuwse, indoctrine met een héél dun religieus sausje.

      Verder is het meeste. wat in de koran staat gejat (copy & paste) van de Joden, aangevuld met wat Mo op dat moment goed uitkwam.

      Gewoon gestolen dus naar goed arabisch gebruik.

     4. Gustaafff

      @denktenk, net als wim loop je flink te draaien. Je zegt dat er geen goede moslims zijn – overigens beweert Wilders het tegendeel – maar ieder weldenkend mens weet dat die er wel degelijk zijn. Jij probeert gewoon de nieuwe moslimvervolging – die onder een regering-Wilders zou komen – te rechtvaardigen met non-argumenten.

     5. zomaar

      @Gus , wat ben jij toch achterlijk !, stel er komt een bezettingsmacht onder de schijnvoorwendselen van een religie.

      let wel alles kan en mag men onder de noemer religie plaatsen !, het staat de mens immers vrij om te geloven wat hij/zij wil, niemand kan (straks wel !) belemmerd verplicht worden te geloven wat een ander gelooft !.

      dus hoe barbaars deze anders geloof ook is , het moet van jou alle vrijheid krijgen zich ook hier te ontplooien , ook al zou dit de ondergang van jou overtuiging (geloof) zijn , en ga jij b.v mee om satan te aanbidden , of MO ?, en is jou leidraad in de rest van jou leven het satanisme en of de islam .

      daarom vraag ik mij af of je ze wel alle vijf op een rijtje hebt , en waarin jij in hemelsnaam in gelooft ?, gewoon omdat je bereid bent om alle minuut van je huidige geloof af te stappen , om de anderen te plezieren !, of om je vege lijf te redden .

      druiloor , met je tegenstrijdigheid !!.

     6. Seneca

      @Gustaaff
      Vervolgd zouden moeten worden moslims, die zich zo uiten en gedragen dat zij zelfs in de ogen van Bolhaar strafbaar zijn. De islam moet verboden worden en wat is daarop tegen? De islam verbiedt andersgelovigen – en dat zijn er nogal wat – om hun geloof te belijden. Zie je nu zelf hoe tegenstrijdig je woorden en dus je gedachten zijn?

     7. Gustaafff

      @zomaar, @seneca het aantal moslims blijft toenemen en het aantal christenen neemt af. Nederland moet weer worden overspoeld met kerken en christenen. Het is de enige remedie tegen de islam. Vervolging, verbod en dergelijke zorgt voor ellende.

   2. zomaar

    jaren 70 , onder het opkomende linkse socialisme werden de gelovigen er toe aangezet om hun religie vaarwel te zeggen , volgens deze socialisten was er geen god (behalve dan geld), vele gelovigen onder ons zette hun geloof op een laag pitje , de kledij van de pastoor, zuster en frater moest eraan geloven , deze paste immers niet meer in de nieuwe tijd !.

    enkele decennia daarna et het massaal binnen halen van de moslims , ben je volgens deze zelfde socialisten een racist!!!, als je de woestijnkledij van de moslims afwijst als niet passend binnen deze tijd !!.

    hieruit maak ik op dat de socialist , een cultuur verrader is en onze samenleving bewust op het spel zet voor zijn maakbare samenleving !!, evenzo de huidige christenen die met deze sociale Multi-droom mee hobbelen !!.

  2. umhnz

   Halleluja, de nieuwe Messias is tot het volk gekomen.

   1. Gustaafff

    @umnhz, op deze tweede kerstdag is eens temeer duidelijk hoe Jezus aan de kant is geschoven en Wilders als nieuwe verlosser is aangenomen.

    1. bommetje

     Ja, Gustaafff, jouw dagen zijn geteld. De PVV-officieren are watching you ! Geniet van deze laatste vrije kerstdagen.

     1. Gustaafff

      @bommetje, jij ook fijne kerstdagen, dan.

     2. bommetje

      Ja, deed Jezus ook. Toen ze hem om de oren sloegen draaide hij zijn hoofd en vroeg om nog een klap.

     3. Gustaafff

      Bommetje toont met overtuiging aan dat zijn bijbelkennis schromelijk tekortschiet.

    2. zomaar

     die is in de jaren 70 , door het socialisme aan de kant gezet , en dat blijkt ook nu weer !, de socialist /links/rechts/liberaal/christen , enz , heeft hem weer verder aan de kant geschoven !.

     jubelend lopen zij nu weg met MO en de koran waarin zij de verlossing inzien.

     tja @Gus ook jij als een zogenaamde christenen .

   2. ikweetwatikwil

    Bedoel je MO. God bewaar me.

 5. Lex

  Ik ben nieuwsgierig hoe het aankomend politike jaar gaat verlopen.

  Wat voor kabinet krijgen? Wat gaat er veranderen.

  Komt er nu eindelijk eens een streng immigratie beleid worden uitgeprocedeerde afgewezen asielzoekers nu daadwerkelijk ook het land uit gezet. Desnoods droppen aan een parachute boven hun vaderland dumpen met de tekst op het doek van “Never come back”

  Dus ook stoppen met Bed, Bad en Brood.

  Grenzen dicht.

  BTW naar 17%

  AOW leeftijd weer naar 65 jaar. Waarom zouden wij niet van ons pensioen mogen genieten terwijl mensen in andere landen gemiddeld met hun 60e met pensioen gaan sommige landen 55 jaar.

  Welke prijzen schieten vanaf januari omhoog.

  Wat gaat er gebeuren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.