3 redenen waarom 2017 fantastisch wordt voor Nederlandse sportfans!

2016 was een behoorlijk mooi jaar voor Nederlandse sportfans — behalve dan voor voetballiefhebbers, die PSV immers kampioen zagen worden. Dat was een beetje jammer, maar voor de rest was een prima jaar in sportief opzicht.

Geweldig leuk, natuurlijk, maar ik ben ervan overtuigd dat 2017 een nog véél mooier jaar wordt. De redenen? Lees maar mee:

screen-shot-2016-12-15-at-12-04-39

3. Sven Kramer gaat huishouden in het schaatsen
In januari wordt het EK Allround gereden. Een maand later volgt het WK Afstanden. In beide toernooien zal Sven Kramer, nu al een levende legende, vrijwel zeker huishouden. En dat waarschijnlijk ook nog eens op meerdere afstanden. De 1500 meter, de 5 kilometer, en de 10 kilometer; Kramer kan ze in principe allemaal winnen.

Oh en dan zijn we er nog niet. In maart vindt het WK Allround namelijk plaats. Ook daar zal Sven Kramer dé grote favoriet zijn.

Ga er dus maar lekker voor zitten: het wordt een geweldig schaatsjaar.

Screenshot Telegraaf video
Screenshot Telegraaf video

2. Dafne Schippers gaat wereldkampioen worden
In 2017 vindt het WK atletiek plaats in Londen. Dat is een schitterende stad, en al helemaal voor sporters en sportevenementen. Onze eigen Dafne Schippers is natuurlijk dé favoriet op de 200 meter (ja, nu al) en kan ook op de 100 meter meedoen voor de winst. De jonge atleet verbetert zich immers nog steeds elk jaar. Het zou mij verbazen als ze dit jaar niet minstens één wereldtitel wint.

Grab the popcorn, zet het bier maar alvast koud. 2017 gaat een geweldig mooi jaar worden voor de vrouw die weleens de beste Nederlandse atlete ooit kon worden.

En dat brengt ons bij het mooiste sportitem van allemaal:

Screenshot NOS
Screenshot NOS

1. PSV wordt dit seizoen niet kampioen
Yes! PSV is heersend kampioen, wat natuurlijk dé sportieve schande van 2016 was, maar dit jaar zal alles anders zijn. Feyenoord en Ajax gaan met elkaar stijden om de kampioensschaal. PSV mag dankbaar zijn als het op de derde plek eindigt. Wat wil je ook met Luuk de Jong in de spits. Ha!

Waarom ik daar zo blij mee ben? In het verleden heerste Ajax, maar die Eindhovenaren worden steeds arroganter. Er is maar één club in Nederland die ‘recht’ heeft op het kampioenschap en een kampioensloosjaar als verloren moet beschouwen: Ajax. Gek genoeg vinden PSV’ers dat tegenwoordig ook voor hún club.

Nee jongens, het is niet normaal dat jullie kampioen worden. Deal with it.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. unforgivenrbn

    Max Verstappen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.