Britse moslim gebruikte hulpkonvooien om duizenden ponden naar terroristische neef te sturen voor aanslagen

Als dit het soort ‘hulp’ is dat massaal naar Syrië wordt gestuurd heeft het Midden-Oosten een nóg groter probleem dan gedacht.

Een Britse moslim die sympathiseert met terroristen heeft hulpkonvooien naar Syrië gebruikt om stiekem duizenden ponden naar zijn neefje in Syrië te sturen. De neef van de man vocht mee aan de zijde van Al Qaeda in Syrië en wilde het gebruiken om een groep van jihadistische sluipschutters op te zetten.

In totaal stuurde Syed Hoque maar liefst £4,500 naar zijn neefje. Dat komt neer op bijna 4300 euro.

Nou zou je denken dat meneer de Britse moslim misschien niet wist dat zijn neefje geradicaliseerd was. Helaas is niets minder waar. De twee spraken namelijk met elkaar over de mogelijkheid om wapens te kopen waaronder een Dragunov sluipschuttersgeweer, een AK47 (daar zijn terroristen altijd dol op), en een nachtvizier.

Ongelooflijk genoeg kwamen de Britse autoriteiten de activiteiten van Hoque min of meer per ongeluk op het spoor. Hij en zijn vrouw waren namelijk naar Bangladesh geweest. Bij terugkomst werden ze gecontroleerd, waarbij ook naar hun telefoons werd gekeken. Al snel werd duidelijk dat de kansenparel-pur-sang stiekem bezig was om terreur te subsidiëren.

Het goede nieuws is dat Hoque schuldig bevonden is. Het slechte nieuws? In januari krijgt hij zijn straf te horen. Britse rechtbanken kennende ben ik bang dat zijn straf uiteindelijk zal meevallen. Dit terwijl zo’n gast natuurlijk voor de rest van zijn leven vast moet worden gezet… of eerst een paar jaar gevangen moet worden gezet in Guantanamo Bay en daarna uitgezet moet worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Sniper666

  En maar wegkijken hier…

 2. denktenk

  Er is maar één Islam………………

 3. Wachteres

  Onmogelijk … de islam is vrede!

 4. Janalb

  Ik geloof het Niet, moet een misverstand zijn. Moslims doen zo iets Niet.zijn voor vrede en verdraagzaamheid en kopen geen wapens. Nee Niet de Moslims.
  Allah zal me behoeden, maar een vreedzamer religie Dan de Islam is er Niet.
  HAHAHA snik.
  Groeten van Allah de heilige.

 5. ikweetwatikwil

  O jee. Dat is de schuld van Wilders.

 6. hans-e-pans

  God zij dank heeft het niets met de Islam te maken!

 7. Ome Ga

  “Britse rechtbanken kennende ben ik bang dat zijn straf uiteindelijk zal meevallen”.
  Nou dat is ook best te begrijpen. Syed heeft gewoon wat pech gehad, niet alleen bij deze actie. Maar ook in zijn jeugd; we hebben gevonden dat Syed wel erg getraumatiseerd moet zijn geweest bij zijn oom die hem opvoedde. Al op jonge leeftijd geen ouders meer, hij had ook elke dag hoofdpijn vertelde hij.

  Dan waren er een bijkomende uitdagingen waar hij mee moest woekeren in zijn eenzame leven! Naast die hoofdpijn miste hij zijn vrienden en toen hij 4 jaar was heeft hij geen verjaardagstaart gekregen!

  Ook waren er geen meisjes in zijn dorp meer, althans naar zijn zeggen en dat geloven we wel, dus de vijf verkrachtingen die – na wat onderzoek – ook naar boven bleken te komen waren eigenlijk heel voorjschpelbjaar.

  De kleur van zij huid werkte ook niet mee, en in Londen werd hij vaak zwarte krullebol genoemd. Hij had later geen geld voor de laatste iPad en al helemaal niet om de Cambridge Universiteit te bezoeken.

  Alle reden om hem, na een taalstraf van enkele dagen, hem vrij te laten, een extra paspoort te geven, zijn kindbruidje uit Aleppo toe te laten met visum voor het leven, en hem een studiebeurs te verlenen.

  Die £4500,- hoeft hij niet terug te betalen aan de staat (= ‘u en ik, belastingplichtigen) integendeel, mede door artikel 4055 sub b1, omdat hier een vormfout is gepleegd door dhr. M vd Galien – immers £4500,- is zeker geen €4200,- in de huidige koers en ook nooit in de geschiedenis geweest en is dientengevolge een grove belediging voor Brexit en het Britse volk).

  En vanwege Syed’s voorbeeldige gedrag; normaal zou je vanuit zijn ietwat geradicaliseerde achtergrond, zeker in de kerstdagen, een eerwraak mogen verwachten en deez of genen met zijn keukenmes zou had kunnen bewerkt geworden zijn, maar niets van dat! Beklaagde riep zelfs geen Allahuakbar terwijl hij zijn laatste tankstation overviel op weg naar zijn groepsverkrachting in het plaatselijke park. Hier geldt eenextra bonus en het is al zielugh genoeg al met al!

  Sayed krijgt daarom een vergoeding van £4500,- extra hierdoor, tevens door zijn trauma’s in zijn arme jeugd daar boven op een som van £20.000,- cash uit te betalen (Sayed bezit alleen een ongeldig Syrisch banknummer) in Britse Ponden in de huidige koers, extra gecorrigeerd met de verhouding van de Dollar ten opzichte van de Yen in deze onzekere tijden van dollar inflatie van het komende regiem van facistrascist Donald Trump.

  1. toetssteen

   Ome Ga
   Hij is weer om in te lijsten! Thanxx.

   1. denktenk

    Na het lezen van:
    ” en toen hij 4 jaar was heeft hij geen verjaardagstaart gekregen! ”

    Kreeg ik het Toon Hermans syndroom. (Zo hard en lang lachen, dat je er vreselijke pijn van in je buik krijgt)

    Ome Ga, Ga ….. zo door!

 8. Ome Ga

  Neen, mijnheer de rechter, ik teken bezwaar tegen dit in onze bescheiden ogen te milde en te weinig opvoedende vonnis!

  De heer Sayed is namelijk geen produkt van zijn omgeving en van de omstandigheden om hem heen! Ook zijn geloof zegt dat hij zich aan alle omstandigheden moet onderwerpen (de betekenis van islam/moslim) maar zijn god beheerst niet souvereign zijn wil. Dhr Sayed heeft – zoals wij allen – een eigen wil!
  Hij heeft alleen, door zijn eigen keuze, toegang in zijn denken gegeven aan verkozen sura’s van zijn onheilig boek en aan de aanmoedigingen van zijn imams en foute vrienden, naast zijn lust tot grote geldsommen en uitoefenen van terreur, verkrachting, plofbomgordelpraktijken, valsheid in geschriften, misbruik maken van onze Christelijke rechtsstaat en fileren met zijn keukenmes van onschuldige omstanders die geen ‘toevalligheden’ zijn maar mensen met vlees en bloed zoals u en ik.

  Wat ander mensen hem aandoen hebben geen enkele invloed op de mens – we nemen aan dat Sayed dit tevens bleek te zijn na uw gedegen onderzoek – en daar is geen enkel excuus voor te vinden. Zijn broer heeft exact dezelfde opvoeding gehad en is een voorbeeldige apotheker geworden! Zijn zus een kerngeleerde die daarnaast een astronautenopleiding deed! Keuzes meneer!

  De geachte heer Sayed heeft de keuze om te worden: bitter or better! Hij kan niet de schuld geven aan al die dingen die zijn geest zouden misvormd hebben. Hij kan het alles controleren, en niet ‘gaan met de flow’ – ‘met een extra blow’ en met zijn ‘Inch’-Allah; “god heeft het zo gewild” want a). zijn satangod bestaat niet b). en wil helemaal niets c). is een laf excuus voro zijn gedrag want je de heer Sayed had in zijn eigen land moeten blijven blijven als hij ballen had gehad onder zijn besneden rimpelsteeltje! Net als zijn vrouw en kinderen die wel de moed hebben te blijven – en ook het budget niet om te vertrekken – om hun eigen land te verdedigen en hun dorp niet willen verlaten waar zij en hun hele familie zijn geboren en getogen!

 9. Ome Ga

  Haha Toets, Denk, was het soms niet om (die mensen uit) te lachen, dan was het wel om te huilen.

  Maar het is triest en tragisch genoeg. Want zo denken niet alleen 100% van de mohamoslims, en mss 90% van de westerse linkse ‘rechters’ langzamerhand, maar ook velen die de invloed van verkeerd onderwijs in de kerk aan de lijve ondervonden. En dat zijn niet alleen vele rechters – zonder dat ze het zelf weten – maar ook zij die beslissingsbevoegdheden hebben, als leider in de politie en maatschappij!!!

  Het grote kwaad is, het verkeerd beeld van hun god. Bijna in elke (vnl wat orthodoxere, calvinistische en vooral reformatorische) kerk, maar ook in de Baptisten, Roomse, Pinkster en sommige Charismatische kerken wordt het karakter van God als (een verkeerd soort) ‘souvereign’ geleerd.

  De woordenboek betekenis is juist, en hielden zij zich daar maar aan.
  Maar de religieuze uitleg, gemengd met een Oud Testamentische God (dus ook de imitatie daarvan: de satangod van de islam!) is zo funest gebleken voor vele rampen en toestanden in de wereldgeschiedenis en -politiek!

  Daarom onderwijs ik zelf – heel NT- ‘Jezus’ – Bijbels – dat we wel degelijk een eigen wil hebben. En verantwoordelijk voor onze eigen gevoelens en daden!
  De ‘wereld’ zoals gelovigen ongelovigen noemen – naar het voorbeeld van Jezus – heeft vaak geen last van dit soort dingen! Opmerkelijk maar heel verkeerd. Enne, tsunamies en verkeersongelukken en kanker komt nooit van de goede God, ‘om ons op te voeden’! Ziek!!

  Religie, socialisme en relativisme vind ik zelf de grootste kwade machten op deze wereld. Ik heb geprobeerd in mijn drie reacties hier dat uit te leggen, waarom dus ook religie!!!
  De moslim religie het allererrugst, maar de behandeling van vele (ex-) religieuze mensen uit* die (linkse kerk) van o.a. dit kwaad lost ook niets op en maken problemen alleen maar groter!

  Duidelijke voorbeelden*: Merkel, CU, CHU, produkten van dat religieuze denken zonder dat ze dat zelf maar ook in de gaten hebben; Samsom, Rutte, Roemer, Klaver(! de Groen Linkse mindset is wel heul errug religieus), en eigenlijk ook de hele rest uitz. de PVV, VNL, Geenstijl. En heel duidelijk is ook de ‘andere helft’ van de USA, de Democraten. Gelukkig hebben ze enorm verloren! In de UK: Labor. Ze zijn serieus, maar serieus verkeerd!

 10. Ome Ga

  “de politie en maatschappij”= politieK en maatschappij

  1. jennifer

   We doen er eigenlijk allemaal aan mee, ook ongevraagd .Ze worden door de politiek binnen gehaald, en de burgers mogen hun onderhoud wat ze krijgen in heel Europa betalen. Dus helpen wij ongevraagd het terrorisme van de islam wat zich nog n geloof durft te noemen, en vredelievend zegt te zijn mee in het zadel om ons christenen uit te roeien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.