Daar gaan we weer: Europa belooft Afrikaans land geld om eigen asielzoekers terug te nemen

Geen categoriedec 11 2016, 21:00
Volgens mij noemen we dit in de volksmond gewoon 'chantage.'
Bertje Koenders (PvdA natuurlijk) is weer eens lekker bezig. Vandaag laat hij trots weten dat hij uit naam van 'Europa' een akkoord heeft gesloten met Mali. Waarover, vraagt u zich af? Nou, over asielzoekers uit dat land die afgewezen worden en dus weer terug moeten keren naar eigen land.
Je zou denken dat Nederland dat soort types gewoon op het vliegtuig zet en terugstuurt, maar niets is minder waar. In 'Europa' willen we namelijk dat de regeringen van die landen daar aan meewerken. Doen ze dat niet, dan zitten we met de handen in het haar. "Oh, oh, wat moeten we nou toch met ze doen?" Dat dit niet óns probleem is, maar van het land in kwestie ontgaat de Nederlandse en Brusselse boven-ons-gestelden iedere keer weer.
Daarom heeft Koenders dus een akkoord gesloten met Mali. Waar dit op neerkomt is als volgt: Mali neemt nepasielzoekers terug en in ruil daarvoor krijgt het Afrikaanse land gratis Europees belastinggeld. Officieel heet hulp om "jonge Malinezen aan het werk te krijgen" en om "de capaciteit van de veiligheidsdiensten te versterken."
Leuk he?
Het zal wel heel racistisch van me zijn, maar ik heb dus totaal geen zin om daar aan mee te betalen. Mijn geld naar Mali? Dacht het even niet. Doe eerst maar eens iets voor al die Nederlandse ouderen die het steeds moeilijker krijgen -- met dank aan het kabinet. Het liefst wil ik dat de overheid mijn geld helemaal niet uitgeeft, maar als het dan moet, nou ja, dan maar aan een opa en een oma die maximaal drie keer per dag naar de wc mogen of die geen dak boven het hoofd hebben omdat de staat de socialehuurmarkt verziekt heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten