Daar gaan we weer: Europa belooft Afrikaans land geld om eigen asielzoekers terug te nemen

Volgens mij noemen we dit in de volksmond gewoon ‘chantage.’

Bertje Koenders (PvdA natuurlijk) is weer eens lekker bezig. Vandaag laat hij trots weten dat hij uit naam van ‘Europa’ een akkoord heeft gesloten met Mali. Waarover, vraagt u zich af? Nou, over asielzoekers uit dat land die afgewezen worden en dus weer terug moeten keren naar eigen land.

Je zou denken dat Nederland dat soort types gewoon op het vliegtuig zet en terugstuurt, maar niets is minder waar. In ‘Europa’ willen we namelijk dat de regeringen van die landen daar aan meewerken. Doen ze dat niet, dan zitten we met de handen in het haar. “Oh, oh, wat moeten we nou toch met ze doen?” Dat dit niet óns probleem is, maar van het land in kwestie ontgaat de Nederlandse en Brusselse boven-ons-gestelden iedere keer weer.

Daarom heeft Koenders dus een akkoord gesloten met Mali. Waar dit op neerkomt is als volgt: Mali neemt nepasielzoekers terug en in ruil daarvoor krijgt het Afrikaanse land gratis Europees belastinggeld. Officieel heet hulp om “jonge Malinezen aan het werk te krijgen” en om “de capaciteit van de veiligheidsdiensten te versterken.”

Leuk he?

Het zal wel heel racistisch van me zijn, maar ik heb dus totaal geen zin om daar aan mee te betalen. Mijn geld naar Mali? Dacht het even niet. Doe eerst maar eens iets voor al die Nederlandse ouderen die het steeds moeilijker krijgen — met dank aan het kabinet. Het liefst wil ik dat de overheid mijn geld helemaal niet uitgeeft, maar als het dan moet, nou ja, dan maar aan een opa en een oma die maximaal drie keer per dag naar de wc mogen of die geen dak boven het hoofd hebben omdat de staat de socialehuurmarkt verziekt heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. zomaar

  tja dat krijg of heb je met die rode sociale snuiters , praten (overtuigen dat het hun eigen volk is) , en die landen een verantwoording naar en aan hun eigen mensen hebben , is te moeilijk voor deze rode sociale gladjanes !!, liever strooit hij met het geld van anderen in het rond !!.

  flikker toch iedereen terug !!, hoe zij terechtkomen zal mij een rotzorg zijn , immers wisten zij vooraf waaraan zij begonnen.

  en geef het geld wat je (jullie socialisten) schijnen over te houden tegen het einde van het jaar , aan je eigen bevolking !.

  1. Wachteres

   @Zomaar, ik stel voor dat de politiekcorrecten alle onkosten voor deze instroom gaan dragen.

   Natuurlijk moeten zij ook verplicht worden deze mensen in huis te nemen. Vier per slaapkamer moet toch lukken. [Twee stapelbedden].

   1. zomaar

    http://www.ad.nl/binnenland/kansloze-asielzoeker-uit-noord-afrika-maakt-opvang-onveilig~a2098193/

    lees dit en het is van de zotte , dat Koenders naar die landen met ons geld smijt , infeiten moet men bij aankomst hen op een vliegtuig zetten , (betaald door die landen vanwaar zij gekomen zijn) en subiet terug sturen !!.

    en wat er na aankomst men hen gebeurd zal (moet) ons een rotzorg zijn .

    heel de wereld heeft hier rechten behalve wij de Nederlanders die word de mond gesnoerd.

 2. marjo012

  Weer een reden om als Nederlander nooit meer op de PVDA te stemmen, ze blijven sinterklaas spelen met het geld van de belastingbetaler.Als Nederlander zou je je de ogen uit de kop moeten schamen dat je hieraan meewerkt door op die partij nog te stemmen.Het komt er dus op neer dat wij voor die gelukszoekers en criminelen die naar Nederland zijn gekomen nog eens extra moeten gaan betalen.Hoe krom wil je het hebben,swchijnbaar wil Den Haag dat we allemaal die ongewenste import met de dag meer gaan haten hierom.En dat terwijl eigen bevolking overal op gekort word, en deze regering hun eigen ouderen verrekken laten.Grote schande is dit.Ik zou willen dat ze hiervoor gelijk de regering lieten vallen, het is genoeg geweest vind ik.

 3. Wachteres

  Faillietverklaring: Uitzettingen naar Noord-Afrika lukken slechts zelden

  “Een brevet van onvermogen: Uitzettingen vanuit Duitsland naar Noord-Afrika lukken blijkbaar slechts zelden. Zoals nu blijkt uit een antwoord van de Duitse regering op een parlementaire interpellatie van de partij Die Linke, werden in de eerste drie kwartalen van 2016 maar 281 Marokkanen, Tunesiërs en Algerijnen uitgezet. In het eerste kwartaal waren dit 57 uitzettingen, in het tweede 109 en in het derde 115. Omgekeerd zouden daarentegen alleen vorig jaar al meer dan 13.000 Noord-Afrikanen naar Duitsland zijn gekomen.

  In het derde kwartaal waren dit volgens het IT-systeem “Easy” 1.180 nieuw binnengekomen “migranten” uit deze drie landen.

  Een ander problematisch land van herkomst is Afghanistan. Weliswaar stond de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in de eerste drie kwartalen van 2016 2.969 regeringsverzoeken van in Duitsland wonende Afghanen op een thuisreis toe. Maar in dezelfde periode werden slechts 27 Afghanen uitgezet – terwijl omgekeerd het aantal asielaanvragen van Afghanen volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken van januari tot eind november 2016 in vergelijking met dezelfde periode in 2015 vervijfvoudigd is tot nu 125.612”. Vert. E.J.Bron

  http://zuerst.de/2016/12/11/offenbarungseid-abschiebungen-nach-nordafrika-gelingen-nur-selten/

  1. toetssteen

   @Wachteres
   Waar een wil is, is een weg. Singapore trapt ongewensten na het uitzitten van straf, eruit. Ja ook naar China. (was na een niet toegestane demo van buschauffeurs. (men mag wel demonstreren hoor, maar eerst aanvragen en dat was niet gedaan.)
   Later de rellen in Little India door Paki’s. Was me een rotzooi! Enfin, voor wat ik weet zit het gros nog in het cachot, maar na uitzitten straf kunnen ze moven.

   1. Wachteres

    Er staat ook duidelijk bij: ‘een brevet van onvermogen’, @Toets.

    Ik vermoed dat de EU zoveel mogelijk instroom hier wil houden, anders stel je de grenzen toch niet open?

 4. Ome Ga

  EMERGANCY NEWS: de komende 40 dagen zijn de belangrijkste in de wereldgeschiedenis. Maar met Gods hulp kunnen we de globalisten verslaan.

  Trump is een gevaarlijke ‘outsider’: iemand die ‘dus’ door de Russen gestuurd wordt (opnieuw, na WashPost drammerige ‘correction’, nu vanuit de levensgevaarlijke Obama/Clinton samenwerking)!

  Ik heb u gewaarschuwd. De laatste poging van de CIA; zoals zij deed bij de moord van meer presidenten in het verleden, is Trump zo te beschuldigen; en áls hij wordt vermoord hebben de globalisten – gevoed door het nu nog oppermachtige CIA – alle ‘reden’ om dat opnieuw te schuiven op die slechte, boze, gevaarlijke Russen! En we zijn verlost van die gevaarlijke, rascistische, facistische, CO2 “wetenschappelijke” oplossing, nationale “zorg”, abortus, tegenwerkende Trump!

  Zie, luister en huiver waar de CIA toe in staat is! Verbaast u niets meer:

  https://youtu.be/A83OtYlM10k

 5. Ome Ga

  EMERGENCY NEWS: de komende 40 dagen zijn de belangrijkste in de wereldgeschiedenis. Maar met Gods hulp kunnen we de globalisten verslaan.

  Trump is een gevaarlijke ‘outsider’: iemand die ‘dus’ door de Russen gestuurd wordt (opnieuw, na WashPost drammerige ‘correction’, nu vanuit de levensgevaarlijke Obama/Clinton samenwerking)!

  Ik heb u gewaarschuwd. De laatste poging van de CIA; zoals zij deed bij de moord van meer presidenten in het verleden, is Trump zo te beschuldigen; en áls hij wordt vermoord hebben de globalisten – gevoed door het nu nog oppermachtige CIA – alle ‘reden’ om dat opnieuw te schuiven op die slechte, boze, gevaarlijke Russen! En we zijn verlost van die gevaarlijke, rascistische, facistische, CO2 “wetenschappelijke” oplossing, nationale “zorg”, abortus, tegenwerkende Trump!

  Zie, luister en huiver waar de CIA toe in staat is! Verbaast u niets meer:

  https://youtu.be/A83OtYlM10k

 6. werkloze generaal

  Lijkt wel zo’n psychotische schizofrene bijdrage van Ome BoB , zo’n belachelijk moordcomplot uitgedacht door de CIA.

  En de moord op Kennedy was zeker alleen het werk van de zondebok Lee Oswald of niet ?

  Mafkees Lamlul Racist

 7. tq1991

  Tja, voor wat hoort wat zullen we maar zeggen he? En die stomme vergelijking met ouderen. Hier gaat misschien een paar miljoen naar toe. Wat je ervoor terug krijgt minder vluchtelingen e.d. Dat wil toch iedereen? Naar de ouderenzorg gaat ieder jaar vele 10 tallen miljarden. Dus kom op zegt om te klagen voor die paar miljoen! In Mali heeft men helemaal niks. Misstanden in de ouderenzorg komen door management en onderbezetting. BINNENLANDSE aangelegenheden. Mali e.d heeft er niks mee te maken. Kan je de vluchtelingen overal wel de schuld van geven.

  1. toetssteen

   @tq1991
   Leven we in Mali? Of heb ik even wat gemist?

   1. tq1991

    Ja je hebt zeker wat gemist, er is een deal gesloten en elke deal (overeenkomst) kost wat. Dit is niks vergeleken wat de westerse bedrijven verdienen in Afrika. Dat moet dan ook stoppen.

    1. Sniper666

     @ tq1991

     Dat komt omdat die Malinezen te dom zijn om zelf wat op te bouwen. En trouwens, je hebt het misschien gemist, maar de Chinezen trekken nu heel Afrika leeg.

  2. Sniper666

   @ tq1991

   Mali? Waar ligt dat?? Totaal niet van belang!

  3. ErTussenIn

   Op papier gaan er 10tallen miljarden naar de zorg, via de achterdeur worden onroerendgoedhandelaren ermee overeind gehouden en het onderwijs en nog heel veel andere vage projecten.

 8. Ali Yas

  “Mali neemt nepasielzoekers terug en in ruil daarvoor krijgt het Afrikaanse land gratis Europees belastinggeld.”

  Dat lijkt me beloning voor slecht gedrag. Je kunt er vergif op innemen dat er nog vele Malinezen zullen volgen.

  Eigenlijk zouden de afgewezen asielzoekers, illegalen dus, gewoon terug moeten worden gestuurd. Ze zien dan maar hoe ze thuis komen. We kunnen ze ook wel helpen, maar daar moet Mali dan voor betalen. Of Mali komt ze zelf halen, dat mag natuurlijk ook.

  En trouwens, hoe komen die Malinezen eigenlijk hier? Met een boot? Want als ze hier over land zijn gekomen hebben we nog een appeltje te schillen met een naburig Schengen/Dublin-land.

 9. Sniper666

  Is die Koenders nou helemaal van de pot gerukt? Begint een beetje op die andere koekwouws te lijken, hoe heet die mafketel ook al weer… ehh.. PRONK. Ook zo’n idioot die miljoenen over de balk smeet, ook PvdAllah. Lekker geld weggeven op kosten van anderen, heel royaal hoor.

 10. Sniper666

  Kijk voor de lol eens naar deze lijst. Wat valt op?

  voor 1965 geen
  1965-1967 Theo Bot (KVP)
  1967-1971 Berend Jan Udink (CHU)
  1971-1973 Kees Boertien (ARP)
  1973-1977 Jan Pronk (PvdA)
  1977-1981 Jan de Koning (CDA)
  1981-1982 Kees van Dijk (CDA)
  1982-1986 Eegje Schoo (VVD)
  1986-1989 Piet Bukman (CDA)
  1989-1998 Jan Pronk (PvdA)
  1998-2002 Eveline Herfkens (PvdA)
  2002-2003 geen (alleen staatssecretaris: Agnes van Ardenne (CDA))
  2003-2007 Agnes van Ardenne (CDA)
  2007-2010 Bert Koenders (PvdA)
  maart 2010-oktober 2010 Maxime Verhagen (CDA)
  2010-2012 geen (alleen staatssecretaris: Ben Knapen (CDA))
  2012-heden Lilianne Ploumen (PvdA)

  Antwoord; alles PvdA en CDA

 11. Ome Ga

  Wat moet minister president Wilders straks een hoop terugdraaien, schoonschrobben, eruit schoppen, epileren, (met wortel en al) uit trekken, derangeren. Moeras dempen zoals Trump, maar wordt wel levensgevaarlijk voor deze dappere leiders onder ons!

  Oja. Het einde van democratie, en vrije meningsuiting?
  De valse linkse globalisten houden maar niet op, en ‘democraten’ – of ze nou van de Noord Koreaanse Democratische Republiek zijn, of de Clinton Mafia, of van Demonen666 – kunnen absoluut niet tegen hun verlies, al bewijzen alle harde feiten het tegenovergestelde van wat hun gebrainwashte peanutbrains elkaar en zichzelf bij herhaling nabeppen. LINKE ZAAK NU:

  http://www.infowars.com/msm-takes-fake-news-to-the-next-level/

 12. Ni28

  De Europese machthebbers vullen weer bodemloze putten met gestolen geld van de burger.

 13. J.C.

  Sinterklaas Rutte II.

 14. MareJane

  Er is in Nederland voor de Nederlanders nergens meer geld voor en ze blijven maar strooien alsof het pepernoten zijn. Ze sturen heel trots een heel vliegtuig terug met handophouders en de zieligsheidsindustrie vaart zich in de Middenlandse Zee helemaal gek met veel boten incl. Frontex en haalt ze bijna letterlijk van het strand in Libië op. Stop met die onzin. En dan weer de dwang van de EU om maandelijks 3000 van die schatjes te verdelen over Europa. Er komt dan ook geen eind aan want is vooropgezet plan van de EU. Ook op alle MSM hoor je de indoctrinatie als ze Europa zeggen en de EU bedoelen. Dan kan het klootjesvolk geen onderscheid meer maken in het gebied Europa en nazi-EU die moedwillig de Europese bevolking aan het kapotmaken is.

 15. ErTussenIn

  De beloftes gaan dan wel altijd door, maar de beloftes naar de eigen bevolking gaan nooit door.

  Dit ruikt naar racisme en het uitsluiten van de groep Nederlanders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.